coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow OBILJEŽAVAJMO NAŠE NADGROBNE SPOMENIKE SA HRVATSKIM GRBOM
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
OBILJEŽAVAJMO NAŠE NADGROBNE SPOMENIKE SA HRVATSKIM GRBOM PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 03 Studeni 2011
From: Cro Travel [mailto: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ] Sent: Wednes
 2 November 2011 10:14 AM To: 'Damir Borovcak' Subject: FW: Istina zivotaS ove adrese

naš član Hrvatske pravoslavne zajednice i nadasve veliki hrvatski domoljub gospodin JOZO ĆUK iz Melburna – Australije poslao nam je pismo vrlo vrijeddnog spomena, pa ga stoga i mi na ovom podrtau u cijelosti objavljujemo pod naslovom:


OBILJEŽAVAJMO NAŠE NADGROBNE SPOMENIKE SA HRVATSKIM GRBOM


Postovani hrvatski rodoljubi, Molim procitajte ove moje pogleda, poslate na uglednog hrvatskog katolickog novinara, o potrebi isticanja Hrvatskog grba gdje je to god moguce. !Postovani gospodine Borovcak, Dobivski od Vas privitak potaklo me je da Vam se opet javim u odnosu na pitanje: Zasto se u mnogim slucajevima izbjegava uz spomenik kriza, Hrvatima katolicima, krscanima, podignuti i znak hrvatstva, Hrvatski grb?

 Prije sam Vas molio da mi ako je ikako moguce, objasnite zasto se Hrvatima koji su dali svoje zivote za slobodu svoga hrvatskoga naroda i za uspostsvu hrvatske drzave, u mnogim slucajevima na spomenicima dizu samo krizevi i zasto se uz krizeve ne ugrade i hrvatski grbovi. Na to mi niste odgovorili. Hrvati su narod koji ima svoja narodna obiljezja. Najsvetiji i najjasniji znak Hrvatskog naroda jest hrvtski grb. Buduci da smo mi Hrvati u velikom broju katolici naravno je da imamo i nasa vjerska, krscanska, katolicka obiljezja. Nikako nije poželjno, niti opravdano da se izbjegava zasluznima Hrvatima i Hrvaticama, uz vjerski znak kriza, obiljeziti i hrvatski narodni znak - hrvatski grb.

 Podizanjem kriza ne cini se samo radi onih koji su umrli ili su ubijeni, nego se podize znak kriza da bih nasljednici te umrle osobe, oni koji dolaze posjetiti te grobove, vidjeli da je ta osoba pripadala Kristovoj katolickoj, krscanskoj vjeri. Tako isto vrijedi i za potrebu podizanja uz kriz i znak hrvatstva - hrvatskli grb, a da bih oni koji dolaze na groblja ili na spomenike ubijenih i umrlih, da bih i povijest, mogla reci: tu pociva Bozije stvorenje, koje je pripadalo katolickoj vjeri i hrvatskome narodu.

Zar povijestnicari ne traze u porusenim grobljima, crkvama i raznim drugim rusevinama, a i u zapisima, knjigama, neki dokaz gdje se moze dokazati da su tu postojali Hrvati kao narod? Izvrstan prmjer tome je Bascanska ploca koja izricito ukazuje da je tada postojao hrvatski narod. Na toj ploci pise da se sveti otac Papa zahvaljuje hrvatskome vladaru knezu Branimiru; zahvaljujem se vladaru hrvatskoga naroda, sto se je vratio u krilo svete katolicke crkve. Da se nije nasao ovaj povijestni dokaz, nitko ne bih nicime mogao potvriti da je hrvatski vladar - knez Branimir uopce postojao, a onda se ne bi nicim moglo dokazati da je tada i hrvatski narod postojao, svakako ako nije bilo i drugih dokaza. Kad trazim da se na spomenicima poubijanih ili umrlih Hrvata uklese ili ugradi znak hrvatske narodnosti, hrvatski grb, znak koji ce reci bez i jedne rijeci, ovdje pociva u miru Bozijem, Hrvat, Hrvatica,

 Uklesavanje Hrvatskog grba uz kriz, znak krscanstva, nikome time ne oduzimamo pravo da se istice da je ta osoba i krascanin. Ali oni koji su protiv ugradjivanja hrvatskoga grba na spomenicima Hrvatima i Hrvaticama, htjeli ili ne htjeli oni to priznati, unistavaju, osporavaju ostaviti dokaze buducim hrvatskim narastajima da su tu zivjeli Hrvati, osporavaju Hrvatima pravo na njihov opstanak kao narod. Bilo bih mi neizmjerno drago kad bih Vi kao ugledni i vrlo uspjesi katolicki novimar a u isto vrijeme vrli hrvatski rodoljub, pokrenuli, u jednim od Vasih nastupa na krugovalnoj postaji - raspravu o ovom gorucem pitanju.

Sve za Hrvatsku Hrvatsku ni za sto!


Srdacno vas pozdravljamo i zelimo vam sve najbolje, Vaš Jozo Cuk CRO TRAVEL WORLD 10 Pacific Place Taylors Lakes, Vic., 3038 Australia Broj brzoglasa +61 3 9449 4200 Pokretni brzoglas 0414 364 888 E- posta: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 03 Studeni 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 13
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!