coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow ZAVJET ŠUTNJE - PIŠE DIANA MAJHEN
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
ZAVJET ŠUTNJE - PIŠE DIANA MAJHEN PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 14 Kolovoz 2007
 

 

 

ZAVJET ŠUTNJE PDF Ispis E-mail
Autor: Diana Majhen   
Utorak, 14 Kolovoz 2007

Ništa nisu naučili ovi mesići, sanaderi i njima slični!

Otkako se započelo s ekshumacijama masovnih grobnica po Sloveniji, u hrvatskoj Vladi izgleda da je na snagu stupio zavjet šutnje.


Ni riječi od “našeg” predsjednika Mesića, koji inače usta na zatvara osuđujući ustaške zločine, skače na svaki spomen NDH i ne propušta niti jednu priliku da nam pokuša napraviti lobotomiju uvjeravajući nas da su za današnju slobodnu Hrvatsku zaslužni partizani.


Da ironija bude veća, u ovoj posljednjoj Mesićevoj tvrdnji ima i istine. Ova, današnja Hrvatska, samo je promijenila ime. Vladajuća struktura ostala je ista, projugoslovenska, komunistička. Pa tako nikakvo čudo što ulice i trgovi zločinca Tita i dalje stoje po našim gradovima, dok se istovremeno ruše spomenici Francetiću i Budaku, uz izgovor kako su bili dio zločinačkog režima.


Možda bi netko konačno trebao objasniti Mesiću da su se partizani borili za Jugoslaviju. Zloglasnu tamnicu hrvatskog naroda, koja je u svojoj, pola stoljeća dugoj vladavini pobila, pozatvarala i prognala više Hrvata nego je to Hitler ikada učinio.


Prema nekim podacima, broj komunističkih žrtava nakon rata u ex Jugoslaviji procjenjuje se na preko milijun. Pa je time Tito ušao u povijest kao jedan od desetorice najkrvavijih i najmasovnijih ubojica u povijesti.


No, Tito može imati svoj spomenik, unatoč tome. Kako i ne bi, kada nam je predsjednik države partizanski sin i prema svom vlastitom priznanju, sitni partizanski džeparoš mrtvaca, koji je već nekoliko puta svjedočio u Haagu protiv  hrvatskog naroda i države, koji za savjetnika ima sina zloglasnog udbaša koji je eto, “slučajno” izbjegao da mu se sudi za ubojstvo, da se dalje ne nabraja.


Jedino što bi taj mogao progovoriti u vrijeme kada se iskapaju žrtve partizanskih zločinaca, ono je što je već nekoliko puta izjavio, a to je da je Bleiburg razumljivi čin osvete.


S druge strane, nemamo što očekivati niti od premijera.


Čovjek koji je na vlast došao lažima i prijevarom, koji je izdao najbolje hrvatske sinove i koji se lažno predstavlja kao vođa hrvatske desnice, takodjer progovara samo kada je u pitanju posjet Jasenovcu. Hrvatske žrtve nisu vrijedne Sanaderovog vremena. A i nije se baš zgodno zamjeriti onima koji su još uvijek najmoćniji u Hrvatskoj, a učinit će sve da zaštite svog oca, djedu ili nekog drugog bližnjeg.


No, naš je jugokomunistički vladajući kadar zaboravio jednu bitnu stvar: Nismo mi Hrvati baš tako naivni kako se nadaju, niti patimo od kolektivne amnezije.


Sposobni smo se upitati kako to da nitko, od Tuđmana, preko Račana, Mesića i Sanadera, nije našao za shodno da bar pokuša ukloniti udbaše i KOS-ovce s pozicija moći.


Slijedom toga, ako nam se vladajuća struktura  nije promjenila, što se u biti promjenilo, izuzev imena države?


I pitanje koje si nikada ne smijemo zaboraviti postaviti, zašto?


Čak i onda kada je odgovor kristalno jasan.


Ništa nisu naučili ovi mesići, sanaderi i njima slični.


Nema tog zavjeta šutnje koji će učiniti da prestanemo s nastojanjima da naši mrtvi, pobijeni od zločinačkih partizanskih ruku, konačno budu dostojno pokopani, uz istinu o njihovoj smrti.


Mesići i sanaderi trebali bi se zapitati sljedeće:


Može li njihov zavjet šutnje trajati 50 godina, koliko smo mi Hrvati bili prisiljeni šutjeti, a da nismo zaboravili?

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!