coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Lustracija arrow PORUKA HRVATSKIH BISKUPA VJERNICIMA - NE GLASOVATI ZA KOMUNISTE I NJIHOVE TRABANTE
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
PORUKA HRVATSKIH BISKUPA VJERNICIMA - NE GLASOVATI ZA KOMUNISTE I NJIHOVE TRABANTE PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 06 Studeni 2007
     
05.11.2007 21:15
HVALA BOGU DRAGOME,
što se i naš uzoriti kardinal Bozanić konačno dosjetio da je i on jedan od krivaca što je 2000.g. na vlast doveo komuniste. Sad kad je uvidio da mu komunisti prijete, da će čak i vjeronauk istjerati iz škola, uzvraća im -

E, bas nećete drugovi dragi. "Kako sam vas 2000.g. doveo na vlast, na isti način ću vam sada i zabraniti da se je ponovno dočepate. Preusmjerit ću sve  Hrvate i Hrvatice da ne glasuju za vas.  Otvoreno  ću govori da se glasuje  za one stranke, koje u svom programu imaju samo hrvatske nacionalne vrijednosti, a što podrazumijeva i kršćanske-katoličke naravno.
Pozdravimo dakle ovu smijonu odluku uzoritog  kardinala Josipa Bozanića i zahtjevajmo i dalje od njega da se, preko svoga svekolikog svećenstva, zauzima da nam se komunisti opet ne povrate na vlast.
Ivo Matanović
************************************************

PORUKA HRVATSKIH BISKUPA VJERNICIMA
Deset zapovijedi Crkve za izbore
Autor Dražen Ćurić
Biskupi žele i više mladih u politici
Foto: Jerko Blajić
 

 
Hrvatska biskupska konferencija uputila je u ponedjeljak poruku za izbore u kojoj poziva vjernike da masovno izađu na izbore te da glasuju za one koji se zalažu za vjeronauk u školi, protiv prava na abortus te za neradnu nedjelju. Premda se nisu izrijekom svrstali uz neku stranu, iz teksta poruke ipak se može zaključiti da je biskupima milija konzervativna politička opcija.

Hvale postignuća
Vjernik će u prigodi izbora birati kandidata i stranku koji brane i štite ljudski život, od začeća do naravne smrti, promiču dostojanstvo braka i obitelji i pravo roditelja na cjelovit odgoj svoje djece. On će birati one koji podupiru demografsku obnovu zemlje, zalažu se za slobodni izbor vjerskog odgoja i vjeronauka u školi, promiču pravo na zaposlenost, na rad, na primjeren dom (stan), na dječji dodatak, na neradnu nedjelju, kao i porezni sustav u korist obitelji, kulture i općega dobra  ističu hrvatski biskupi.

Dodaju da će "birač vjernik" glasovati za one koji se zalažu za socijalnu pravdu, za pravo na informaciju u službi cjelovite istine o čovjeku, za one koji se suprotstavljaju drogi, ovisnosti, korupciji, pornografiji i prostituciji. Biskupi nadalje poručuju vjernicima da su njihova glasa dostojni političari koji se zalažu za mir, za cjelovitu istinu o hrvatskoj prošlosti, Domovinskom ratu i braniteljima te za poštovanje Božje prirode.

Biskupska poruka ne donosi ništa posebno novo, nego su u njoj taksativno nabrojene sve poruke koje su iznesene u Doktrinalnoj noti o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu, koju je izdao papa. No zanimljivo je da biskupi u jednom dijelu otvoreno hvale dosadašnja postignuća te doslovno kažu da je postignut vidljiv gospodarski i drugi napredak.

Povijesna prekretnica
Biskupi smatraju da su parlamentarni izbori jako važni jer smo na povijesnoj prekretnici ulaska u europske integracije i oblikovanja pravnog ustroja koji će dugoročno odrediti društveni razvoj i vrijednosno ozračje zemlje.

Ističu da je časno sudjelovati u političkom životu te upozoravaju svećenike da paze da crkvene prostore ne upotrebljavaju za stranačku promidžbu. Posebno su pozvali mlade da se uključe u politiku te su čak pozvali stranke da otvore politički prostor mladima.
#############################################################
Dio teksta prenijet sa portala Večernjeg lista: Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih političkih uznika RG i inozemstva.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Utorak, 06 Studeni 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!