coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow BOŽE ČUVAJ HRVATSKU - POZIV THOMPSONU DA SE KANDIDIRA ZA NEZAVISNOG KANDIDATA HRVATSKIH DOMOLJUBA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
BOŽE ČUVAJ HRVATSKU - POZIV THOMPSONU DA SE KANDIDIRA ZA NEZAVISNOG KANDIDATA HRVATSKIH DOMOLJUBA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 15 Kolovoz 2007

 

 PDF Ispis E-mail
 
 


 

ZAŠTO JE BISKUP IVAS ZASLUŽIO OSUDU? (1. od 5) PDF Ispis E-mail
Autor: Don Anđelko Kaćunko   
Srijeda, 15 Kolovoz 2007
Bože čuvaj Hrvatsku!

Propovijed šibenskoga biskupa Ante Ivasa u Kninu, 5. kolovoza, na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, izazvala je odmah buru reakcija, kako se moglo i očekivati. Nakon uravnotežena komentara Darka Pavičića u Jutarnjem listu, u Novom je listu Nela Vlašić reagirala "drvljem i kamenjem". Tipično i prozirnoj maniri određene političke opcije, kao da živimo u Kini. Ili kao da je biskup čelnik jedne oporbene političke stranke.

Da sve bude "ljepše" Novi list je odmah u ponedjeljak, u izvještaju Borisa Pavelića iz Knina, jedini (!) istaknuo čak na naslovnici: SANADER NAPAO BISKUPA IVASA. A tekst je naslovljen: SANADER OSUDIO EUROSKEPTIKE U CRKVI. Naravno, niti je bilo napada, niti je pala osuda, niti je bilo sukoba Sanadera i Ivasa. Od svih novinara u Kninu, to je vidio i čuo samo B. Pavelić!

A što su to kritičari osobito zamjerili biskupu Ivasu? Kao što je novinar već istaknuo, biskupov smrtni grijeh (ako ne čak svih sedam zajedno!) jest taj nesretni famozni EUROSKEPTICIZAM! Dakle, ne uopće FOBIJA, ili neki drugi negativan stav prema "svetoj mantri" EURO, nego običan - SKEPTICIZAM! Dakle, čovjek, biskup izražava sumnju u nešto što doista nije sigurno! Kao što to čini tisuće intelektualaca diljem Europe i nitko ih ne osuđuje, dapače ljudi ih hvale i podržavaju!

Biskp Ivas je istaknuo da vjernici na misi u Kninu mole i za one u domaćim ili stranim zatvorima i sudištima, optuženima, poniženima i predanima (selektivnoj) svjetskoj "pravdi", koja je velikoj većini ovoga naroda neshvatljiva, čudna i nepravedna. I uz to – zamisli B. Paveliću koje li biskupove drskosti – dodao je da se ta činjenica kao mučna i bolna sjena nadvija nad svečanim danom slavlja 5. kolovoza!
___________________________________________________________

Bože čuvaj Hrvatsku!

Čini mi se da je u medijima još prevladavajuće stajalište da je biti konzervativan, tradicionalan nazadnjački, seljački i primitivni diskurs života. A zapravo je njihovo etiketiranje, taj tzv. "progres" nazadnjački, jer konzervativizam na razvijenom zapadu, ili idemo reći žargonski "desne" ideje su te koje su iznikle iz urbane, intelektualne klime. U svim društvenim epohama tradicionalni, domoljubni elementi su bili najnapredniji dio društva, "desni" su intelektualci bili vrh društvenih elita.
 
To, bez obzira koliko se brojni ko(lu)mnisti trudili prikazati da je biti vjernik ili domoljub jednako što i krezubi, neobrazovani dinaroid. Prava je istina upravo suprotna. Glupo bi bilo nabrajati od samih početaka (prve gimnazije u nas ustanovili su Isusovci...), ali "progresivne" snage sigurno bi rastužilo kada bi znali da je jedan od najvećih umova svijeta, nenadmašni Albert Einstein bio uvjereni vjernik, svim formulama i jednadžbama - unatoč.

Mene kao vjernika i čovjeka pomalo čudi, a budući da živim u don Kaćunkovom kraju, kako su konzervativno-tradicionalne ideje u medijima loše zastupljene... (ili se samo piše u negativnom kontekstu..).
 
Primjerice, u bilo kojem kafiću izbor novina je Slobodna, Jutarnji, a malo bolji kafići koji "drže do sebe" imaju i Feral, Novi list...nevjerojatna je ta praznina u novinsko-tiskarskom domenu, a glede onih konzervativnih stajališta za koje svaku godinu 90% Dalmatinaca iznova glasa... Ako već nema u tajkunsko-tiskarskom miljeu konzervativnih ljudi, zašto ne bi Thompson napunio jedan Poljud za osnivanje jedne novine da i mi vjernici-tradicionalisti možemo čitati jednu dalmatinsku dnevnu novinu koja će imati pozitivno stajalište prema konzervativnim stajalištima (crkvi, vjeri i domoljublju...).
Komentara
BOŽE ČUVAJ HRVATSKU
Napisao ivina on 2007-08-15 15:35:28
Poziv upućen našem dragom domoljubu i vitezu Domovinskog rata Marku Perkoviću - Thompsonu, potako me je da idem sa prijedlogom još i dalje. Ne samo da se održi koncert na Poljudu za pokretanje Hrvatskih domoljubnih novina, već i to, da se uputi zamolba našem dragom Thompsonu da se i on osobno kandidira na predstojećim izborima kao NEZAVISNI kandidat, odnosno da stvori  listu  na svim Izbornim jedinicama. Uvjedren sam da će dobiti izbore, odnosno nadmašiti sve male strančice, pa i nadmašiti vodeće HDZ i SDP. 
On sam, ako to ne želi, ne mora se baviti politikom, al zato može preko svoje karizme stvoriti stranku od Domoljubnih Hrvata i Hrvatica koja će dalje znati voditi Hrvate u budućnost. 
 
Pa evo, neka i ovo moje javljanje bude jedan od prijedloga, da se pod hitno uputi Thompsonu zamolba da se prihvati kandidature i to HRVATSKOJ ZA BOLJITAK. 
 
Dakle, Tompsone! Čuo si poziv iz Udruge Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva - HRVATSKA TE ZOVE!
Ivo Matanović
Predsjednik Zdruga udruga Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Srijeda, 15 Kolovoz 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 19
Korisnika online: 1
  • ReynaldoKi
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!