coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow Šef Udbe uhićen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
Šef Udbe uhićen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 28 Studeni 2009

Šef Udbe uhićen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića

Policija je u 14.10 sati uhitila Ivana Lasića zvanog Gorankić (74), bivšeg načelnika II. uprave nekadašnjeg Saveznog sekretarijata unutrašnjih poslova (Udbe) u njegovoj kuću u Knešpolju pokraj Širokog Brijega.

Autor: Robert Soldo
06.07.2009 21:13

Policija je u 14.10 sati uhitila Ivana Lasića zvanog Gorankić (74), bivšeg načelnika II. uprave nekadašnjeg Saveznog sekretarijata unutrašnjih poslova (Udbe) u njegovoj kuću u Knešpolju pokraj Širokog Brijega, i to na zahtjev Interpola Wiesbaden, koji ga sumnjiči za pomaganje i poticanje na ubojstvo Stjepana Đurekovića, hrvatskog emigranta i nekadašnjeg direktora INA-Marketinga 1983.. Očekuje se Lasićevo prebacivanje u Sarajevo, ali je malo vjerojatno da će biti izručen Njemačkoj zbog bh. državljanstva.

Tjeralica iz Njemačke

Prema njemačkom zakonu, optužnica se ne može podići dok optuženi nisu u pritvoru. Uz Gorankića, njemačka policija je nedavno objavila tjeralice za Zdravkom Mustačem (67), Josipom Perkovićem (64) te Borisom Brnelićem (71), svi nastanjeni u Hrvatskoj. Osim toga, Perkovića Nijemci traže i zbog sumnje da je 1977. s Mihajlom Svilarom nagovarao Josipa Müllera na ubojstvo još dvojice hrvatskih emigranata Franje Gorete i Stjepana Bilandžića.

Ova najnovija tjeralica je dopuna prijašnje tjeralice njemačke policije koja je 11. prosinca 2005. raspisana samo za Perkovićem zbog likvidacije Đurekovića. I tada se za informaciju o njemu nudilo 5.0000 eura, a sada je tjeralica proširena i na Mustača, Lasića i Brnelića.

Slučaj Đureković

“Ispričavam se, ali o slučaju ‘Đureković’ ne mogu ništa kazati. Sve sam davno rekao, a to znaju obavještajne službe od Zagreba, Sarajeva i Beograda. Čuo sam neke optužbe na moj račun, ali mislim da su one besmislene, govorio nam je još prije četiri godine Ivan Lasić Gorankić, kojega njemačka policija dovodi u izravnu vezu s ubojstvima hrvatskih emigranata.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 7
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!