coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow ZUROFF UCJENJUJE THOMPSONA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
ZUROFF UCJENJUJE THOMPSONA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 17 Srpanj 2007
asnik Turizam Trafika Marketing Grafička djelatnost Izdanja

utorak, 17.7.2007.
   
  
  
  
   
strana 2 od 4

ZUROF UCJENJUJE THOMPSONA - A TKO BI DRUGI?

Nisam baš siguran da je Thompson pozvao Zuruffa na koncert u Split, a ako i jest, vjerojatno ga je pozvao kao i svakog drugog građanina. Koliko znam njegovi koncerti su javni.

Ni manje, a ni više, Zuroff traži od Thompsona ispriku za dogođaje iz II svjetskog rata i za tkz. počinjene zločine nad Židovima u toj državi .

Takvo isto pitanje i ultimatum mogao bi postaviti i Thompson Zuroffu, da se ispriča svim kršćanima za raspetoga Isusa - što su njegovi sunarodnjaci židovi napravili prema Isusu i to samo zato što je propovjedao Novi zavjet.

Isto tako Zuroff bi se trebao ispričati svim Arapima, Palestincima i drugim narodima za počinjene zločine nad njima tijekom proteklih ratova u zadnjih 60 godina. Poglavito, Zuroff se treba ispričati Arapima za počinjeni najveći ratni zločin nad arapima što su ga počinili tijekom 1967.g., kada su 10 tisuća arapa zarobljenika na Golanskoj visoravni ostavili bez obuće da bosi lutaju po Saharskom užarenom pijesku i tako svi do jedndoga izginu od vrućine, najgorom smrću, kakva se u povijesti ne pamti.

I, isto tako, Zuroff treba odgovoriti Thompsonu i svim drugim Hrvatima, kako to da on, tako nešto, ne traži od Srba za pobijenih i protjeranih 20 tiisuća židova za vrijeme II svjetskog rata, ili pak, od Rusa za pobijenih nekoliko stotina tisuća židova i nekoliko milijuna protjeranih židova?

Zuroff bi, također, trebao nešto naučiti i iz povijesti svoga naroda.Primjerice za raspeće i mučenje Isusa-Krista kojeg Bog primi živoga  k sebi, a židove kao odabrani  narod svoj - kazni na dugovječno progonstvo. Naravnoučenije rečeno, Židovi od izabranog Božjeg naroda postadoše odbačeni narod Božiji.

I tako redom - analogijom dođosmo i do našega viteza Domovinskog rata koji je s puškom u ruci i pjesmom OSLOBODIO hrvatski narod  svoj.

I, gle opet čuda, pojavi se neki židovčić iz, po Bogu odbačenog naroda, koji  nad hrvatskim vitezom Thompsonom želi provesti mučenje i razapeti ga na  Križ. Dakako nije ovo ista paradigma - usporedba Isusa i našeg Thompsona, al' analogija filozofskog razmišljanja je neumitna. Okrutni židovi mučenjem Isusa stvorili su od njega BOGA, pa će se tako dogoditi i sa našim Thompsonom. Ako ga židovi nastave progoniti i mučiiti postat će još slavniji i Božanstveniji u Hrvata a i šire, Zuroffu u prkos.

Ivo Matanović.

********************************************************************************************** 

 


PRVO ISPRIKA DIREKTOR WIESENTHALOVA CENTRA
NE ODUSTAJE OD SVOJIH ZAHTJEVA

Zuroff: Ne dolazim Thompsonu u Split

Zuroff u svom pismu Slobodnoj Dalmaciji navodi kako nije primio Thompsonov poziv da bude na splitskom koncertu, a došao bi tek kada se pjevač ispriča i optuži zločine u NDH te ako bi bio neki drugi dan, a ne židovski Šabat

PIŠE JANKO BEKIĆ

Efraim Zuroff odbacio je mogućnost da udovolji Thompsonovu pozivu i 27. srpnja dođe u Split na njegov koncertEfraim Zuroff odbacio je mogućnost da udovolji Thompsonovu pozivu i 27. srpnja dođe u Split na njegov koncertEfraim Zuroff, direktor Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema, koji je prvo urgirao kod predsjednika Stjepana Mesića da zabrani koncerte Marka Perkovića Thompsona, a zatim pjevača preko otvorenog pisma u tjedniku Globus pozvao da na sljedećem nastupu u Splitu javno osudi ustaške zločine, odbacio je mogućnost da udovolji Thompsonovu pozivu i 27. srpnja dođe u Split te prisustvuje koncertu.
Hrvatski ga je pjevač u svome odgovoru pozvao u Split kako bi se osobno uvjerio da su njegovi koncerti glazbeno-scenski događaji domoljubnog i vjerskog naboja, a ne neonacistički skupovi.
U odgovoru upućenom Slobodnoj Dalmaciji Zuroff navodi: "Do sada nisam primio nikakav Thompsonov poziv da prisustvujem njegovom koncertu u Splitu. Na njegov bih koncert došao jedino u slučaju da ispuni dva sljedeća zahtjeva:
prvo, da se ispriča za izvođenje pjesme "Jasenovac/Gradiška Stara" u prošlosti, da jasno odbaci tekst ove pjesme i dade do znanja kako je nikada više neće pjevati;
drugo, da jasno i bezrezervno optuži zločine ustaša i NDH, te svojim fanovima kaže kako ne bi smjeli /Goran MEHKEK/CROPIXglorificirati ustaše koji su bili kriminalci i koji su počinili masovno ubojstvo.
U svakom slučaju, nisam u mogućnosti prisustvovati koncertu u petak navečer jer je to vrijeme židovskog Šabata, ali bih promijenio svoj stav prema Thompsonovim nastupima kad bi on ispunio navedene zahtjeve", kaže se u Zurrofovu odgovoru.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

                         (3)

Razmislite malo imaju li HAŠK i Građanski sljednika

HAŠK i Građanski su kao ustaške klubove ukinuli jugokomunisti, te ujedno i zaplijenili imovinu. Uništili su arhivu tih dvaju klubova.

Kad bi netko danas i htio napisati knjigu o povijesti Građanskog i HAŠK-a, to ne bi mogao, jer mu nedostaje arhivska građa na kojoj bi se temeljili podatci iz te knjige.

Dakle, da je bilo tko na osnivačkoj skupšitini Dinama rekao javno da je Dinamo nastavljač Građanskog i HAŠKA, te da je isto to formalno uneseno u neki od osnivačkih dokumenata, Dinamo bi odmah drugog dana bio ukinut, a svi delegati na osnivačkoj skupštini strpani u zatvor pod optužbom da rade na obnovi ustaštva.

Međutim, s obzirom na stvarne nakane onih koji su osnovali Dinamo, kao i na kratkoću vremena proteklog od dana ukidanja Građanskog i HAŠK-a, pa do dana osnivanja Dinama, sve upućuje na to da je Dinamo njihov pravi sljednik.

To što danas neki misle, drugo je pitanje.

Komentara

IZ USTAŠKE TORBE (3)
Napisao Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript on 2007-07-18 14:45:49


Ne bi se složio s vama da je današnji Dinamo sljedbenik Haška i Građanskog. To se je vidjelo po tome, kada mu se vraćalo ime. Da su zagrepčani zagovornici Građanskog ili Haška, onda se ne bi protivili ni Croatia, odnosno bili bi prihvatili hašk ili građanski, što im je ustvari i nuđeno. Komunizam i jugoslavenstvo je ostavio duboko ukopane svoje korjene u svijest zagrepčana. Za zbrisati ime Dinama treba netko da kupi stadion dinama ili dsa napravi novi i veći, pa da kaže ovaj stadion je od "Croatie ili građanskoga i da okuplja oko sebe domoljubne Hrvatske navijače. 
Zar ne vidite što su komunisti, uz pomoć stranih silnica, napravili sa HTV? Kupili i proglasili nezavisnom, a potom udarili po svemu što hrvatski diše

 

                        (4)

Thompson na Maksimiru

Prvi pokušaj

U subotu sam sva treperila od sreće, što zbog koncerta, što zbog toga kaj ću po prvi put vidjeti kak izgleda maksimirski stadion (da, jedna sam od onih koji su puno puta prošli pored stadiona, ali nikad nisu bili unutra)...

Naša mala grupica se nalazila kod onog kipa golog tipa. Naravno, sve smo bile u crnom, neke čak u crnom od glave do pete, dok nije došla kolegica u pinky majičici (luda je!). Na moje pitanje: "Zakaj si u rozom?" spremno je odgovorila: "Pa da me skužiš!"

Nakon što smo se svi skupili, krenuli smo put stadiona, put trave... Provjera karata, provjera torbica i upadamo na stadion... Tek što smo došli, počeli su se crniti oblaci, ubrzo je počela laganini kiša, no kad se spustio pljusak, pobjegle smo pod krov...

Stane kiša, svi istrčavaju nazad na stadion...

Ponovno pljusak, nas nekoliko se zgura nekim dečkima pod zastavu... Nije imalo smisla, em kaj smo bile totalno mokre, em kaj je najgore bilo kad bi zapuhnulo...

Na kraju smo sve stale pod krov i nismo izlazile do poslije 9 kad se saznalo da je koncert odgođen...

Naime, Tiho Orlić se prošetao po pozornici, točnije po onom dijelu koji se pružao u publiku i objavio da je koncert odgođen.

Mnogi su se pitali zašto se nije to objavilo preko razglasa. Zato što im je 2000 megavata struje bilo pod vodom...

Sve u svemu vrlo zanimljiv događaj... Pokisnuli jesmo, razbolili se nismo, jedva smo dočekali sutrašnji dan.

 

############################################################################################

Tekst preeuzet sa portala Slobodne dalmacije: Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva. 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 19 Srpanj 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!