coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow kako Z. Milanovic Gleda Na Partizanski Teror - PITA ANDJELKO GALIC
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
kako Z. Milanovic Gleda Na Partizanski Teror - PITA ANDJELKO GALIC PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 19 Kolovoz 2007

 

Kako Z. Milanovic Gleda Na Partizanski Teror

PDF

Print

E-mail

 

Blog - "Tko Smo, Gdje Smo, Kuda Idemo" by Andjelko Galic

Saturday, 18 August 2007

milanovicSinoć sam vidio da je i Zoran Milanović otovrio svoj blog na kojem mu se mogu postaviti pitanja.  Svakako da takav potez treba pozdraviti jer na taj način se ipak uspostavlja kakva takva veza izmedju političara i građana.  Samo otvaranje bloga međutim ne garantira ništa, jer sve zavisi od toga da li će se na blogu doći do izmjene konkretnih informacija

 

Jedna od nemilih tema koja još uvijek trese Hrvate je svakako takozvano pomirenje izmedju lijevih i desnih poltičkih orjentacija.  Građanski rat koji je formalno bjesnio našim prostorima u sklopu Drugog svjetskog rata, u razdoblju između 1941. i 1945. godine ( a neformalno i puno kasnije) dobiva potpuno novi izgled u svjetlu novo-otkrivenih dokumenata i drugih dokaznih materijala o genocidu kojeg su partizani izvršili nad nasim narodom poslije završetka rata.
Kako je prošlih 60 godina našeg hrvatskog života i rada bilo u potpunosti uvjetovano tim i takvim razvojem događaja koji su bili zacrtani da bi se u potpunosti iskorijenila hrvatska nacionalna svijest  pa tako i nacionalno gospodarstvo i kultura, naravno da izbor Zorana Milanovića i njegova pro-jugoslavenska orijentacija u najmanju ruku moraju čuditi svakog  Hrvata i Hrvaticu, bez obzira na njegovu ili njenu političku orijentaciju.  Zašto? Zato što je sve jugoslavensko u Hrvatskoj sve od 1918. godine do danas uvijek bilo 100% direktno protu-hrvatsko.
Zbog važnosti ove teme sinoć sam preko njegovog bloga uputio Zoranu Milanoviću direktno pitanje na ovu temu.  Nadam se da će mi odgovoriti s konkretnim razlozima koji su ga odveli u ovom pravcu.  Ispod možete pročitati moje pitanje a ja ću vas obavijestiti  i o Milanovićevom odgovoru čim ga dobijem.  Idemo, dakle, izvući i SDP i HDZ iz ovih mišijih rupa u koje su se oni zavukli i odakle se brane, pa da vidimo šta 


Gospodine Milanoviću,
Mediji često prenose informacije o Vašoj lijevoj orijentaciji i ponosu na Josipa Broza i cijelu tu tradiciju. Ja razumijem kontekst zbog kojeg bi recimo jedna osoba Vaših godina mogla formirati takve stavove s obzirom na nedostatak autentičnih inoformacija po tom pitanju, partijske pritiske i masu drugih razloga

Danas, medjutim, kad imamo čvrste dokaze o masovnim pokoljima koje su partizani izvršili nad Hrvatima, Slovencima, Srbima, Talijanima i mnogim drugim narodima nakon što je rat formalno bio završen, i to pod direktnom komandom Josipa Broza i drugih “istaknutih” komunista, i kad smo konačno imali priliku vidjeti i rasističke zakone koji su usvojeni nakon rata 1945. godine, zbog čega Vi još uvijek ostajte pri svojim ranijim stavovima?
Da li je to rezultat nepoznavanja ovih činjenica ili jednostavno partijska taktika u zadržavanju odredjenog broja birača?
Ako ste stvarno mladja osoba neoptrećena tim užasima iz povijesti KPJ, odnosno ako ste stvarno moderni socijaldemokrata, na koji način mislite da se ovaj razdor medju Hrvatima koji guraju partizansku priču i Hrvatima koji tu partizansku priču jednostavno ne žele slušati, može dovesti u okvire gdje će obadvije opcije imati slobodu istraživanja i iznošenja povijesnih činjenica bez straha od direktnih i indirektnih negativnih posljedica?
Ja sam uvjeren da se bez stvarno objektivnog ispitivanja tih dogadjaja, bez obzira na ideološku orijentaciju, to pitanje nikako neće moći rješiti na zadovoljavajući način.

 

Ja sam danas pogledao Milanovicev blog i vidim da jos nije odgovorio ni na moje a ni na bilo cije postavljeno pitanje. Sacekat cemo i pazljivo pratiti koliko dugo cemo morati cekati na odogovor. I to bi trebala biti neka indikacija o njegovoj poltickoj kvalifikaciji, tako je bar u demokratskim drzavama

2. 18-08-2007 23:09

 

 

Gospodine Galicu!  
Izvrsno je pitanje, al'konkretan odgovor nikada necete dobiti. Ako ga i dobijete bit ce to neki generalni odgovor i za sva druga pitanja koja citatelji budu postavljali. 
 
Pa zaboga, kada su komunisti iskreno odgovarali svojim oponentima? 
 
Poput Mesica i njegov ce odgovor za dijasporu biti: "da je Hrvatska dva puta pobijedila". Prvi puta 1945. a drugi puta 3. sijecnja 2000.g. Mozda se njegov odgovor protegne i na trecu pobjedu, ako kojim slucajem SDP pobijedi na predstojecim izborima? 
Dakako,i ovoga puta Bleiburg ce biti zaobidjen, jer, eto, on ga se ne sjeca jer u to vrijeme nije bio rodjen. 
Ivo Matanovic

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 19 Kolovoz 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!