coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Hrvati i Srbi u Gvozdsu kreirali "zastavu prijateljstva" -Srbizacija Hrvatske u punom zamahu
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Hrvati i Srbi u Gvozdsu kreirali "zastavu prijateljstva" -Srbizacija Hrvatske u punom zamahu PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 21 Kolovoz 2011
  Zašto Hrvatsko pravosuđe ne kažnjava oskvrnitelje Hrvatske zastave i grba!?
Dragan Hazler
pokaži detalje 08:27 (Prije 1 h)
Iz Hrvatskog DRAGOVOLJCA

Jugoslaveni u punom zamahu!

Autor VLM/Uredništvo
Subota, 20 Kolovoz 2011 23:02

Hrvati i Srbi u Gvozdu kreirali 'zastavu  prijateljstva'

Na multietničkim likovnim susretima mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Hrvatske, koji su ovih dana održavani u Gvozdu, u Sisačko-moslavačkoj županiji, sudionici Hrvati i Srbi zajednički su kreirali “zastavu prijateljstva”, od koje će se mnogima u njihovim zemljama zacijelo dignuti kosa na glavi!
– Pun nam je kufer nacionalističkih, srpsko-hrvatskih i četničko-ustaških prepucavanja. Smeta nam stalno pozivanje na prošlost, pri čemu nitko ne misli na budućnost. To nas u dobroj mjeri frustrira pa smo odlučili barem malo, simbolično, dati svoj doprinos razvitku prijateljskih odnosa dviju zemalja – objasnili su Anja Blažević i Stefan Gužvica, koji su kreirali zastavu.
– Zastavu smo kreirali kako bismo pozvali na ljubav i toleranciju dvaju naroda. Svjesni smo da će zastava izazvati reakcije i polemike, no u demokratskim društvima to je i te kako poželjno. Izradili smo nekoliko primjeraka, od kojih se jedan vijori u našem kampu u Gvozdu i ostaje mladima iz Hrvatske, jedan primjerak putuje u Srbiju, a ostale smo podijelili prijateljima iz drugih zemalja – kažu Anja Blažević i Stefan Gužvica, autori zastave.
VLM
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hrvatska zastava je jedna i jedina. Za nju se borilo i za nju se umiralo. Ova je zemlja natopljena krvlju onih koji su dali svoje živote kako bi se ova naša zastava mogla slobodno vijoriti.
Oni kojima se ta zastava ne sviđa, koji ju ne poštuju i kojima ne odgovara, neka slobodno svoju sreću potraže u zemljama u kojima su neke druge zastave.
Mi, Hrvati, našu zastavu ne damo, niti ćemo dopustiti da razni jugoslaveni od nje radi predmet ismijavanja.
Kazneni zakon Republike Hrvatske o ovom činu kaže slijedeće:
Članak 151.
Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, hrvatski narod ili etničke nacionalne zajednice ili manjine, koje žive u RH, kaznit će se kaznom zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.
Tko ne poštiva hrvatsku zastavu, ne poštiva ni Hrvatsku kao svoju zemlju, pa shodno tome, ne bi trebao ni živjeti u Hrvatskoj.
Jugoslaveni, marš van iz Hrvatske!
Uredništvo

Refleks Dragana Hazlera
Uredništvo Hrvatskog "DRAGOVOLJCA" je posve izpravno postupilo prema gore izraženoj neprijateljskoj drzkosti Srba u Hrvatskoj i njima podilažljivih hrvatskih izdajica.

Ali ja se pitam, jesmo li mi Slunjani jedini Hrvati domobrani, doduše uz pomoć domobranskih veterana iz Duga Rese i Karlovca, koji smo onemogućili i raztjerali srbsko-četrnički dernek u Veljunu i dali častnu nogu u "častno mjesto" velečetniku Miloradu Pupovcu.
Ne smijem pritom zaboraviti ni riječ Hvala! za golemu pripomoć Hrvatskih braniteljskih udruga iz Slunja.

Bježali su četnici, njih oko 1.500 okupljeni "bratstvom i jedinstvom" bez Hrvatske zastave iz Veljuna glavom bez obzira. Nije ih mogao spasiti niti nazočni komunistički zločinac Josip Boljkovac. Mi smo radili sve lege artis pa nam niti hrvatsko redarstvo nije ometalo obračun s četničkom bandom.

Mediji, koji po svome ponašanju nemaju pravo nositi hrvatski naziv su bili svi bez iznimke na strani srbsko-četničkih dernekaša.
Nažalost osim častnih iznimaka, hrvatski mediji u Hrvatskoj i nisu hrvatski, nego ih Hrvatska plaća, da bi mogli djelovati pritivno Hrvatskoj.
Sa svojim lažima "hrvatski mediji" su čak težkog invalida Domovinskog, gospođu Legradić doveli na obtuženičku klupu, ali nisu uspjeli jer je pravda bila na hrvatskoj strani.

Makar mi zamjerili, pitam otvoreno, gdje izostaje odgovornost, obveza i hrabrost Hrvatskih dragovoljaca i uz njih svih Hrvatskih branitelja da dozvole održavanje ovakovih četničkih i drugih drzkih velikosrbskih nastupa, protupravnih i protudržavnih zlodjela?!

Nedavno su u tom istom Gvozdu zlostavljali četnici hrvatsku obitelj plašeći je bombama, a sada prekrajaju Hrvatsku zastavu i Hrvatski grb, unoseći u njih srbskopravoslavni i četnički znak

Ove drzkosti s osvrnućem hrvaske zastave ne spadaju u demokraciju i prava nacionalnih sloboda, nego u zločinstvo, ravno početku državnog udara na Hrvatsku.

Zastava i grb su temeljni znaci jednog naroda i države. Ovakovo oskvnuće zastave je najstroži kažnjivi zločin.
Hoće li i na taj zločin, kao i na sve slične, koje provode Srbi u Hrvatskoj ostati ravnodušno Hrvatsko pravosuđe i Hrvatska vlada.

Od predsjednika RH, Ive Josipovića ionako ništa ne očekujemo jer je on najveći prijatelj i ulizica velečetniku Borisu Tadiću, koji je rehabilitirao ratnog zločinca Dražu Mihailovića i podigao mu u Srbiji 6 spomenika.

Zanimljva je upravo ovih dana odvijajuća scena Ive Josipovića, koji ne dozvoli susret s ministrom Gordanom Jandrokovićem jer je izpravno iznio pogješku Josipovića u sporosti uzpostave hrvatskih diplomata.
Recimo, da Jandroković nije u pravu, a je li to grijeh takove težine da se predsjednik RH, Ivo Josipović ne želi s njim susresti.

Dakle, hrvatskom ministru vanjskih poslova nedodirljivi Ivo Josipović ne dozvoljava sudioništvo u izboru hrvatskih diplomata, a taj isti Ivo Josipović prijateljuje s predsjednikom Srbije i glavnim zastupnikom velikosrbske ideologije, naslijeđene od otca Ljubomira Tadića iz SANU i od fašističko-četničkog vožda Draže Mihailovića.

Boris Tadić podiže u Srbiji spomenike Draži Mihailoviću, a Ivo Josipović, njegov podanik odkriva i slavi četničke spomenike u Hrvatskoj. Dakle, bratska suradnja fašističkih četnika i komunista, kao što je bila u Drugome svjetskom ratu, u poslijeratnoj Jugoslaviji i u Srbskom okupacionome i genocidnom rata na Hrvatsku 1991. do 1995.

Gdje ste Hrvatski branitelji, da to dozvolite?!

Za sada Ivo Josipović i njemu slični poput Vesne Pusić-Anđelinović i velečetnika Milorada Pupovca sudjeluju na četničkim slavljima u Hrvatskoj, primjerice Srb.
Tko zna, vjerojatno će Ivo Josipović zajedno sa svojim najboljim prijeteljem velečetnikom Borisom Tadićem i Miloradom Pupovcem uskoro odkrivati četničke spomenike Draži Mihailoviću i njegovom četničkom vođi u Hrvatskoj, popu SPC Momčilu Đujiću.

Jadna Hrvatska s ovakovim hrvatskim predsjednikom s ovakovim pasivnim Hrvatskim pravosuđem i dodajem, pa makar mi se zamjerilo s posustalim Hrvatskim braniteljima, koji dozvole, da ih predsjednik getoizira, poput scene u Srbu.

Zašto se, dragi Hrvatski branitelji ne ugledate u veterane Hrvatske domovinske vojske - Hrvatske domobrane, s njihovim pobjedonosnim protučetrničkim nastupom u Veljunu?! Hrvatski domobrani  se pozdravlja i prisežu: Za Hrvatsku - Uvijek! - A ne samo u ratu!

Slobodan sam biti čak drzak i zapitati Udruge hrvatskih branitelja: Zašto ste pasivni i zašto dozvolite da vas getoizira šaka četnika s Miloradom Pupovcem i Ivom Josipovićem?!

Uz najljepši hrvatski pozdrav: Za dom i domovinu Hrvatsku - Uvijek spremni!

Mr.sc. Dragan Hazler, sanitetski častnik Hrvatske domovinske vojske u pričuvi

Basel, 21. kolovoza 2011.
 
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!