coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Povijest arrow Dvojica Splićana ruše hrvatsku prošlost
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
Dvojica Splićana ruše hrvatsku prošlost PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 24 Veljača 2013

 


 
Dvojica Splićana ruše hrvatsku prošlost

 

Valjalo bi ispitati genetičkom metodom rodbinstvo izmedju dvojice Splićana: Vicka Krstulovića i Ive Sanadera, koji barbarski i vandalski ruše hrvatsku prošlost, onakovu kakova je bila. Ta prošlost pripada nama, ona je naša u griehu i u pravdi, u dobru i u zlu, u tugi i u slavi i mi je ne smijemo brisati i rušiti joj nadgrobne spomenike. Onaj koji to čini pravi višestruki zločin prema našim predjima jer su nažalost uvijek bili na dvije strane.

To znači da svaki rušitelj naše prošlosti radi sam protiv sebe jer je ne priznaje i briše joj tragove. Istovremeno se dio brisaca vlastite prošlosti pretvara u donkohotstvo, koje se je borilo protiv vjetrenjaca, jer negira dio sebe na protivnoj strani.

Polazeci od ovakovog „antifašistickog“ ponašanja, hrvatski „antifašisti“  su donkihotovci jer su se borili protiv nekoga, kojega nema, osim nominalno.

Trebalo bi ići i dublje u prošlost pa bi na dvojici Splićana znanost, konačno riješila zagonetku Vandala, možda čak i davnih preteča Vandala – Pravandala. Naime, Vandali nisu rušili ni spomenike mrtvima ni grobnice, nego su na njima probijali rupe, da bi popljačkali zlatnine i druge vrjednote. Možda su Pravandali, ka kojima pripadaju dvojica Splićana Vicko Krstulović i Ivo Sanader rušili spomenike i grobnice.

Razloge tome ne mogu nam reći ni izumrli Pravandali niti umrli orjunaški komunist Vicko Krstulović, ali nam može na ovo pitanje rušenja hrvatskih spomenobiljezja odgovoriti rudiment pravandala orjunaš Ivo Sanader, ali uz uvjet, da najprije prouči Medjunarodne Deklaracije o pravima mrtvih vojnika svih zaraćenih strana na grob i oznaku grobišta.

Dakle po ovome delikatnome pitanju očekujemo odgovor od Dr. Ive Sanadera i od alternativne „nobelovke“ Vesne Teršelič, koja je Ivu, poput Adama od Eve navela na Istočni grijeh. Ne želeći si naklapanjem grješiti moju dušu, ne vjerujem onima, koji Ivu i Vesnu dovode u bilo kakovu intimnu vezu.

Umjesto prepričavanja o antihrvatskoj aktivnosti ove dvojice Splićana, evo doslovnog priepisa iz originalnog dokumenta izdanog i podpisanog od Vicka Krstulovića:

„Federalna država Hrvatska

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Odjel opće uprave

Broj: 2, 811/45. Zagreb, dne 6. srpnja 1945.

Predmet: Uklanjanje vojničkih groblja okupatora.-

1. / Oblasnim N.O.-ima Dalmacije, Istre i Slovenije

2./ Okružnim N.O.-ima Savski kotar, Hrvatsko Primorje, Kordun, Lika, Banija, Zagreb, Varaždin, Bjelovar, Moslavina.

3./ Privremenom Gradskom N.O.-u – Zagreb

Fašistički je okupator platio brojnim žrtvama svoj pokušaj da istrijebi naše narode. Danak koji je on morao da dade u krvi, bio je ogroman iz razloga, što je okupator iskorištavao svaku priliku, da protiv naših naroda razjaruje i onako pobješnjele svoje bande. Tako je okupator sakupljao svoje poginule, prenosio ih na naročito uredjena groblja, gdje ih je sahranjivao uz posebnu paradu i uz učešce domaćih izdajnika. Uslijed toga ostali su iza kako je okupator protjeran iz naše zemlje, mnogo prostrana, izazovna smještena i brižljivo očuvana groblja okupatora, dok su kosti naših boraca, kojekuda rasijana, većina bez ikakvog vanjskog znaka.

Treba izbrisati svaki trag zloduha fašističke vladavine, tako potrebno i da se sravne sa zemljom svi vanjski znakovi, po kojima bi se razaznavalo mjesto, gdje su se dizala takova groblja.

Stoga će se u pogledu tih groblja postupiti ovako.

1./ Ogradne zidove, plotove kao i druge predmete i sretstva, kojima je bio ogradjen prostor za groblje, na kojima su se odjelito pokapali okupatorski vojnici /Njemci, Talijani, Madjari i ustaše/ treba odstraniti.

2./ Vanjska obilježja na pojedinim grobnim humcima /krstove, ploče, konfesijce i sve druge znakove/ treba ukloniti tako, da čitavo zemljište, koje je bilo redjeno za groblje, bude poravnano.

3./ Sa pojedinih grobnih humaka, koji se nalazi izvan skupnog groblja i izmješani su sa drugim grobovima, dignuti samo vanjske znakove.

4./ Lješine se ne smiju ni u jednom slučaju dirati niti grobovi otvarati i prekopavati.

5./ Prostore, na kojima su se nalazili grobovi, ne smiju se upotrebljavati za pokapanje novih mrtvaca. Ovaj se prostor može upotrijebiti kao rasadnik za ukrasno grobno bilje ili slične svrhe..

6./ Otstranjeni materijal sa grobova ne smije se raznositi. Drvo će se skupiti na jednome mjestu, izbrisati netragom svaki znak i natpis i po potrebi upotrebiti ga, dok će se kamen nacijonalno upotrebiti, iza kako se prethodno otstrani bez traga, sve što je na njemu bilo uklesano ili zapisano.

Od svih ovih postupaka izuzeta su grobišta i grobovi domobrana. Razumije se, da se kod svega toga mora postupati na način, koji će ostaviti nedvojbeni utisak, da ovaj postupak nije nikako akt osvećivanja već je izazvan isključivo imperativom, da se okloni sve, što bi moglo potsjećati na vremena fašistickog zuluma.

Smrt Fašizmu – Sloboda narodu! /MP/ Ministar V. Krstulovic v.r.“

Prednjem pismu neka svaki čitatelj dade svoje mišljenje, a ja ću u najkraćem obliku reći da je taj komunistički zločin prema grobovima i grobnim obilježjima posve u suprotnosti s Medjunarodnim deklaracijama, prema kojima svaki poginuli vojnik s obje zaraćene strane ima pravo na dostojan grob i grobno obilježje.

Nikakve ideologije nemaju pravo staviti se iznad i ispred Medjunarodno obznanjenih deklaracija o humanom odnosu prema svima mrtvima.

Krstulovićeva Federalna država Hrvatska, inače sluškinja i sprovoditeljica velikosrbske komunističke i fašisto-četničke Jugoslavije je svjestno kršila Medjunarodne povelje o pravu svakog mrtvoga na pogreb, grobište i oznaku mrtvoga jer se je stavila u službu hrvatskih naprijatelja..

Ovo zlodjelo, koje je po nalogu zločinca Josipa Broza Tita u službi velikosrbskom komunizmu i fašističkom četništvu, zapovijedao i u zločinačke oblike pretvarao splitski komunist Vicko Krstulović je medjunarodno kažnjivo.

To zločinstvo prema spomenobiljezjima mrtvima spada u ratne i mirnodobske zločine, koji ne zastaruju pa bi ovaj zločin trebalo Pravosudje Republike Hrvatske prijaviti Institucijama Europske Unije, koje se bave Lustracijom i drugim oblicima iztraživanja i kažnjavanja komunističkih i fašističkih zločinaca iz vremena Drugog svjetskog rata i poraća.

Pripominjem, da bi ovo upozorenje na medjunarodno kažnjivi komunistički zločin, kojim je u Federalnoj Hrvatskoj dirigirao velikosrbski slugančić – orjunaški komunist Splićanin Vicko Krtstulović, trebalo poslužiti kao opomena nasljedniku barbarsta i vandalizma – Splićaninu Dr. Ivi Sanaderu, koji u mirno doba u suverenoj Republici Hrvatskoj ruši spomenobilježja zaslužnim Hrvatima zato jer im je bio nametnut drugi način borbe za ostvarenje slobodne i suverene države Hrvatske.

Ostajem samo, kod spomenobilježja vitezu Juri Franceticu, najhrabrijem hrvatskom bojovniku protiv fašistickih četnika, ali nije štedio ni staljinističke komuniste. Evo sadržaja toga spomenobilježja: Ispod tropletera na poviestnom hrvatskom grbu stoji, doslovce:

Slava ovdje umrlomu legendarnom borcu protiv četnika

Hrvatskom vitezu Juri Francetiću

Otočac 2.VII.1912-Slunj 28.XII.1942.

i svima palim hrvatskim vojnicima na ovome mjestu.

Podigla Urv. Hrvatski domobran – Ogranak Slunj 2000. godine.

Što je u ovome spomenobilježju protivno Medjunarodnoj konvenciji, neka odgovori pismeno Dr. Ivo Sanader. Mislim, da bi mu bilo razboritije umjesto odgovora vratiti spomen-obilježje u Slunj, odkud ga je po nalogu Vesne Teršelić uklonio.

 

U to ime Vesnin slugančiću Ivo Sanaderu, s najljepšim hrvatskim pozdravom, poteklim iz Kvaternikove Rakovice 1871. godine:  Za dom – Spremni!

Mr.sci. Dragan Hazler

 

P.s. Ovo je stariji članak iz 2005. ali mu je sadržaj jednako aktualan. U RH vlada Teršelička!

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!