coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow HRVATSKA APOLITIČNOST - PIŠE DR. ILIJA BARIJAŠIĆ
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
HRVATSKA APOLITIČNOST - PIŠE DR. ILIJA BARIJAŠIĆ PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 29 Kolovoz 2007
 

 

 

ZAŠTO HRVATI IMAJU AVERZIJU PREMA POLITIČKOM ANGAŽIRANJU (1. od 2) PDF Ispis E-mail
Autor: dr. sc. Ilija Barjašić   
Srijeda, 29 Kolovoz 2007
 

POKRET ZA PREPOROD HRVATSKOG DUHA I POTICANJE NATALITETA U HRVATSKOJ – ŽIVOT  IZ ZADRA  SVE NAS POTIČE NA OZBILJNO RAZMIŠLJANJEI sam pojam politika je toliko tendenciozno okupator i eksploatator Hrvata tumačio – što je djelima potvrđivao, tj. provodio u praksi tako da se porobljeni Hrvat na takvo poimanje i takvu politiku navikne.


Zato Hrvat pod pojmom politika na terenu nije konkretno doživljavao kako bi baviti se politikom značilo brinuti za vlastitu zajednicu – radeći što najbolje zna i može radi zadovoljstva u životu.


Po rezultatima na terenu i tendenciji okupatora, pojam politika za Hrvate je odgovarao karakteru i dostojanstvu kurve, iza njihova upravljanja ostajalo je sve devastirano. Takvu „brižnost“ političara Hrvati nisu prihvaćali, pa su politiku nazivali kurvom kao i Hrvate koji su se bavili „politikom“ kao produžene ruke okupatora.


Stoljećima je takvo političko djelovanje bilo aktualno  u Hrvatskoj. Politika, kao briga za opće dobro nije se provodila. Ako bi tko tako nešto pokušao u Hrvatskoj plaćao je glavom.


Ni dan danas na terenu u Hrvatskoj se ne primjećuje da su se politika i političari bitno izmijenili. Dok se rasprodaju hrvatska dobra eksploatatoru (suvremeni stil okupacije), iz osobnih interesa izrazitije Hrvate se potiskuje iz politike, progoni, kažnjava i zatvara po Veneciji, Beču i Haagu.

Hrvati se ne prihvaćaju politike! Zašto?


U podsvijesti im je prošlost kao i politika kojom su se bavili okupatori na Hrvatskim prostorima, a današnja politika i političari u Hrvatskoj asociraju ih na prošlost.


Eto zašto se Hrvati ne bave politikom! Međutim, to ih danas ne oslobađa odgovornosti – bez obzira na iskustva iz prošlosti, dužni su i moraju se angažirati u politici.


Kada se prevede grčka riječ politika, na hrvatskom znači briga za grad (državicu), za opće dobro na način da svaki pojedinac radi u svojoj zajednici ono što najbolje zna.


Dakle, za Hrvata više nema opravdanja kada kaže i danas kako politika  nije za njega – To bi značilo da potvrđuje riječima i djelima kako nije za njega da bude gospodar na vlastitom ognjištu – već da je mjesto gospodara i dalje rezervirano za neke okupatore. . . .


Okupator doslovce i misli kako za okupirane, tj. porobljene i nije politika. Već smo pojasnili  kako i zašto je Hrvat naviknut na averziju,  apolitičnost, tj. da se permanentno ne angažira - što se i danas negativno odražava u Hrvatskoj. . .


Znaju tendenciozni instituti  i „znanstvenici“ da se čovjek formira . . . navikava po tradiciji, da se tradicije teško odriče – isto tako kao što i nove vrijednosti  teško prihvaća,  ali i da je najveća vrlina i mana čovjeka što ga se može  naviknuti kako na dobro tako i na zlo.

########################

Tekst preuzet sa portala Hrvatska uljudba: Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 16
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!