coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Lustracija arrow ŠESTOJANUARSKA DIKTATURA - nekad i sad (2)
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
ŠESTOJANUARSKA DIKTATURA - nekad i sad (2) PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 27 Siječanj 2007.

ŠESTOJANUARSKA DIKTATURA - DANAS (1.3) PDF Ispis E-mail
Autor: Nikola Bajto   
Subota, 27 Siječanj 2007

"Od jeseni u škole stiže osuda NDH" - Na čelu projekta: Loranda Miletić, viša savjetnica za povijest i povijest umjetnosti iz Agencije  za odgoj i obrazovanje i Robert Skenderović iz Hrvatskog instituta za povijest. Vrijedi zapamtiti.

"Slobodna Dalmacija", Split, 27. siječnja 2007. - str. 4

Preokret u nastavi o holokaustu događa se već četiri  godine, a sada se u škole vraća i potpuna osuda režima NDH, a već je 350 nastavnika prošlo posebnu edukaciju o holokaustu.

U posljednje  četiri godine, od kada je donesena odluka da se 27. siječnja obilježava kao Dan sjećanja na žrtve holokausta, došlo je do potpunog preokreta u nastavi o holokaustu, a u hrvatske škole sada se vraća potpuna osuda režima NDH, kazala nam je Loranda Miletić, viša savjetnica za povijest i povijest umjetnosti iz Agencije za odgoj i obrazovanje, koja je s kolegom Robertom Skenderovićem iz Hrvatskog instituta za povijest izradila edukativni program Spomen područja Jasenovac namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, u dobi od 13 do 18 godina.

Edukacija u izraelu

Osim izrade tog programa, u tijeku je još nekoliko međunarodnih projekata za pripremu nastavnih materijala, koji će do početka sljedeće školske godine biti spremni za upotrebu u nastavi povijesti.

Također, oko 350 nastavnika već je prošlo kroz edukaciju o holokaustu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Prethodio je ugovor o suradnji Hrvatske i Izraela, nakon čega je u ljeto 2005. godine 25 nastavnika bilo na edukaciji u Izraelu, a nedavno je bila još jedna takva skupina - kaže Loranda Miletić

U suradnji s Kućom Anne Frank iz Amsterdama, Hrvatska se uključila u program borbe protiv antisemitizma i ostalih oblika diskiminacije.

Nastavni materijali koji se izrađuju po tom programu obrađuju po tri teme s po 16 stranica, koje će se zajednički pripremiti, nakon čega će svaka zemlja napraviti adaptaciju za potrebe svojih učenika.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 27 Siječanj 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!