coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Nejasnoće o Hrvatskoj i ponašanje hrvatskoga pravosuđa
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Nejasnoće o Hrvatskoj i ponašanje hrvatskoga pravosuđa PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 06 Kolovoz 2011
Pismo Prof. Dr. Ivi JosipovićuPredsjedniku Republike HrvatskeDostavljam pismo i nekim medijima u Hrvatskoj i u Europi jer ima uz osobni i opći značaj

 Nejasnoće o Hrvatskoj i ponašenje Hrvatskog pravosuđa

Meni, kao cjeloživotnom djelatniku za Hrvatsku i čovjeku s dva fakulteta plus razna domovinska i međnarodna iskustva, ova naša Hrvatska nije jasna i molim Vas, gospodine predsjedniče Ivo Josipoviću da mi kao Hrvatu i hrvatskom državljaninu objanite neka pitanja, ponašanja, stavova i smjernica vezanih za Republiku Hrvatsku.Izpričavam se unaprijed jer će pismo obzirom na predmet biti dosta dugačko. Što je to Republika Hrvatska?!Jeli ova Republika Hrvatska realna pravna država ili je ona fiktivna država?!

Vi ste gospodine (ako vam bolje odgovara: druže) visoki pravni stručnjak, znanstvenik i pedagog (sveučilištni profesor prava) pa ćete moći najbolje odgovoriti meni i brojnim Hrvatima na to pitanje.
Kako objasniti da je Hrvatski vojnik obranio i oslobodio hrvatski državni prostor, spasio Hrvatski narod od srbskog genocida, obnovio temelje države Hrvatske, a politika i Hrvatsko pravosuđe su porazili čast i slavu Hrvatskog vojnika, smjestili ga u zatvore Den Haaga, u hrvatske zatvore pa čak i u srbske zatvore, a državu Hrvatsku vratili natrag u još goru tvorevinu, nego su bile obadvije Jugoslavije u "Regiju ili Region" ili "Zapadni Balkan.Kao najviše kvalificirani pravnik, odgovorite Hrvatskome narodu i meni, Profesere prava na to pitanje! Umetak: Ako biste Vi mene pitali bilo što iz znanstvene ili prekticirajuće farmacije i biokemije, ja ću Vam vrlo rado odgovoriti, po želji kratko ili obširno.

 Pojašnjenje i proširenje temeljnog pitanja o Hrvatskoj i hrvatskom pravosuđuMoram pojasniti pitanje pravne ili fiktivne države Hrvatske sljedećim opisnim pitanjem:Ako je Republika Hrvatska pravna država, onda je ona međunarodni pravni subjekt i ima pravosudni instrumentarij za aktivnu obranu  sebe i obranu svih svojih čina i sudionika u obranbenom ratu i u miru.Republika Hrvatska se kroz svoju politiku i pravosuđe ne ponaša kao pravna država ili je nesposobna kao pravna država ili je bezvoljna kao pravna država ili najkraće rečeno njeni pravosudni sustav ne služi Hrvatskoj, nego protiv nje.Upravo takovo ponašanje politike i pravosuđa nameće nama običnim ljudima Hrvaticama i Hrvatima pitanje, koje još jednom ponavljam: Jeli Hrvatska pravna ili fiktivna država?! Na to pitanje potiče me i govor predsjednika RH, Prof. Dr. Ive Josipovića u Kninu, koji je započeo kritikom i vrijeđanjem Hrvatskog vojnika, "koji je pravio zločine..." umjesto pohvalama i slavom.Kakovu poruku Hrvatskom vojniku, Hrvatskom narodu, međunarodnoj javnosti i srbskim okupatorima je svojim govorom poslao predsjednik države Hrvatske Ivo Josipović u Knjinu. Obtužio je umjesto hvalio hrvatskog vojnika.

Odkad postoji svijet, vodili su se ratovi i u svima bez iznimke bilo je kolateralnih žrtvava, ali nikada vojnik, koji je branio svoju državu, oslobađao je od genocidnog okupatora nije stavljan na obtuženičku klupu radi koleteralnih žrtava. To se ne događa ni danas, nego samo Hrvatskim častnicima i vojnicima, koji su oslobađali svoju državu i spašavali Hrvatski narod od srbskih zločinačkih okupatora i petokolonaških srbskih odmetnika. Pokušat ću biti još jasniji i poslužit se sličnim situacijama u drugim državama:Polazim od ICTY-a, koji je krajnje nekorektan prema Hrvatskoj. Ne smatrate li Vi, kao profesor pravnih znanosti da ICTY u Den Haagu sprovodi najogavniju nepravdu prema Hrvatskoj, kroz zlostavljanje ponajboljih hrvatskih generala, gosp. Ante Gotovine i gosp. Mladena Markača i napose kroz osudu Hrvatske za najbezobraznije izmišljeni "Međunarodni udruženi ratni zločin". Pučki bi se reklo da je to s druge strane pameti. Bit ću još jasniji:
 
Kad su u pitanju civilne žrtve, zašto se u Den Haagu i u podaničkom Hrvatskom pravosuđu ne tretiraju barem jednako počinitelji hrvatskih civilnih žrtava počinjenih inicijativno od agresorske Srbije i od petokolonaških Srba u Hrvatsjkoj i počinitelji  srbskih civilnih žrtava počinjenih u obrani Hrvatske - kolateralne žrtve.
 Štoviše Srbi su činili hrvatske žrtve inicijativno,  planski, namjerno na hrvatskome tlu (genocidno čišćenje hrvatskih krajeva), a srbske kolateralne žrtve su se događale u oslobodilačkom ratu, u obrani pa čak i iz osvete, na koju žrtva ima pravo. Nisu srbski civili bili nedužni u srbskom okupatorskom i genocidnom ratu na Hrvatsku. Oni su bili temeljnica cjelokupne ratne infrastrukture za srbski okupatorski i genocidni rat na Hrvatsku. Uzalud ponavljam pismeno na sve hrvatske pravosudne institucije već desetke puta, da su srbski zločinci poubijali na tlu Dekanata Slunjskog najstrašnijim metodama točno 297 Hrvatica i Hrvata svih dobi (i novorođenčadi od 6 mjeseci), opljačkali svu hrvatsku imovinu spalili kuće i crkve..., a nitko od srbskih počinitelja nije kažnjen. Osobno sam prijavio 52 Srbina, inicijativna počinitelja zločina na slunjskim Hrvatima i nijedan od njih nije procesuiran.

Svjedoci smo da se kažnjava samo Hrvate za kolateralne srbske žrtve, a političkom i pravosudnom  amnestijom i abolicijom su oslobođeni čak srbski zločinci.
 Ratni gradoačelnik Vukovara sjedi u najvišoj hrvatskoj vlasti. Srbski ratnik protiv "Bljeska" predvodi jednu srbsku stranku u Hrvatskoj, a što tek reći na pasivnost Hrvatskog pravosuđa prema najvećemn zločincu srbskog okupatorskog i genocidnog rata Ratku Mladiću, protiv kojeg Hrvatsko pravosuđe nije podnijelo niti kaznenu prijavu. Taj zločinac je je klao Hrvate od Škabrnje preko Široke Kule do Slunja i u BiH i minirao vodenu branu od Peruće s planom opće katastrofe. Podaničko Hrvatsko pravosuđe, ga nije niti prijavilo Haaškome sudu za zločinstva u Hrvatskoj.  Shakespearovski: "Nešto je trulo u zemlji Hrvatskoj!"Odgovorite, gospodine  Profesore prava i predsjedniče države Hrvatske Hrvatskome narodu i ujedno meni zašto je Hrvatsko pravosuđe bilo i jest pasivno čak prema najvećem ratnom zločincu Ratku Mladiću!? Zašto je pasivno prema generalštabu JNA na čelu s Kadijevićem, Adžićem... i po zapovjednoj Stjepanom Mesićem?! U tom Hrvatskom pravosuđu su pravnici, koje ste i Vi odgajali, Profesore Dr. Ivo Josipoviću. U Lici, Kordunu i Banovini je kapetan Dragan (Dragan Vasiljković) klao Hrvate, pljačkao hrvatsku imovinu, razarao hrvatske katoličke crkve i palio hrvatska sela, a Hrvatsko pravosuđe nije u stanju dobiti toga zločinca iz Australije u Hrvatsku pred sud pravde?! U hrvatskim zatvorima je više od 250 hrvatskih branitelja za kolateralne srbske žrtve, a nastrašniji srbski zločinci, koljači, pljačkaši i silovatelji Hrvatica šeću slobodno Vukovarom, Karlovcem, Škabrnjom i Slunjem...

Treba li Vama, gospodine predsjedniče Josipoviću dodatne naočale s jačom optikom, da to vidite.
Zašto Vi, Profesore prava kao predsjednik države RH (ako je to pravna država!) ne pomilujete, odnosno oslobodite sve Hrvatske branitelje iz hrvatskih zatvora. Oni su (ako su?) pčinili kolateralne žrtve za oslobođenje Hrvatske, a ne za sebe pa im Hrvatska mora to oprostiti. Pokažite se na djelu pravde gospodine Profesore Dr. prava Ivo Josipoviću!!! Dodajem ovdje, da u svima ratovima, svih vremena i ovima od danas (u arabskim zemljama, Afganistanu, Pakistanu...) ima kolateralnih žrtvava i zbog njih se ne pozivaju na odgovornost počinitelji iz NATO - zapovjednici niti vojnici. Ista situacija je i u trajnom ratu između Izraela i Palestine...Zašto se samo Hrvatsku obtužuje i sudi za kolateralne žrtve, koje su nažalost u svakome ratu neizbježive...  Zašto Vi osobno gospodine Josipoviću, kao pravosudni znanstvenik na najvišoj razini  ne ukažete svojim kolegama u Den Haagu, da oni primjenjuju pogrješne kriterije prema Hrvatskoj.

U svima strukama, kolege se međusobno sporazumijevaju. Ima i oprečnosti, u kojima pobijeđuju oni koji su na pravom stjalištu. Treba organizirati jedan međunarodni simpozij o Haaškome suduZašto Vi, gosp./druže Profesore Josipoviću kao pravnik na najvišoj razini ne organizirate jedan Međunarodni znanstveni simpozij o kriteriju suđenja, političkog suda u Den Haagu?! Nema toga pravosudnog instrumentarija niti paragrafa, po kojima se može ako služe pravu i pravdi suditi počiniteljima žrtava u obrani i to u svojoj domovini, a oslobađati zločince, koji su došli ubijati i progoniti Hrvate iz svojih domova. Po narodnoj: Tu zaista mozak zastaje!Upravo zato, biste Vi, Profesore Josipoviću trebali sazvati jedan Međunarodni znanstveni pravosudni simpozij o ponašanju političkog Haaškog suda.Ja Vam s punom odgovornošću izjavljujem da je Haaški sud višestrano nepravedan. Ako je nepravedan, onda ga treba korigirati.Ako je država Hrvatska prvna, a ne fiktivna država, onda će narediti Haaškome sudu, da odmah pusti na slobodu hrvatske generale, da im se izpriča i novčano nadoknadi vrijeme provedeno u Haaškome zatvoru. Nota bene! 

Očekujem odgovor na najvažnija pitanja i postavke u ovome pismu, na što kao Hrvat, državljanin Hrvatske i zabrinuti čovjek na nepravde prema Hrvatskim braniteljima u Den Haagu, u Hrvatskoj (250 hrvatskih branitelja u zatvoru) pa čak i u Srbiji. U ovome bezpravlju Srbija dobiva odlične argumente protiv Hrvatske tužbe za srbski genocid u Hrvatskoj. Završavam s najljepšim, najdomoljubnijim i najplemenitijim hrvatskim pozdravom:Za dom i domovinu Hrvatsku -. Uvijek spremni! 

Mr.sc. Dragan Hazler, predsjednik HAZUD-a i u svima djelatnostima za Hrvatsku  Basel, 5. kolovoza 2011.

 Na obljetnički dan 5. Kolovoza, Dan Hrvatske pobjede na srbskim zločinačkim i genocidnim okupatorima Hrvatske i njihovim izvršiteljima, petokolonaškim Srbima u Hrvatskoj. D.H.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 06 Kolovoz 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!