coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow KRIVA OBJEDA BRANITELJA GENERALA GOTOVINE?
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
KRIVA OBJEDA BRANITELJA GENERALA GOTOVINE? PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 22 Kolovoz 2007

 

 

 

 

 

 

 

Aug 18 2007

Tko Je i Sto Branitelj Generala Gotovine

PDF 

 

Saturday, 18 August 2007

luka misetic

Mišetić je bio špijun Markice Rebića


Jeftine laži odvjetnika Luke Mišetića samo su mamac za naivnu domovinu i dijasporu, od kojih se muzu donacije za gomilu parazita s titulama Gotovininih istražitelja

Varajući Antu Gotovinu kako četverogodišnji bijeg ne može utjecati na odluku Haaškog suda o njegovu "kućnom pritvoru" u Hrvatskoj, na Indexu.hr. odvjetnik Luka Mišetić 6. kolovoza poziva se na haaški slučaj Milana Milutinovića. Premda se Milutinović, kako reče Mišetić, nije dobrovoljno predao u Haag, pušten je na privremenu slobodu.
Istina o Milutinoviću iz tzv. kosovske optužnice posve je suprotna. Nekadašnji predsjednik Srbije nikada nije bio u bijegu. Dobrovoljno je stigao u Haag u siječnju 2003. Nakon dvije godine Scheweningena doista je nagrađen privremenom slobodom.

Ista je valjanost Mišetićeva iskaza u Večernjem listu od 11. kolovoza. Veli on: u Haagu nije moguće pripremiti brzu i solidnu obranu, zato što njegovu klijentu nije dopušteno korištenje kompjutora i videoprojektora. Fakti kažu drukčije: Tihomir Blaškić, još prije desetak godina, imao je i jedno i drugo, jer su se njegovi branitelji potrudili informirati o pogodnostima u haaškom pritvoru. Osim toga, Mišetić svoju obranu navodno priprema već šestu godinu.

Paraziti

Riječ je samo o nekoliko sitnica iz vrlo bogate Mišetićeve kolekcije. Navedeni primjeri otkrivaju uglavnom razinu Mišetićeve obaviještenosti o globalnoj haaškoj situaciji i predmetima. Ujedno služe kao mamac za naivnu domovinu i dijasporu, od kojih se muzu donacije za gomilu parazita s titulama Gotovininih istražitelja. Pa upravo zato što nisu kreacija nekog pravničkog uma, jeftine Mišetićeve laži vode u prilično lošu Gotovininu perspektivu. Simptomi već postoje. Najavljujući, primjerice, Miroslava Šeparovića kao "neophodnog svjedoka", Mišetić elaborira da će njegovo svjedočenje Gotovinu riješiti odgovornosti za ignoriranje civilnih žrtva u Oluji. Kao razlog ističe činjenicu kako su tadašnji vojni sudovi bili podređeni Šeparovićevu ministarstvu pravosuđa. Budući da haaško tužiteljstvo odlično poznaje i javni i potajni sustav tadašnje Hrvatske, prava je katastrofa da Gotovinin odvjetnik, navodno i veliki patriot, o tome nema pojma. Vojni sudovi, naime, nisu bili u ingerenciji ministarstva pravosuđa.
No, Mišetićeva pojava na domovinskoj političko-pravnoj sceni nije ni počela odveć slavno. Prema sjećanjima Ante Nobila, tadašnji ministar Gojko Šušak zamolio je njega, Blaškićeva odvjetnika, da "sina od jednog našeg čovika iz Chicaga" uključi u slučajeve iz Lašvanske doline. Mišetićeva asistencija naglo je prekinuta, objašnjava Nobilo, kada su ga ulovili da preko zaštićenog faksa hrvatske ambasade u Haagu Markici Rebiću potajno šalje izvješća o svojim kolegama. Ipak, budući da se špijuniranjem u korist SIS-a dokazivala lojalnost ondašnjem HDZ-ovu režimu, Mišetiću je pružena šasa da brani Antu Furunđiju i nešto zaradi. Stvar nije prošla bez financijskih skandala. U Haagu pobijajući tezu da je bosanski Hrvat služio ratnoj politici Hrvatske, Mišetić je iz SAD-a priprijetio tužbom protiv RH, zbog kašnjenja honorara.
Slučaj Furunđija, pak, eksploatira se u slučaju Gotovina.

Slučaj

Tako 2004. u Slobodnoj Dalmaciji Mišetić pohvaljuje vlastito haaško iskustvo, vrlo ozbiljno objašnjavajući da će haaško suđenje Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču sigurno početi i bez Gotovine, tada još bjegunca. "Furunđija je imao još tri optuženika koji do danas nisu uhićeni. No, Furunđiji se sudilo i bez pojavljivanja pred sudom, a do danas su ostali na istoj optužnici." Dokumenti ICTY-ja opet pokazuju nešto drugo: Furunđija nikada nije imao ni jednog suoptuženika, najmanje bjegunce koji su se uspješno skrivali do 2004. Uz Mišetićevu obranu, osuđen je na punih deset godina zatvora, pod optužbom da nije spriječio silovanje zatočene Muslimanke. Mišetićeva žalba glatko je odbijena u žalbenom postupku.
Samo zbog vaganja zadatka koji sada stoji pred Mišetićem, valja podsjetiti da se Gotovini, kao zapovjedniku cijele operacije Oluja, ne stavlja na teret mrcvarenje jedne preživjele žrtve, već poveći broj pobijenih civila i na stotine spaljenih kuća.

   

 

Mišetićevih top 10

1.rujan 2002.: Mišetić objavljuje da je haaška optužnica Ante Gotovine uvod u haaški progon američkog predsjednika Clintona; svog klijenta, koji se skriva i bježi, uvjerava kako nema potreba za predaju, jer su Ameriknci toliko žestoki protivnici Haaškoga suda da će ga sigurno ukinuti
2.siječanj 2003.: Mišetić tvrdi da će nesumnjivo srušiti Gotovininu optužnicu, premda u Haagu još nije ni registriran kao njegov branitelj i premda mu ni klijenta nema; prijavljuje se kao "prijatelj suda", što je odbijeno po kratkom postupku
3.ožujak 2004: "Odgovorno mogu tvrditi da situacija s generalom Gotovinom neće utjecati na slučajeve Čermak i Markač što se tiče početka suđenja", reče Mišetić, uz koješta drugo
4.studeni 2006.: kaže da troje kolega, koji brane Ivana Čermaka i Miladena Markača, nije prijavio Haaškom sudu za sukob interesa, već je to samo napisao u svom podnesku Haaškom sudu
5. lipanj 2007.: Mišetić tuži haaško tužiteljstvo za tzv. sukob interesa, jer je dopustio da "procuri" dokument po kojemu se vidi da je Greg Kehoe, drugi branitelj, sudjelovao u prikupljanju dokaza za Gotovininu optužnicu. Nešto prije, obojica su se klela da Kehoe, kao haaški tužitelj, s Olujom nije imao nikakve veze.

 

slobodna dalmacijaComments (3)

 

 

1. 18-08-2007 09:57

 

Iako ja nikada nisma bio simpatizer Jasne Babic, radi njenih ocitih veza i sluzbovanja sadasnjem rezimu, odnosno jednoj struji tog rezima u Hrvatskoj, ona se ovdje ipak dotice nekih vaznih tema.  
 
Jedan od galvnih prigovora gospodinu Miseticu svakako se temelji na cinjenici da je u ovome svemu, po svemu sudeci, glavnu rijec vodila doticna partija,odnosno partijske i rodbinske veze. U tom smislu, medjutim Misetic se ni po cemu ne ralizkuje od vecine ostalih odvjetnika koji su branili ili brane hrvatske generale u Hrvatskoj i u Haagu. 
 
Mene ovdje ponajvise zacudjuje cinjenica da je Jasne Babic Miseticevo prokazivanje Separovicevog i Prodanovicevog sukoba interesa, radi potpuno nedefiniranih razloga, strpala u kategoriju Miseticevih negativnih poteza. 
 
Ako je i jedan potez bio opravdan (stvarno je tesko a i neprofesionalno ulaziti u analize opravdanih ili neporavdanih pravnih poteza pogotovu ako se nema pristupa nuznim materijalima) onda je to sigurno bio potez eliminacije Separovica i Prodanvovica zbog ocitog sukoba interesa u kojem su se njih dvojica nasli.  
 
Vise nego bilo sto drugo, u tom kontekstu, zacudjuje cinjenica da su se Separovic i Prodanovic uopce bili prihvatili tog posla jer im je od prvog momenta trebalo biti jasno ( i za pretpostaviti je da im je to sigurno bilo jasno jer su to ipak jako sposobni i dobro skolovani odvjetnici) da se nalaze u direktnom sukobu interesa. 
 
Sta je ovo: unutarnja borba izmedju nekoliko pro-rezimskih struja u Hrvatskoj?

Guest

 

 

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

2. 18-08-2007 11:01

 

O Jasni Babic ne treba puno trositi rijeci. No, kad se tice njene faktografije, bez obzira sto ona pise, ne treba ju apriori odbacivati. 
Što se, pak, tice Mišetica, misljenja sam da se njega ne moze svrstavati u isti kos sa Prodanovicem, Šeparovicem, Nodilonm i drugima, jer je on, a ovdje je to o 
ito, prvi taj koji je prozrio Mesicevu politiku i sve njegove ljude. 
 
U strucnost odvjetnicku, dakako nisam meritoran da ulazim, jer ona u slucaju hrvbatskih generala uopce nije ni bitna. Njima sudi Medjunarodna politika i politika Mesica i Sanadera. 
Ivo Matanovic

Registered

 

 

IVINA

 

3. 19-08-2007 03:40

 

Dobro, slazem se da Jasnu Babic ne treba a priori odbacivati ali ako se ima u vidu sta su sve oni do sada objavili u Slobodnoj, sto nije imalo nikakve veze s realnoscu, kako bismo mogli znati da je istina to sto ona sad pise o spijuniranju? Od kud, recimo, njoj informacija da je netko slao materijale Markici Rebicu iz hrvatskog ureda, koristeci zasticeni broj faksa?  
 
Ako je to istina onda to treba potrkijepiti necim konkretnim a ne samo ovako navoditi te stvari bez ikakvih dokaza. To nije fer, bez obzira o kome se radi.

Guest

 

 

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it


 

 

 


 

 

Close List

 

MIŠETICEVA SVEZA SA MARKICOM REBIC

 

Jos uvijek se vrtimo u istom krugu.Ne trazimo dlaku u jajetu kod gospodina Mišetica, jer se je on vec do sada istakao kao vrsni odvjetnik, a poglavito i kao hrvatski domoljub.Ako se vec povlaci paralela izmedju Mišetica i Ante Nodila, onda treba reci istinu o jednom i drugome - Ante Nodilo je stari udbas i prijeratni javni tužitelj koji je sudjelovao u optužnici kod Andrije Artukovica (osudjen na smrt i umro u uzama).Osim toga Anto Nodilo, Šeparovic, prodanovic, Mikulic i jos nekoliko njih su Mesicevi  dousnici i sticenici

.

Isto tako dovoditi u svezu Blaškica, kojeg je branio udbas Nodilo, sa obranom Viteza Ante Gotovine, je  totalna besmislica . Blaškic, Ademi su pokajnici (suradnici ili ti cinkarosi haaskog suda i tužiteljstva), a vitez Ante Gotovina je

castan  covjek koji je odbio suradnju sa sudom i tim cinom jos jednom potvrdio svoje vitestvo i domoljubni hrvatski ponos.

 

Gospodin Galic pita, kako to da je Babicka dosla do podat\'ka da je Mišetic Rebicev covjek. Pa zaboga, ako je to i tocno, sto ima u tome neprijateljskog prema Gotovini?Ako je Mišetic spijunirao u korist Rebica i obratno, onda je  to samo potvrda da su obojica prozreli Mesicevu politiku i njegovo neprijateljstvo prema pokojnome dr. F. Tudjmanu preko kojega i dalje optuzuje cijelu Hrvatsku.

Recimo još da je Markica Rebic,bez obzira na njegovu proslost, osvjedotoceni hrvatski domoljub.

I ponovimo jos jednom,o Jasni Babic nista pozitivnoga.

Ivo Matanovic

########################################################

Tekst preuzet sa portala "Blog i Hrvati!": Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih politickih uznika RH i inozemstva

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Design by Unicorn |

Top

Counter Tracker - Free Web Counter, Invisible Hit Tracker

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Kolovoz 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!