coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Lustracija arrow Hrvatski antifašizam je genocidan - piše Prof. Goran Jurišić
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Hrvatski antifašizam je genocidan - piše Prof. Goran Jurišić PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 05 Veljača 2012
Zločini komunizma - Jugoslavenski antifašizam je genocidan

 Nedjelja, 17. kolovoza 2008. Naslovnica Dnevne vijesti Komentari Razgovori Domovinski rat Jugo-ostavština Regionalna suradnja Europske integracije Mediji Afere Hrvatska BiH Svijet Naši komentari Predavanja Reportaže Kultura Vaši prilozi Izdvojeno Priopćenja Obavijesti O nama Upute Pretraži portal Poveznice PRIJAVA KORISNIKA Korisničko ime Zaporka Zapamti me Zaboravili ste zaporku? Ako još nemate korisničko ime zaštićeno zaporkom, možete ga dobiti ovdje.

ZLOČINI KOMUNIZMA - JUGOSLAVENSKI ANTIFAŠIZAM JE GENOCIDAN Četvrtak, 11. listopada 2007. Zločini komunizma - Jugoslavenski antifašizam je genocidan Profesor Goran Jurišić je voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma. Po struci je povjesničar. Ravna se po pravilu kako u tumačenju i istraživanju ove znanosti, povijest se ne smije usklađivati s aktualnom politikom nego samo s istinom. Vrednovati izvore onako kakvi su bili, provjeravati autentičnost dokumentacije, dvostruko i trostruko provjeravati izjave svjedoka, pismene izvore i tako redom. Jer, povijest nije interpetacija nego znanost o istini u prošlosti.

 Korak po korak dolazi se do istine, to je proces, a mi smo njegovi sudionici. Povijest nije nagađanje niti uljepšavanje, relativiziranje, i nije laganje. Ne postoje dvije istine, postoji samo jedna istina. 45 godina „istraživali“ su se zločini neprijatelja partizana i komunista koji su počinjeni nad komunistima u četverogodišnjoj oružanoj borbi protiv komunista, pri čemu je titoistička historiografija u tu svoju povijest utkala propagandu. Već dugo je krajnje vrijeme istraživati zločine komunizma koji su počinjeni na našim prostorima, i u susjedstvu, od 1941. do pada komunističkog Berlinskog zida i sloma Jugoslavije. *Koje vremensko razdoblje treba obuhvatiti kada je u pitanju istraživanje komunisitčkih zločina? -

 Istraživanja o zločinima komunizma traju od trenutka kada su počinjeni prvi zločini komunizma za vrijeme Oktobarske revolucije ili veleprevrata i dvostrukog državnog udara u Rusiji godine 1917. Zločini komunizma poznati su u svijetu od tada. Već su prva izvješća o zbivanjima iz Rusije zgrozila civilizirani dio svijeta, ali cijeli taj svijet potcijenio je zlo marksističke ideologije na osnovi koje je komunizam institucionaliziran u Rusiji gdje je uništio rusku državu i počinio genocid nad ruskim, ukrajinskim i drugim narodima toga nekadašnjeg carstva. U Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji ista ta ideologija zvala se „titoizam“, te se i danas tako zove. Nakon prvih demokratskih promjena 1990. je komunizam djelomično deinstitucionaliziran dok su komunisti uglavnom ostali na vlasti, postavši „bivši“ komunisti, zvani i „reformirani komunisti“ koji su se preimenovali u „liberale“, „narodnjake“, „demokršćane“, „socijaldemokrate“ i tako redom. Komunisti su se za tranziciju jako dobro pripremili, zadržavši sve poluge vlasti, i pozicije u medijima, tajnoj službi i slično. *Znači, situacija se sadržajno nije bitno promijenila? -Samo kozmetički

. U Hrvatskoj gotovo i nema važnijeg položaja na kojemu je vlast do sada obnašala osoba koja nikada nije bila komunist, oko kojeg se dalje raspoređuju bivši suradnici OZNE ili UDBE. Druga stvar su anti-komunisti fašističkih opredjeljenja. Isto tako postoje anti-fašisti koji su se u anti-hitlerovojskoj koaliciji borili za slobodu, demokraciju i načela pravne države, kao Amerikanci. Oni drugi su antifašisti koji su se borili za uklanjanje nacističke okupacije kako bi uspostavili totalitarizam drugog predznaka, to jest komunizam. Tito i partija spadaju u ovu drugu po redu navedenu antifašističku kategoriju. *Je li to bilo vidljivo od najranijih početaka? -I te kako. Britanski izvori govore o strašnom etničkom čišćenju stanovništva u svakom selu i gradu u Hrvatskoj. „Kakvo je to samo čišćenje“, izvješćuje britanski veleposlanik pri Svetoj Stolici svoje ministarstvo vanjskih poslova u Londonu o političkoj situaciji na području Hrvatske, u svibnju 1945.

 Dok se u ratu vodila propaganda o borbi protiv fašizma, nakon rata, kada je, dakle, fašizam vojno poražen, obračunava se u Hrvatskoj, isto kao u Mađarskoj, Poljskoj, Ukrajini i drugdje, sa svim nekomunističkim i nefašističkim snagama, pod izgovorom čišćenja ostataka fašizma. Dok na Zapadu antifašistička doktrina završava porazom Hitlera, u Hrvatskoj je ona na snazi do danas. *Kako to kad su nam već bubnjići pucaju od zaglušujućih tranzicijskih dostignuća? - To su obične manipulacije. Već i svjetski tisak, na primjer, „Der Spiegel“, piše o traljavoj tranziciji iz totalitarnog komunizma u demokraciju.


 Dok se u ostatku Europe demontira ono što predstavlja Tito čiji je režim odgovoran za masakr nad ratnim zarobljenicima i najvećoj masovnoj grobnici u Europi, onoj u šumi Tezno kod Maribora gdje je preko 80 posto ubijenih hrvatske nacionalnosti, kod kuće se Titove biste vade iz naftalina, postavljaju na javne tribine, na kojima nastupaju državni dužnosnici. Tri najveće masovne grobnice u Europi, ona u Teznom, pa u Macelju, i u Kočevskom Rogu, djelo, ili bolje rečeno nedjelo su jugoslavenskog režima maršala Tita i njegovih nekih hrvatskih, slovenskih, srpskih, crnogorskih i drugih pomagača odnosno počinitelja. *Kada i iz kojih razloga je osnovana vaša udruga? -U ljeto 2004. osnovan je Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, kako bi se naglasilo koliko su nužna istraživanja o zločinima komunizma u Hrvatskoj. A jedan od glavnih razloga je popularizacija rezultata tih istraživanja temeljem kojih bi obitelji žrtava komunizma saznale istinu da oni koji su nastradali nisu bili zločinci, nego da su žrtve. Time bi hrvatska javnost bila prosvijećena o komunističkim zločinima, i o tome bi se učilo u našim školama.

Tako bi i birači ubuduće kaznili sve one stranke koje još uvijek na izborima kandidiraju bivše komuniste, a u vlasti zapošljavaju iste takve, čak i doušnike nekadašnje UDBE, ili neke njihove šefove, dok de facto i osnovano osumnjičeni komunistički ratni zločinci uživaju na slobodi, u Zagrebu i drugdje. Predstavnici državnog vrha nemaju pravo plašiti ljude simbolima komunizma i bivše Titove tvorevine *Na koje ste administrativne probleme nailazili prilikom osnivanja udruge? -Već prilikom registracije Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma uočili smo da će za nas glavna prepreka biti Tito! Naime, iz našeg statuta su nam vlasti prekrižile cijeli sadržaj statuta i stavile pred nas svoj statut, s porukom, uzmi ili ostavi! Problem je bio što se u statutu na više mjesta spominjao Tito u kontekstu zločina. Hrvatski povijesni grb iz godine 1527., kao amblem Centra, državni tajnik Antun Palarić nam je zabranio, pod izgovorom da samo državne institucije smiju koristiti grb Republike Hrvatske. Osjećao sam se kao da živim u 1972. Kada smo vlastima skrenuli pažnju da je asocijacija europskih demokratskih stranaka, Europska narodna stranka, EPP, donijela u veljači 2004. rezoluciju o „Osudi totalitarnog komunizma“, i da u statutu treba barem stajati „istraživanje zločina komunizma“, smjeli smo to ostaviti u statutu, a bili su toliko „velikodušni“ da su nam u preambuli ostavili i spomen na navedenu rezoluciju Europske narodne stranke. *Zbog čega je sada važna stvarna detronizacija J.B. Tita iz političkog života? -Zbog žrtava komunizma potrebna je demontaža Tita u Republici Hrvatskoj.

To je demokratski proces koji nema alternative. U kolikoj mjeri će predstavnici političkih demokratskih parlamentarnih stranaka u Republici Hrvatskoj tome dati svoj doprinos, u tolikoj mjeri povratit će svoj izgubljeni obraz. U kolikoj mjeri će mediji u Hrvatskoj dati svoj doprinos „zainteresiranoj hrvatskoj javnosti“, u tolikoj mjeri povećat će se stupanj slobode medija u Republici Hrvatskoj, a danas je ta sloboda manja nego na Kosovu.

 *Zašto ovdašnji komunistički zločinci nisu procesuirani? -Osnovano osumnjičeni za komunističke zločine nisu izvedeni pred lice pravde, ne zato što ne postoje specijalizirani međunarodni sudovi, nego zato što postoji politička blokada u Republici Hrvatskoj da se takvi nađu pred domaćim nadležnim sudovima. Kao što se navodi načelno, a ja navodim činjenično, da na pr. Stjepan Hršak, osnovano osumnjičeni za ratni zločin u Macelju iz 1945. nije ni ove 2007. izveden pred sud, govori u prilog političkoj blokadi. Jer, tko bi u demokraciji na slobodi ostavio čovjeka za kojega postoji osnovana sumnja da je odgovoran za ubojstva 12 tisuća ljudi? Nažalost, policija takvoga nije do sada ni privela na saslušanje i krim-obradu, jer nema političku dozvolu za takvo što. *Tko onda uistinu vlada Hrvatskom? -Tko vlada?

 Pogledajte parlamentarne stranke i saznat će te kako se zovu, i tko ih vodi. Oni su odgovorni za funkcioniranje pravne države. Hrvatski sabor je vrhovno zakonodavno tijelo u čijoj je ovlasti sve promijeniti, pa i odnose u društvu, osigurati vladavinu prava odnosno tijelima pravosuđa dati takvu neovisnost da nije ovisno o aktulanoj politici. Međutim, kako izbori u Hrvatskoj ne mijenjaju u tom smislu ništa, tako ni naši političari nisu svjesni sve dok ih iz Europske komisije ne probude iz sna, kao nedavno, i priopće da primjerice reforma pravosuđa nije zadovoljavajuća, te da se to poglavlje privremeno zatvara i čeka bolja vremena da se opet otvori.

 *Kako objašnjavate nekažnjivo iritantno isticanje simbola bivše jugoslavenske državne zajednice na nekim aktualniim skupovima u Hrvatskoj, ako oživljavanje te iste simbolike po logici stvari znači negiranje hrvatske države? -Razlog tomu je ona politička blokada o kojoj sam prije govorio i utjecaj umreženih bivših udbaško-kosovskih formacija. Nedavno su deklasificirani dokumenti Centralne obavještajne agencije SAD-a. U njima piše da je „bivša Jugoslavija bila izmišljotina 20. stoljeća“. Stoga su zastave tipa one zastave SKJ na nedavnom pulskom skupu relikti prošlosti, i nitko, pa ni predstavnici državnog vrha nemaju pravo plašiti ljude sa simbolima komunizma i bivše Titove Jugoslavije. *Kako komentirate izjave Milke Planinc u kojima ona negira ne samo povezanost sa zločinima na Bleiburgu, nego i bilo kakva saznanja o tim žrtvama gotovo de pred sam raspad komunizma? -Pročitao sam to, i mislio sam da bivša „željezna lady komunizma“ ima više stila. Po dosadašnjim istraživanjima, i materijalnim dokazima, a možemo vidjeti rezultat djelomične ekshumacije u Teznom i Macelju, komunizam je iza sebe ostavio brdo kostiju odnosno posmrtnih ostataka likvidiranih, i upravo su ti dokazi, koji se nalaze po cijeloj zemlji i u susjedstvu, onaj čimbenik koji se sam nametnuo. Uzduž i poprijeko bivše države rijetko ćete naići na prostor na kojem ne leže tajne grobnice žrtava komunističkog terora. Nije riječ samo o „Bleiburgu i Križnom putu“, nego o čišćenju hrvatskih gradova i sela od civila, o „klasnoj borbi“ protiv „klasnog neprijatelja“ 1945. na dalje. Netko bi trebao odgovarati za sve to.

 *Otkud tolika „zaboravljivost“ komunističkih čelnika kada su u pitanju počinjeni zločini s kraja i nakon Drugog svjetskog rata? -Navodna amnezija kod nje i drugih posljedica je straha od odgovornosti, iako moram naglasiti da u konkretnom slučaju Milka Planinc nije kriva u pravnom smislu, jer krivnja se može dokazati jedino na sudu. Moralno pitanje je nešto drugo, ali, tko u našoj zemlji pita za moral kada su moralni ljudi gubitnici ove tranzicije. Kad ne bude moralnih, kad moralni dožive totalni poraz, ostaju nemoralni, pa neka im onda njihova jednoumna republika, zavnohovska i titoistička. Na kraju će se međusobno počerupat, jer ne zaboravimo, revolucija ždere vlastitu djecu. *Imali ste zanimljiv prijedlog o potrebi odgovarajućeg vrednovanja spomeničke baštine.

 O čemu se radi? -Naš je prijedlog da glavni grad Republike Hrvatske dobije spomenik žrtvama komunizma, kao što je ovaj na Mirogoju, ali puno veći, i da ga vidi stotine tisuća ljudi svaki dan, a ne samo pojedinačni posjetitelji Mirogoja. Kad stranac i turist posjeti Zagreb, i vidi takav budući spomenik znat će da su u ovoj zemlji postojale žrtve komunizma. Želim da se jedan reprezentativni trg zove i po žrtvama komunizma, jer ako imamo samo trg žrtava fašizma onda živimo u laži. Također, sve spomenike titoističke revolucije bi trebalo uredno ukloniti s javnih površina i pospremiti u memorijalni muzje žrtava i zločina komunizma. Žrtvama komunizma treba podići primjeren spomenik, jer sve dok imamo samo spomenike žrtvama fašizma – živimo u laži *Zašto najljepši zagrebački trg još nije promijenio svoj naziv? -Ne znam zašto taj trg još uvijek nosi sramni naziv „Trg maršala Tita“, ali pretpostavljam da naši vladajući političari misle da je on bio dobar čovjek, jer jedino dobri ljudi imaju trgove i ulice kako bi se nadolozaće generacije mogle na njih ugledati. Nažalost, umjesto da danas razgovaramo o udjelu Republike Hrvatske u svemirskom programu drugih nacija, mi razgovaramo o masovnim grobnicama.

 Evo, naši susjedi Slovenci, ni krivi ni dužni, gdje god zakoraknu, hodaju po masovnim grobnicama, preko 500 do sada otkrivenih. A najveći broj žrtava u njima su hrvatske žrtve. U Hrvatskoj postoji blokada da se Milka Planinc i njoj slični izvedu pred sud Stoga, kao dobri susjedi, naša je dužnost da ih s time ne opterećujemo, i da posmrtne ostatke naših žrtava vratimo u domovinu, i dostojno sahranimo. Svaka žrtva iz masovne grobnice, po Povelji OUN, ima pravo na pojedinačni grob. *Koliko je moguće očekivati svjedoka u prijavi protiv Milke Planinc? -Realno četiri svjedoka, a kada partizani ne bi bili kukavice, onda bi bilo možda i 40 svjedoka, ali pod uvjetom da budu pozvani danas jer sutra ne će biti ni njih niti osnovano osumnjičenih, jer svi imaju između 80 i 90 godina. Za Dubajića nemam povratnih informacija je li uopće živ tako da njega nisam uračunao u navedenu brojku.

 Naše društvo je u biti već zakasnilo. Moglo se sve raščistiti 1990., a ako ne tada, zbog turbulentnih političkih događaja, onda nakon „Oluje“, znači, odmah nakon 1995. Šteta. Ne optužujem nikoga, samo konstatiram. Mogla je i Račanova vlada, pa nije, mogla je i Sanaderova vlada, pa nije. Međutim, bitno bi bilo da se jedan proces održi kako bi se pravno rekonstruirao ratni zločin komunizma, jer obični ljudi najviše vjeruju institucijama, a ako nema presude, onda stotinu knjiga o zločinima komunizma, pogotovo ako nisu uvrštene u obvezni školski program, nema snagu poučka kao jedna presuda, objavljena urbi et orbi, i poslije tiskana u stotinama knjiga. Isto je tako sa zločinom bilo koje druge ideologije. *Protiv koliko bi se živućih komunističkih glavešina još moglo podnijeti prijava za zločine počinjene tijekom i poslije Drugog svjetskog rata? -Znam za tri kaznene prijave. Od toga je Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma podnio jednu. U sva tri slučaja radi se o nekadašnjim šefovima tajne službe, oficira OZNE, UDBE, odnosno Službe državne sigurnosti.

 Dvojica njih već su prijavljeni, jedan je i javno priznao zločin, ali on i dalje daje intervjue za javnost. Javnost zna njihova imena. Koja sramota, cijeli narod zna da su to oni, a nitko do sada nije reagirao u smislu pravne države. To je nedopustivo. *Je li u drugim bivšim komunističkim državama slično stanje? -U drugim državama bivšeg komunističkog lagera bolja je situacija. Bivši šef istočnonjemačke komunističke partije čak je svoju kaznu odslužio i još može uživati u mirovini. Nije, dakle, čak više važna nikakva duljina kazne nego samo da budu kažnjeni, odnosno da im neki autoritet kaže: Ljudi, ovo što ste radili drugim ljudima nikada niste smjeli raditi! To je zlo što ste učinili; drugima ste nanijeli patnju. Ako ne bude procesa, očekujem barem od budućeg predsjednika i premijera da to kaže javno svim još živućim komunističkim počiniteljima! Procesi su još bili u Češkoj, u Poljskoj, a optužnice su podignute svugdje osim u Rusiji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori i Makedoniji. Rusija je odbila Poljskoj dati dokaze za Katynski zločin nad Poljacima, ali barem se bivši predsjednik Jeljcin ispričao za taj komunistički zločin. Kod nas ni to.

 *Čemu onda saborska deklaracija o zločinima komunizma? -Deklaracija Hrvatskog sabora o zločinima komunizma u tom smislu kao da ne postoji – u biti, upravo je to jedna u nizu deklaracija koja je donesena samo da se zadovolji forma. Sjetimo se deklaracije o Stepincu, a što je s njegovim krvnikom? U biti, Stepinca se i danas u nekim medijima kleveće, i tvrdi se da je zločinac, a nije zločinac nego blaženik. *Nije li čudno da se u Hrvatskoj ponovno plasiraju parole o navodnim univerzalnim vrijednostima antifašizma i koliko je primjerice Mesićev antifašizam kompatibilan stvarnim vrijednostima na kojima je nastala poslijeratna Europa? -Antifašizam kao doktrina na snazi je samo u Hrvatskoj, Sjevernoj Koreji, i na Kubi. Koliko znam, čak u Srbiji više nema anifašističke doktrine, mislim naravno na onaj antifašizam koji je istoznačnica s komunizmom. U Srbiji doduše imaju četništvo kao doktrinu, ali barem su učinili jedan korak naprijed, jer, komunisti su puno gori od četnika, i to zato što četnici žele „Veliku“ Srbiju za račun svojih susjeda, dok komunisti žele cijeli svijet osvojiti. Komunizam je u svojoj ideji, kao i praksi, zločinački, jer, „besklasno društvo“, kakvo ieologija marksizma propagira, znači istrebljenje svih klasa, od građanske, intelektualne, posjedovno-imovinske do radničke klase u koju se komunistički pokret kune.

 Komunizam je u biti totalno lud – on želi sve uništiti, dok komunistička propaganda tvrdi da želi stvoriti raj na Zemlji. Zato su komunisti, da bi prikrili rupu u svojoj ideologiji, stvorili jaku propagandu čije posljedice i poruke čujemo i danas u Hrvatskoj. Ako je poredak komunizma/socijalizma, jer socijalizam je isto što i komunizam, bio tako super, zašto smo ga onda promijenili, zajedno s milijunima drugih ljudi u Europi. Pa onda smo, kao, svi ludi, ili? Kao povjesničar jamčim da jugoslavenski antifašizam u Drugom svjetskom ratu, i sve do 1990. nije bio borba protiv fašizma i za slobodu naroda nego samo podmukli izgovor za provođenje revolucije, znači, za nasilje, za teror, diktaturu i genocid. Ono što je super velika laž, koja se unazad godinu dana lansira u hrvatskoj javnosti, to je da su Domovinski rat i partizanska tzv. oslobodilačka borba jedno te isto, borbe za istu vrijednost slobode. Time se neki od partizana žele osigurati od pravne države jer onaj tko se borio za slobodu nije ratni zločinac, osim možda, kad je u pitanju doktrina haaškog suda, ICTY. Povijest je već dala odgovor da partizanski rat nije bio oslobodilački. Uostalom, preko 500 masovnih grobnica u Sloveniji, i tko zna koliko u Hrvatskoj, BiH i u Srbiji, svjedoče o tiraniji, a ne o slobodi. Oslobodilački ratovi oslobađaju, a revolucionarni ratovi postupaju revolucionarno, znači, bez milosti. Istina oslobađa, a istina je da je jugo-socijalizam bio komunizam, i da je to bilo zlo. Andrija Bauer Hrvatsko slovo Komentari (2) 11-10-2007 05:08 Besprimjeran precedens! Ova «hrvatska država» (sanader-mesićevska), koja nije zapravo nikakva «država» a još manje je «hrvatska», dakle ta «tvorevina», paradržava ili privremeno stanje, svakako nikada i nigdje nije imala «precedens» i niti će ga ikada imati.

Naime, na sramotnom «montiranom i političkom procesu» Norac-Ademi, za izmišljene «zločine» u okolici Medka, jugoslovensko-komunističkog pravosuđa u Zagrebu, sjajni par jugoslovenskog pravosuđa SUDAC MRČELA i TUŽILAC (državni odvjetnik) KVAKAN, traže od «momentalne» države da «OMOGUĆI PUNU ZAŠTITU POZVANIM SVJEDOCIMA IZ SRBIJE (u «slučaju» Norac-Ademi), BEZ OBZIRA KOJA SU TERORISTIČKA DJELA POČINILI U «HRVATSKOJ»!!!??? Dakle, taj parasudac Mrčela i kolega mu Kvakan (očevidno je da ONI ZNAJJU TKO SU SVJEDOCI I KAKVE SU ZLOČINE POČINILI U RATU a tako ne bi mogli suditi niti u svojoj Jugoslaviji, i tamo je u namještenim procesima bilo više prava), TRAŽE OD DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA I POLICIJE DA NE PROGONI LJUDE KOJI SU, OČITO, POČINILI TEŠKE ZLOČINE PROTIV HRVATSKOG NARODA I HRVATSKE DRŽAVE U PRETHODNOM (GRAĐANSKOM) RATU. Koje to pravo i pravdu zastupa Mrčela i kakve presude može donesti jedan takav «lik»? «Hrvatska» država već ima sličnog iskustva, naime na montiranom procesu (tzv. LORA) splitska komunistička sudkinja, stanovita TONKOVIĆ, gledala je i saslušavala SVOJE SVJEDOKE, srpske teroriste i osuđene ratne zločine za pokolje Hrvata koji su U PUNOJ ZAŠTITI HRVATSKE DRŽAVE STIGLI IZ SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE POMAGATI SVOJIM DRUGOVIMA IZ (još) «OKUPIRANOG DELA JUGOSLAVIJE».

 Ima li to više ikakvog smisla? Sulejman Zalović 11-10-2007 12:31 propala ideologija ali i te kako živi n potpuno se slažem s g.Jurišićem oko postojanja blokade u Hrvatskoj glede osude ideologije i sudionika komunizma i"revolucije". Do toga je očito došlo "spletom" okolnosti, tranzicijskih vremena i izprepletenosti nosioca političkog djelovanja na prostoru Hrvatske s kolaboracionističkim desetljetnim djelovanjem i povezanošću komunističkog sustava i velikosrpskih YU partijaša ! Neki politički moćnici, u strahu od razotkrivanja vlastite nečasne prošlosti, osobnih koristi i prikrivanja zločina u koje su bili upleteni, sprečavaju svaku inicijativu oko STVARNE, a ne deklarativne osude komunističke ideologije, pa samim time i 50god Hrvatske prošlosti. Zato se idalje kočopere spomenici "revolucionarima", u stvarnosti raznoraznim teroristima i zločincima nad HRVATIMA, zato je i medijski prostor strogo kontroliran, zato još uvijek "trgovi" dragog vođe koji "ništa o zločinima nije znao"... Primjer je i TV emisija PIRAMIDA od 10.10.07., u kojoj jedna SPLITSKA plavuša, srcem i dušom brani YU prošlost, dragog druga TITA... Ona je metafora razmišljanja dijela puka, koji pritisnut egzistencijalnim brigama, nametnutim odglobalističkih nasrtaja krupnih svjetskih kompanija nad HRVATSKOM privredom, razmišlja o "boljim" danima u svojoj mladosti ! Tragično, ali ovaj trend "ovladavanja" HRVATSKIM dušama, biti će prekinut samo ako se rasčisti odnos spram prošlosti od 1918-1990 ! Komunizam, koji je bitno odredio, kao ideologija TERORA nad hrvatskim narodom, našu sudbinu danas MORA biti povjesno osuđen : u potpunosti i bez zadrške ! Današnji nosioci vlasti "u sjeni" i kontrolori javnog mnijenja, toga su svjesni, ali nastoje odgoditi maximalno taj trenutak, dok to za njih i njihovu generaciju, bude sasvim irelevantno. Ipak, svi koji mogu pridonjeti u potpunom slamanju povijeno poraženih snaga, moraju ustrajati na konačnom dobivanju i BITKE za povijesnu istinu.

 Zločini komunizma moraju biti osuđeni: RIJEČIMA u povijesnim dokumentima, ali i pravosudno kroz osude još živućih izdajnika HRVATSKOG naroda - zčločinaca ruku uprljanih krvlju nevinih hrvatskih gradjana ! Osuditi treba i Milku Planinc, po zapovjednoj odgovornosti, za vjerno služenje ZLOČINAČKOJ organizaciji kroz 40 godišnje razdoblje, zbog kolaboracije s velikosrpskim ekstremistima, kojima je svojim političkim djelovanjem i omogućila da izađu na političku scenu (milošević), kreirajući scenarij ekonomskog kaosa početkom 80ih (svjesno ili nesvjesno, prema scenariju drugih) ! Suđenja, koja spominje g.Zalović, samo su recidiv, doduše još uvijek moćan, te hobotnice komunizma. Kako za brže promjene jedina metoda jesu IZBORI, to treba pronalaziti moguća rješenja u angažmanu svih svjesnih birača, kroz politiku "ostvarivanja mogućeg u danim okolnostima".

Nikako ne treba padati, poput Sulejmana, u depresivna raspoloženja i ne vidjeti moguće izlaze ili se "dešperatno" predati sudbini... Hrvatskoj tek predstoje IZAZOVI budućnosti, s kojima se ne može uhvatiti u koštac, dok ne završi u potpunosti obračun s prošlosti (komunizmom) ! Globalizacija u Hrvatskoj, prvenstveno reflektirana u enormnoj ekonomskoj ovisnosti (dug prema globalnim kompanijama je vjerojatno oko 45 mlrd USA $) je uteg, koji nam je nametnut, da bi nas se dugoročno "porobilo". Ovo su "dozvolile" upravo one snage "u sjeni", koje su proizašle iz naše ""50 godišnje prošlosti", a koje time kupuju svoju "nevinost", dok biološki sat ne odradi svoje ! A poslje ce "nasljedstvo", čisto materijalno, ostaviti svojim nasljednicima, koji neće više brinuti za "ideološku" krivnju svojih prethodnika... dtuckar Da bi mogli komentirati članke molimo Vas da se prijavite sa svojim korisničkim imenom zaštićenim zaporkom preko izbornika PRIJAVA KORISNIKA. Ujedno, preko ovog izbornika svi čitatelji mogu zatražiti svoje korisničko ime zaštićeno zaporkom, odnosno nije nužno potrebno biti članom HKV-a. Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6 AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com All right reserved [ Natrag ] Hrvatski centar za istraživanje zloèina komunizma Naslovnica Nedjelja, 17 Kolovoz 2008 Glavni Izbornik Naslovnica Èlanci Prijava Korisnièko ime Šifra Zapamti Me Zaboravili ste šifru? Ako još nemate Korisnièki raèun, možete ga kreirati ovdje.

 Najnovije Vijesti • TITO - ZLOÈINAC - NE SMIJE IMATI TRG - ODGOVOR D. BUTKOVIÆU • TITO JE ZLOÈINAC - ALI MORA IMATI SVOJ TRG - DAVOR BUTKOVIÆ, JL, 25.5.2008. • DOKAZI O FUMIÆEVIM JASENOVAÈKIM LAŽIMA • BLEIBURG NIJE POSLJEDICA JASENOVCA! • KOMENTAR INTERVJUA U JL S PRIJAVLJENIM DRUGOM HRŠAK STJEPANOM DOBRODOŠLI NA NASLOVNICU ISPRAVAK HEBRANGOVE TVRDNJE DA U POSLJEDNJIH 18 GODINA NIJE BILO SVJEDOKA PARTIZANSKIH ZLOÈINA Administrator Èetvrtak, 14 Veljaèa 2008 HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOÈINA KOMUNIZMA Priopæenje za javnost Zagreb, 14. veljaèa 2008. Zazivamo li kolektivnu amneziju tko je u Hrvatskoj zataškavao razotkrivanje zloèina titoistièkog komunizma i procesuiranje partizanskih i jugokomunistièkih ratnih zloèinaca? Prof. dr. Andrija Hebrang, zastupnik HDZ-a, izjavio je kako se u zadnjih 18 godina u Republici Hrvatskoj nije ništa otkrilo u vezi zloèina komunizma u bivšoj Jugoslaviji zato što postoji veliki vremenski odmak, te èinjenice, kako navodi, da su mnogi nalogodavci i izvršitelji veæ mrtvi ili su u dubokoj starosti, a zloèini su, uz to, poèinjeni savršeno, bez preživjelih svjedoka, i bez dokumenata.

 Gospodin Hebrang ne vjeruje da je moguæe dobiti pravosudnu satisfakciju. (Jutarnji list, 12.II. 2008. u èlanku pod naslovom: Hebrang: Zloèine nisu poèinili antifašisti nego komunisti). U tom smislu predsjednik Mesiæ nanosi Republici Hrvatskoj štetu u svijetu demokracije tvrdeæi da su nekadašnji jugoslavenski komunisti danas antifašisti jer ispada da su nevjerojatno mnogobrojne zloèine poèinili jugoslavenski antifašisti, i na taj naèin predsjednik Mesiæ baca ljagu na antifašizam. Uz to predsjednik Mesiæ zahtijeva izuzeæe od kriminalistièke istrage za pripadnike protunarodnog „NOB-a" odnosno za titoiste i partizanske komandante i pripadnike totalitarne tajne policije OZNE, pod izgovorom da se antifašiste ne smije proganjati.

 Zato su komunisti u pretvorbi postali antifašisti, ali tko kaže da i jedan antifašist ne smije sjesti na optuženièku klupu, osim ako postoje privlegirani graðani RH za koje Ustav i Kazneni zakon ne vrijedi. REAGIRANJE NA PRISTRANA I MANIPULIRANA MEDIJSKA IZVJEŠÆA O PROTEKLOM ZAGREBAÈKOM PROSVJEDU Administrator Ponedjeljak, 11 Veljaèa 2008 HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOÈINA KOMUNIZMA Priopæenje za javnost Zagreb, 11. veljaèa 2008. Prima: Hrvatska izvještajna novinska agencija, Dragovoljac.hr, Hrvatska uljudba.hr Sadržaj: utvrðivanje èinjeniènog stanja za vrijeme dogaðaja od 9. veljaèe 2008. u Zagrebu na Trgu maršala Tita, i reagiranje na medijske manipulacije s tim u vezi.

 U izvještavanju veæine medija u RH o prosvjedima na Trgu maršala Tita u Zagrebu, od 9. valjeèe ov.g., pro et kontra prijedloga za promjenu naziva navedenome trgu primjeæuje se pristranost u izvještavanju. Kontra-prosvjednici izveli su manipulaciju prosvjednim transparentom „FAŠIZAM, NE HVALA" jer se stekla percepcija u medijskom izvješæivanju da su prosvjedovali s jedne strane „fašisti", a s druge strane „antifašisti", što je apsolutno netoèno i neistinito. TITOISTIÈKE UDRUGE PROZVALE GRAÐANSKU UNICIJATIVU ZA PROMJENOM TRGA MARŠALA TITA "NEOFAŠISTIÈKOM" Administrator Èetvrtak, 07 Veljaèa 2008 Kako Hina prenosi, predstavnici udruga partizanskih ratnih veterana SAB" i „Josip Broz Tito", oštro su osudili najavu graðanske inicijative žena „Krug za trg" za prosvjednim okupljanjem radi apela vlastima za promjenom imena zagrebaèkog Trga maršala Tita u Kazališni trg. Otkuda predstavnicima udruga „SAB" i „JBT" pravo da u svom priopæenju najavljeno okupljanje etiketiraju „ekstremno neofašistièkim u svrhu napada na sam temelj hrvatske državnosti, koji se temelji na antifašistièkim principima"?

 Navedena graðanska inicijativa je, naime, antifašistièka i antikomunistièka. U èemu je problem? PREDSTAVKA PREDSJEDNIKU VLADE RH U VEZI UTEMELJENJA MEMORIJALNOG CENTRA I MUZEJA ZLOÈINA KOMUNIZMA Administrator Utorak, 05 Veljaèa 2008 HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOÈINA KOMUNIZMA Prima: VLADA REPUBLIKE HRVATSKE N/r predsjedniku vlade g. dr. sc. Ivi Sanaderu Veza: odgovor potpredsjednice vlade na predstavku HR Centra IZK, klasa: 007-01/07-01/55, urbroj: 50303-01-07-1, od 18.7.2007. Zagreb, 4. veljaèe 2008. 1/2 Cijenjeni gospodine predsjednièe hrvatske vlade! S obzirom kako je nedavno protekla druga obljetnica izglasavanja rezolucije broj 1481 u Parlamentarnoj skupštini Vijeæa Europe kojom su osuðeni zloèini totalitarnog komunizma u Europi, a koju je podržala vlada Republike Hrvatske, kao i Deklaraciju Hrvatskog sabora kojom su osuðeni zloèini poèinjeni tijekom totalitarnog komunistièkog poretka u Hrvatskoj 1945. - 1990., kao i zbog èinjenice da je od pada komunistièkog Berlinskog zida prošlo 18 godina, i od sloma komunistièke Titove Jugoslavije 17 godina, uvjereni smo kako je krajnje vrijeme da se u glavnom gradu Republike Hrvatske utemelji od strane hrvatske države Memorijalni centar i muzej zloèina totalitarnog komunizma i žrtava jugokomunizma (koji bi se tako i zvao), i to iz edukativnog razloga da se zloèini ne zaborave, kao povijesna pouka buduæim hrvatskim generacijama o zlu komunizma i njegovih izvedenica (socijalizam, titoizam, marksizam).

 ŽENE ZAHIJEVAJU LUSTRACIJU TITA IZ JAVNOG PROSTORA Administrator Utorak, 05 Veljaèa 2008 ŽENE ZAHTIJEVAJU LUSTRACIJU TITA IZ JAVNOG PROSTORA Sjeæate se Bedema ljubavi? Hrabre žene i majke hrvatskih i bosansko-hercegovaèkih roènika koje su u zoru velikosrpske agresije otputovale iz Hrvatske i BiH autobusima put Beograda da izbave svoje sinove iz egipatskog ropstva protunarodne „Jugoslovenske narodne armije". „Veèernji list" izvijestio je 3. veljaèe ove godine kako se udruga „Krug za trg" zalaže za lustraciju javnog prostora od Tita. HRVATSKI ANTIFAŠISTI NANIJELI LJAGU HRVATSKOM IMENU - DEMANTI PREDSJ. MESIÆA Administrator Ponedjeljak, 28 Sijeèanj 2008

Priopæenje za javnost Zagreb, 28. I 2008. Demanti netoènog povijesnog navoda u Izjavi predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesiæa, od 26. sijeènja 2008. povodom Dana sjeæanja na holokaust od 27. sijeènja. JUGOSLAVENSKI I HRVATSKI KOMUNISTI NISU BILI ANTIFAŠISTI NEGO ANTISEMITI Sjeæajuæi se zloèinaèkog pothvata ubojstva židovskog naroda u Europi od strane nacistièkog režima, u Hrvatskom centru za istraživanje zloèina komunizma pridružujemo se Židovskoj opæini Zagreb i zajednici židovske populacije Republike Hrvatske u osudi genocida nad židovskim narodom, izražavajuæi suæut za žrtve i muèenike holokausta u Europi i na podruèju Hrvatske u Drugom svjetskom ratu. Iako smo i ranijih godina kao antifašistièka i antikomunistièka organizacija osuðivali zloèine nad Židovima i prisjeæali se Dana sjeæanja na holokaust od 27. sijeènja 1945. kada su osloboðeni muèenici holokausta u koncentracijskom logoru „Auschwitz", veæina medija u Republici Hrvatskoj sustavno cenzurira Hrvatski centar za istraživanje zoèina komunizma tako da hrvatska javnost stjeæe dojam kako je gotovo jedini u Hrvatskoj koji se prisjeæa Dana sjeæanja na holokaust antifašistièki predsjednik Republike Stjepan Mesiæ.

 Takoðer se naš Centar cenzurira i prešuæuje kada je u pitanju antifašistièki Dan pobjede u Europi od 9. svibnja 1945. koji takoðer obilježavamo, kao i bleiburšku tragediju od 15. svibnja 1945. godine. Netoèan je Predsjednikov navod da su „...tešku ljagu hrvatskom imenu..." koju je nanio ustaški režim sudjelujuæi u holokaustu, „... pomogli sprati samo hrvatski antifašisti". DVOGODIŠNJICA IZGLASAVANJA EUROPSKE REZ. O OSUDI KOMUNISTIÈKIH ZLOÈINA - U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO Administrator Èetvrtak, 24 Sijeèanj 2008 Reagiranje Hrvatskog centra za istraživanje zloèina komunizma, od 19. sijeènja 2004. godine, na agencijsku vijest o „zatvorskom turizmu" na Golom otoku koje su francuska novinska agencija „France Press" i zagrebaèki liberalni „Jutarnji list" (u vlasništvu njemaèke socijaldemokratske medijske kuæe Westallgemeine Zeitung) cenzurirali odnosno nisu objavili ni rijeè, te su reakciju o tome prešutjeli i na taj naèin ugrozili slobodu medija u Hrvatskoj, i zataškali rasvjetljavanje zloèina jugoslavenskog komunizma.

 Dana 24. sijeènja 2008. takoðer je na snazi protuustavna cenzura u dobrom dijelu nacionalnog tiska i televizija u Hrvatskoj, kao i novinskih agencija, kada su u pitanju demokratska oporbena stajališta i istina o zloèinima totalitarnog komunizma, ali imamo slobodu bez cenzure na internetu, te ovim putem na stranicama novine Hrvatska uljudba objavljujemo, doduše staru vijest, ali, nažalost, još uvijek aktualnu, i to na dvogodišnjicu izglasavanja rezolucije broj 1481 od strane Parlamentarne skupštine Vijeæa Europe kojom su europski parlamentarci osudili zloèine totalitarnog komunizma u Europi od 1917. do pada komunistièkog Berlinskog zida 1989. godine. DA LI JE MARŠAL TITO RATNI ZLOÈINAC? Administrator Subota, 05 Sijeèanj 2008 HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOÈINA KOMUNIZMA Prima: uredništvo Hrvatske uljudbe 1/6 Zagreb, 5. sijeèanj 2008. DA LI JE JOSIP BROZ „TITO" RATNI ZLOÈINAC? S obzirom da je jedna èitateljica on line novina Hrvatska uljudba postavila legitimno pitanje, da li je Josip Broz Tito bio ratni zloèinac, želimo èitateljici „Mariji", u ime svih takvih i buduæih skeptika dati znanstveni odgovor na postavljenu dilemu. Kao izvor za odgovor neka posluže jugoslavenski dokumenti iz arhiva

Komunistièke partije Hrvatske (C.K. K.P.H.) koji su pohranjeni u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, te dokumenti „Jugoslovenske armije", pohranjeni u srbijanskom državnom arhivu u Beogradu, kao i iz drugih arhiva. U sljedeæi prikaz dokumenata o titoistièkim zloèinima i ratnom zloèinu marðala Tita nisu uvršteni britanski dokumenti o Titovim zloèinima, kao na pr. dokumenti britanskog veleposlanika pri Svetoj Stolici, od 11. svibnja 1945., upuæeni britanskom ministru vanjskih poslova Anthonyu Edenu, koji su 2007. po prvi puta objavljeni u Hrvatskoj od strane Hrvatskog centra za istraživanje zloèina komnunizma, ili dokumenti o ratnom zloèinu maršala Tita koje je objavio britanski povjesnièar grof Tolstoj u svojim knjigama. STANJE DRŽAVE I NACIJE 2007.

 U RASVJETLJAVANJU JUGOSLAVENSKIH KOMUNISTIÈKIH ZLOÈINA Administrator Petak, 28 Prosinac 2007 C STANJE DRŽAVE I NACIJE 2007. O RASVJETLJAVANJU JUGOSLAVENSKOG KOMUNISTIÈKOG ZLOÈINA GENOCIDA IZ 1945. NAD HRVATSKIM NARODOM Dana 25. sijeænja 2008. navršiti æe se dvije godine otkad je Parlamentarna skupština Vijeæa Europe (parlament predstavnika europskih zemalja) donijela rezoluciju pod brojem 1481 u kojoj je Europa osudila komunistièke zloèina nad europskim narodima, poèinjeni od Oktobarske revolucije 1917. u Rusiji do pada komunistièkog berlinskog zida 1989. godine. KOMUNISTICKI ZLOÈINCI POD ZAŠTITOM VLASTI REPUBLIKE HRVATSKE Administrator Èetvrtak, 13 Prosinac 2007 HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOÈINA KOMUNIZMA Priopæenje za tisak / Press Release Zagreb, 12. XII. 2007. PROSVJED ZBOG POLITIKE SUSTAVNOG BOJKOTA RASVJETLJAVANJA ZLOÈINA KOMUNIZMA OD STRANE VLASTI REPUBLIKE HRVATSKE

 Obavještavamo hrvatsku i svjetsku javnost o sustavnom bojkotu koje vlasti Republike Hrvatske provode protiv istine koja na osnovi èinjenica biva od struènjaka prezentirana u povijesnoj znanosti o rasvjetljavanju zloèina komunizma u Hrvatskoj. Podsjeæamo javnost da je prošli tjedan preminuo još jedan de facto ratni zloèinac, osnovano osumnjiæen za kršenje ljudskih prava u razdoblju režima Komunistièke partije Hrvatske i KPJ, de facto partizanski ratni zloèinac i komunistièki koljaè sveæenika i zarobljenika na Jazovki, LUTVO AHMETOVIÆ, zamjenik naèelnika UDBE u Zagrebu u razdoblju Titove Jugoslavije. Lutvo Ahmetović umro je kao „pravednik" pod zaštitom predsjednika Mesića i premijera Sanadera, kao što je u posljednjih nekoliko godina preminuo BEZ KAZNE cijeli niz istaknutih predstavnika totalitarne SFRJ i Socijalističke Republike Hrvatske, poput partizanskog ratnog zloèinca Rade Bulata, ili na primjer komunističkih funkcionara Josipa Vrhovca, Stipe Šuvara, Ivice Račana i Mike Špiljka, odgovorni za progone hrvatskih proljećara, i za žrtve titoizma u jugoslavenskom komunističkom logoru „Goli otok", kao i za ubojstva hrvatskih emigranata koja je organizirala zloglasna UDBA. «« Poèetak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeæa » Kraj »» Stranice 11 - 20 od 41 Tko je Online
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 05 Veljača 2012 )
 
Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!