coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow DEBELE LAŽI DRUGA IVE ĆOZE-ZBOG ČLANSTVA U SK IZBAČEN IZ ČLANSTVA HČSP
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
DEBELE LAŽI DRUGA IVE ĆOZE-ZBOG ČLANSTVA U SK IZBAČEN IZ ČLANSTVA HČSP PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 08 Studeni 2007

DEBELE LAŽI DRUGA IVE ĆOZE

 

Ožalošćeni drug Ivo Ćoza, očito se, još se nije pomirio sa sudbinom koja ga je, napokon i konačno, pomela  sa političke scene. Zapravo, treba odmah reći, drug Ivo Ćoza i nije nikada u Slobodnoj  Neovisnoj  Državi Hrvatskoj bio na nikakvoj značajnoj političkoj funkciji, osim u nekim malim funkcijama u komunističkoj partiji Jugoslavije  i strukturama JNA.

 

Iščitavajući ovih dana u tiskovinama napise druga Čoze o njemu, a koje on najčešće sam o sebi piše, zaključujemo da on , osim što želi uvjeriti javnost o svojoj nevinosti i čistoći  u strankama pravaša (HSP&HČSP) debelo i  laže. On je godinama skrivao svoje sudioništvo u SKJ, a poglavito da je radio i kod JNA kao povjerljiva osoba koja mu je dodijelila i najluksuzniji stan u najatraktivnijem dijelu grada Zadra- na Poluotoku. U to vrijeme takvi stanovi su dodjeljivani samo visokim oficirima sa najvišim činovima u JNA.  A kako drug Ćoza potječe iz partizanske obitelji iz Vinjerca nije mu bio problem nametnuti se drugu Titi i partiji kao politički podoban kadar i od tih istih partijskih oligarhija dobiti stipendiju za dopunsko školovanje na višim školama svoje branše. Naime, podsjećamo vas, prije studija drug Ćoza je bio skojevac i osrednji  bravarčić il' kovač, nije bitno, čime se kao takav nije mogao pomiriti da ostane u radničkoj klasi. Ne treba mu i zbog toga zamjeriti, jer su taj privilegij uživali i mnogi drugi srpski „đikani“, kako smo ih tada zvali, pa zašto to ne bi uradio i naš drug turbo Jugoslaven, a po genetici Hrvat  Ivo Ćoza?

 

No, ostavimo to sad po strani - Ćozino genetsko- metamorfološko preobraženje, jer za ovu priču to je manje važno. Više je važnije kako je drug Ćoza godinama u Neovisnoj Državi Hrvatskoj  obmanjivao zadrane, kako je on istaknuti Hrvat i pravaš po opredjeljenju. Od 1994.g. on glumi pravaša i to na način da se laktašenjem  i brisanjem svakoga ispred sebe ugurao u najviši vrh stranke kao član glavnog stana. S te pozicije poslije mu nije bilo teško glumiti desničara u Zadru. Dosta kasno, al' ipak na vrijeme predsjednik stranke Anto Đapić uočava da je Ćoza ubačeni komunista u stranku kako bi pravio opstrukcije i izbacuje ga iz stranke. Taj čin on uspijeva zatajiti, nekom kazetom sa tobože snimanim njegovim razgovorima sa Đapićem, i zavarava nekoliko članova HČSP te s njima onda utemeljuje podružnicu HČSP, kojoj opet se stavlja na čelo. Kako ni u stranci HČSP nije polučio nikakav rezultat, pa čak ni dospjeti do vijećnika grada ili županije, glavni stan i njen predsjednik gospodin Josip Miljak na svojoj izvanrednoj sjednici donose zaključak da se Drug I. Ćoza  isključi iz gl. Stana a potom i iz članstva. Iz principijelnih razloga sa njim su isključena još dvojica, čija imena za ovu priču nisu bitna ali vrijedi iz nje, ipak, isključiti ime gospodina Renata Šunjića, koji ničim nije zaslužio da bude izbačen iz stranke, pa se nadamo da će novo utemeljeni čelnici nove podružnice u HČSP u Zadru taj propust ispraviti.

 

Nadalje, u proslovu smo rekli da  drug Ivo Ćoza debelo laže, pa to moramo potkrijepi sa još jednim detaljom.  Ćoza je uspio isposlovati i lažni status političkog uznika kod  Društva političkih uznika „Ivo Mašina“ Zadar i to na način, što je lažnim svjedocima dokazao da je bio 18 dana u pritvoru, u Okružnom zatvoru u Zadru, zbog političkih razloga. S tim statusom dobio je i povišicu mirovine za preko tisuću kuna mjesečno, a što je više nego polovina prosječne  mirovine  u Hrvatskoj. Za ovaj  lažni Ćozin čin svjedočio mu je, nitko drugi nego prof. Bruno Zorić, koji također za sobom vuče repove prikrivenoga bivšeg člana SKJ i koji se nametnuo za predsjednika više ne postojeće Podružnice HDPZ-a u Zadru. Protiv obojice Zdrug udruga Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva pokrenuo je postupak kod nadležnih tijela za političku diskvalifikaciju, a protiv  Ćoze pokrenut je i postupak da mu se oduzme status političkog uznika i da mora vratiti sav novac (oko 100.000) kuna što je s tog osnova podigao od države. Dakako, i da se krivično goni, jer je ova njegova obmana krivično djelo.

 

Radi preopširnosti priče o  drugu Ivi Ćozi kao i o njegovoj najavi da će pokrenuti i sudski spor, moramo to ovog puta skratiti, jer ćemo to ostaviti kao poslasticu  za najavljeni sudski spor.

 

I za kraj napominjemo, a i istine radi, da je drug Ćoza iz stranke isključen i kao primjer sveopće provedbe LUSTRACIJE u samoj stranici, jer je HČSP, a na prijedlog Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva i drugih subjekata hrvatskih udruga okupljeni u sveobuhvatni Korpus hrvatskih nacionalista, jedina politička stranka u Hrvatskoj koja je u svoj program stranke uvrstila, pod prvom točkom, i najavu donošenja Lustracijskog Zakona- nad svim državljanima RH koje taj Zakon treba obuhvatiti.

 

Zato im, u ime Zdruga Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva od srdca čestitamo  što su prihvatili naš prijedlog o donošenju Zakona o provedbi Lustracije nad bivšim komunistima i udbašima u Republici Hrvatskoj

 

Bog i Hrvati – Za dom spremni!

 

U Zadru, 8.11.2007..g.

 

Ivo Matanović -

predsjednik Zdruga udruga Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.

 

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Studeni 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!