coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow BIVŠI ŠEFOVI UDBE NA ČELU REPUBLIKE HRVATSKE - APSURD NAD APSURDIMA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
BIVŠI ŠEFOVI UDBE NA ČELU REPUBLIKE HRVATSKE - APSURD NAD APSURDIMA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2007

 

 

 

 NE PROPUSTITE PROČITATI

Prenosimo vam zanimljiv tekst sa portala "Hrvatska uljudba" koji taksativno navodi imena ljudi koji su u bivšoj komunističkoj jugi obnašali odgovorne dužnosti i koji i sada, također, obnašaju još  veće u demokratskoj Hrvatskoj.

Apsurd nad apsurdima!

Dragi čitatelji, vama se obraćam. Ništa se ne čudite, jer ste ih - vi, mi, oni i svi mi zajedno izabrali da vladaju sa nama.

Ako to do sada nismo znali, ovaj tekst kojeg vam u cijelosti prenosimo taksativno navodi imena bivših udbaša, a koja će se, navjerojatnije, naći ponovno na listama na predstojećim izborima. Dobro otvorite oči pri glasovanju, pa kad uočite ta imena ne glasujte za tu listu, bez obzira kojoj stranci ta lista pripadala.

Svi oni koji i dalje budu glasovali za udbaše, trebaju znati da će i oni doći na listu hrvatskih veleizdajnika i da će jednoga dana morati položiti račun hrvatskom narodu za veleizdaju iz koristoljublja.

Ivo Matanović

***************************************************************************

 

 

 

 

 

 

BIVŠI ŠEFOVI JUGOKOMUNISTIČKE TAJNE SLUŽBE NA ČELU REPUBLIKE HRVATSKE (1. od 3)

PDF

Ispis

E-mail

           

 

Autor: "Hrvatsko pravo"   

Subota, 18 Kolovoz 2007

Perfidna doušnička mreža komunističkih tajnih službi danas žari i pali u sustavu vlasti Republike Hrvatske i uništava Republiku Hrvatsku.

U Poljskoj je lustriran bivši doušnik komunističke tajne policije, varšavski nadbiskup Rimokatoličke crkve, msgr. Wielgus. Kada je poljska i svjetska javnost saznala da je poljski teolog, monsignore Stanislaw Wojciech Wielgus bio od 1967. godine, 20 godina dugo, tajni informant (doušnik) komunističke tajne službe, bivši je doušnik, suočen sa optužbama u javnosti, priznao nečasnu suradnju sa komunističkom tajnom službom, i potom dao ostavku na mjesto varšavskog nadbiskupa. U Poljskoj je 67 posto katolika mišljenja da bivši doušnik mora odmah odstupiti, bez obzira što se radi o tako važnoj ličnosti kao što je prvi čovjek Crkve u glavnom gradu Republike Poljske, ili upravo zbog toga.
 
Sličnih primjera da osoba, već imenovana na neku državnu dužnost u Republici Poljskoj, mora odstupiti sa dužnosti, ili uopće i ne stupa na neku državnu dužnost, zato što se kompromitirala suradnjom sa tajnom službom u prošlosti, bilo je mnogo. Dojavljivanje informacija tajnoj službi o ljudima s kojima se kontaktira izuzetno je nečasno, predstavlja čin izdaje i kršenja ljudskih prava. Poljska je nakon 16 godina demokracije krenula u čišćenje od bivših komunističkih kadrova ili suradnika bivših komunističkih tajnih službi, koji su i nakon pada komunizma ostali na visokim položajima. Poljska je tako u mandatu novoga antikomunističkog demokratskog konzervativnog predsjednika povukla 10 veleposlanika koji su bivši komunisti, a čišćenja nisu ostali imuni ni tamošnji novinari, među kojima se se počeli otkrivati bivši doušnici komunističke tajne službe. Čak i u vrhu najjačeg poljskog antikomunističkog pokreta Solidarnošć otkriveni su bivši informatori komunističke tajne službe. U toj zemlji postoji institucija koja je zadužena za istraživanje komunističkog razdoblja, isto kao u Saveznoj Republici Njemačkoj i u Češkoj Republici.
 
Isti lustracijski princip vlada i u Saveznoj Republici Njemačkoj kada su u pitanju osobe za koje se dokazano ustanovilo da su za vrijeme komunizma u bivšoj Istočnoj Njemačkoj (DDR) surađivali kao doušnici sa totalitarnom zloglasnom tajnom službom i političkom policijom «STASI». Bivše doušnike u Njemačkoj otkriva posebna državna služba, tako zvana Gauck-Behörde, koja pregledava dosjee bivših doušnika zloglasne komunističke tajne službe «STASI». (Nedavno je CIA vratila njemačkoj kancelarki Angeli Merkel onaj dio dosjea koje su američki obavještajci prilikom pada Berlinskog zida 9. studenog 1989. oteli raspadajućoj komunističkoj Istočnoj Njemačkoj, i odnjeli u Washington. Amerikanci su Nijemcima vratili dosjee kako bi se njemačko društvo moglo u cijelosti očistiti od utjecaja bivših komunista, s obzirom na tendenciju restauracije komunizma u Ruskoj Federaciji, i bliskih veza koje je bivši socijaldemokratski kancelar Gerhard Schröder njegovao, i njeguje i danas, kao izravni Putinov plaćenik na poslu člana Nadzornog odbora njemačko-ruskog plinovoda, sa bivšim kagebeovcem i aktualnim ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.)
 
Međutim, demokratski princip lustracije  ne vrijedi u Republici Hrvatskoj niti 17 godina nakon pada komunističkog Berlinskog zida !!!
 
Bez imalo srama, i bez da su od strane medijske javnosti posebno prozivani, optuženi bivši doušnici UDB-e i KOS-a, i njihovi šefovi, obnašali su ili obnašaju u Republici Hrvatskoj čak i najviše državne i stranačke dužnosti, kao na pr. Josip Manolić (predsjednik stranke HND). Zatim,  Josip Perković,  bivši šef odjela osječke i zagrebačke UDB-e i bivši šef hrvatske vojno-obavještajne službe «SIS» MORH-a,  čiji je sin Saša-Aleksandar aktualni savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Mesića i član vladinog tima za suzbijanje korupcije.

 

                       II.

Perfidna doušnička mreža komunističkih tajnih službi danas žari i pali u sustavu vlasti Republike Hrvatske i uništava Republiku Hrvatsku.

TREBA NAGLASITI DA JE JEDINI IZ REDOVA SDP-A, KOJI JE JAVNO PROZVAO ARLOVIĆA DA JE BIO SURADNIK JUGOSLAVENSKOG KOS-A POD KODNIM IMENOM VRBIK, BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK ŽELJKO MALEVIĆ, IZNENADA  UMRO 05.SIJEČNJA 2007. GODINE U 52. GODINI ŽIVOTA A DA MU NITKO IZ VODSTVA SDP-A NIJE BIO NA POGREBU U ĐAKOVU 8. SIJEČNJA.

Vladimir Šeks (aktualni predsjednik Sabora, bivši glavni državni odvjetnik RH, i dopredsjednik HDZ-a),

Budimir Lončar (aktualni vanjsko-politički savjetnik predsjednika Mesića, Titov kosovski egzekutor), i drugi.

Najviše stranačke i državne dužnosti u RH obnašali su ili obnašaju bivši šefovi komunističke tajne službe bivše SFR Jugoslavije, i bivši komunistički ideolozi, progonitelji hrvatskih proljećara, kosovskih Albanaca, disidenata i oporbe u Titivoj Jugoslaviji, poput, primjerice, bivšeg predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP), Ivice Račana,

zatim, potpredsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića (HDZ),

zatim, savjetnika predsjednika Mesića u predsjedničkom uredu, Tomislava Jakića, koji je bio  glasnogovornik CK Saveza komunista Hrvatske na bivšoj Televiziji Zagreb,

zatim, bivši glavni ravnatelj Hrvatske televizije, Mirko Galić, koji je obnašao isti posao kao Jakić, u zagrebačkom komunističkom tjedniku «Danas», a sada je od predsjednika Republike nominiran za veleposlanika RH u Republici Francuskoj,

zatim, Vladimir Drobnjak, komunistički novinarski huškač iz osamdesetih godina 20. stoljeća, od aktualnog premijera Sanadera (HDZ) dobio je povjerenje da bude vođa hrvatske delegacije u pregovorima za punopravno članstvo RH u Europskoj Uniji.
 

Optuženi doušnik tajnih službi SFR Jugoslavije, Stjepan Mesić, postao je 2000. predsjednik RH!

 
U svojoj knjizi «Vrijeme krivokletnika», Miroslav Tuđman (sin pokojnog Franje Tuđmana), bivši šef tajne službe Republike Hrvatske, HIS, i obavještajni analitičar, spominje također Mesićevu doušničku suradnju sa «Kontraobavještajnom službom» SFR Jugoslavije:

«Prema izjavi generala Aleksandra Vasiljevića, tada drugog čovjeka KOS-a, Mesić je «hadezeovski insajder i informator» KOS-a, koji je već potkraj iste te, 1990. godine, dao /na položaju člana Predsjedništva SFRJ/ prešutnu suglasnost generalu Vasiljeviću da može uhititi hrvatske dužnosnike: «Mesić je dao u tajnosti zeleno svetlo za akciju Štit i hapšenja» (…) »
 
Operativci jugokomunističke tajne službe SDS godinama su sa Stjepanom Mesićem vodili tako zvane «informativne razgovore», ili drugim riečima, Mesić je postao doušnik jugokomunističkog totalitarnog režima, i to na temu «Klasni neprijatelj u zemlji».

«Mesić godine 1985. tvrdi da ne želi biti «cinkaroš», ali da je voljan prenositi politička stajališta pojedinaca s kojima kontaktira (…) « također je pristao da se češće susreće sa poznanicima i da zajednički analiziraju i komentiraju pojedine događaje iz društveno-političkog života zemlje, a o kojima isto tako želi razgovarati s pripadnicima SDS («Republički sekretarijat za unutarnje poslove (RSUP), Služba državne sigurnosti, Centar Zagreb, 13.6.1985. Informacija br. 814, str. 4 ») »
 

To što je Stjepan Mesić na parlamentarnim izborima 1999. godine propao kao predizborni kandidat za zastupnika u Hrvatskom državnom saboru ostalo bi možda i nezapaženo, da kao predsjednički kandidat Hrvatske narodne stranke (HNS) nije 2000. godine postao drugi predsjednik Republike Hrvatske, i na sljedećim predsjedničkim izborima 2005. godine, uz izborne manipulacije, ponovo potvrđen od izbornog povjerenstva Republike Hrvatske za predsjednika Republike (izgleda da bivše strukture komunističke tajne službe u RH namještaju parlamentarne i predsjedničke izbore.)

 

Kako se uopće moglo dogoditi da hrvatsku državu vodi kompromitirani doušnik bivšeg totalitarnog komunističkog jugoslavenskog režima ?

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 13
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!