coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow POTRESNE PRIČE O STRADALIM HRVATSKIM OBITELJIMA (2)
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
POTRESNE PRIČE O STRADALIM HRVATSKIM OBITELJIMA (2) PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 13 Srpanj 2007
 

 

POTRESNE PRIČE O STRADALIM HRVATSKIM OBITELJIMA (2) PDF Ispis E-mail
Autor: Tomislav Vuković   
Petak, 13 Srpanj 2007
Dan kada su i anđeli plakali
"Glas Koncila", Zagreb, 8. srpnja 2007.Zatekli su nekoliko Hrvata, koji su poslušali nagovaranje Bože Đukića da ostanu u domovima. Potpisao im je čak i nekakvo pismeno "jamstvo" dva mjeseca ranije, da im se ništa ne će dogoditi, kad je s istomišljenicima iseljavao vrćinu srpskih seljana u Glinu.

"Šiltovi" su unaprijed točno znali što im je cilj. Sabrali su dvanaestero bespomoćnih  seljana, među kojima je bilo i troje djece: malu Nikolinu, sestru joj Željku i desetogodišnjeg susjeda  Darka Dvornekovića, te ih nagurali u kuću Mate Kirete.

Dok su se oni stisnuti  u jednoj sobi tresli od straha naslućujući što ih čeka, "šiltovi" su se dogovarali  o detaljima monstruoznog plana. No, pedesetogodišnji Srbin Gojko Pavlović, koji je ipak ostao u selu sa susjedima Hrvatima, žestoko se usprotivio njegovoj provedbi, uporno ponavljajući kako uhićenici nisu nikakvo zlo učinili.

Osim toga, vikao je, među njima je i troje djece!

Rafal iz strojnice brzo je prekinuo mučnu raspravu, koju je jezivo bilo napisati, izreći ili samo pomisliti. Možemo se nadati da su mala Nikolina i starija joj sestra Željka ubijene odmah. Jer, bio je to dan kada su i anđeli plakali.

Osim Nikolinine obitelji, ubijen je i mali Darko s majkom Slavicom Dvorneković, djedom Matom i bakom Katom, staricom Marom Kuštrebom, te trima Hrvaticama koje su se zatekle u selu, što znači da je zvijerima uobličenim u ljudske spodobe jedino mjerilo ubijanja bila pripadnost hrvatskome narodu.

Tako su ubijene Milka Rastovski iz Donjih Jama, Jela Vrbanac iz Hađera i Jaga Cestarić iz Male Soline. Otac Janko Fabac i njegovi odrasli sinovi Stjepan i Ivan ubijeni su malo dalje kod škole. Sve su žrtve u Kiretinoj kući potom zapaljene kao i cijelo selo. 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 15 Srpanj 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!