coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow ČOVJEK S COLTOM - IZ DUGOBABA (1-4)
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
ČOVJEK S COLTOM - IZ DUGOBABA (1-4) PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 04 Kolovoz 2007

 


 

 

 

 

ĆOVJEK S COLTOM - IZ DUGOBABA

PDF

 


         

 

Autor: Hina   

Subota, 04 Kolovoz 2007

Zajednica Srba: Za nezadovoljavajući položaj Srba u Hrvatskoj krivi i Vlada i SDSS
Hina, 4. kolovoza 2007.

Zajednica Srba u Republici Hrvatskoj ocijenila je danas da je položaj te nacionalne manjine nezadovoljavajući, za što odgovornom smatraju državu, ali i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).


"Legitimnost Oluje ne opravdava zločin. Za vrijeme Oluje razoreno je 1.200 naselja - 24.000 stambenih i 13.000 gospodarskih objekata, a velik broj civila je ubijen ili se vode kao nestali", ističe Zajednica Srba u RH u svom priopćenju, te dodaje da "Oluja" traži "ozbiljan povijesni odgovor, a ne mitski diskurs".


U priopćenju se tvrdi da Srbi u Hrvatskoj vrlo teško i uz brojne poteškoće ostvaruju svoja manjinska prava, te da država nema adekvatan odgovor na probleme koji opterećuju proces povratka izbjeglica.

Naglašava se da se od ukupno 250.000 srpskih izbjeglica, u Hrvatsku vratilo njih 55.000 jer država nije osigurala uvjete za održivi povratak. Tvrdi se i da Srbi povratnici nemaju jednake izglede za zapošljavanje u javnim službama i državnim tijelima, da je sigurnosna situacija na područjima povratka loša, te da su etnički motivirani napadi na Srbe česta pojava, bez jasne i nedvosmislene osude javnosti.

Ističe se da se sve to događa dok politički predstavnici Srba u Hrvatskoj koaliraju s vladajućim HDZ-om i sudjeluju u izvršnoj vlasti kroz brojne tajnike i pomoćnike ministara.


"SDSS na čelu s Miloradom Pupovcem i Vojislavom Stanimirovićem nema adekvatan odgovor na ovakav ponižavajući i obespravljen položaj Srba u Hrvatskoj, te osim zadovoljenja osobnih interesa malog broja ljudi iz stranke, nema jasan stav niti politički artikuliranu platformu za rješavanje otvorenih pitanja Srba u Hrvatskoj", stoji u priopćenju, kojega je potpisao predsjednik Zajednice Srba u RH Sverozar Livada

  •       

 

 

 

 

                                       (2)

NAPOKON "POBJEDA"

Radovan Malević je napokon uspio u svojoj namjeri da sruši Andriju Popovića. Još ga nije uspio srušiti u odbojkaškom savezu, ali ga je uspio, kako je i nagovještavao kroz medije, eliminirati s njegovog radnog mjesta u Fondu za razvoj i zapošljavanje gdje je obnašao funkciju Predsjednika. Sada očekuje da će se uz pomoć politike obračunati s Predsjednikom i u HOS-u.


Nevjerovatna je činjenica da je gospodina Malević (prema našim novinarima odbojka se dijeli na  razdoblje prije i sa Malevićem) u posljednjih 16 godina na sportskom planu osvojio samo jedan trofej i to u Europskoj Ligi 2006 (koju mu je isfinancirao omrženi Popović).


Niska njegovih uspjeha u rušilačkim ambicijama je podjednako duga kao i niska njegovih trenerskih rezultata. Od 1990. svugdje gdje je radio kao trener pokušao je uz pomoć igrača obračunati se sa legalno izabranim vodstvom. Uspjeh je polučio samo u OK Varaždin 1994. kada je nakon toga uspio smjeniti i vodstvo Saveza. U svim drugim situacijama bio je na vrijeme pročitan i zaustavljen.


Svi ovi podatci su dostupni novinarima koji ih iz njima znanih razloga nisu željeli objaviti. Također je svima poznata činjenica da je gospodin Popović u HOS-u od 02.svibnja 2006. i da su za to vrijeme postignuti REZULTATI, a da nisu stvoreni novi dugov,i već su i neki stari sanirani.

Također su svi novinari upoznati s karijerama igrača okupljenih u reprezentaciji (drugi razred prema novinarima ili rezerve rezervi), kao i karijerama igrača sa Bjelolasice, ali te činjenice nikoga ne zanimaju.


Tko pripada špijunskom podzemlju vidi se iz provale u stan djevojke g. Popovića, te čudnim likovima koji se posljednjih dana motaju oko drugih djelatnika Saveza. 


Nadajmo se da će se na tome i zaustaviti.

===================

RADE MALEVIĆ


1992. sukob u Mladosti, štrajk igrača -  krivac nepoznat (jedni vele Malević, jedni Momić) – rezultat:  najureno 6 igrača iz kluba, a Rade Malević „na ledu“ – predsjednik Neven Barač.

Dolazak u Varaždin -  tri godine je u klubu. Za to vrijeme sudjelovao u smjeni predsjednika kluba  i tajnika. Ostali su dugovi u klubu, a on otišao bez pozdrava iz Varaždina.


Dolazak u Maribor, isti scenario kao i u Varaždinu,  petlja se  u rad uprave. Napušta Maribor bez pozdrava i posebnih rezultata.


Odlazak u Sarajevo, preuzima reprezentaciju BiH (Mira Poljo direktor ili manager reprezentacije). Kako ni tamo nije uspio realizirati svoje zahtjeve i prohtjeve (neuspio pokušaj s bankom), bježi bez pozdrava u Italiju (zajedno s Mirom Poljo koja mu pronalazi angažmane.)


U Italiji radi u dva talijanska drugoligaša (bez većih rezultata, čak mi se čini da je jedan ispao iz druge lige ). Uvijek nezadovoljan sa upravom kluba i stalno miješanje u rad uprave.


Odlazak u Grčku, jako kratko. Naglo napušta klub (Olimpijakos), navodno zdravstveni razlozi. Prave razloge ne znam (zna Čošković), ali jedan je i sukob sa Bernardijem koji napušta klub.


Dolazak u Hrvatsku i preuzimanje  reprezentacije. Nakon nekoliko mjeseci pokušava preuzeti kontrolu nad cjelokupnim radom Saveza,  te ga smjenjuje predsjednik Ante Baković.

 Na mjesto izbornika se postavlja Vladimir Braco Janković koji odstupa nakon prijetnji medijskim linčom i bojkotom (nešto slično onome što se dešava danas). Postavlja se novi izbornik kojega pojedini igrači (Omrčen, Krnić) bojkotiraju na nagovor Malevića.


 
Prije EP Malević se vraća na poziciju izbornika,  te zauzima sa reprezentacijom  8. (osmo)  mjesto na EP.


U 2006. osvaja i svoj prvi pravi  trenerski trofej u životu. Hrvatska reprezentacija osvaja drugo mjesto u Europskoj ligi. Europska liga je drugorazredno natjecanje gdje ne nastupa 8-10 najjačih europskih reprezentacija, a one koje nastupaju obično igraju s kombiniranim sastavima.


=============================

BJELOLASICA /6 internacionalaca + 7 igrača AOK Mladost)

 

Internacionalci

Inoslav KRNIĆ – dizač, zadnjih nekoliko godina standardni član prve šestorke reprezentacije. Odigrao prošlu godinu u Francuskoj u klubu visokih ambicija koji je završio dosta nisko

Igor Omrčen – dijagonala/srednji bloker, standardni član prve šestorke reprezentacije. Najbolji srednji bloker talijanske lige.

Tomislav Čošković – primač, standardni član prve šestorke reprezentacije. Proteklu sezonu odigrao u Rusiji (naš najbolje plaćen igrač)


Toni Kovačević – primač, do ove sezone promjenjivi član prve šestorke. Dosta ovisan o osobnom raspoloženju. Odigrao vrlo dobru sezonu u talijanskoj A2 ligi.


Dragan Puljić – srednji bloker. Do sada rezerva u reprezentaciji. Znao je povremeno ulaziti. Odigrao proteklu sezonu u Francuskoj korektno, ali mu je klub ispao iz lige.


Polić – tehničar, nikada nije nastupao u reprezentaciji. Proteklu sezonu proveo u Francuskoj kao rezerva.

 

Domaći igrači /AOK Mladost/


Mario Zelić – srednjak, prva postava AOK Mladost, prošle godine odigrao većinu utakmica kao član prve šestorke reprezentacije.


Darko Nojić – primač, član prve šestorke AOK Mladost. U reprezentaciji obično rezerva /4 izbor ukoliko su svi zdravi Kovačević, Čošković i Sikirić/


Željko Nojić – libero, član prve šestorke AOK Mladost. U reprezentaciji zamjenio Streleca i do sada zamjena za Boriskievitcha.


Matija Sabljak – srednjak, povremeni član prve šestorke AOK Mladost. Dosta neiskusan i tehnički nedorečen.


Danijel Galić – primač/dijagonala ,član juniorske reprezentacije koji ne igra niti u svojem klubu u ligaškom prvenstvu. Tijekom zadnjih juniorskih natjecanja za juniorsku reprezentaciju ispao iz prve šestorke.


Ivan Raić – primač/dijagonala. Poslan iz AOK Mladost u OK Zagreb kako bi više igrao, jer ne može dobiti minutažu u matičnom klubu. Igrač kadetske reprezentacije.


Tsimofej Zhukovski – dizač, ušao u reprezentaciju u lipnju prošle godine kada je Malević bez razloga izbacio dugo godina standardnog člana Juru Kvesića

 

Struktura okupljenih na Bjelolasici:

7 igrača AOK Mladost / od kojih samo dva člana prve šestorke, a sve ostalo rezerve/

6 inetrnacionalaca / Italija A1, Italija A2, Rusija i 3 Francuska/

 

 

REPREZENTACIJA HRVATSKE

 

Tomislav Mišin – dizač, prošle sezone prvi dizač AOK Mladost, preko 10 godina nastupa u klubovima diljem Europe, dugogodišnji reprezentativac


Jure Kvesić – dizač, prošle sezone u 1. španjolskoj ligi. Standardni reprezentativac do lipnja 2006. kada ga je iz reprezentacije (bez obrazloženja) brisao izbornik Malević.


Kristijan Gotal – dizač, prvi tehničar OK Varaždin sa kojim je u posljednje 4 godine dva puta osvoji naslov prvaka države. Više puta bio na širem spisku reprezentacije


Dejan Laninović – primač, jedan od najboljih odbojkaša Hrvatske svih vremena. Sigurno najkompletniji igrač kojega imamo. Prošlu sezonu odigrao u AOK Mladost -  prva šestorka. Igrač sa najviše nastupa u reprezentaciji.


Iouri Boriskevitch – primač/libero, internacionalac, prošlu sezonu odigrao u AOK Mladost prva šestorka. Proteklih sezona standardni član prve šestorke reprezentacije


Mauro Miletić – primač, proteklu sezonu u Francuskoj. Nastup na Final foru kupa CEV. Vrlo dobro odigrao sezonu i dobio novi dvogodišnji ugovor.


Tihomir Polgar – primač/dijagonala, zadnjih nekoliko sezona u inozemstvu. Proteklu sezonu u Belgiji. Bio je standardni član reprezentacije Hrvatske sve dok ga nije odstranio (bez objašnjenja) izbornik Malević.


Šime Vulin – srednjak, proteklu sezonu u Italiji,  Taranto. Prvi naš igrač koji je uspio u prvoj sezoni u Italiji doći među 10 najboljih na svojoj poziciji. Standardni član prve šestorke reprezentacije.


Anđelko Ćuk – dijagonala, proteklu sezonu u AOK Mladost. Igrač kojeg zovu svi klubovi Europe iako je upitno kada će moći početi igrati u inozemstvu.


Mario Strelec – libero, standardni član prve šestorke OK Varaždin koji je osvojio u posljednje 4 godine dva puta naslov prvaka države. Bio je standardni član reprezentacije sve dok ga nije izbornik Malević isključio bez objašnjenja.


Dario Jureša – libero OK Karlovca, do sada nije pozivan u reprezentaciju


Ivan Kurteš – dijagonala/primač, standardni član prve šestorke AOK Mladost protekle sezone. Do sada nije pozivan u reprezentaciju


Igor Srdoč – primač/dijagonala, OK Rijeka, pozivan u reprezentaciju i kod Malevića koji ga je i licencirao za predstojeće EP


Ivan Ćosić – srednjak, OK Kalovac, pozivan u reprezentaciju i kod Malevića koji ga je i licencirao za predstojeće EP


Perica Ćićković – srednjak, prošle sezone u OK MURSA, mlad, vrlo perspektivan, do sada nije pozivan u reprezentaciju


Goran Jošić, srednjak, OK Varaždin, osvojio dva naslova prvaka države u protekle 4 godine


Josip Modrić – srednjak, protekle sezone u OK Šibenik, sada će nastupati u OK Varaždin, bio kadetski i juniorski reprezentativac, prošao školu AOK Mladost sa Vulinom

 

Struktura reprezentacije:

5 igrača prvaka države AOK Mladost /svi standardni prvotimci/

3 igrača doprvaka OK Varaždin

2 igrača trećeplasiranog OK Karlovac

Po jedan igrač iz MOK Rijeka, OK Mursa i MOK Šibenik

 

 

 

                                   (3)

HOS: Rade Malević vraćen na mjesto izbornika muške odbojkaške reprezentacije
www.juranji.hr
- 4. kolovoza 2007.


Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza sastao se jutros u 10 sati i poništio svoju prijašnju odluku o razrješenju Radu Malovića s mjesta izbornika muške reprezentacije.


S obzirom da Izvršni odbor nema ovlasti smijeniti predsjednika HOS-a Andriju Popovića, članovi su se zadovoljili time da pokrenu postupak razrješenja glavnog tajnika Petra Rilovića, Popovićeva prvog suradnika u Savezu.


Popović nije bio dostupan za komentar, ali je još jučer najavljivao kako bi svaka sjednica Izvršnog odbora koju nije sazvao on bila nelegalna.


Jutrošnju sjednicu, kako doznajemo, sazvao je dopredsjednik Izvršnog odbora Pero Lozica koji ima autoritet i zbog toga što je član vijeća Olimpijskog odbora.


Za vraćanje Rade Malevića na mjesto izbornika, osim Lozice, izjasnili su se i  Dražen Franolić, Andrej Maksimović, Petar Tonković, Nada Mikulandra i Zdeslav Barač koji je navodno glasao telefonski jer se u vrijeme sjednice nalazio na jahti negdje oko Brijuna. Željko Švedl bio je suzdržan.


Preostala dva člana Izvršnog odbora, Andrija Popović i Ante Baković, nisu bili na sjednici, a navodno nisu bili ni dostupni za telefonsko glasanje. Andrija Popović jučer je odlukom Vlade smijenjen s mjesta predsjednika Fonda za razvoj i zapošljavanje

                        (4)

Pismo Hrvatskog uljudbenog pokreta upućeno Andriji Popoviću, predsjedniku Hrvatskog odbojkašnog saveza

HRVATSKI ULJUDBENI POKRET

Udruga za zaštitu prava građana

Pete poljanice 7

10000 ZAGREB

Zagreb, 4. kolovoza 2007.

HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ

Andrija Popović

predsjednik

Trg Krešimira Ćosića 11

10000 ZAGREB

Cijenjeni g. Popoviću,

Sa zanimanjem, ali još više s tugom, pratimo zbivanja oko balvan-ustoličenja Rade Malevića za izbornika muške odbojkaške reprezentacije. Međutim, lagali bismo kad bismo rekli da smo iznenađeni. Taj scenarij i njegove provooditelje odavno dobro poznajemo.

Kako Vam možemo pomoći?

Stavljamo Vam na raspolaganje svoj internetski portal www.hrvatskauljudba.hr, kojega često prenose mnoge hrvatske internetske postaje u svijetu, te našu internetsku televiziju www.svakovamdobro.hr.

Hrvabro naprijed. Ne dajte se. Uz Božju pomoć.

Sa štovanjem

dr. sc. Tomislav Dragun

predsjednik

Co:

Ured predsjednika RH

Ured predsjednika Vlade RH

 

 

.

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 04 Kolovoz 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!