coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow 10. prosinac – Dan ljudskih prava
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
10. prosinac – Dan ljudskih prava PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 08 Prosinac 2011

10.prosinac–Dan ljudskih prava

 

Uvod u uvod


Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se na dan kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1948. godine usvojila Opću deklaraciju o ljudskim pravima koja je postala međunarodno priznati standard za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

 

Europska Unija, kao tvorevina zasnovana na trgovačkom i bankarskom, a ne na proizvodnom kapitalizmu, usko surađuje s UN, pa će se u ovoj raspravi ponegdje poistovjećivati jedna institucionalnost s drugom, pa se unaprijed izpričavam, ako će negdje doći do nekih neispravnosti, koje će svaki čitatelj znati staviti na pravo mjesto.

 

Iz Europske unije

"Dan ljudskih prava fokusiran je na nediskriminaciju pod geslom „Prigrlimo različitost, prestanimo s diskriminacijom”. Dok Opća deklaracija o ljudskim pravima utvrđuje da „su sva ljudska bića rođena slobodna i s istim dostojanstvom i pravima”, milijuni ljudi širom svijeta žrtve su diskriminacije u svom svakodnevnom životu. Diskriminacija na temelju roda, rasne pripadnosti ili etničkog podrijetla, religije i vjeroispovijesti, invaliditeta, dobi ili seksualne orijentacije nije u skladu s osnovnim principima na kojima se temelji Europska unija. Zabrana diskriminacije brižljivo se čuva u Povelji o temeljnim pravima. Europska unija je predana u borbi protiv svih oblika diskriminacije kako u EU-u tako i u svijetu.

Europska unija također značajno pridonosi borbi protiv diskriminacije, rasizma i ksenofobije u svijetu.

 

U ovome EU diskreditira samu sebe, a napose na pitanju Hrvatske

EU često dotiče ta pitanja u svom dijalogu s Trećim zemljama. EU također aktivno surađuje s UN-om na rješavanju pitanja rasizma i diskriminacije, te podupire mandat posebnog izvjestitelja UN-a o suvremenim oblicima rasizma, ksenofobije i srodnih oblika netolerancije.


Proces zaključivanja dobro napreduje. To je jasan znak za Europu jer po prvi puta u povijesti EU postaje stranka u jednoj sveobuhvatnoj konvenciji o ljudskim pravima UN-a."

 

Iz ovog nepodpunog prijepisa iz Interneta uz Dan ljudskih prava, valja se osvrnuti na Hrvatsku, koja je kroz EU postala poligon nebrige za ljudska prava Hrvata i još gore od toga Hrvatska je postala poligon za najstrašnija narušavanja ljudskih prava, za diskriminaciju Hrvata u vlastitoj domovini i za kažnjavanje Hrvata jer su branili svoje gole živote. Krenimo o tome dalje ovoj raspravi:

 

ICTY degradira pravnu znanost i degradira ljudska prava Hrvata u Hrvatskoj

Uz Dan ljudskih prava, opomena pravnicima u ICTY-u uz pripomenu, da se pokaju radi teških grijeha, koje nanose Hrvatskoj i da prestanu griješiti: zaboravom, sljepoćom, gluhoćom i krivom primjenom pavosudnih postupaka. O tome nešto u daljnjemu:

 

Najprije, čestitam Dan ljudskih prava Hrvatskim pravednicima u Den Haagu!

 

Poziv slijepoj Božici prava i pravde

Gospođo Božice Iustitia, progledaj jer te kao sljepicu varaju tvoji pravnici - pravosuđe ICTY u Den Haagu na slučaju Hrvatskih pravednika, koje oni osuđuju na strašne kazne, a najstrašnije srbske genocidne zločince oslobađaju kazne ili ih simbolično kažnjavaju  (Slučaj Vukovarske zločinačke trojke: Mrkšić, Radić Šljivančanin i predsjednioce zločinačke Republike Srpske (slučaj Srebrenica...) Biljane Plavšić!

 

Trebaš im Božice Justicio oduzeti fakultetske diplome jer sramote profesore i fakultete, na kojima su studirali pravo i pravosuđe. Oni sude na drastične kazne hrvatske pravednike, koji su branili i oslobađali svoju domovinu od srbskih genocidnih okupatora, a oslobađaju ili blago sude najveće srbske genocidne, mučiteljske, silovateljske, pljačkaške, vandalske i serboferitističke zločince.

 

Uz to su Haaški pravosudnici postali zaboravljivi i umjesto tebe slijepa Božice Justicio postali su oni slijepci pa i gluhi.

Tako na primjer pravosudnici ICTY-a u Den Haagu nisu vidjeli niti čuli za nekoliko milijuna projektila, koje srbski zločinci po zapovijedi Mrkšića, Radića i Šljivančanina poslaše na Vukovar, kojeg su do temelja razorili, a radi svoje zaboravljivosti i gluhoće sjetili su se da su Hrvati poslali nekoliko projektila da bi oslobodili Knin.

 

Zamisli Božice Justicio, Haaški pravosudnici ne mogu niti spavati od silne zagonetke jesu li Hrvati poslali na Knin 5 (pet) ili 10 (deset) projektila, a zaboravljaju milijune srbskih projektila na Vukovar, dakako i na druge hrvatske gradove kao na primjer: Dubrovnik, Gospoć, Osijek, Slunj, Sisak, Split, Šibenik, Zadar i Zagreb...

 

Nije samo to slijepa Božice Justitia.  Ovi pravosudnici u Haaškome ICTY-u su slijepi i zaboravljivi, vjerojatno neuki za milijune i znadu brojiti do deset.  Tako na primjer, zaboravili su ICTY-aši na desetke milijuna nagaznih mina, koje su okupatorski Srbi i njihovi jataci petokolonaški Srbi posijali po Hrvatskoj u svrhu trajnog genocidnog obračuna s Hrvatima.

Stavku srbskih mina posijanih po Hrvatskoj kao genocid u trajanju ICTY je posve zanemario.

 

Srbska mučenja Hrvata i silovanje Hrvata i Hrvatica, u Srbskim logorima i svugdje Haaški sud je posve zanemario.  Valjda ih je usporedio sa silovanjima, koja provode visoki dužnostnici u institucijama Europske Unije.

 

Pravosudnici u ICTY-u, ne uključuju u obtužnice protiv megazločinca Ratka Mladića zločine na 82 Hrvatica i Hrvata u Škabrnju 45 poubijanih u Širokoj Kuli, 297 u Slunju niti miniranje brane od hidrocentrale Peruča, koje miniranje srećom nije uspjelo, a izazavala bi planski genocid na oko 100 tisuća Hrvata.

 

Pravosudnicu ICTY-a u den Haagu ne obtužuju srbske zločince za pljačku gospodarskih, kuluturnih, arhivskih, umjetničkih, sakralnih i drugih dobara...

 

Pravosudnici ICTY-a ne obtužuju niti osuđuju srbske zločince za uništravanja i rušiteljstva urbanih dobara (hrvatskih sela, mjesta i gradova), što prelazi stupanj vandalizma i poprima specifično srbsko pradivljaštvo ili serboferitizam. Ovaj izraz serboferitizam treba ući u međunarodni rječnik kao pojam za najstrašnija pradivljačka razaralaštva, u kojima su Srbi vodeći pradivljaci u svijetu. Serboferitizam je neuporedivo veće zločinstvo od vandalizma pa treba imati svoje obilježje.

 

Poruka Hrvatskim braniteljima u Den Haagu i u hrvatskim zatvorima

Dragi Hrvatski branitelji, koji radi svoje pravedne borbe za zaštitu temeljnih ljudskih prava - za obranu života Hrvatskog naroda ispaštate u zatvoru ICTY-a i drugdje, mi pravi Hrvati smo s vama. Izdržite i neka vam pomogne Svevišnji Bog, kad je postala nemoćna slijepa Božica Iustitia (Justicia). Sav pošteni Hrvatski narod moli se Bogu za vas i istovremeno se moli Bogu, da rasvijetli pamet pravosudnicima u ICTY-u, ali i u Prvosuđu RH.

Zato molimo Božicu Justiciu da progleda jer današnje pravosuđe krivotvori pravo pred nama sa zdravom optikom i zdravim rasuđivanjem pa kako neće varati tebe pravednu sljepicu.

 

Ne zaboravi slijepa Božice Iustitia ni grijehe Pravosuđa u Hrvatskoj, koje je objelodanilo Zakon o aboliciji i amnestiji srbskih zločinaca, moli ih za povratak u Hrvatsku i daje im svevrstne privilegije, čak i novčane podpore i trostruko pravo glasa (dva u Hrvatskoj i jedno u Srbiji), a Hrvatske branitelje kažnjava na višegodišnje zatvorske kazne za kolateralne žrtve počinjene na pojedinim srbskim teritorijalcima ili četnicima u civilu.

 

Svjesni smo, dragi naši Hrvatski branitelji da ste pravedni i da se na vama sudi nepravedno vama i Hrvatskoj jer ni vi ni Hrvatska niste dozvolili srbskim genocidnim zločincima, Pupovčevim i Uzelčevim srbsko-četničkim petokolonašima u Hrvatskoj i onima iz Srbije da trajno okupiraju Hrvatsku i unište Hrvatski narod.

 

Međunarpdnom sudu u Den Haagu i Europskoj Uniji nije bilo stalo da zaštiti Hrvatski narod (dodajem i Bošnjački narod!) od genocidne Srbske agresije.

Da je ICTY-u i Europskoj Uniji bilo  do zaštite Hrvata i Bošnjaka, ne bismo imali Vukovar i  Srebrenicu, gdje su Srbi mučili i ubijali Hrvate u Vukovaru i Bošnjake u Srberenici  u nazočnosti zaštitara iz država Europske Unije.

U Srebrenici su to bili naoružani Nizozemci u ulozi zaštitara. Premalo je reći: Sram ih budi, nego bi ih trebalo osuditi na doživotno plaćanje preživjelima Bošnjacima u Srebrenici, a isto tako sram budi UN i EU, koji su preživjele Srebreničane darovali u sustav zločinačke Republike Srbske, kojom UN i EU nagrađuju srbska genocidna, okupatorska serboferitistička zločinstva. To je "pravda i pravo" UN-a EU-a i ICTY-a. Sram ih budi!

 

Molim, s punom odgovornošću pitam (Ali koga?!), gdje je pravo i pravosuđe u UN-u i u EU, koje je omogućilo stvaranje Republike Srpske, zasnovane na zločinstvima, koja su ravna zločinstvima, koja su sprovodili Hitler, Staljin i Tito.

 

Nažalost, to vidimo, da na ovome svijetu nema pravde, a među onima, koji bi trebali najviše štititi pravo i pravdu, oni je najviše narušavaju. To su UN i EU na Hrvatskoj i na BiH. N.B.

 

Zašto Hrvatska ne istupi iz koalicije s ICTY-em jer taj sudi pravednim Hrvatima?!

Može li pravna znanost cijelog svijeta i napose hrvatska pravna znanost dozvoliti da jedna pravosudna institucija kao što je ICTY degradira znanost i psihičkim metodama sadistički muči cijeli jedan pravedni Hrvatski  narod.

 

U znanosti vrijedi: bez uzroka nema posljedica!

Hrvatska i Hrvatski narod nisu prouzročili rat, nego su bili žrtve rata, pa su se obranili, a onda su kroz UN i EU pretvoreni u trajne žrtve mira jer svojom tugom i svojim trudom nadoknađuju materijalne i sve druge oblike ratnih žrtava.

U Prvaosuđu UN-a, EU-a i RH nema niti slova "P" od prava i od pravosuđa. To su krivosuđa i zaštitari zločinstava i zločinaca. To vidimo svakodnevno, ne samo na slučaju Hrvata, nego i inače.

 

Ovo nam je poznato, a ponavlja se uz Dan ljudskih prava

Da ne bismo bili posve uništeni kao ljudi, kao narod, Hrvati su doslovce rečeno goloruki ustali u obranu svojih života, svojih domova, svojih plodnih polja, vrtova i voćnjaka, svoga kopna i mora, što za čitav narod život znači i bili smo napadnuti na svome.

 

U svojim dušama nosimo traume za izgubljenim ljudima, koje je srbski genocidni i serboferitistički neprijatelj poubijao, imovinu popljačkao i ostatak unišio...

 

Stare majke žive bez svojih palih sinova i kćeri jer su ih poubijali Srbi!

 

Supruge su izgubile muževe; djevojke dečke jer su ih poubijali Srbi!

 

Djeca su izgubila jednog ili obadva roditelja - otca i majku u mnogo slučajeva jer su ih poubijali Srbi!

 

Tko su bili i kakovi su bili napadači na Hrvatsku

Bili su to zločinački Srbi, predvodnička osvajačka banda, koju je nažalost slijedila većina srbskog naroda, bilo s oružjem u ruci, bilo kao infrastrukturalni srbski pomagači, bez kojih se ne može niti voditi rat. U zabludi je svako ono pravosuđe, koje amnestira srbsko-četničku pozadinu (četničkofašističku infrastrukturu u civilu) jer bez njih ne bi naoružani srbofašistički četnici mogli ratovati. Ta infrastruktura četnika u civilnoj pozadini je uglavnom postavljala ubitaćne mine za trajni genocid protiv Hrvata.

 

Kakovi su Srbi bili - zna se : Ubojice, progonitelji, mučitelji, silovatelji, pljačkaši i serboferitisti.

 

Što je bio Srbima cilj: Genocidno uništiti sve Hrvate i nesrbe i na hrvatskome etničkom i povijesnom prostoru stvoriti Veliku Srbiju! Sve im se to ne samo oprašta, nego ih UN i EU dariva nadpravima, a one srbske zločince u BiH nagrađiva se s državom Republikom Srbskom. Sam,o jako naivni Hrvati i dakako pokvareni političari vjeruju Europskoj Uniji i UN-u.

 

Kakovim sredstvima su se služili?

Primjenjivali su Srbi sve "dozvoljene" i nedozvoljene metode genocidnog rata i ratnih sredstava, čak i zvončiće za ubijanje hrvatske i bošnjačke djece.

 

Ubitačne mine su trajni genocid protiv Hrvata i protiv Bošnjaka

Ubitačne nagazne mine ukazuju da rat genociudnih Srba protiv Hrvata  još uvijek traje. Nitko od gospode u Den Haagu nije zapitao, koliko još ubitačnih mina ima u Hrvatskoj, koje su Srbi postavili u ulogu svoga trajnog genocioda na Hrvatima.

 

Ovo ukazuje, da UN-u i EU-u uopće nije stalo do zaštite Hrvata. Ove institucije (EU i UN) su zadržale na snazi Manifest i druge dokumente židovskog stratega Karla Marxa, koji je odredio da Hrvate kao nedržavni narod treba uništiti.

Nije na odmet podsjetiti ovdje na užasnu strategiju velezločinca Hitlera prema Židovima, koju svi normalni ljudi osuđuju.

 

Nitko ne osuđuje židovsku genocidnu strategiju protiv Hrvata!

Još nigdje nismo pročitali niti vidjeli od institucija UN i EU pa niti od prijateljskih Židova osudu Židova Karla Marxa za likvidaciju Hrvatskog naroda, brisanje Hrvata s lica zemlje.

 

Izgleda, nažalost da se tom židovskom Marxovom doktrinom o uništenju Hrvata služi UN, EU i ICTY u Den Haagu.

Zločinačke Srbe, koji su sprovodili sve od genocida preko mučenja, silovanja, pljačke i vandalizma do serboferitisma na Hrvatima se oslobađa kazne ili ih se simbolično kažnjava, a snaga drastične pesnice EU-plitike i ICTY-pravosuđa primjenjuje se na Hrvate, koji su branili gole živote i svoj životni prostor.

 

UN bi trebala ustrojiti instituciju za pomoć i utjehu preživjelim žrtvama genocida

Za narod u obrani, koji je počinio žrtve na neprijateljskoj strani trebala bi postojati pravosudna institucija za trajnu utjehu i savjete za ponašenje u obranbenome ratu, a ne poput ICTY-a pravosudna institucija za kažnjavanje pravednika u obrani, u čemu se još strože od ICTY-a prema Hrvatima ponaša "Hrvatsko" pravosuđe.

 

Dakle, predlaže se uz Dan ljudskih prava, 10. prosinca 2011. da UN-instutcija za ljudska prava  proširi svoju Deklaraciju s institucijom za brigu, utjehu i pomoć žrtvama  ghenocidne agresije, kao što je bila Srbska genocidna, mučiteljska, silovateljska, pljačkaška i serboferitistička agresija na Hrvatsku i na BiH.

Hrvatske i bošnjačke žrtve trebaju barem iskrenu sućut, utjehu i osnovnu pomoć za nadoknadu svega onoga što je genocidna Srbija počinila Hrvatima i Bošnjacima.

 

Za to nije dovoljhni Tadićevo izvinjenje uz izjednačavanje žrtava i poznatu krilaticu "Ko nas bre zavadi!", nego Srbija treba platiti Hrvatskoj i BiH sve ratne štete, ukjljučujući plaćanje invalidima i sve troškove za vađenje srbskih genocidnih mina i povratak popljačkane hrvatske imovine svih oblika.

Tek onda se Tadić može skrušeno ispričati, pokajati za počinjene zločine Hrvatima i obećati, da se tako nešto neće nikada dogoditi. Ovo njegovo "izvinjenje" uz izjednačavanje žrtvava može privezati mačku za rep, tim više, što njegov otac,  Dobrca Čosić i drugi fasostoidi i genocidoidi u SANU već pišu Memorandum 2 za ponovljeno osvajanje Hrvatske.

 

Ovime se uz Dan povelje o ljudskim pravima, poštovateljima čestita taj važan dan, a nepoštivatelje se poziva na poštivanje Povelje o ljudskim pravima.

 

Mr.sc. Dragan Hazler - branitelj ljudskih prava Hrvatima i svima ljudima dobre volje

 

Basel, 10. prosinca 2011. na obljetnički dan objavljivanja Povelje, 10. prosinca 1948.

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!