coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow ISTINA O TZV.ANTIFAŠISTIMA - SLUČAJ FUMIĆ
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
ISTINA O TZV.ANTIFAŠISTIMA - SLUČAJ FUMIĆ PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 06 Rujan 2007
 

 

 

IZJAVA GOSPODINA JOSIPA BARIŠIĆA (1. od 3) PDF Ispis E-mail
Autor: Srećko Cvitanović   
Četvrtak, 06 Rujan 2007
ISTINA O TZV.ANTIFAŠISTIMA - SLUČAJ FUMIĆ

Doveden sam 6. prosinca 1972. godine u Sarajevo. Prevezen sam pod milicijskom pratnjom u zatvor vojnog suda u Sarajevo iz Beograda. Marica je zaustavljena 10-tak metara prije ulaska u zgradu, noge i ruke bile su mi vezene u lancima, a odjeća je bila ljetna, trošna, napola poderana i zamazana, a na nogama sam imao ljetne sandale bez čarapa. Temperatura je bila daleko ispod nule, a u marici kojom sam prevožen iz Beograda nije bilo grijanja.

Put od Beograda do Sarajeva uz dvokratno zaustavljanje trajao je sasvim sigurno više od šest sati. Bio sam potpuno promrzao i ukočen. Iscrpljen prethodnim batinanjem u dubokoj duhovnoj boli zbog prevara i laži kojima su me  udbaši u Beogradu naveli da potpišem neistiniti zapisnik ležao sam na podu marice i nisam bio u stanju pomaknuti se.

Kada su otvorili vrata marice ispred sebe sam ugledao dvoredni špalir vojne milicije sa pendrecima u rukama, činovi milicajaca u špaliru kretali su se od običnih milicajaca do zastavnika. Špalir se protezao od vrata marice do širom otvorenih vrata zgrade i skroz koliko sam mogao vidjeti kroz hodnik.

S obje strane špalira stajali su oficiri JNA sa činovima od potporučnika do generala. Odmah do otvorenih vrata marice stajala su dvojica snažnih zastavnika, jedan se izderao : «Izlazi». Pokušao sam se pomaknuti, ali nisam imao dovoljno snage. Ne čekajući, drugi mi je opsovao majku banditsku, te su me obojica zgrabila i izvukla, pustivši me da padnem na zemlju.

Potom su me uhvatili za vezane promrzle ruke i uspravili, te me počeli vući prema ulaznim vratima zgrade. Istovremeno su zapljuštali udarci pendrecima od ostalih vojnih milicajaca u špaliru. Pendrekanje se nastavilo kroz nekoliko hodnika, sve dok me nisu dovukli do jedne ćelije, gdje su me ubacili, a kad  su me ispustili iz ruku, pao sam na betonski pod.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 16
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!