coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow Hrvatsko pravosuđe mora proći kroz ‘čistilište’- što prije to bolje.
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
Hrvatsko pravosuđe mora proći kroz ‘čistilište’- što prije to bolje. PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 27 Siječanj 2007

Moderni homicide ili genocid  vlastitog pučanstva je jako raširen u našem ‘pravosuđu’. Mi svi poznajemo : Hitlerove plinske komore, Staljinov Gulag, genocid Turaka nad Armencima, Sadamove plinske otrove, Tutse Titove kazamate,od Bleiburga, Križnog puta pa sve do najmanjih zatvora u Općinskim i drugim sudovima… koliko je naših ljudi usljed suludog , kriminalnog i dugogodišnjeg 15-20 godina ‘sudovanja’ a) dobilo rak usljed stresa i nerviranja, b) srčanu kap radi psihičkih šokova  i ne objašnjivih kriminalnih presuda izvršilo c) samo-ubijstvo ?  To bi se moglo nazvati moderni genocid u 21 stoljeću na hrvatski naćin.Da li se vode neke statistike o tome ? Koliko je bilo takvih slučajeva u zadnjih 15 godina.  Što o tome misli Juris-Protecta?? Dr.T.Dragun kazano mi je da ste i Vi dobili rak radi onog pod a), zahvaljući pravovremenoj operaciji ostali ste na životu. Koliko ima još takvih slučajeva?? Slučajevi pod a),b),c) bi se trebali evidentirati  i voditi statistike.

Vi svi koji imate pouzdane informacije o takvim slučajevima-kompletirajte ih spremite ih. Ovo je poziv i appel na Vas sve

Uz EU tj. EK i ES – LP u Strasbourgu, hrvatsko pravosuđe bi se trebalo staviti na optuženičku klupu i kod UN OHR za genocid vlastitog pučanstva.

Hrvatsko pravosuđe mora proći kroz ‘čistilište’ što prije to bolje.

 

Vi svi koji imate vlastiti portal stavite sljedeći članak ( sljedi: Hrvat u dijaspori) na Vaš portal.  Izjave R.Čačića prilkom njegovog posjeta u San Pedro ( Californija ) gdje živi znatna hrvatska dijaspora već generacijama. R.Čačić je bio barem iskren : njemu je jako ljepo u ‘raju na zemlji’ – feudalnoj Hrvatskoj, njemu uspjeva sve tako lako. A što ste Vi (jadnici) Hrvati u dijaspori napravili ?? Zašto bi mi Vama prodavali naša poduzeća kad ih možemo sami kupiti (naravski na kredit  i daleko od svake realnosti). San F.Tuđjmana je ostvaren : Feudalna Hrvatska u rukama 200 plemičkih  familja. Jedina je razlika da oni nemaju naslov : grofa, barona..itd a ostali kmetova.  A. Petrić

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvat u dijaspori

 

22.12.2006.


Iz američke krščanske perspektive
Radimir Čačić

Upozoravajuće, ali i spasonosno Božje zrcalo istine

Piše:
Zvonimir B. Ranogajec
Kršćanski TV producent

"Živimo u svijetu, daleko od naše domovine, ali smo još uvijek dio hrvatskog naroda! U nama teče hrvatska krv, u nama još uvijek kuca hrvatsko srce. Naša ljubav prema domovini nije nestala, ona je bezuvjetna. S velikim zanimanjem pratimo što se u njoj događa. Još uvijek pomažemo i pomagati ćemo uvijek našoj braći i sestrama Hrvatima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i novcem i raznoraznim aktivnostima, bodrimo ih politički i moralno. I nije nam svejedno ako se hrvatski interesi ugroženi, ako se Hrvati iseljavaju, ako je vlast nesposobna, ako se lošije živi, ako se problemi ne riješavaju!"

Marijan Bošnjak, Hrvat iz Australije

    Slučaj "Radimir Čačić"

The Croatian American, neovisne novine za američke Hrvate u New Yorku objavile su članak ( Hrvatska u tranziciji (21) March 22, 2005) o slučaju "Radimira Čačića, ministra u bivšoj vladi Ivice Račana, zatim zastupnika u Hrvatskom saboru i predsjednika Teniskog saveza Hrvatske, a danas HNS-ov kandidat za premijera.

(Tekst objavljujem u skraćenom obliku)

Radimir Čačić je u susretu s iseljenicima u San Pedru otvoreno izrekao nekoliko teških uvreda na račun hrvatskog iseljeništva, pa i samog hrvatskog naroda. Između ostalog, on je na izravan upit o nepravilnostima koje se događaju u hrvatskom gospodarstvu i politici, odgovorio kako je "korupcija prirođena hrvatskom narodu i ona je potrebna hrvatskoj državi". "Ja sam se obogatio, rekao je saborski zastupnik, na lak način, imam sedamnaest poduzeća i nikad ne bih želio živjeti gdje vi živite"! Dodao je kako se obogatio za vrijeme rata, te da se u Hrvatskoj poslovi obavljaju na feudalan način.

"Nemojte biti emotivni", zaključio je bivši ministar u vladi Ivice Račana pred zaprepaštenim slušateljima. Čačić je otišao i korak dalje u susretu s Stevom Bubalom, koji je investirao u nekoliko projekata u Hrvatskoj, izjavivši:" Zašto bismo mi prodavali poduzeća vama kad ih mi sami u Hrvatskoj možemo kupiti. Bez obzira na stranačku pripadnost, mi se dogovaramo između sebe!" Gospodin Bubalo zahvalio je Radimiru Čačiću što je bio iskren. Istup Radimira Čačića ne treba promatrati kao izoliranu pojavu. Iseljeništvo, pa tako i američki Hrvati, koje je toliko pomoglo domovini materijalno, politički i humanitarno, da bi u raspadu Jugoslavije Hrvatska stekla dugo očekivanu slobodu i nezavisnost, nije uspjelo zbog pogrešne politike, kako u samoj Hrvatskoj tako i u iseljeništvu, steći poziciju koju zaslužuje. Za to su jednako krive sve vlade, počevsi od predsjednika Tuđmana do Ivice Račana, pa sad i Ive Sanadera. Svi su oni gledali na iseljenički dio hrvatskog nacionalnog korpusa kao na svojevrsnu kravu muzaru. S druge strane, samoizbrani predstavnici hrvatskog iseljeništva koji su domoljublje poistovjetili s članstvom u HDZ-u nisu ništa učinili da se istinski glas hrvatske dijaspore čuje u domovini!"

Dr. Ante Čuvalo iz Chicaga ovako je opisao slucaj Čačić. (Hrvatski informativni centar, vijesti 13. travnja 2005.) "Bivši ministar Radimir Čačić, sada zastupnik u Hrvatskom saboru je otvorio svoje srce i svojim izjavama pokazao pravu sliku vladajuće klase u Hrvatskoj. Na drugoj strani, njegovi domaćini u "Hrvatskom domu" u San Pedru su svojim negodovanjem (nadajmo se) ukazali Čačiću ( i njegovim istomišljenicima) da mnogima u svijetu Hrvatska nije samo "stari kraj" kojeg ponekad iz osjećajnosti žele posjetiti, nego domovina koja je njihova kao i njegova, da im nije svjedno što se događa u Hrvatskoj i da oni mogu i žele biti dio Hrvatske (bolje) budućnosti. A svima kojima je stalo do Hrvatske je očito da će trebati puno muke i znoja da Hrvatska postane zemlja koju ćemo mi, naša djeca i unučad ne samo posjećivati, nego se i u nju vraćati i u nju ulagati svoj um i novac. Za Čačića je ovo samo "emocija". Za razumne i dobronamjerne, ovo bi trebao biti dio hrvatskog nacionalnog programa!"

Zaključak

Bilo je to sasvim pogrešno i nekršćansko ponašanje gospodina Radimira Čačića u San Pedru, koje je donjelo još jedno dodatno nepovjerenje hrvatskih iseljenika prema domovinskim političarima. Istup Radimira Čačića, bivšeg ministra i saborskog zastupnika, a danas HNS -ova kandidata za premijera mora biti  Upozoravajuće ali i spasonosno Božje zrcalo istine, domovinskim i iseljenim Hrvatima!

Za nas Hrvate nepobitno je važno ne ignorirati ove činjenice (slučaj Radimira Čačića) u odnosu na kako će nas Europa ocijeniti ili možda jednog dana prihvatiti u svoju zajednicu, jer je riječ o budućnosti naše nam jedine domovine Hrvatske!

 

 

Povratak na početnu stranicu


 

 

 

 
       
  Optimizirano za
Internet Explorer
| home | događaji | chat | linkovi | tvrtke | sport | putovanja | turizam |
(c) 2000 - 2006  http://www
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 27 Siječanj 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!