coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow CARLA DEL PONTE, PERSONA NON GRATA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
CARLA DEL PONTE, PERSONA NON GRATA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2007
 
 
 


13.07.2007
   
  Carla del Ponte,persona non grata
 
 

 

Uoči najavljenog još jednog posjeta Carle del Ponte, glavne tužiteljice Haaškoga tribunala Hrvatskoj, Predsjedništvo Hrvatskog žrtvoslovnog društva obraća se Vladi, Hrvatskom saboru i našoj i međunarodnoj javnosti sa zahtjevom da Carlu del Ponte proglasi nepoželjnom osobom (persona non grata) u Hrvatskoj, zbog njezina nepravednog, arogantnog, nezakonitog brutalnog nasrtaja na Hrvatsku.

Hrvatski žrtvoslovni kongres optužio je Carlu del Ponte za zločinački pothvat protiv naroda i države Hrvatske.

Carlu del Ponte je zbog prikrivanja dokaza o umiješanosti Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) u ratove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini javno optužio njezin najbliži suradnik, sir Geoffrey Nice, o čemu je Hrvatsko žrtvoslovno društvo protiv Carle del Ponte podnijelo prijavu Vijeću sigurnosti, koje je utemeljilo Haaški sud.

Ona je nedavno preporučila nastavak pregovora Europske unije sa Srbijom, premda najveći zločinci Mladić i Karadžić nisu izručeni Haagu. Carla Del Ponte je na temelju lažne dokumentacije srpskoga ratnog zločinca Save Štrpca sastavila optužnice protiv generala Ante Gotovine i drugih hrvatskih generala koji su oslobodili Hrvatsku i zaustavili agresiju Miloševića, Karadžića i Mladića energičnim akcijama Bljesak i Oluja, suprotno svim načelima slobode i demokracije optužila je šest hrvatskih novinara koji su pisali istinu. Njoj je zbog neprihvatljivog ponašanja zabranjen ulazak u Ruandu. Za svoj nezakoniti rad žestoko je kritizirana s raznih strana, posebno u Sjedinjenim Državama. Nasuprot tome, hrvatski politički vrh prima s najvišim počastima ovu nezgodnu međunarodnu činovnicu, kao da je šef države, a zaboravlja da je ona bez ikakva temelja optužila cijeli politički i vojni vrh Hrvatske zbog tobožnjeg zločinačkog pothvata, uporno pretvarajući zemlju žrtvu u zemlju utemeljenu na zločinu, čime je počinila teška kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti i nanijela nesagledivu štetu narodima zemalja nad kojima je izvršena srpska agresija, koju je ona prikrila...

Pretplatite se na Fokus

 
 
 
 

Zvonimir Šeparović

###############################################################################

Tekst preuzet sa portala Hrvatska uljudba: Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva. 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 16 Srpanj 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!