coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Kroz Regiju ili Region Hrvatska srlja u najtamniju prošlost
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Kroz Regiju ili Region Hrvatska srlja u najtamniju prošlost PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 28 Kolovoz 2011
Kroz Regiju ili Region Hrvatska srlja u najtamniju prošlost 

Europska Unija i Regija

Svaka Hrvatica i svaki Hrvat, kojima je stalo do svoje domovine - države Hrvatske,  do njenog iskonskog i trajnog imena, do sebe i napose do svoga potomstva bi trebao izbaciti svako opredjeljenje, svaki izgovor i čak svaku pomisao na regiju ili srbski region, riječ koju Srbi već pišu velikim slovom kao nekada po zlu stvorenu Jugoslaviju.

 

Između regije i regiona, odnosno između naziva za Hrvata = regionac ili regionalist i za Srbina = regionalac ili regionalista, ako ne daj Bože postanu ono što Europska Unija i Srbija žele, bit će dozvoljena i govorna  razlika kao što je bila razlika u pisanju i izgovoru Jugoslaven i Jugosloven.

  

Europska Unija je po nekim oblicima ponašanja gora od komunizma

 

Nitko u povijesti nije Hrvatsku tako duboko ponizio kao što ju je ponizila Europska Unija s imenom i prostorom, u koji je uključena Hrvatska - buduća bezimana regija regiona. Dakle, to će značiti zbogom Hrvatska i pitanje je milosti u "demokraciji" Europske Unije hoćemo li smjeti rabiti svoj starodrevni naziv Hrvatska.

Zadržavanja starodrevnog naziva Hrvatska je veliko pitanje jer EU ukida tradiciju u svemu više, nego je to ukidao komunizam. Jedino majka masonerije u sumajka EU, Velika Britanija uvodi za sebe "na kapaljku" novu ideologiju, strategiju i nomenklaturu Europske Unije.

 

Nisu to zabrane samo Hrvatskoj od EU-a za domaći svježi sir, čvarke i kobasice, ograničenje parcela za usjeve, za povrće i voće, ukidanje hrvatskog Zerpa, ukidanje brodogradilišta..., nego masonska Europska Unija ukida malne sve tradicije kod svih naroda. 

Ukinula je Njemačkoj starodrevnu nacionalnu valutu Marku, Francuskoj Franak, Italiji Liru... i uvela Euro. Tako nešto nisu radili niti okrutni staljinisti Sovjetskog komunizma prema sebi podčinjenoj Istočnoj Njemačkoj i drugim satelitskim državama. Komunisti su ukidali političku slobodu,  zabranjivali religiju i nametali svoju ideologiju, ali nisu dirali u nijednu narodnu tradicijuu, a masoni Europske Unije ukidaju i zabranjuju sve, što im se prohtije.

 

Što je regija ili region, u koju je EU uključila Hrvatsku?!

 

Pogledajmo u Klaićev Rječnik stranih riječi: "region, ona - v. regija; pridjev regionski; regionalan, - lna, koji se odnosi na neko pojedino područje, na neku zemlju ili na nekoliko susjednih zemalja; područni, mjesni, zemaljski, pokrajinski, oblasni, okružni, lokalan, dijalektalan;

Regionalni pakt - međunarodni ugovor o uzajamnoj pomoći, ponajviše obranbenog karaktera, koji obuhvaća skupinu država nekog određenog geografskog područja;

Regionalizam, -zma, 2. p. mn. regionalizama je:

1. isticanje ili jačanje pojedinih dijelova neke zemlje na štetu cjeline ili zajednice;

2. u umjetnosti - isticanje lokalnih osebina nekog kraja u umjetničkim djelima (na pr. lokalnog govora); regionalist(a) pobornik regionalizma;

regionalistkinja; pridj. regionalistički." 

Nakon ovog objašnjenja od velikog hrvatskog jezikoslovca Dr. Bratuljuba Klaića svih pojmova u grozdu riječi s peteljkom region ili regija, svaka Hrvatica i svaki Hrvat neka se izvoli opredijeliti: ostati i biti Hrvatica i Hrvat izvan Europske Unije i izvan svakog regiona ili se podvrguti regiji, za koju će biti regionalna vlada u Beogradu pa će tako Hrvatica postati postati regionica, a Hrvat regionac, odnosno regionalistkinja i regionalist.

 

Nas Hrvate već godinama, od početka ere udbaša Stjepana Mesića i vlasti komunustičkog SDP-a s koalicijom (2000.) privikavaju polititičari i napose mediji na regiju, regionalizam i na sve što iz toga zla proizlazi.

 

Poslušajmo samo HTV:

Sve rijeđe se u raznim emisijama HTV-a, napose u dialozima pozdravlja "gledatelje Hrvatske televizije", a sve više: "vaše gledatelje" ili samo "gledatelje".

Za sugovornike u raznim emisijama ne poziva HTV istaknutije hrvatske znanstvenike i domoljube, nego protuhrvate kao što su na primjer Zlovenka Vesna Teršelič, Tvrtko Jakovina, Žarko Puhovsky i prevrtljivac Zvonimir Čičak...

 

Prognostički izvjestitelji i izvjestiteljice za vrijeme na HTV-a su već zaboravili imenicu Hrvatska i opredijelili se za "zemlju", pokrajine  i smjerove.

S graničnih prijelaza izvjestiteljice HTV-a ne izvještavaju koliko je turističkih vozila ušlo u Hrvatsku i izašlo iz Hrvatske, nego o vozilima, koliko ih je "ušlo u zemlju i koliko ih je izašlo iz zemlje".

 

Regija je sve češća u govoru političara komunističkog SDP-a, HNS-a  i svih okupljenih u "Kukuriku koaliciju". Ne izgovaraju "kukurikavci" riječ regija samo u svojim čestim pijankama i u notorno pijanome stanju, nego i u rijeđim trijeznim stanjima.

 

Ovakovi regionalni pijanci, koji su sami sebe nazvali rugalicom "kukuriku", dakako u trajno pijanome stanju žele preuzeti vlast u Hrvatskoj. Govori se, da  "kukurikavci" na čelu s komunističkim SDP-om i HNS-om piju tako mnogo, da spavaju pod stolovima u gostionicama. Odmaraju se "kukurikavci" za preuzimanje vlasti u Hrvatskoj.

 

Ne daj Bože, da to uspije pijanim "kukurikavcima" jer će nastaviti onom uništavajućom politikom iz vremena 2000. do konca 2003.

Tada su preteče ovih "kukurikavaca" ne samo zajedno sa Stjepanom Mesićem stvorili "regiju" i utopili Hrvatsku u nju, nego su rasprodali sve najvrijednije u Hrvatskoj, što je neki tuđinac htjeo kupiti za jednu kunu (sve najvrijednije hrvatske banke i poduzeća...).

Prodali su "kukurikavci" 13 tona hrvatskoga zlata (državne zlatne rezerve) i za nepune četiri godine zadužili Hrvatsku dodatno s 13 milijardi Eura vanjskog duga i nitko ne zna, gdje su završili ti silni popljačkani novci.  Komunistički SDP je "pošten", Pusićka i HNS su "nevini", Jugoslav Jakovčić je "pravedan"... Bajić i Karamarko se boje toga osinjaka pa ne diraju u njega.

  

Godine 2000-te počela je intenzivna rasprodaja Hrvatske!

 

Te godine započela je politika i nomenklatura komunističkog SDP i Stjepana Mesića: Mesićevo razvojačenje ponajboljih častnika Hrvatske vojske, Mesićevo šurovanje s Den Haagom, Mesićevo i SDP-ovo ponižavanje Hrvatskih branitelja, najstrašniji pad zaposlenosti, koji se nije smirio do danas  i opće pogoršanje svih prilika u Hrvatskoj.

  

Usporedimo to s početkom stvaranja samostalne države Hrvatske:

Dr. Franjo Tuđman je vodio Domovinski obranbeni rat protiv najstrašnije srbske, genocidne, pljačkaške i  vandalske okupacije i nije u 10 godina najvećih troškova zadužio Hrvatsku s tako visokim vanjskim dugom kao što je to učinio komunistički SDP u nepune 4 godine.

Dr. Franjo Tuđman je obnovio i zgradio malne sve što su srbski pradivljaci i napose petokolonaški hrvatski Srbi uništili u Hrvatskoj i izgradio brojne nove objekte uporabne naravi, na pr. stanbena naselja, Maslenički most... i povijesne naravi: vratio spomenik banu Jelačiću i obnovio Medvedgrad...

Dr. Franjo Tuđman je započeo gradnju autocesta u Hrvatskoj; prvi je prošao kroz probušeni tunel u Svetome Roku...

 

Dr. Franjo Tuđman je prodao manje hrvatske imovine u 10 godina, nego komunistički SDP i koalicija u nepune 4 godine.

 

Dr. Franjo Tuđman je zadužio Hrvatsku u 4 ratne i 6 mirnodobskih - obnoviteljskih godina za samo 9 milijardi US-dolara (tada još nije bilo Eura). U tome dugu bilo je i 3 milijarde naslijeđenoga YU-duga. Dakle, u 10 ratnih i mirnodobskih godina predsjednik RH Dr. Tuđman je zadužio Hrvatsku za 6 (šest) milijardi US-dolara, što je manje od 5 milijardi Eura.

 

Dr. Franjo Tuđman je vodio istaknutu politiku udruživanja domovinske i dijasporske Hrvatske i pomirenje svih Hrvata bez obzira na hipoteku grijeha iz prošlosti...

  

Mala usporedba Tuđmanove i Mesićeve ere uz preteče ove pijane "kukuriku" koalicije

 

Komunistički SDP sa svojom koalicijom HNS, IDS..., predhodnici ove pijane "kukuriku" koalicije su za nepune 4 godine napravili 13 milijardi Eura vanjskog duga plus rasprodaja svega najvrijednijega u Hrvatskoj plus prodaja 13 tona hrvatskog državnog zlata, a nisu uspjeli niti završiti autocestu "Dalmatinu", koju je započeo prvi hrvatski predsjednik Dr. Franjo Tuđman, a završio HDZ.

 

Dodajmo još samo ovo: Komunisti SDP-a, HNS-a plus koalicionisti (preteče sadašnje pijane "kukuriku" koalicije) su prekinuli sve odnose između domovinske i dijasporske Hrvatske, što su preuzeli i njihovi komunistički kolege u HDZ-u.

 

Generalni sekretar komunističkog SDP-a, drug Zoran Milanović je već promukao u svojim govorima protiv Hrvata u dijaspori. Uspio je SDP s HNS-om uz komuniste u HDZ-u  (Srbe, Rome i seljake) osporiti glasačko pravo Hrvatima u dijaspori i osporiti dijasporskim Hrvatima upis u žitelje Republike Hrvatske (vidi Travanjski popis stanovnika bez Hrvata u dijaspori).

 

Komunistički SDP na čelu, s pijanom "kukuriku" koalicijom, što prihvaćaju i komunisti iz HDZ-a odbacili su Tuđmanovu ideju pomirenja svih Hrvata i nastavili sa sotonizacijom i demonizacijom hrvatskog ustaštva, kojeg je započela Srbija. Sotonizacija i demonizacija ustaša i kroz to ime svih Hrvata je srbski patent, kojega prihvaćaju zlobni i neki naivni Hrvati.

 

Već 1929. godine, a napose od 1934. godine, kad je ustaškim sudjelovanjem smaknut fašistički kralj Aleksandar - zvani Hitler Drugi, diktator na Hrvatima - "viteški kralj Aleksandar",  Srbi su započeli sotonizacijom i demonizacijom ustaša i svih Hrvata. S tom pogrdom nisu prestali ni do danas jer su im ustaše znali "uzeti pravu mjeru" za svaki srbski zločin kao nitko prije i iza njih.

 

Sotonizaciju i demonizaciju ustaša preuzeli su komunisti u Hrvatskoj jer su i njima ustaše zanali "uzeti pravu mjeru".

 

Stari komunistički SDP i ovaj u pijanim "kukurikavcima", ali i komunisti u HDZ-u su preuzeli srbski patent sotonizacije i demonizacije ustaša i kroz to svih domoljubnih Hrvata, koji se ne odriču svoga imena,  svoje povijesti i svoje Hrvatske vojske domobrana i ustaša.

 

Ovdje treba jasno reći istinu o Hrvatskim ustašama

 

Hrvatski ustaše su bile podjednake kao i sve vojske u svima ratovima. Ustaše su se jedino  razlikovale po hrabrosti od svih drugih vojska u svijetu.

 

Među ustašama, kao i u redovima svake vojske u ratu je bilo strašnih zločinaca, što nitko ne smije poreći, ali ustaška vojska, hrabri, ponosni i čestiti hrvatski mladići nisu bili zločinci, nego najuzornija, najhrabrija i najpoštenija vojska ne samo u Hrvatskoj, nego vjerojatno u cijelome svijetu.

Ustašama je privilegija bila slobodna Hrvatska, a ne boračke privilegije kao komunistima.

 

Ponavljam: Svaki normalan čovjek mora praviti razliku između ustaških zločinaca, kojih je bilo kao i u svakoj vojski u ratu i uzorne Hrvatske vojske - ustaša i domobrana, koji su vlastitim životima hrabro branili samo naše - hrvatsko i nisu napadali nijedan narod u susjednim državama. Jesu li se tako ponašali Srbi i drugi hrvatski susjedi?!

 

Velika nepravda se nanosi čestitim ustašama i svima Hrvatima radi stotinjak zločinaca, kojih je bilo među njima.

Ta sotonizacija i demonizacija ustaša - Hrvata je strateško oružje velikosrbskog osvajačkog fašizma i komunizma  i trajat će tako dugo dok Hrvatskom budu vladali komunisti podanici Beogradu, u kojemu se srbski četnici već sada uvježbavaju za buduću vlast u regiji ili regionu.

 

Završno o EU i ulozi regije u njoj pod srbskom šajkačom

 

Od Europske Unije prijeti Hrvatskoj prolazna opasnost jer će se EU raspasti, kao što su se raspale sve dosadašnje unije u Europi bez obzira na to kako su nastajale i kako su se zvale.

 

Hrvatskoj prijeti opasnost od regije ili regiona, koji će ostati iza raspada Europske Unije, a regijom će zasigurno vladati Beograd.

Naziv regija se već službeno rabi u Hrvatskoj i region u Srbiji. Srbska televizija donosi sve češće čak i prognoze vremena za region. HTV je još na tom polju još ne slijedi, ali...

 

Takozvana regija ili region Zapadni Balkan je u planu Europske Unije i vlast (podvlast EU-a) namijenjena je Beogradu. Toga su svjestni svi vladari Srbije. Oni to i ističu. Čak najobrazovaniji među njima Zoran Đinđić je javno govorio o vladajućoj ulozi Beograda s regionom. Pitanje je samo, zašto Hrvatska pada na još jednom ispitu iz političke naivnosti?!

  

Nastali spor oko Kosova potvrđuje Kosoričino i Tadićevo E-unionaštvo

 

Valja pročitati sljedeći doslovan prijepis, koji je manje ili više identičan u svima hrvatskim i srbskim medijima uz glavnu  razliku u predznacima. Za ovdje je najvažnije priopćiti da se obadvije strane opozivaju na Europsku Uniju:

"Hrvatska i Srbija zbog Kosova su ponovno zaoštrile odnose, a danas je javni dijalog dobio nove elemente izjavama premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića koji joj daje podršku te napadom srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.Premijerka je uzvratila na oštre riječi srbijanskog ministra Vuka Jeremića koji je rekao “kome je Kosor prijatelj, ne trebaju mu neprijatelji”. J. Kosor njemu, ali i koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu, uzvraća mekše te i Pupovca i Jeremića svrstava u neku vrstu jugonostalgičara.Bez riječi o Pupovcu – Neki političari i u Hrvatskoj i u Srbiji, nažalost, ni nakon 20 godina hrvatske samostalnosti nisu shvatili da hrvatski narod i hrvatski premijeri neće više nikada dolaziti u Beograd pitati za savjet ili molbu, za dopuštenje ili zabranu da čine ovo ili ono. Ta su vremena, srećom, zauvijek prošla – rekla je J. Kosor, a na pitanje misli li pri tome i na Pupovca i je li koalicija time poljuljana nije željela odgovoriti.Srbijanski predsjednik Boris Tadić raspričao se u dva intervjua, Tanjugu i Politici, optuživši hrvatsku premijerku za nedemokratsko i neeuropsko ponašanje! Glavni su razlozi za to podrška Kosovu te pozdravi Gotovini i Markaču.– Ja kao predsjednik sebi nikad ne bih dopustio da pozdravim optužene ili osuđene na Haaškom sudu jer u Haagu su osuđeni ljudi koji su učinili mnogo protiv civilizacije. Nemoguće je, ako ste demokrat, upućivati pozdrave ljudima koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti – rekao je Tadić.Istaknuo je i kako “neeuropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njezin posjet Kosovu, svakako ne mogu biti doprinos unapređenju odnosa Hrvatske i Srbije”. Predsjednik Ivo Josipović i dalje podržava premijerku, ali ističe i kako sa svim susjedima trebamo imati dobre odnose.– Potpuno je jasno da Hrvatska vodi dosljednu politiku koja želi što bolje odnose sa svim svojim susjedima, naravno, i sa Srbijom, a s druge strane mi smo priznali Kosovo i tako se i ponašamo. Naša cjelokupna vanjska politika, pa i ona regionalna, koja je u nadležnosti Vlade i mene kao predsjednika Republike, na tom je tragu i nema razloga da itko bude nezadovoljan onim što je rekla gospođa premijerka – izjavio je Josipović u Kneževu dvoru u Dubrovniku na dodjeli nagrada Orlando.Vesna Pusić, koja će vjerojatno preuzeti vanjske poslove ako Kukuriku koalicija dođe na vlast, ističe kako je u interesu Hrvatske njegovati dobre odnose sa svim susjedima, dakle i sa Srbijom i s Kosovom.Soliranje nije dobro – Tu nije riječ o bilo čijem diktatu, nego o interesu zemlje. Glavni princip mora biti nula konflikata sa zemljama u regiji – kaže, a na pitanje je li to moguće kad je riječ o tako složenom pitanju kao što je kosovsko, kaže kako je to moguće, ali da za to valja imati sustavnu vanjsku politiku. Manjkavu vanjsku politiku u Hrvatskoj vidi i politolog Damir Grubiša, ističući kako je očito da prije premijerkina posjeta Kosovu nije bilo konzultacija s Pantovčakom.– Najmanje tri mjeseca prije ovakvog posjeta obavljaju se konzultacije jer soliranje nije dobro ako Vlada i predsjednik zajedno vode vanjsku politiku – kaže Grubiša, dodajući kako je i predsjednik imao sličnih solističkih istupa. Istup Vuka Jeremića primjer je loše vanjske politike, ističe Vesna Pusić. – Ozbiljna bi politika prije posjeta obavila konzultacije i s Beogradom i s Prištinom – napominje Pusić."Zaključno:

Završetak ove rasprave je doslovan navod teksta, kojeg sam dobio od jednog prijatelja i isti se navodi u svima medijima pa autora niti ne tražim. Glavnina u njemu jest ukazivanje na poželjnost dobrih odnosa Srbije i Hrvatske radi Europske Unije.

 

Kad bi Hrvatska imala političke pameti, koje nažalost nema istupila bi iz regije ili regiona Zapadni Balkan i potražila sebi put u savezima sa srednjoeuropskim državama, s kojima je živjela čitavu povijest do  kobne 1918. i "bratstva i jedinstva" sa Srbijom.

 

Pridružujem se u svojim mislima onima, koji kažu da bi se Hrvatska trebala ograditi od Srbije "Kineskim zidom". Zar na to ne upućuje realnost:

Od 1918. naovamo Srbija je oduzela Hrvatskoj malne polovicu prostora.

Danas je zračnom linijom od Zagreba do Republike Srpske oko 50 km.

Ostvaruje se srbska poruka Hrvatima, da će se sa zagrebaške katedrale vidjeti cijela Hrvatska.

 

Nitko u povijesti nije poubijao i prognao više Hrvata, nego su počinili Srbi obadviju ideologija u razdoblju "bratstva i jedinstva", od "ujedinjenja" (1918.) do hrvatske "Oluje" (1995.).

 

Nitko nije na obraz hrvatski nanio toliko uvrjeda, sramote, poniženja... koliko su to počinili Srbi.

Ako ima još uvijek Hrvatica i Hrvata, koji to ne vide i ne osjećaju, onda su mazohisti!

  

Mr.sci. Dragan Hazler - u službi Hrvatskoj

 

Basel, 27. kolovoza 2011.

 

Na obljetnički dan 20. godišnjice divljačkog srbskog napada na hrvatsko selo Kijevo, iz kojeg su srbski zločinci bombardiranjem i oružanim napadom prognali i poubijali Hrvate, a selo spalili i porušili. Pravi dokaz srbske zločinačke kulture ubijanja, progona, mučenja, silovanja, pljačke i uništavanja svega hrvatskoga. Naka ovo bude ogledalo Borisu Tadiću. D.H.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 3
Korisnika online: 2
  • addiefj11
  • JoshuaBoiff
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpg















apartmentsmurter3.jpg












 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!