coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow PRIOPCENJE MEDIJIMA - MEDIJI SUTE - PUCANJE U PRAZNO
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
PRIOPCENJE MEDIJIMA - MEDIJI SUTE - PUCANJE U PRAZNO PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 24 Kolovoz 2007


PUCANJ U PRAZNO.

Slažem se s gospodinom  Tomislavom Čolakom, predsjedavajućim predsjedništva kordinacija braniteljskih udruga u  Kninu, koji po neznam koji puta na ovaj nacin se obraćaju javnosti, kako, eto, i oni postoje.

Odmah ću reći, DA, postoje, i to ne mali broj. U svakom gradiću i po desetak sličnih neučinkovitih manjih udruga, kojima je svrha samo da postoje i da pojedinci od vlasti ušićare po koju kunicu kako bi odžavali postojanost udruge.

Ovako usitnjeni i marginalizirani postali su nemoćni da bilo što urade. Kad  netko napada na njihovo dostojanstvo i sveukupnu hrvatsku državnost, a to upravo ono što je vladajuća alijansa postigla, tada nastaje kaos u sustavu.

Poslije "Splitske rive" po nečijem nalogu, a zna se čijem, išlo se, najprije udariti na braniteljsku populaciju.

Gospodin-drug Mesić pozvao je k sebi "malog "Napaleona" Tomislava Merčepa i održao mu "bukvicu". Pokazavši mu ,najprije, neke papire iz Tužilaštva Den Haaga, a potom mu rekao: "Ti meni ukroti  branitelje, a ja ću tebe osloboditi Den Haaga". Dogovoreno, učinjeno. Merčep najprije skida sa govornice pukovnika Mirka  Čondića, a potom reorganizira sve postojće udruge iz Domovinskog rata i to na način da ih je raskomadao na param-parčad - na male dijeliće. Od jedne napravio ih je  desetak.

Dakako, trebalo je to sve i platiti, pa je Ministarstvo branitelja odriješilo svoju kesu, povećavši im dotacije od 500.000'.- na 3,5 milijuna.

I ne treba više duljiti tekst, branitelji postaju plaćeni  poslušnici. Za šaku škuda, prodaše sebe, svoju dušu i svoje dostojanstvo.

I dalje, ma što dalje, kad se ogromna armija razoruža, tada na scenu stupaju male grupice srpčića koje vršljaju po Hrvatskoj kako im je drago. Danas su već i fiizički poceli napadati policajce, a sutra slijede balvani i ultimatumi za Samostalnu autonomiju Srba u Hrvatskoj, a u dogledno vrijeme i  R.Srpsku krajinu.

I vrapci na krovu to vide, samo naši vrli branitelji ne. Gospodine Čolaku, umjesto da se obraćaš vukovima da ti iz mesnice meso donesu za ručak, radije idi po to meso sam. Izvedi na ulice Knina barem  nekoliko tisuća branitelja i sredi to kako Zakon o prirodnom pravu veli. Ako dva tri srpčića se usude napadati hrvatsku policiju, zašto ih vi ne branite?

Ivo Matanović,

predsjednik Zdruga udruga Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.

*****************************************************************************************

Priopcenje Medijima

 

Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina najostrije osudjuje najnoviji velikosrpski ispad, koji se dogodio 19. kolovoza, 2007. g. kod samostana Krka, prigodom obiljezavanja proslave Preobrazenja Gospodnjeg i svedalmatinskog sabora, kada su dvojica muskaraca srpske nacionalnosti fizicki napali dvojicu policajaca, vrijedjajuci ih rijecima “ j…. vam ustasku majku”  i sl.

Osudjujemo i ponasanje medija, koji tom dogadjaju nisu dali duznu paznju a i oni rijetki koji jesu, pogresno su prenijeli dogadjaj, opisavsi da su srpske nasilnike svladali policija i pravoslavni vjernici, sto ne odgovara istini, jer su pomoc policiji pruzili Hrvati katolici, koji su se tu zatekli.

Osudjujemo i ponasanje politicara, kao najvaznijih, koji su se trebali oglasiti, pogotovo kada se sjetimo oglasavanja politicara prilikom benignih slucajeva razbijanja prozora ili crijepa na kuci, kada su “ostecene” osobe bile srpske nacionalnosti, a narocito osudjujemo ponasanje Srpske pravoslavne crkve i politicara srpske nacionalnosti koji su se zatekli u samostanu Krka, kako nisu nasli za shodno da osude taj velikosrpski ispad.

Smatramo da ovaj velikosrpski ispad nije slucajan i to bas kod samostana Krka i na dan Preobrazenja Gospodnjeg, na isti dan kada je prije 17 godina odrzan nelegalni referendum o srpskoj autonomiji u Republici Hrvatskoj, koji je bio nastavak tzv. Balvan revolucije i uvod u srpsku pobunu i velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku. Da nije slucajno, trebamo se samo sjetiti velikosrpskih grafita ovih dana po Banovini i Vukovaru, a poznavajuci azurnost nasih medija oko prenosenja takvih stvari, sigurno je toga bilo jos i vise.

Ne cudi nas takvo ponasanje dijela srpskog stanovnistva, pogotovo ako citaju tiskovine namijenjene srpskoj manjini u RH i financirane od hrvatske drzave, “Identitet” i “Novosti”. U tim tiskovinama se opetovano ponavlja “da je Franjo Tudjman vodio tzv.. domovinski rat, po koncepciji Maksa Luburica, s ciljem da u Hrvatskoj vise ne bude Srba”, “da je uz znanje i ucesce Franje Gregurica i ministara Vlade demokratskog jedinstva tijekom 1991 i 1992. g. ubijeno 611 gradjana srpske nacionalnosti iz Siska, Petrinje i Moscenice”, “da je u  Republici Hrvatskoj proveden Pavelicev i Budakov plan o trima trecinama”, “Oluja se naziva agresijom na mirne ognjistarce” i slicne izjave, kojih su pune navedene tiskovine.

Trebamo se sjetiti i uloge Srpske pravoslavne crkve u “dogadjanjima naroda” krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih godina proslog stoljeca, dogadjanja kod crkve Lazarice na Kosovu i citave ideoloske uloge SPC-a u osmisljavanju gesla da svi Srbi trebaju zivjeti u jednoj drzavi, i onoga sto je slijedilo. Stoga nas ne iznenadjuju ovi najnoviji ispadi velikosrpstva ali nas iznenadjuje nova hrvatska sutnja na te ispade, kao da nismo izvukli pouke iz povijesti.

Knin, 22. kolovoza, 2007. g.

PREDSJEDAVAJUCI RADNOG PREDSJEDNISTVA KOORDINACIJE

                               Tomislav Colak

################################################################

Tekst preuzet sa portala Blog i Hrvati": Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.

_______________________________________________________________

Slijedi nastavak

 


Gospodine Matanovic, 

Mene pomalo zacudjuje Vas tako izravan napad i osuda Tomislava Mercepa. Neznam kakve konkretne spoznaje o tome imate ili kakve ste konkretne spoznaje uopce o tome mogli imati ali Vas stav mi ne izgleda nimalo argumentiran. 
 
Ja sam se sreo s Mercepom i razgovarao s njime o dosta stvari. Ono sto kod njega imponira je cvrstina, dosljednost i preciznost. Ja do sada nisam sreo covjeka koji je uljudniji, pristupacniji i koji otovreno govori o svim temama koje se ticu njega. 
 
Moje je osobni stav da je prava steta sto Mercep nema pristup medijima i sto njegovi stavovi po ovim pitanjima ne mogu vidjeti svjetlo dana, onako kako bi to, po mom misljenju trebalo uciniti. 
 
Stalno mahanje s nekakvom navodnom tuzbom iz Haaga je vec davno postalo strasilo za ptice grakace u kukuruzima. S obzirom na Mercepov polozaj i anti-hrvatsku politiku u Hrvatskoj u zadnjih 10-ak godina prakticki je nemoguce da bi se Mercep mogao izvuci iz tih kucina da oni imaju ikakve dokaze protiv njega. 
 
Ja sam cak otisao i korak dalje pa sam provjerio i to sto su o njemu navodno "otkrili" tajni americki dokumenti koje je Vecernji list tako bombasticno najavio. 
U tim "tajnim" dokumentima koji su konacno "postali dostupni javnosti" kako u najdramaticnijme tonu Vecernjak informira svoje citatelje nema nista drugo osim prepricavanja onih 'rekla-kazala' sto su objavljeni u Globusu i ostalim partizanskim medijima. Nista, dakle, nova, nista konkretno nego samo neka mozebitna naklapanja. 
 
Nega dakle treba otvoreno pitati o tome zasto je bio usao u tu koaliciju s Mesicem. Iz same cinjenice da je on bio sklopio tu koaliciju nemogu se izvoditi zakljuci o svim drugim stvarima koje se odnose na Tomislava Mercepa. 
 
Mene stvarno zanima koji je to vrag medju braniteljima i zasto ima toliko tih udruga. Jasno je svakome da je to najefikasniji nacin razbijanja braniteljske populacije i neutraliziranja njihove politicke moci. Sta se tu moze ucniti konkretno da se to popravi?

Andjelko Galic

3. 23-08-2007 15:30

 

Gospodine Galicu 
Najprije, moram vam reci da je naš "napoleon", nazalost, tesko bolestan i nalazi se u kolicima.NJemu su dani odbrojani. 
 
Ja sam dobar poznavatelj Tomislava Mercepa jos iz ratnih dana. Pod njegovim imenom moj brat jc vodio jedinicu koja se zvala "Mercepovci". 
 
Mislim da sam Vam dosta rekao. 
I nije samo on u igri vec i general Decak. Njih su dvojica razjedinitelji branitelja. Mercep zbog Haaga, a Decak zbog novaca i lovista drzavnih -po slavoniji koje je uzurpirao. 
 
Stanje medju braniteljima je ocajno. 
Eto bas zato sam se odlucio da se Mesica pocne i sudski goniti.Udariti zmiju u glavu i tada vise nema otrova. 
 
I jos nesto, Mercepu nije zabranjen pristup medijima, vec je on to sam trazio i zabranio svim novinarima da o njemu bilo sto pisu. Sve redakcije su o tome obavjescene od njega osobno, a po zakonu o tisku ta njegova odluka se mora postivati. 
Mislim da sam Vam sve rekao. Bilo bi mi drago kada bi me argumentirano razuvjerili. Jer, kad o njemu pisem vrlo mi je tesko, al' istine radi mora se stime izaci na vidjelo. Kako ne mozete skuziti - ubilo se je do sada 1700 branitelja, a medju njima niti jedan visoki casnik? 
Ivo Matanovic

Registered

 

 

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Stovani gospodine Matanovicu, 
 
Ja bih volio vidjeti tu zapovjed koju su mediji dobili od Mercepa da ne pisu o njemu. Ja sam slobodan pisati i on se odazvao na moj poziv za razgovor bez ikakvih peripetija pa me to pomalo zacudjuje.  
 
Kakve veze ima broj samoubojstava s Mercepom. Meni ljudi s terena kazu da je uzrok samoubojstvima nesto sasvim drugo, nevezano za zapovjednistvo. 
 
U fondovima je ogroman novac. Orlovi se cupaju za taj fond koji je namjenjen braniteljima, tu nema nikakve dileme.  
 
Ja bih volio vidjeti kakav dokument, izjavu kakvog svjedoka, fotografiju ili nesto slicno tako da ne ostanemo samo na rekla kazala. 
 
Ja cu objaviti na ovom portalu te "tajne" dokumente koje su Amerikanci skupili o njegovim navodnim zlocinima. I sami cete tada vidjeti koliko je to smijesno. 
 
Pozdrav, 
 
Adnejlko Galic

___________________________________________________________________________

5. 24-08-2007 02:34

 

Poštovani! 
Ne bi vam preporucio da objavljujete te dokumente vezane za Mercepa. On je vrlo tesko bolestan covjek. 
Niste dobro iscitali o samoubistvima branitelja.Mercep ne spada u tu kategoriju - medju visoke casnike, niti sam na njega uopce mislio.Uz njega i Decaka vezan je samo Mesic, preko kojih je ovaj potonji razjedinio branitelje. Trebali ste doci u Sinj, Knin i cijelu cetinsku krajinu pa vidjeti kako je partizanstina opet ozivjela. 
Sinj i Zadar su gradovi preko kojih se testiraju nacionalni odnosi u Hrvata. Vec do sada Sinj je osvojen od partizana, a izgledno je da ce to na ovim izborima biti i Zadar. Vesna Pusic je svakodnevno u Zadru. HDZ zadarski je raspolovljen.Pola ih se vratilo k partizanima, a druga polovica je ona standardna rulja koja nezna tko im glavu nosi. 
Ja jos nesto slobodnije mogu kontaktirati samo s onima koji su mi 71. i 91. bili vjerni. 
Ja sam pokrenuo ovih dana i ujedin jenje svih Ustasa i domobrana sa politickim uznicima, braniteljima Domovinskog rata i svim ostalima koji se nedaju prodati sa saku "škudinih škuda". Ako me zdravlje posluzi, nadam se da ce do ujedinjenja doci vec ove zime. Naravno zavisi sve i o rezultatima izbora. Formalno Zdrug politickih uznika i HOZ (Hrvatski obredni Zdrug) su to vec napravili. 
 
Ostaju samo branitelji Domovinskog rata, koji nam masovno prelaze.HOZ vode istaknuti branitelji Domovinskog rata, dakle mladji ljudi. 
Kad ste vec u mogucnosti, bilo bi dobro da uzivo kontaktirate gospodina Mercepa i umirovljenog generala Djuru Decaka, a napose pukovnika Mirka Condica, od kojeg cete, uvjeren sam dobiti vise iskrenih podataka. 
 
Što je sa tuzbom, radite li na njoj? 
 
Nadam se da medju nama vise nece biti bitnih razilazenja, a one druge konstruktivne moraju ostati. Ja sam za hrvatski nacionalizam i za diktaturu tipa Bush, a ne za bilo kakovu demokraciju u kojoj su infiltrirani komunisti, europski anarho-liberali-globalisti i pederi. 
S poštovanjem! 
Ivo Matanovic 
PS.Namjerno nisam spomenuo kriminalca Antu Djapica, jer ocekujem da ce on iz stranke HSP morati odstupiti poslije izbora - srusit ce ga njegovi 
izabranici Tadic,Rozic, Jukic i dr.

Ivo Matanovic

6. 25-08-2007 17:06

 

Gospodine Matanovic, reci za branitelje da su prodali svoju dusu i dostojanstvo vise je nego drsko i netocno!Ublazavam ovo razmisljanjem da ste mislili samo na one visokopozicionirane umirovljene casnike koji drze monopol nad udrugama. To bi jos i proslo, ali ovakva izjava zahtijeva ispriku svim braniteljima koji jos jedini u ovoj drzavi cuvaju nacionalni identitet i hrvatsko dostojanstvo! Partizani su se prodali za odlicja, mirovine, tudje kuce, zemlju i sve sto se oteti dalo, a hrvatski branitelji su najsiromasniji dio populacije, najugrozeniji egzistencijalno i svakako najtvrdji u kompromisima!To sto se neke udruge predstavljaju kao velika vecina branitelja, daleko je od istine! Udrugama upravljaju stranke, to je istina! Medjutim velika vecina branitelja cak ni nije u udrugama ili su ih napustili zato sto nisu ispunile svoju svrhu postojanja, a to je briga o braniteljima! Novac koji spominjete uglavnom se trosi na sportske igre i slicne sadrzaje, a programi koji bi trebali biti od koristi zatiru se u samom zacetku! Razjedinjenost branitelja ne postoji, postoji razjedinjenost interesnih skupina unutar udruga! Branitelji su bili i ostali branitelji i kada bi sutra trebalo ponovo bi branili Domovinu! Sto se tice samoubojstava, o tome bi trebalo napraviti cijelu studiju, ali reci cu Vam tek ovoliko - jeste li upoznati koliko je branitelja posluzilo kao pokusni kunici u eksperimentalne svrhe psihijatrije? Znadete li koliko je lijekova testirano na njima? Netko se je vraski potrudio da tu populaciju ljudi unisti! Zna se i zasto! 30 000 zahtjeva za mirovinu oboljelima od ptsp-a stoji nerijeseno! A koliki su vec u mirovini! U Hrvatskoj vlada uvrijezeno misljenje da je to metoda socijalnog zbrinjavanja, sto je djelomicno tocno, medjutim, istina je da su ti ljudi toliko narusenog zdravlja da vecina nece zivjeti jos nekoliko godina! To su posljedice lijecenja koje se kod nas provodi! Pretvaraju ih u ovisnike, zombije,upropasteni su fizicki i psihicki! Tko im je to uradio? Njih prozivajte, gospodine Matanovicu! Nemojte vise vrijedjati branitelje!

Reni

25-08-2007 23:04

 

Dok citam ovakve prepiske medju Hrvatima, moram vas sviju podsjetiti da u Beogradu postoji Vlada Republike Srpske Krajine u egzilu, cija je zadaca "povratiti" stare drzavne granice Srbije, odnosno napraviti Veliku Srbiju. Da ona ima potporu srbijanskih vlasti dovoljno govori i podatak da im se daje previse prostora u medijima i nicim se ne ogranicava njihovo djelovanje. Pa vi se onda, dragi prijatelji, raspravljajte o tome treba zastupati branitelje i je li previse njihovih udruga u Hrvatskoj. Osim toga, Preobrazenje je prigoda da se veliki broj hrvatskih Srba okupi u Slankamenu radi iste stvari kao i oni u Kninu.

Guest

 

       

 

vnazor

8. 26-08-2007 02:20

 

Tocno! I vlada u egzilu i aktualna srbijanska vlada su prijateljice! Oni dopustaju formiranje vlade! A nasa vlada kontrolira i udruge! Podsjetimo se - udruga gradjana je nestranacka, neprofintna organizacija... 
A da mi probamo osnovati vladu u egzilu? Recimo, u Chikagu!

Guest

 

 

reni

 

9. 26-08-2007 04:01

 

Ne bi to bilo prvo formiranje vlade u Chicagu.

 

10. 26-08-2007 04:27

 

Gospodine Andjelko! 
Izvrsna ideja da se ponovno utemelji Vlada u izbjeglištvu ili vlada za dijasporu. Ionako su vas vladajuce alijanse HDZ-a i SDP-a , a Bogme i drugi, potpuno odbacili.  
Jer,priznat ete mi, narod je Hrvatski potpuno psihicki razoruzan i postao nemocan da bilo sto promijeni u drzavi.

 

UZ NASLOV PRIOPCENJE ZA JAVNOST

 

Dragi moji kritičari!

Nisam k srcu primio (u negativnome smislu) vase komentare  na moje reagiranje ili ti komentar  uz gornji naslov, a kojeg sam objavio pod naslovom: «PUCANJA U PRAZNO». Dapace, shvatio sam to kao dobronamjernu kritiku upucenu meni.

 

Nekima sam vec odogovorio (Galicu). Nije mi nista rekao, da li se slaze sa odogovorom ili ne, pa predpostavljam kad suti, da se slaze.

Iza njega, kako ste vec procitali, javlja mi se neki anonimus «Reni». Odmah da m, ne svidjaju mi se anonimusi. Ljudi bez «muda» nisu ljudi. Naravno ne vrijedjam ovim zene, a ako se pod ovim pseudonimom  krije zena, ona ce znati procitati ovu metaforu.

No, ostavimo salu na stranu ja gospodinu Reniju ipak priznajem da je djelomicno u pravu kad veli:

 «reci za branitelje da su prodali svoju dusu i

dostojanstvo vise je nego drsko i netocno!»

 

Istina je, ovaj pasus je grubo srocen i dijalekticki neprihvatljiv za vecinu branitelja, na koje zaista nisam mislio. Zato ću to ispraviti i ponoviti inkriminiraani dio teksta sa ispravkom:

«I ne treba više duljiti tekst,vec jos jednom reci da jedan manji dio visoko poziciranih branitelja postaju plaćeni poslušnici. Za šaku škuda, prodaše sebe, svoju dušu i svoje dostojanstvo»

 

I jos jednom, ovo sa «skudama» ne odnosi se na Tomislava Mercepa vec Djuru Decaka i druge, što opet ne znaci da se radi samo o par ljudi, vec o stotinjak njih i vise od toga, zaposlenih u raznim resorima drzavne uprave na razini drzave i lokalne samouprave.

 

Kod ostalog dijela teksta ostajem u cijelosti, jer smatram da njime nisam povrijedio ugled branitelja. Dapace, samo sam ih potakao da moraju drugacije razmišljati o svome ustrojstvu. Na ovu temu, ovih dana dobio sam desetak dalekopisa, mailova i brzoglasnih priznanja koje me ohrabljuju i mole da im pomognem u njihovoj konsolidaciji, jer, kako mi vele,oni sami nisu u stanju napraviti nista. Jedan od njih, dragovoljac Šime Zgela doslovce je rekao: «sudionici rata su psihicki razoruzani, pa iz tih razloga nastaju i samoubojstva».

Postavlja se sad pitanje, koja je to silnica da moze «izluditi» nekoliko stotina tisuca branitelja?

Logican odgovor je samo drzavne strukture, a drzavne strukture su postavljene od ljudi iz dviju sestrinskih vodecih  stranaka u R.Hrvatskoj -  iz  HDZ-a i SDP-a

 

Vezano za koaliciju HDZ-a i SDP-a i njihovo vodjenje drzave u smijerovima za koje se branitelji nisu borili, a to je Europska unija i Balkanska Dzamahirija il' bilo da se ona kako drugcije zove, svidja mi se prijedlog da i Hrvati pod hitno utemelje svoju vladu u egzilu ili za dijasporu, tako je svejedno, i da se tako osnazi snaga dijaspore prema vladajucoj alijaansi. To treba napraviti odmah. Mozda do izbora je prekasno, al' im barem, dotle, dati do zanja da se vlada osniva, koju ce, uvjeravam vas svi obespravaljeni branitelji prihvatiti.

 

I za kraj, ispricavam se svima onima koji mi zamjeraju na grubim recenicama. Takav mi je stil izrazavanja. Samo u rijetkim prigodama apologetski kitim svoje tekstove. Ovakav, kakav sam, cini mi se da sam ucinkovitiji. Osim toga, ne volim prenemaganja. Ljudima se treba obracati najjednostavnijim riječnikom.

Isto tako ne podnosim tekstove potpisane sa pseudonima. Kad neznam tko ih piše, onda ih smatram podvalama.

Vas Ivo Matanovic
____________________________________________. 

 


 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Kolovoz 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 2
Korisnika online: 2
  • addiefj11
  • JoshuaBoiff
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!