coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Povijest arrow Domovinski rat treba zvati -Hrvatski Obrambeni Domovinski rat
Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019
 
 
Domovinski rat treba zvati -Hrvatski Obrambeni Domovinski rat PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 01 Oľujak 2012
Domovinski rat srbskim rječnikom je
Bratoubilački rat???


Zadnji dan veljače Jutros, 29. veljače, prijestupne 2012. nazvao me je jedan nepoznati Srbin, što sam odkrio po govoru iako se nije predstavio i tipično srbski, čas umiljatim čas uvjeravajućim tonom, uz ostalo rekao: "...Domovinski rat treba da ostane jer je to ime zamena za Bratoubilački rat, u kojem su međusobno ratovala braća Hrvati i Sr

 Za to su krivi Tudjman i Milošević, koji su izazvali i vodili rat. O tome je prikazan srpski film u Zagrebu." Iz ovoga se vidi, da Srbi čitaju Portal Hrvatskog Dragovoljca i gledaju prosrbski program HTV-a. Dakle, već u ovakovim srbskim stavovima je dovoljno opravdanje da umjesto nejasnog i pogrešnog naziva Domovinski rat uvedemo naziv: Srbski genocidni i agresijski rat na Hrvatsku ili barem Hrvatski osloboditeljski rat protiv srbske agresije...

 Čak samo: Hrvatski obranbeni rat je bolji, nego posve neispravni Domovinski rat. Već sam desetke puta napisao, da nisu međusobno ratovali Zagorci protiv Ličana niti Slavonci protiv Dalmatinaca, što bi bilo opravdano za naziv Domovinski rat, nego su ratovali Srbi iz Srbije i petokolonaški Srbi protiv Hrvata i svih susjednih nesrba. Srbska agresivnost kao pouka za njih treba ući u povijet i međunarodnu lexiku Taj naziv o agresivnim i genocidnim Srbima bi trebao ući u povijest i u lexiku cijelog svijeta.

To bi bila jedina kazna Srbima za njihova zločinstva u ovome ratu i trajno upozorenje da se okane ratovanja za suludu Veliku Srbiju, da se poprave i ne griješe na takav zločinački način. Umjesto duljeg uvoda evo pismo od R. Tomića o nazivu Domoviunski rat... Najprije hvala i pripomena gosp. Rudiu Tomiću: U Vašem pismu gospodine Tomiću, kojeg ovdje prilažem umjesto duljeg uvoda ima nekoliko važnih podataka, kojima ukazujete na više nepravilnosti u hrvatskoj retorici i terminologiji i osvrnut ću se na njih iza pisma, kako bi se vidjelo, da nas ima u iskonskoj domovini Hrvata i u Hrvatskoj diaspori, koji pravilno mislimo, djelujemo i brinemo o ratnoj i mirnodobskoj terminologiji. Pismo bi bilo vijednije za javnost da me ne hvalite, ali radi cjelovitosti sadaržaja zadržat ću i Vašu pohvalu.

 Reflex slijedi iza Vašeg pisma. dh -------- Original-Nachricht -------- Datum: Sat, 25 Feb 2012 23:49:22 +0000 Von: Rudi Tomic An: dragan hazler Betreff:

RE: Naziv Domovinski rat je lijep, ali neispravan i nama štetan! Poštovani i dragi Dragane, Hrvati bi se trebali Bogu zahvaliti što nam je dao Dragana Hazlera, čovjeka koji ima znanje, rodoljublje, domoljublje i kršćansku uljudnost, da može na svaku nepravdu odgovoriti s povijesnim činjenicama.

Čestitam! Istina, teško je "ispraviti krivu Drinu", posebice medju Hrvatima, jer oni cijene samo one koji su na valsti, koji su popularni (nije važno zbog čega!) i koji su bogati. Mora im se i to priznati, da se brzo zaljubljuju u strance - makar bili i najveći neprijatelji. Vaš naziv "Domovinski rat" izvrsno je postavljen, ali sam uvjeren da će prije "Domovinski rat" prerasti u "Gradjanski rat", nego u _"hrvatski" ili "obrambeni", jer u RH žive gradjani, a rat se nije vodio izvan granica RH. Tako su predsjedniku dr. Franji Tudjmanu Amerikanci nametnuli taj izraz, jer za njih je Jugoslavija bila jedna država, a narodi u toj državi bili su Jugoslaveni, te po njihovoj logici borba Hrvata i Srba vodila se u DOMOVINI.

 Od samog početka bio sam protiv takvog obilježavanja rata u Hrvatskoj, jer RH je bila napadnuta snagama JNA i srpskim četničkim odredima s nakanom uništenja otpora i ponovnu okupaciju Hrvatske. Pisao sam predsjedniku Tudjmanu da se promijeni naziv iz Domovinskog rata u Osloboditeljski rat, čak sam mu rekao i prigodom susreta u Torontu, ali on je bio okružen ljudima iz obavještajnih služba, pa vjerojatno nije imao snage oduprijeti se nametnutim terminima i vidovima borbe.

Takodjer, pitao sam ga zašto ne proglasi "Ratno stanje" u Hrvatskoj, mobilizira sve sposobne za borbu pa će mu biti lakše očistiti okupirane dijelove Hrvatske. Naime, dok su jedni ginuli u Vukovaru, drugi su igrali Žikino kolu u Rijeci i trgovali drogama i oružjem. Teško je naći primjera u državama koje su se borili protiv okupatora, da su imali takvu vojnu startegiju kao Hrvatska. Hrvatska je oslobodjena zahvaljujući tolikim rodoljubima koji su bili spremni dati svoje živote za svoju državu. Isti je slučaj i sa nazivom "Bleiburška tragedija".

Kad je bio izvršen pokolj hrvatskog naroda u Bleiburgu i okolici dr.vlč. Dragutin Kamber je taj dogadjaj proglasio BLEIBURŠKOM TRAGEDIJOM, a iseljenički - dijasporski tisak uzeo "novo za gotovo" i danas imamo naziv koji ne obilježava najveći zločin, nego Tragediju u Bleiburgu. U to vrijeme napisao sam nekoliko osvrta u "Hrvatskom putu", da se promijeni naziv, te da se taj genocid nazove pravim imenom - Pokolj hrvatskog naroda, pa je u tu svrhu dr. fra Oton Knezović napisao i kljigu pod tim nanzivom. Bleiburg je ostao - tamo gdje je i bio, a isto će tako biti i sa Domovinskim ratom. Nisam se složio ni sa naziovom hrvatski "branitelji", jer hrvatski narod se brani kroz čitavu povijest, pa bismo i taj izraz trebali zamijeniti s hrvatski "osloboditelji" - da se nemamo više od koga branti, jer smo se oslobodili vanjskih i domaćih neprijatelja.

Dragi prijatelju, još ćemo mi dosta neugodnog doživjetu u ostatku našeg života. Uz srdačan pozdrav, ostajem s hrvatskom odanošću Vaš, Rudi Date: Fri, 24 Feb 2012 14:11:05 +0100 From: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Subject: Naziv Domovinski rat je lijep, ali neispravan i nama štetan! =================================================

Osvrt na nekoliko netočnih naziva u Hrvatskoj terminologiji U nas Hrvata ima tako mnogo pogrešnih naziva i pogrešnih tumačenja kroz čitavu povijest i suvremenost da bismo ih trebali obraditi u podebljem lexikonu s nastavcima jer ih i dalje stvaramo. Za izpravljanje "krivih Drina" trebali bismo imati određene struke s dominacijom Hrvatskog jezikoslovlja i Hrvatske nacionalne psihologije, a nemamo ih. Ovo moje pisanje obavljam Vuk-Daničićevim pravopisom, kojeg odnedavno nazivamo u domovini Hrvatskim pravopisom, a u drugim državama se još uvijek naziva srpsko/hrvatski. Suprot tome Hrvatski pravopis, kojeg je davne 1830. uredio "ustaša" Ljudevit Gaj nazivamo Ustaškim pravopisom.

 Gdje nam je Hrvatska nacionalna psihologija, ako hvalimo i stavljamo na sva iztaknuta mjesta Josipa Broza Tita najvećeg zločinca svih vremena na našem prostoru. Na revolucionarnom kultu Tita i zločinačkog komunizma odgaja se hrvatsku djecu pa nikakvo čudo, da imamo tako mnogo "revolucionarnosti", koju hrvatska djeca izražavaju na međusobnim tučnjavama i drugim oblicima svojstvenima Titovom staljinizmu, marksizmu i hitlerizmu... Mi Hrvati smo povijesno i suvremeno pasivan i apatičan narod Kao pasivci i apatičari primamo sve što nam se nametne.

 Nešto vidimo odmah da ne valja, ali nas radi toga ne more brige. K tome se obično pridruže i druge nevolje, koje nas čine apatičnim, odnosno neosjetljivim, bezosječajnim, otupjelim, bezćutnim, nekritičkim i ravnodušnim. Upravo zato jer smo takovi, naš nacionalni mozaik je uz prelijepe boje pun i onih drugih, koje nam zamućuju preavu sliku o nama samima. Unaprijed moram reći da je ovo neiscrpna građa jer u hrvatskoj retorici i terminologiji imamo mnogo štošta i svašta, obilje netočnosti pa ću u ovome osvrtu iznijeti abecedno tek nekoliko primjera pa molim one koji će replicirati neka dopunjuju, što je koristnije nego nepotrebna vrijeđanja, kakovih su prepuni svi hrvatski mediji, a nije bez njih niti Hrvatski Dragovoljac.

 U ovoj razpravi će biti vrlo malo iznešeno od toga "štošta i svašta", a to ne znači, da autor nešto štiti ili namjerno ispušta, nego je poticaja za ovakav oblik kritičkog pisanja jako mnogo, da je nemoguće sve obuhvatiti u jednome članku. Upravo time se otvara mogućnost svima Hrvaticama i Hrvatima, da pišu što im je na srcu i što smatraju pravilnijim, nego se to predstavlja u javnosti. Kako kaže naša uzorita psihologica Mirjana Krizmanić nisu naša najvrijednija bića manekenke i nogometaši, dodajem i politički kriminalci, a upravo su oni na prvim novinskim stranicama i u središtu pažnje svih hrvatskih medija.

 Najmanje se spominji radnici, dobri stručnjaci, uzorni učenici i studenti, stvaratelji i znanstvenici... Bleibuška tragedija bez atributa "Hrvatska" je nejasan pojam Evo na primjer rečenice, kakove, nažalost često susrećemo: Sve novine i drugi mediji javljaju da je u automobilskooj nesreći u središtu Bleiburga stradala čitava obitelj. To je najteža Bleiburška tragedija svih vremena. Da bi tragedija Hrvata (vojske, civila, čak i djece), koje su mučili i poubijali "uzorni komunisti" pod Titovim zapovjedništvom bila jasna treba se nazivati barem: Hrvatska tragedija u Bleiburgu 1945. ili Bleiburška tragedija Hrvata 1945. ili Tragedija Hrvatskog naroda od Bleiburga do Makedonije ili kako prdlaže g. Tomić:

Pokolj Hrvatskog naroda. U novije vrijeme slave Bleiburšku tragediju i komunisti Odnedavna slave Bleiburšku tragediju i hrvatski komunisti sa svojim govorima i na čelu Bleiburškog počastnog voda je mladi čovjek nejasne prošlosti Božo Vukušić pa se zaista više ne zna čija je to tragedija. Umetak: Glede Počastnog Bleiburškog voda osjećam se osobno i još više radi mojih prijetelja povrijeđenim jer sam za svoje priloge nagrađen srebrnom i zlatnom plaketom, posjedujem člansku kartu s redovito plaćenom članarinom za sve godine, a u Popisu članova PBV u knjizi "Čuvari Bleiburške Uspmene, Zagreb 2005." nema niti spomena (abecedno): †Stjepana Budaka, Branka Dilberovića, Dragana Hazlera, †Ante Miletića, Ante Milićevića... Zašto su ispuštena naša imena i nitko od sadašinjaca nije nam izrazio ni ustmeno niti pismeno najobičnije "Hvala!" Sadašnji komunistički - hrvatski i srbski režim u Republici Hrvatskoj ide tako daleko da zabranjuje ustaške kape na hrvatskoj komemoraciji u Bleiburgu pa možemo očekivati, da će se uskoro pojaviti u Bleiburgu i predsjednik RH Ivo Josipović i njegove komunističko-četničke partizanke s trorogom kapom i zvijezdom petokrakom, a nas još preživjele Ustaše i Domobrane će pokušati kindapirati i sprovesti u zatvore...

Doduše, to mu ne će uspjeti jer nema te policije, koja može izolirati nas Ustaše i Domobrane, kao što su to dozvolili na sebi Hrvatski branitelji i Srbu. Mi još živi domobranski i ustaški veterani smo i u Veljunu pokazali zube komunistima i srbskim četnicima, Boljkovcu i Pupovcu. Svu tu bandu okupljenu u Veljunu smo rastjerali kako je Jure Francetić tjerao srbske fašističke četnike i komunističke partizane; spriuječili smo srbskočetnički-komunistički dernek i Milorada čak nogirali. Četnici su nejasan pojam bez oznake Srbski, fašistički ili samo Srbi U hrvatskom tisku ili točnije u Tisku u Republici Hrvatskoj nalazimo ovakove rečeničke skladbe: "Četnici su spalili čitavo selo, prognali i poubijali sav narod!" Nama Hrvatima je jasno, tko su četnici, čije su selo spalili i da su pritome poubijali i prognali Hrvatski narod.

Stranci prave prijevode iz tiskovina u Hrvatskoj za svoje tiskovine. U europskim jezicima, što se može naći u lexikonima i rječnicima: četnik je šumski odmetnik, partizan, rebel... pa strancima nije jasno iz rečenice: "Četnici su spalili čitavo selo, prognali i poubijali sav narod!", da su četnici srbski fašistički zločinci, koji su spalili hrvatsko selo te prognali i poubijali Hrvate. Hrvati se moraju jasno izražavati o četnicima i neizostavno pisati da su Srbski četnici ili srbski fašistički četnici ili kad je riječ o zločinima genocida na Hrvatima, silovanja Hrvatica, pljački i uništavanju hrvatske imovine treba jasno i nedvomosleno pisati ime zločinaca, a to su Srbi.

Zašto hrvatska retorika prečesto štiti poimence Srbe, kad se radi o njima kao počiniteljima najstrašnijih zločinstava. Naziv Srbi ili srbski zločinci znači točnost izražavanja za Hrvate i za strance, a samo četnik ne znači ništa, utoliko manje, što su u Drugom svjetskome ratu dalmatinski Orjunaši bili četnici, a u ovome ratu bilo je uz srbske i hrvatskih komunista, kao na primjer Bude Lončar, Mesić, Jurjević, Soldo..., koji su bili na strani JNA i raznoimenih srbskih zločinaca, među kojima nisu svi bili četnici, ali su bili hrvaski neprijatelji. Uostalom, najveći srbski zločinci: Milošević, Mladić, Kadijević, Karadžić... pa možda i Adžić, Ćosić, Drašković, Plavšić, Šešelj, Tadić... nisu bili četnici, ali su svi bili Srbi ili Srbski zločinci s Velikosrbskom ideologijom i zlodjelima protiv Hrvatske i svega hrvatskoga pa ih trebamo tako nazivati. Ako je pak riječ o deklariranim srbskim četnicima, jedan od najistaknutijih srbskih četničkih zločinaca je Dragan Vasiljković zvani Kapetan Dragan, ali njega štiti Australijsko i Hrvatsko pravosuđe, na čelu s Mladenom Bajićem. Krajnje je neispravno nazivati Slobodana Miloševića četnikom, što nije rijetkost na stranicama tiska u Hrvatskoj. Slobodan Milošević je komunist isto kao i Stjepan Mesić pa se treba jasno izražavati. Milošević je srbski kominstički - velezločinac protiv Hrvatske, a Stjepan Mesić se je dokazao u Beogradu, u Zagrebu, u Den Haagu i sada na Pantovčaku da je kao komunist, neprijatelj Hrvata i Hrvatske.

Naime, ova Republika Hrvatska kakova je takova nije posve komunistička iako po svome ponašanju sliči komunističkoj Hrvatskoj u Drugome svjetskom ratu i u poraću. Zato se treba jasno izražavati o značenju pojedinih (ne-)ljudi, ideologija i događaja. Upravo na tom polju je sukob između doživotnog predsjednika i komunističkog sekretara Stjepena Mesića i privremenog (mislim na najviše dvomandatskog) predsjednika RH, Prof. Dr. Ive Josipovića. Josipović kao agnostik nije Mesiću dovoljno crven i zato ga Mesić odgaja, nameće mu svoje vrhovništvo, komunističko ponašanje i crveni kolorit. Upravo, jučer na zadnji dan "prijestupne" veljače se je osobno potužio predsjednik Ivo Josipović, da ga se uvijeg napada u najgorem obliku.

 Nije pritom spomenuo Mesića jer ga ne želi još više provocirati za daljnje napade. Očito je da Mesić ne voli Josipovića jer ga smatra svojim konkurentom. K tome si je Mesić zadržao sve oblike vlasti, kao njegov uzornik Tito, komunističku i opću, a svi ovi Josipovići, Milanovići, Ostojići, Linići, Jovanovići, Opačići, Pusići, Čačići, Kaini i "Abeli"... moraju biti sretni, da mogu kupovati Mesića za samo tri milijuna kuna godišnje. Sva sreća da snalažljivi Mesić ima dobre bogate prijatelje, koji ga obasipavaju s novčanim darovima, s kojima Mesić gradi jednu vilu za sebe, a jednu za suprugu, Ukrajinku Milku, inače bi te vile gradila Milanovićeva i Čačićeva vlada. Kakav bi tek Mesić bio komunistički kapitalist, da nije izgubio one milijunske ćekove dobivene od Hrvata u dijaspori. Domovinski rat je svojim nazivom povijestni promašaj O neispravnosti naziva Domovinski rat, pisano je (uz ostalo) na Portalu Dragovoljca 25. veljače o.g. O toj neispravnosti piše pod gornjim Uvodom, hrvatski pisac Rudi Tomić. Kao najnovije doznajemo da Srbi nazivaju Domovinski rat = Bratoubilački rat, što je za nas Hrvate posve pogrešno i porazno. Ne zam zašto se pojedinci čude tome nazivu, kad Srbi već godinama govore:

 "Ko nas bre zavadi?" Bratoubilački rat je bio rat između Hrvatskih partizana i Hrvatskih oružanih snaga domobrana i ustaša. Čak i ovo se ne može doslovno uzeti kao bratoubilački rat jer su u njemu bile umiješane razne tuđinske ideologije kao komunizam i nacifašizam. Hrvatski branitelji je odličan izraz za svoju ulogu Hrvatska ima svoje branitelje kroz cijelu povijest, odkad joj se za ime znade pa i ranije, dok smo još živjeli u pećinama i u sojenicama jer su se naši pradavni predci morali braniti od svake ugroženosti pa su bili branitelji jer su se branili, bili su ustaše jer su ustali protiv napadača, bili su domobrani jer su branili svoj dom, onakav kakav je onda bio..

 Svaki Hrvatski branitelj sa svima načinima i oblicima obrane, u svima vremenima i u svima obranama ima pravo na naziv Hrvatski branitelj, Nitko nema pravo na posebni monopol dvorječja "Hrvatski branitelj". Ali, nešto drugo je Hrvatski oružani branitelj i Hrvatski branitelj, koji je poput Kikaša dopremio u Hrvatku pun transportni zrakoplov oružja i streljiva. Da bi se Hrvatski branitelji, ovi iz Hrvatskog domovinskog obranbenog rata protiv srbske genocidne agresije međusobno razlikovali, sintagma "Hrvatski branitelj" mora biti pobliže označena, da bi se kroz nju točno znalo "Tko je tko!?"

Na primjer ovako: Hrvatski oružani branitelji "od do" ili Hrvatski osloboditelji, zatim Hrvatski oružani branitelji dragovoljci; Hrvatski oružani branitelji uvojačeni pozivima... Ovo pitanje moraju međusobno riješiti Hrvatski oružani branitelji, odnosno Hrvatski osloboditelji protvi srbske genocidne agresije pa ne će biti nikakvih razmirica i svađa i svaki Hrvatski oružani branitelj ili Hrvatski osloboditelj protiv srbske genocidne agresije ima ili će imati svoje priznanje. Podsjetit ću upitno samo s nekoliko primjera:

 Zar Grgur Ninski, Anđeo Zvizdović (s BiH-Franjevcima), Petar Berislavić, Ivan Kapistran, Toma Bakač, Franjo Frankopan Slunjski, Luka Ibrišimović Marko Mesić, Antun Bauer, Alojzije Stepinac i Franjo Kuharić... nisu bili Hrvatski branitelji?! Zar Neretljanski gusari, hrvatski kneževi, Hrvatski kraljevi i Hrvatski banovi (Frankopani, Zrinski, ban Josip Jelačić...) nisu bili Hrvatski branitelji?! Zar svi vojnici Hrvatske i Slavonske vojne krajine nisu bili Hrvatski branitelji, a branili su Hrvatsku skoro 400 godina i obranili je od tursko-srbskih osvajanja?! Zar Hrvatske oružane snage - HOS ili domobrani i ustaše nisu bili Hrvatski branitelji?! Zar Hrvatice i Hrvati iz dijaspore, koji su sve od sebe dali kao pomoć Hrvatskoj u Hrvatskom obranbenom ratu protiv srbske genocidne agresije nisu bili Hrvatski branitelji...

Zato ponavljam, treba razlikovati Hrvatske oružane branitelje i osloboditelje Hrvatske od srbske genocidne agresije 1991-1995. od svih drugih oblika Hrvatski branitelja. Kritika hrvatske retorike i terminologije Ovaj članak trebao je poslužiti sa što više primjera ukazu na pogreške u hrvatskoj retorici i terminologiji. No, to je nemoguće jer, gdje god se krene čovjek je u šikarama. Za rješavanje tih pogrješaka trebali bi Hrvatski oružani branitelji ustrojiti jednu višestrukovnu komisiju, koja bi se bavila ispravljanje "krivih Drina" i krčenjem "šikara" Meni preostaje da spomenem još samo par primjera. Genocidni komunizam naziva se u hrvatskoj javnosti socijalizam To je fatalna pogreška, za koju bi se u pučkoj školi tralo dijeliti negativnu ocjenu. Ima prema predznaku dvije vrste socijalizma:

Dobri socijalizam, kao na primjer socijalizam u Švedskoj, Norveškoj, Švicarskoj... i Zločinački socijalizam, kao Hitlerov nacionalsocijalizam, Lenjinov i Staljinov komunistički socijalizam, Titov komunistički socijalizam... U literaturi se pod socijalizmom podrazumijeva dobro i pravedno društveno uređenje pa kako onda možemo Hitlerov, Staljinov i Titov genocid nazivati socijalizmom?! U Ustavu RH piše da se Republika Hrvatska zasniva na tekovinama antifašizma To je fatalna pogreška i najveća uvreda Hrvatskom narodu jer je Hrvatski narod biće od pamtivjeka, a taj narod je imao do sada svih oblika države Hrvatske i niti mu je počelo niti uzor komunistički antifašizam i porobljena Hrvatska pod komunističkom zvijezdom petokrakom. Sve kad bi ta komunistička Hrvatska bila čak dobra ona nije bila država po beogradskom kriteriju i nikako priznata država po međunarodnim kriterijima niti po kriteriju UN.

Kako onda ne-država i k tome komunistička može biti po Ustavu uzor međunarodno priznatoj državi Republici Hrvatskoj!? Name, dok su se Hrvatski oružani branitelji i većina Hrvatskog naroda borila protiv komunističke JNA sa zvijezdom petokrakom i protiv raznih srbskih fašističkih i komunističkih postrojba sa zvijezdom i fašističko-četničkim oznakama, dotle su komunisti u novoustrojenoj vlasti pisali Ustav Republike Hrvatske na temeljima komunističkog antifašizma. Ako u ovoj državi Republici Hrvatskoj ima imalo tradicijske i suvremene državno-političke hrvatske svijesti i savjesti, onda bi takvi državnici pod hitno trebali iz Ustava Republike Hrvatske izbaciti sve riječi fašističkog i komunističkog sadržaja jer Hrvatski narod u svojoj većini nije nikada bio ni fašistički ni komunistički.

Ta dva najveća zla 20. stoljeća su bila nametnuta Hrvatima iz Berlina i Rima, odnosno iz Moskve i Beograda i većina Hrvatica i Hrvata nije nikada prihvaćala ni fašizam niti komunizam. Zar smo tako nisko pali pa Ustav Republike hrvatske prljamo s tim ogavnim izrazima s "anti" i bez "anti". Za pošteni, domoljubni i državotvorni Hrvatski narod vrijedi ANTI-fašizam i ANTI-komunizam! Nota bene! Najstrašnija anomalija u Hrvatskoj je kult velezločincu Josipu Brozu Titu

O velezločincu Titu već je pisano vrlo mnogo od svjetskih i hrvatskih stručnjaka, ali svejedno njegov spomenički i svaki ini kult je u Hrvatskoj na dominantnome mjestu. Ovdje ću postaviti najjednostavnijim načinom pitanje roditeljima hrvatske djece: Koji roditelj ima moralne snage i ljudske odgovornosti ukazivati svojoj djeci na Tita kao uzor, a istovremeno znade da je Tito kao genocidni ubojica svoga naroda na listi najvećih zločinaca 20. stoljeća!? Kod takvih roditelja nije poremećena samo retorika i terminologija nego zdravi razum! Slovenci se odriču zločinca Tita Nova vladajuća koalicija u Sloveniji najavila je skore promjene ustava, u sklopu koje će biti uvedena zabrana javnog veličanja svih totalitarnih režima, njihovih nositelja i simbola, što predlaže Slovenska demokratska stranka premijera Janeza Janše, najveća stranka vladajuće koalicije, piše Novi list. To pak znači da bi u Sloveniji uskoro ustavom mogli biti zabranjeno isticanje crvene zvijezde petokrake i imena Josipa Broza Tita kao komunističkih simbola, za što se Janšina stranka zauzima već godinama. Nastavit će se!

Dragan Hazler, u službi Hrvatskoj Basel, 29. veljače 2011.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 01 Oľujak 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!