coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow FARSA OD SUĐENJA GENERALIMA NORCU I ADEMIJU
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
FARSA OD SUĐENJA GENERALIMA NORCU I ADEMIJU PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 05 Rujan 2007
 

   
05.09.2007 16:30

 

 

UMJESTO UVODNOG KOMENTARA..

 

Prenosim vam sa kraja teksta komentar nepoznatog čitatelja, koji je u nekoliko rečenica sublimirao sve o farsi sudjenja Norcu, Ademiju i drugima. Ovdje ništa dodatno ne treba dodavati, osim samo upozoriti još jednom ulogu tadašnjih oficira iz JNA koji su prešli na hrvatsku stranu, kako bi svojom „strućnošću“ destruirali obranu Hrvatske, a oni se, bar tako su se nadali, opet vratili svojoj braći jugovićima ili ti srpskoj strani.

 

Zoran primjer današnjeg svjedočenja protiv Generala Norca - pukovnika Rudolfa Brlečića, koji se svim silnicama neljudskosti okomio na generala Norca.

 

„Sramota je to što umjesto da pobijemo sve optužbe pakiramo jedni drugima i što imamo u Hrvatskoj navijače za ovog ili onog. Poznato je da je Ademi Mesićev čovjek i zato je zaštićen kao lički medvjed. Norac,Gotovina im ne odgovaraju jer pripadaju Tuđmanovoj liniji. Tu podjelu su napravili 2000 godine znamo već tko.. Laži,podmetanja to je odlika politike koja vlada od 2000. godine. Pitam Anarivu kakve su to gadosti napravljene u Lici? Možda onim babama naoružanim "civilima"koji su rešetali naše vojnike gdje god su se pojavili?“

 Ivo Matanović

*************************************************************************


'Stvarni zapovjednik u Lici bio je Norac, a ne Ademi'

 
 
 

 

ZAGREB - Bivši načelnik pješaštva u Glavnom stožeru Rudolf Brlečić kazao je svjedočeći na suđenju za zločine počinjene u akciji Medački džep da je pravi zapovjednik na gospićkom području bio Mirko Norac koji je zapovijedi dobivao od tzv. druge zapovjedne linije i samog pokojnog ministra obrane Gojka Šuška.

"Rahim Ademi nije uspio zapovijedati. U Gospiću je vedrio i oblačio Mirko Norac. Bio je mlad i bahat, hrabar, ali i samovoljan", kazao je Brlečić.

Rekao je da je skupina lokalnih zapovjednika i političara još 1991. Norca pokušala smijeniti.

"O tome je postojala i pismena zapovijed predsjednika Tuđmana, ali je Norčevu smjenu spriječio Šušak", kazao je.

Skupinu koja ga je nagovarala da smijeni Norca, Šušak je poslao u "vražju mater", ispričao je Brlečić, dodajući da je on savjetovao da se mladog časnika, koji je u Lici bio moćniji od zapovjednika zbornog područja, pošalje u Ameriku na školovanje.

"Da su to tada učinili Norac danas ne bi bio na optuženičkoj klupi", kazao je svjedok.

I on je posvjedočio da je u Lici bila dvostruka linija zapovijedanja. "Javna je tajna i svi znaju da je postojala druga linija zapovijedanja koja je nas poslala u vražju mater", rekao je.

Norca je, kaže, osobno još 1991. čuo kakao telefonom razgovara sa Šuškom. Razgovarali su crnim telefonom, koji je 2000. pronađen u Uredu predsjednika Republike. "Meni bi trebale tri instance da dođem do Šuška, a Norac je uzeo telefon i s njim razgovarao izravno", izjavio je Brlečić.

Norac je na kraju današnje rasprave zaključio da Brlečić svjedoči protiv njega zbog osobne netrpeljivosti te ustvrdio da nikada nije bilo dvostruke linije zapovijedanje.

Suđenje generalima optuženima za zločine nad civilima u akciji Medački džep nastavlja se sutra kada bi svjedočiti trebali Željko Tomljenović i Mladen Šerić.

(Hina)

 


   Komentari  
Što mislite o ovoj temi?
Komentirajte članak
  jingo   ‌   05.09.2007   ‌   21:04   Odgovor
  Znaci,
  u ovoj farsi nitko ne zeli utvrditi je li taj zlocin uistinu ucinjen - presuda je vec donesena, visina kazne odredjena, samo treba jos nekako odluciti tko je "glavni krivac" i "dobitnik" nekih 12-15 godina tamnice. Istina u Hrvatskoj nije bitna pa ne ce biti ni za sudca koji je presudio da je uvreda samo "vrijednosni sud" i kao takva ne podlijeze sankcijama. Ako su svi hrvatski sudci takvi genijalci kao Mrcela - o, felix Croatia !.
  anku   ‌   05.09.2007   ‌   20:50   Odgovor
  nejasno
  Kome se sudi, Ademiju ili njegovoj supruzi?
  Rodney Troter   ‌   05.09.2007   ‌   19:40   Odgovor
  LIČANE
  nije trebao braniti Norac niti Ademi,oni se znaju sami braniti.Odfakajte.
  Red_Star   ‌   05.09.2007   ‌   19:38   Odgovor
  Eto sta imate od "Traktorijade" neduznih civila
  Bice zabavno pratiti ovaj teatar "Hrvat sudi Hrvatu.....opsa.....i jednom Albancu" Hahahaha
  misho32   ‌   05.09.2007   ‌   19:09   Odgovor
  da su ga poslušali Norac ne bi bio zločinac
  Ta budala se sasvim razotkriva sa ovakvim svjedočenjem.On je navodno savjetovao da se Noraca makne i pošalje na školovanje u Ameriku i da su to tad učinili Norac danas ne bi bio na optuženičkoj klupi. Točno to je taj Brlečić izjavio pred sudom. Na stranu sad to što on sa takvom izjavom unaprijed osuđuje Norca. Međutim treba podsjetiti da sve dok su našu hrvatsku vojsku vodili ti Brlečići , oficiri JNA i ubačeni Kosovci , bilježili smo poraz za porazom . Tek kada su ti JNA kadrovi maknuti promijenila se je situacija. Srećom da već 93. godine nisu slušali savjete tih Brlečiće , jer tko bi nas obranio od Srba da nije bilo tih naših Noraca.
  banovac   ‌   05.09.2007   ‌   21:02   Odgovor
  stani na loptu
  agresija je uvijek ispred zdravog razuma a mržnja posebno neutemeljena potiče agresiju i gura zdrav razum i činjenice u zapećak. Sustav izvrnutih teza odavno je poznat u ciljanoj propagandi ali i taj sustav, za razliku od tvoga koji je samo očita mržnja, mora imati bar neke materijalne dokaze. Cijenim svaku struku i zanimanja a u ratu baš i nisam viđao da konobari izračunavaju elemente za gađanja, pekari upravljaju zrakoplovima, šoferi postavljaju radarske i relejne sustave itd ... a sjezi se, ako si uopće bio tamo, iz čega je zlo izlazilo, mržnje potaknute propagandom do nekontrolirane agresije
  Ultima   ‌   05.09.2007   ‌   18:51   Odgovor
  placebo&naivci
  slažem se.
  placebo   ‌   05.09.2007   ‌   18:04   Odgovor
  General Ademi je veci Hrvat od nacijonalnog Hrvata, imam veliki respekt prema njemu
  Ademi se je kao nacijonalni Albanac stavio na raspolaganje u obrani Hrvatske. On je Hrvat albanskog podrijetla. Ako ga ovi diskriminiraju zbog toga to je velika sramota, do neba je to sramota, jadna li je takva drzava Hrvata.
  anariva   ‌   05.09.2007   ‌   17:42   Odgovor
  istina
  kako su samo htjeli napakovati Ademiju - on ionako nije hrvat, pa cemo ga zrtvovati, a i mala djeca znaju da je Norac bio taj koji je naredjivao i izvrsavao sve gadosti u Lici - napokon netko tko ima pretlju progovoriti istinu.
  naivci   ‌   05.09.2007   ‌   18:16   Odgovor
  Anariva-najeo se ludih gljiva
  Sramota je to što umjesto da pobijemo sve optužbe pakiramo jedni drugima i što imamo u Hrvatskoj navijače za ovog ili onog. Poznato je da je Ademi Mesićev čovjek i zato je zaštićen kao lički medvjed. Norac,Gotovina im ne odgovaraju jer pripadaju Tuđmanovoj liniji. Tu podjelu su napravili 2000 godine znamo već tko.. Laži,podmetanja to je odlika politike koja vlada od 2000. godine. Pitam Anarivu kakve su to gadosti napravljene u Lici? Možda onim babama naoružanim "civilima"koji su rešetali naše vojnike gdje god su se pojavili?
  naivci   ‌   05.09.2007   ‌   18:21   Odgovor
  Sve ima jedan cilj
  Cilj likova poput Čede Prodanovića, Ante Nobila, Miroslava Šeparovića i sličnih kvaziodvjetnika jeste preko svojih klijenata dokazati etničko čišćenje i genocid nad srbima (kojeg nikada nije ni bilo),te svaliti krivnju na one generale koji su bili skloni Tuđmanu. Nobilo je u slučaju Blaškić lažno optužio Hrvatsku za agresiju na BiH. Tu je glavni problem!
  naivci   ‌   05.09.2007   ‌   18:25   Odgovor
  Razlika
  Glavna razlika između odvjetnika poput Mišetića, Olujića s jedne i Prodanovića i sl. s druge strane je ta što ovi prvi žele dokazati da zločinačkog pothvata nije bilo ne svaljujući krivnju ni na koga, dok ovi drugi žele upravo dokazati tzv zločinački pothvat i svaljujući krivnju na drugoga oslobađajući time svoje klijente. Mediji okreću pilu naopaku,pa za svaljivanje krivnje optužuju Mišetića,Olujića i sl,a zapravo to rade njihovi mentori.
##################################################
Preuzet tekst sa portala Večernjeg lista: Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih  političkih uznika  RH i inozemstva.
i

         
 
 
     
   
     
     
     
     
     
     
 
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 06 Rujan 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!