coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Pismohrana arrow Jadranka Kosor pliva uzvodno - ali pliva!
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
Jadranka Kosor pliva uzvodno - ali pliva! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 09 Rujan 2011

Jadranka Kosor pliva uzvodno - ali


pliva!

 

Piše: Rudi Tomić

 

Predsjednica Vlade  Republike Hrvatske Jadranka Kosor pliva uzvodno, suprotno smjeru tijeka. U političkom smislu, moglo bi se reći,  prema izvoru stranačkih temelja Hrvatske demokratske zajednice, koji su bili najvažniji kad se je glasovalo za državnu samostalnost.

 

Nakon izručenja bivšeg predsjednika Vlade Ive Sanadera iz austrijskog zatvora u zagrebački Remetinec, madam Kosor se očito ohrabrila i počela se ponašati kao državnica. Znakovito, u tom smislu, poslužila su i neka vanjska zbivanja njezinom okuraženu; primjerice, nedavni dolazak njemačke kancelarske Angele Markel u Hrvatsku, te verbalni udarci predsjednika Srbije Borisa Tadića na izručene pozdrave koje je  uputila hrvatskim generalima i bojovnicima tijekom proslave Oluje u Kninu, posebice uznicima u Haagu - Anti  Gotovini i Mladenu Markaču, koji su osmislili Oluju. Za Tadića  (umiljatog četnika, osobnog prijatelja i balkanskog kolegu predsjednika Josipovića), hrvatski su branitelji: ''ratni zločinci'', a Oluja – ''zločinački pothvat''.

 

Ne ćemo se ponavljati, jer su mediji u Hrvatskoj i u Srbiji zabilježili svaku riječ koju je izustila predsjednica Vlade, naročito njezinu poruku Tadiću, da su prošla vremena kada se je iz Zagreba po mišljenje išlo u Beograd, i predsjednika Srbije, koji je licemjerno odgovorio Kosorki, da ne voli one koji slave ratne zločince! (Ali nju bi uvijek poljubio!) Uz citiranje njihovih izjava, koje su učestale, ima bezbroj političkih komentara, za koje bi Plato rekao: pametni pišu (govore), jer imaju nešto reći, a bude pišu (govore) samo da nešto kažu.

 

Ipak. mi ćemo neke stvari staviti na pravo mjesto,  kako se ne bi dobio dojam da hrvatski narod, uz moralne, nacionalne i vjerske  negativnosti, boluje i od kratkog pamćenja (short memory), te da zbog nekoliko odlučnih i nacionalno snažnih izjava, koje je predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla na pravom mjestu i u pravo vrijeme, pređemo šutke preko svih njenih propusta, koje je učinila – i koje čini.

 

Korupcija u Hrvatskoj

 

U mnogim političkim i gospodarskim krugovima u svijetu Republika Hrvatska ''uživa ugled'' kao država u kojoj je natprosječna nezaposlenost, velika stopa kriminala, uvažena korupcija i nestabilnost Vlade zbog (ucjenjivanja srpskih zločinaca i kriminalaca) koalicijski partneri, još k tome, u RH ima 114 stranačkih čelnika koji su u velikom međusobnom trvenju, u otvorenom neprijateljstvu – s mržnjom nuklearnog kapaciteta, te kod mnogih i bez trunke sluha za potrebe naroda. Na ovakvim se temeljima ne može graditi budućnost jedne male i mlade države, koja se je tek oslobodila od okupacije velikosrpstva  i (teoretski) od  komunističkog i jugoslavenskog režima.

 

Istini za volju, hrvatski narod nije izumitelj korupcije, ali je doslovce usavršena u Hrvatskoj. Naime, okupatorskim je silama bilo u interesu da se pljačka hrvatsko bogatstvo; s jedne strane jer su vlastodršci od lopovluka imali osobnu korist, a s druge strane rušeno je  hrvatsko gospodarstvo, zbog čega su mnogi Hrvati morali ići u svijet i ostavljali pusta ognjišta. Napuštena imanja prisvajali su srbijanski panduri, nasilni provoditelji režimske politike. Konačno, hrvatski se je narod oslobodio od okupatora, ali ne i od petokolonaša, kriminalaca i korupcije.

 

Objektivno sudeći, korupcija nije samo hrvatska pojavnost, nego ljudska pohlepnost, koja je u svijetu prihvaćena kao vrhunsko umijeće - i nema nikakve sile koja može iskorijeniti ljusku gramzljivost iz države, društva i čovjeka. Dapače, ironična je istina, da mnoge vlasti u borbi protiv korupcije angažiraju najpoznatije kriminalce!  

 

U hrvatskom slučaju, učinjena je najveća pljačka tijekom Domovinskog rata. Ni nakon šesnaest godina od kako je uspostavljena (prividno) demokratska vlast u RH, još nemamo nijednog ozbiljnog dokaza, da je državno ''pravosuđe'' osudilo ljude, barem one najpoznatije kriminalce, koji su opljačkali Hrvatsku, da su im barem oduzeli prisvojenu imovinu, ili budi-zašto kupljene hotele, tvornice, zemljišta i druge objekte, te ih vratili u vlasništvo države. Na ovom ispitu pale su sve dosadašnje vlasti u Republici Hrvatskoj!

 

Konačno je predsjednica Vlade Jadranka Kosor učinila neki pomak u tom pravcu: strpala je u zatvor nekoliko visokih državnih dužnosnika, među kojima je i njezin  predšasnik Ivo Sanader. Ima još na popisu neke osobe kojima će se vjerojatno suditi prije prosinačkih izbora. Već je uklonila neke ljude iz Vlade, i iz stranke, ali to su  istrošeni političari ili senilni starci, dok velike ribe plove u raskošnim jahtama duž  Jadranske obale.  

 

Uputno je također naglasiti da je trajni glavni državni odvjetnik/tužitelj Mladen Bajić, imao za glavnog zamjenika, nikog drugog do li - Lazu Pajića (!?), nedavno preminulog građanina, koji je bio odgovoran za financijski i gospodarski kriminal. Lapideus sum! (ostao sam osupnut!) Dakle, Bajić i Pajić su najodgovorniji za blistanje kriminala u Hrvatskoj; dočim, predsjednica Vlade je odgovorna za uvažavanje njihovih položaja na najosjetljivijim i najodgovornijim dužnostima u državi. Točka.      

 

Opsesija – uzrok je stagnacije

 

Hrvatski je čovjek u velikoj mjeri zaokupljen mišlju na komunizam, četništvo i jugoslavenstvo, koji su u narodu ostavili velike i tragične posljedice, pa je sputavan razumno, stoga ne može realno razmišljati o stanju i vremenu u kojem se nalazi sveukupno hrvatsko žiteljstvo.

 

Neprijatelji hrvatskog naroda (domaći i vanjski), putem medijskih sredstava za priopćavanje, organizirano utječu na javno mnijenje i nameću teme koje postaju aktualne, bez obzira da li su od bitne važnosti. U takvoj psihološkoj preokupiranosti mnogi stranački čelnici,  dobrim dijelom medijska sredstva i većina pučanstva nije ni svjesna da su dio problema u nametnutoj  igri - prizivanje  duhova!

 

Koga, naime, danas u Hrvatskoj može zanimati ustaštvo, izuzevši povjesničare i provokatore? Međutim, za današnje revitaliziranje ustaštva (''Problem Hrvatske je ustaštvo, a ne četništvo'', kaže Pupovac) razlozi su slijedeći:  aktualnost ''nacionalnog i duhovnog antifašizam'',  konstitutivnost četništva i održavanje komunističke i jugoslavenske ideologije. To je politički imperativ djece bivših četnika i partizana koji su, s ticanjem  okolnosti,  uistinu politički i gospodarski čimbenici u Hrvatskoj.

 

Svjedoci smo što narodi čine u državama u kojima se oslobađaju od stranih okupatora i domaćih diktatora: ruše sve tragove bivšim režimima. Tlačiteljima i njihovim sljedbenici, koji nisu poginuli u osloboditeljskom ratu, njima se u sudskim procesima dokazuju njihovi zločini i pljačke - i izriču  odgovarajuće kazne.

 

Međutim, u Republici Hrvatskoj to nije bio (i nije) kriterij! Dapače, kao da se nije ništa dogodilo: ratni zločinci ne samo da su slobodni, nego imaju privilegije u državi, oni koji nisu u aktualnoj Vladi uhljebljeni su na visokim pozicijama u državnim institucijama, ili imaju luksuzne vile i dobre mirovine.  Sve partizansko, četničko i komunističko znakovlje, koje je bilo na području Jugoslavenske republike Hrvatske – s likom  Titom - ''diče'' i danas Lijepu našu! Hrvatska vidi mnogo čuda, ali ne nađe štrika za  toliko Juda! Antun Gustav Matoš

 

E, ohrabrujuća je činjenica: nema ulaska u Europsku zajednicu dok se komunističkom smeću u Hrvatskoj ne zamete trag. I dok se ne izreknu pravomoćne osude počiniteljima zločina iz Drugog svjetskog rata, koje je javno prozvao Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova RH, i najavio njihova uhićenja. Istog časa Josipović i Mesić, nositelji predsjedničke časti i odgovornosti, iskazali su osobnu i državnu (institucionalnu) potporu navedenim ratnim zločincima.

 

Ovakvi postupci, odnosno solidariziranje hrvatskih predsjednika s ubojicama hrvatskog naroda, nije tek vulgaran čin, nego sprdnja s hrvatskim zakonima i predsjedničkim Uredom, a to je obeščašćenje nacionalnih interesa – očito izdajstvo, zbog čega se izbacuju predsjednici s položaja i dobivaju zatvorske kazne svugdje u slobodnom svijetu. Ali, NE u Hrvatskoj!?

 

Mesić ne zna (?), ali pravnik dr. Ivo Josipović bi trebao znati, da se u sudskim procesima paralelno vodi postupak protiv počinitelja zločina i njegovih ortaka (accompice). Dakle, Karamarko ne bi trebao zaboraviti da su se Mesić i Josipović poistovjetili s Boljkovcem, Manolićem i Bulatom  i očitovali se  kao njihovi ortaci.       

 

Hoće li hrvatski narod, koji je opsjednut s prošlošću i kultom osoba, shvatiti da su konačno srušeni svi okupatorski režimi u Hrvatskoj: austro-ugarski, turski, srpsko-kraljevski, srpsko-komunistički i jugoslavenski. Međutim, u Hrvatskoj se štuju  znakovlja srbo-četničkog i komunističkog režima, kao u doba Rankovića i Tita!!!

 

Tek kad se sruše obilježja zločincima i izdajicama, onda će se u Hrvatskoj osjetiti duh slobode i nacionalne svijesti i ponosa. U protivnom, zbog opsesije sa ratnom prošlošću Hrvatska će stagnirati, zastajati u razvoju i ostati u balkanskom političkom ozračju. Nepojmljivo je razumnim ljudima, da još u Zagrebu, glavnom gradu Republike Hrvatske, najljepši trg i najznačajnije kulturno raskrižje nosi ime najvećeg zločinca – Tita! Na ovakve provokacije i ovce bi  digle  revoluciju!

 

Zaključna misao

 

Od kako je predsjednica Vlade Jadranka Kosor počela s isticanjem nacionalnih, rodoljubnih i domoljubnih interesa; s oštrim kritikama na upute iz Beograda, s jakim udarcima na crvenu kukuriku koaliciju i njihovog mentora predsjednika Ivu Josipovića, počelo se šaptati u narodu da je Jadranka Kosor sazrela (ne zbog toga što ima bijelu kosu!) političarka, stranački lider, pa čak bi mogla, ako bude znala uzet narod sa sobom, biti izabrana za predsjednicu Vlade na ovogodišnjim izborima u Republici Hrvatskoj. (?)

 

''Hrvatskoj trebaju duboke promjene. Narod se pita ima li J. Kosor snage i umijeća za to… Mnogi kažu  da će biti pravo čudo pobjedi li ona s HDZ-om… Izbori pred nama najvažniji su nakon 90-ih kad se glasovalo za samostalnost. Sada ćemo glasovati za opstanak unutar EU, za hrvatski identitet u moru jačih i bogatijih, za prihvaćanje naše pobjede u Domovinskom ratu i za bolju budućnost naše djece. Svaka pogreška skupo će nas stajati. (Zvonimir Despot, Večernji list , 18.07.2011.) 

 

Nije li možda ovo veliki zalogaj za Jadranku Kosor, kojeg će teško moći sažvakati u ovom relativnom kratkom vremenu? Naime, ima li ona snage i odlučnosti napraviti carski rez u stranci - izbaciti iz HDZ-a očite korumpirane političare; iz Vlade - izbaciti koalicijske partnere, četničke zločince; glasni izreći točne uvjete za ulazak u EU; označiti definitivne međe hrvatske povijesne i državne granice sa susjedima; od Srbije tražiti ukradeno i opljačkano narodno bogatstvo, ratnu odštetu i Vukovarske ode.

 

Nadalje: uspostaviti nove odrednice za povratak izbjeglica; tražiti od susjednih država izručenje ratnih zločinaca, da im se sudi u Hrvatskoj. Za povratak svakog izbjeglice druge nacionalnosti osigurati povratak i smještaj u RH, uvjetno da se na isti način, i doslovce istom broju povratnika hrvatske nacionalnosti osigura slobodan povratak i smještaj na njihova ognjišta u dotičnoj državi. Dakle, proporcionalno zbrinjavanje:  glava za glavu i cigla za ciglu!   

 

U međuvremenu ukinuti sve povlastice, privilegije i dotacije koje imaju pojedinci, primjerice Stjepan Mesić (Krležina bi rekao: ''stara matoidna svinja''), vjerske institucije, političke udruge i nacionalne manjine; ukinuti političke stranke nacionalnih manjina, jer se zbog toga stvara vjerska, nacionalna i ljudska mržnja u državi, u kojoj bi svi žitelji trebali imati ista prava i iste dužnosti, što je nukleus demokracije.

 

Stoga, poštovana predsjednice Vlade Jadranka Kosor, umjesto da liječite Babilon – Curavimus Babylonem, et non sanata! (''Kud Ivo tu i ja!), učinite zamašan zaokret: uzmite ovaj sažetak i osmislite nacionalnu platformu za predizbornu kampanju, s obzirom da je Vaša i HDZ-ova baština na ozbiljnom političkom ispitu, a možda i konačnoj kušnji.

 

Doista, bit će teško iz ljudskog uma izbrisati sve sjete na nepravde, uvrede i prevare koje su učinili čelnici Hrvatske demokratske zajednice na štetu hrvatskog narodu čije će posljedice vjerojatno ispaštati čak i naša unučad.

 

Dodatak: 

Alternativa HDZ-u je crvena kukuriku koalicija, koja ima zadaću da vrati Republiku Hrvatsku u Balkansku uniju, odnosno Istočni Balkan, gdje bi nas Srbi, da prostiš,… kao i Severinu.

 

Desničarske stranke i udruge, koje se deklariraju kao domoljubne, ako bi se nekim Božjim čudom ujedinile, mogle bi biti odlučujući faktor u uspostavi državotvorne koalicije u sastavužljanju nove Vlade. U protivnom - bit će poražene i prezrene, jer se nisu mogle odreći svojih taština za ljubav i potrebe hrvatskog naroda. Možda još nije kasno, pa neka bude sretno! Nijedan od vas ne živi samom sebi. (Rim, 14 – 7)

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
Korisnika online: 1
  • KelleeHart
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!