coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow HRVATSKA: Tu je dom gluposti!!
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
HRVATSKA: Tu je dom gluposti!! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 31 Srpanj 2011

HRVATSKA: Tu je dom gluposti!!!

 

Piše: Rudi Tomić

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript   

 

Od uspostave samostalne Republike Hrvatske – predstavnici te države: predsjednici, premijeri, zastupnici, diplomate, gospodarski stručnjaci, pravnici, državni tužitelji, političari, analitičari, režimski kolumnisti i novinari, čak i neki dušobrižnici – nanijeli su neprocjenjive štete hrvatskom narodu u ova dva desetljeća, da su zaslužili najteže kazne. No, narod ih je ponovo birao na iste ''dužnosti'' , uz bolje plaće i veće mirovine!!!

 

Hrvati su pučki narod uskih vidika, koji nema širine ni dubine misli,  kao što su u starom vijeku bili Abderićani ( Abdera) koji su bili na glasu kao društvo ograničenih ljudi. Dakle: Hrvatska je dom gluposti!

 

Možda je ova konstatacija, na prvi pogled uvrjedljiva, ali ako se ozbiljno suočimo s činjenicama, onda o vrijeđanju nema ni govora: ne može se uvrijediti nekoga tko nema osjećaja, tko nema ponosa i tko ne voli svoju domovinu.

 

Mogli bismo, možda, konstatirati ove činjenice na drugi način. Recimo, hrvatski je narod ograničen, ali miroljubiv kao ovce i slijepo slijede svog vođu – ''zvonara'' (ovan, koji nosi zvono oko vrata), pa ako treba otići i u provaliju – stado će slijediti. Ni ova usporedba nije komplementarna, kad se znade da su ovce najgluplje životinje.

 

Naime, kako je bilo moguće da se gotovo čitav hrvatski narod digao u obranu svoje domovine (oko 90%), čemu nema premca u povijesti svijeta, pa da se netom nakon oslobođenja ponovo preda u ruke onima protiv kojih se borio!?

 

''Što Tuđmanu ne mogu oprostiti? Uz sve zasluge koje je učinio za Hrvatsku njezin utemeljitelj i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman ja mu nikada ne mogu oprostiti: 1. Izostanak lustracije 2. Potpis da se osnuje haški sud 3. Neprozirnu pretvorbu.'' (don J. Ćorić, dnevnik.ba)

 

Tuđmanu se također ne može oprostiti što je dao najveće dužnosti najbližim suradnicima, čkimčelnicima jugoslavenske UDB-e i KOS-a : Mesiću, Manoliću, Boljkovcu i inima, koji su - ne samo izbjegli zaslužne kazne, nego su se ponovo ustoličili na čelu vlasti i svojim veleizdajama obeščastili Domovinski rat, hrvatske generale i branitelje.

 

Tko može objasniti postupak predsjednika hrvatske države – Mesića i Josipovića, koji su na međunarodnom sudu u Haagu svjedočili protiv hrvatskih generala i branitelja, koji su obnovili nezavisnu državu hrvatskog naroda - i dali im fotelje na Pantovčaku? Još nešto. Rasturali su ratne generale: jednima su već izrečene drakonske kazne u Haagu, drugi čame i čekaju presudu; neki su izvršili samoubojstvo, nepodobni su otpušteni iz službe, bez obzira na godine starosti i vojničke sposobnosti, kako bi se veleizdajnici nesmetano održali na vlasti.

 

''U isto vrijeme, unatoč moru dokaza za masovne likvidacije nakon 2. svjetskog rata, ni nakon jasnih zahtjeva iz Unije nemamo ni jednu jedinu optužnicu za komunističke zločine…. Kad se uhiti bilo kojeg hrvatskog  generala, predsjednik države tek hladno dometne neka institucije rade svoj posao, ali kad Karamarkove službe najave istragu protiv Manulića i Boljkovca, onda ima potrebu istaknuti delikatnost takvih procesa, stati u njihovu obranu i diskretno dati do znanja da se s time ne slaže.'' (dr. A. Hebrang, dnevnik.ba)

 

(Upravo pri završetku ovog osvrta mediji su javili, da je dr. Andrija Hebrang  postavljen za predsjednika  Upravnog vijeća, koje će se baviti isključivo istraživanjem komunističkih zločina. Politizacija je nedopustiva ! Pronalazit će se i obilježavati grobovi žrtava komunističkog zločina, ali zaslugom SDP zločinci neće biti evidentirani.

 

Hebrang također tvrdi da je podignuto deset puta više optužnica protiv hrvatskih branitelja za zločine u Domovinskom ratu nego protiv četnika i snaga JNA koji su nas napali. On navodi slučajeve pakračke i vinkovačke bolnice koje su u ratu srušene do temelja, kako je moguće da nemamo optužnicu za taj zločin? Pa ni za luđačko granatiranje vukovarske bolnice nemamo optužnicu. To je pravna država!

 

Aktualne Zastupnike u hrvatskom Saboru, ne bismo čak trebali nazivati zastupnicima, jer nisu zastupali interese hrvatskog naroda, čak niti svoje izborne jedinice, nego su slijepo slijedili stranačke čelnike, predsjednike (Mesića i Josipovića), premijera Sanadera i premijerku Kosor koji (su) upravljaju državom, nažalost - ne u skladu hrvatske državotvorne suverenosti; posebice ne - kad su u pitanju životni interesi hrvatskih branitelja. Dočim, dobro su se pobrinuli za 30 tisuća umirovljenika UDB-e i KOS-a.

 

''Kao što je poznato prilikom glasovanja u petak 8. srpnja za uzdizanje zakona o braniteljima na ustavni zakon glasovalo je samo 69 zastupnika – pa branitelji neće postati – kako se to u medijima navodi – 'ustavna kategorija', no ostaje za povijest činjenica da su se braniteljima 2011. godine bavili i Hrvatska vlada i Hrvatski sabor – a što je očit znak da nešto nije u redu s položajem hrvatskih branitelja u suvremenom hrvatskom društvu.

 

Ako je  u Hrvatskoj sada u zatvorima oko 300 hrvatskih branitelja, a upućeni pojedinci najavljuju da slijedi još processing oko 400 do 600 hrvatskih branitelja, zar se ne  nameće pitanje ne želi li  se to još jednom po staroj formuli iz srbokomunizma prikazati Hrvate kao zločince.'' ( I. Miklenić, Glas koncila)

 

U Glasu koncila nije sve rečeno o nemilosrdnoj sudbini hrvatskih branitelja.  Prije nekoliko tjedana  Hrvatski je sabor donio zakon koji omogućava državnom odvjetniku Bajiću da podnese neposrednu optužnicu, bez provođenja  istrage i sudske kontrole, protiv hrvatskih branitelja koji su na temelju hrvatskih izdajica i četnika, klevetničkih i lažnih svjedoka, svjedočenjem osumnjičeni od Brammertza ili Save Štribca, a tu se spominje čak 17.000 imena, prema riječima Željka Sašića (Akcija za bolju budućnost).

 

Kardinal poziva na narodni ponos

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozivao je preko radija (30. 5. 2011.) hrvatski narod da bude ponosan; ''da se oslobodi od jednog gotovo podaničkog mentaliteta koji se unosi u naš narod. (…) potrebno je vratiti narodu da bude ponosan na ono što je i da zna vrednovati svoje.''

 

 

Eminencijo, nešto nije u redu u Crkvi u Hrvata, jer Božje stado ne slijedi svoje duhovne vođe, niti čuju ona glasna zvona s crkvenih tornjeva diljem Hrvatske! Poštovani Oče, kako se je moglo dogoditi da hrvatski narod, koji je statistički 98% katolički, uzastopno tri puta, izabere antikriste za predsjednike Republike Hrvatske?  

 

Papa Benedikt XVI, tijekom posjete Hrvatskoj, preporučio je hrvatskom narodu da se uključi u Europsku zajednicu, u kojoj bi bili utjecajni na obiteljski život u Europi. Mnogi Hrvati, koji su upućeni u hrvatske gospodarske i političke prilike, ocijenili su papinu poruku, blago rečeno – neumjesnom, s obzirom da nije bila koordinirana sa današnjim stavom Crkve u Hrvata.  Vjerojatno papina preporuka neće imati velikog utjecaja na referendumu u RH. Ali, papina će odluka o suspendiranju biskupa mons. Ivana Milovana u Porećko-pulskoj biskupiji, kako bi Talijani dobili zemlju u Istri, imati stanovite posljedice, vjerske i državne, jer su u pitanju veće svote novaci i zakoni Rimo-katoličke crkve i Hrvatske države. .Ignorantia (iuros) nocet.

 

Teško je u Hrvatskoj biti ponosan na bilo koga ili na bilo što, jer se u RH događaju neviđena zbivanja, o čemu dnevna sredstva komunikacija ispunjavaju svoje naslovnice i na TV programima iznose - udarne vijesti. Teško je bilo i nama u dijaspori,  jer smo po Ustavu bili izjednačeni sa srpskom manjinom: trebali smo imati isti broj (3) zastupnika u Saboru. (Ustavni je sud 29. 07. 2011. ukinuo zakon kojim je Srbima bilo zajamčeno tri zastupnika.) Na odluku suda Milanović je rekao: ''Manjine znaju tko zastupa njihove interese.''  Srbi će ipak imati svoje zastupnike u Saboru, kao i druge nacionalne manjine.  Zašto manjine imaju svoje političke stanke u Hrvatskoj? Nigdje u slobodnom svijetu pripadnici nacionalnih manjina nemaju svoje političke stranke u državi gdje obitavaju – samo i jedino u Republici Hrvatskoj!  

 

U drugim državama posebna ministarstva brinu se za nacionalne manjine i njihova  građanska pravima. U Kanadi, na primjer, jednu polovicu pučanstva čine nacionalne manjine, ali nijedna nema svoje političke stanke -  niti svoje zastupnike u Parlamentu. Ali, vlastodršci u RH očito se pokazuju  podložnim srpskoj manjini, kojih ima tek 3% u RH! 

 

''Oni koji žele biti ponosni na Domovinski rat, moraju slušati o ratnim zločinima. Oni koji su ponosni na generale, gledaju ih na optuženičkim klupama. Oni koji su ponosni na hrvatsku državu, proklinju HDZ, koja je od nje napravila poligon za harač.

 

Što nam preostaje? Vladajuća stranka u rasulu, država u zaduženosti, gospodarstvo u kolapsu, sport na koljenima, Crkva izvan financijske kontrole, političke elite u svom virtualnom svijetu. Na što bismo trebali biti ponosni?'' (T. Klauški, indeks.hr)

 

S kakvim se opravdanjem političari u RH nazivaju - političke elite? Elita je francuska riječ koja oslikava probranu skupinu najboljih ljudi u zajednici, a to su: izabranici, odličnici i uglednici. Koji su to političari u Hrvatskoj vladi i u Hrvatskom saboru koji spadaju u kategoriju – političke elite? Ima ih veoma malo, koje možemo prebrojiti na prste jedne ruke, pa nas je sram (zbog ugleda u svijetu) iznijeti njihova imena.

 

Druga je stvar državna zaduženost, gospodarstvo i kriminal. Jedino je kriminal u procvatu. ''Tko misli da će današnja opozicija spasiti Hrvatsku ako dođe na vlast, u velikoj je zabludi jer ta ista opozicija je (osim jalove retorike) mirno promatrala sva korupcijska zločinstva provođena od vladajuće mafije. Svaka država ima mafiju, a hrvatska mafija ima državu.'' (D. Hezler,  05. 10. 2010.)

 

RH nema više ništa vrijednoga prodati, jer sve je već u rukama stranaca i domaćih ratnih profitera: nacionalno bogatstvo, financijske institucije, poduzeća, medije i krajnji dijelovi Jadrana. U hrvatskom vlasništvu ostala su samo - groblja u Hrvatskoj!

 

Sanaderovo izdajstvo  

 

Koaliciju koju je Sanaderova HDZ sklopio sa SDSS-om učvrstila je Srbe u Hrvatskoj vladi, u kojoj je Vojislav Stanimirović (zločinac iz Vukovara) potpredsjednik i Milorad Pupovac saborski zastupnik, održavali su HDZ na vlasti iznuđujući, najprije  ono što nisu mogli dobiti u ratu.

 

Na zahtjeve čelnika SDSS-a Hrvatska vlada je obnovila sve porušene partizanske i četničke spomenike u Republici Hrvatskoj, navodno ima ih više od 7.000 - o hrvatskom trošku. (Josipović kaže: ''Ima (još!) previše porušenih spomenika i zaboravljenih žrtava.'')  Na proslavama otkrivanja  obnovljenih spomenika, uz srpske i srbijanske predstavnike, neizostavno su bili nazočni hrvatski  predsjednici Mesić i Josipović i  saborski zastupnici - Pusićka, Čačić, Milanović i drugi, te ekipe (H)TV i kolumnisti plaćenih antihrvatskih medija: Jutarnjeg, Slobodne, Globusa, Nacionala, Večernjeg i drugih glasila.

 

U Srbu je (27. 07. 2011,) obilježena 70. godišnjica ustanka četnika u Lici, gdje su se okupili pod okriljem ''antifašizma'', četnici i partizani na čelu s  Mesićem, Pupovcem, Uzelcom i drugovima.   Mesić je nazvao Hrvate, koji su prosvjedovali u Srbu, ''političkim strašilima'' i rekao ''kako nitko tko je pobijedio u ratu ne može dopustiti da izgubi u miru.''   Nakon službenog djela  bratija  je nastavila slavlje uz igru ''Žikinog kola''.

 

Tko su to ljudi koji u Srbu  groteskno slave zločine i zločince? ''Iako je u  republici Hrvatskoj još 21. ožujka 1991. godine hrvatski državni sabor donio Zakon o blagdanima i neradnim danima u republici hrvatskoj, te dan 22. lipnja proglasio kao državni blagdan antifašističke borbe, evo, od 2008. godine, ponovo se, uz sudjelovanje najviših državnih institucija, slavi dan četničkog pokolja nedužnih i nemoćnih hrvatskih hodočasnika, 27. srpnja 1941. godine, kao dan antifašističke borbe naroda Like.'' (R. Ćavar, HRsvijet)  

 

Usput rečeno, nakon svršetka Domovinskog rata Hrvati su, o svom trošku, podigli spomenike dvojici hrvatskih velikana – Juri Francetiću i Mili Budaku u njihovim rodnim mjestima, koji su ne dogo, na zahtjev Srba u Hrvatskoj vladi i Srpske crkve, po nalogu premijera Ive Sanadera  bili tokmacima razbijeni u ''par pačad'' .

 

U Karinu na lokalnoj Srpskoj (pravoslavnoj?) crkvi bila je postavljena četnička zastava sa četiri ''S'', te bilo je mnogi izreda na dan srpskog slavlja (29. 07. 2011.), pisalo je u Zadarskom listu. ''Srpska pravoslavna crkva svojim djelovanjem u hrvatskim zemljama umanjila je brojčano Hrvate preko sedam milijuna.'' (M. Marić)

 

Nije moguće da je hrvatska mladež već ''ostarjela'' zbog droge, seksa i srpskog melosa. Gdje je onaj mladenački bunt, koji je uvijek nosio hrvatsku luč?  Momci bi trebali na isti način, tokmake u ruke i razbiti sve okupatorske i zločinačke spomenike u RH, kako bi se zameo trag bizantinizmu i balkanizmu u Lijepoj našoj. Evo posla za hrvatsku mladež koja je bez posla. Posao neće biti dobro plaćen, ali će biti nagrađen dugotrajnom zahvalnošću hrvatskog naroda.

 

Hrvatska vlada, da bi ostala na vlasti do Referenduma o ulasku u EU, ponudila je Stanimiroviću, Uzelcu i Pupovcu, partnerima iz koalicije, da iz Srbije dovedu srpsku  miliciju  koja će uredovati ovog ljeta među turistima na Jadranu! Aleluja!  Možda će Hrvatska vlada produžiti mandat srpskoj miliciji, da nakon ljetnih  ''obveza'' na Jadranu ostanu u RH čuvati obnovljene spomenike svojih predaka.

  

''Beogradsko bratimljenje nema primjera u povijesti čak ni u najropskijih naroda'', zamijetio je jedan hrvatski znanstvenik svjetskog glasa. Naime, hrvatski je predsjednik pozvao svoga kolegu predsjednika Srbije da dođe na proslavu Dana hrvatske državnosti u Zagreb. Tadić je ''opravdano zakasnio'' na proslavu DHD u Zagrebu, ali drugog dana (26. 06. 2011.) je došao na komemoraciju ''srpskim žrtvama'' u Lici, u Jadovo, gdje su navodno ustaše bacale u jamu, ''među ostalima (on je izbacio i cifru!) i njegovog djeda.''. Tadić je sa svojim postupkom udario dobar šamar kolegi Josipoviću, ali - nije ga probudio!.

 

Predsjednik Josipović, nakon dobivene pljuske, pozvao je beogradsku filharmoniju i srbijanskog kolegu Tadića, da dođu u Dubrovnik na tradicionalni Dubrovački festival, da sa svojom nazočnošću uveličaju politički, a ne umjetnički događaj. Josipović u pozivu nije naglasio, da su srpski i crnogorski partizani i četnici granatirali ovaj veličanstveni grad i opljačkali njegove povijesne znamenitosti. U srpskom turističkom vodiču  Dubrovnik je opisan kao srpski grad.

 

Hrvatski je predsjednik Josipović (u suglasju sa savjetnikom Srbinom Dejanom Jovićem, koji kreira politiku u Hrvatskoj, a istodobno konzultant je britanske, vjerojatno i srpske obavještajne agencije) nastavio bez predaha s udvaranjem svome srbijanskom kolegi Tadiću  i pozvao ga na Brijune na sastanak sa bošnjačkim predsjednikom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, gdje su se dogovarali o regionalnoj suradnji dvije države i bh protektorat.  

 

Koko je uopće moguća suradnja sa Srbijom, koja još nije vratila posmrtne ostatke ubijenih Hrvata; koja nije vratila prisvojene hrvatske zemlje; koja nije vratila, niti nadoknadila, opljačkanu hrvatsku imovinu i povijesne umjetnine, preko čega Josipović, žmireći prelazi šutke?!

 

(Svako športsko takmičenje, ili ''kulturna'' predstava , političko ili gospodarsko udruživanje sa Srbijom ima velike consequences - potencijalno krvoproliće, stoga treba markirati poticatelje zločina u Hrvatskoj, da ih se može čim prije prepoznati.) 

 

Dočim, predsjednik Tadić nije nikad izostavio, u susretu s kolegom Josipovićem, naglasi kako Hrvatska treba omogućiti povratak protjeranim Srbima, odnosno četnicima koji su pobjegli; nadoknaditi ratnu štetu i mirovine onim Srbima koji su se iselili iz Hrvatske. Hrvatska vlada to zdušno čini, jer u RH najviše su privilegirani srpska nacionalna manjina i homoseksualci.  

 

Tadić također nije nikada smetnuo s uma spočitati Josipoviću  ''ustaške zločine'' počinjene nad ''nevinim'' Srbima – u Hrvatskoj (!), Jasenovac, Domovinski rat, u kojem je bio ''exodus'' Srba, te kako je Oluja bila ''zločinački pothvat''. Treba podsjetiti da je upravo Tadić nazvao Oluju ''zločinačkim pothvatom'', s čime se u Haagu očituju uz svaku presudu hrvatskim braniteljima  - da su bili učesnici  ''zločinačkog pothvata.''.

 

Tadićevi (svi!) uspjesi

 

Predsjednik Srbije Boris Tadić sigurno je danas jedan od najsposobnijih državnika (izuzevši Putina ) od svih predsjednika i premijera bivših komunističkih država i republika. Tadić je, bez sumnje, poslije Churchilla najlukaviji državnik, koji je već do sada izigrao sve svoje kolege u ''regiji'', odnosno Zapadnom Balkanu (posebice  Josipovića) i uspješno manipulira europske državnike, sud u Haagu, američke Židove i političare. 

 

Predsjednik Tadić je toliko obljubljen u Hrvatskoj, prema pisanju režimskih medija, pa bismo mogli očekivati, ako njegovi podanici/obožavatelji u  kukuriku koaliciji (SDP, HNS, IDS i HSU) dođu na vlast najvjerojatnije  će skinut Bana s konja i postaviti Borisa na Trg u Zagrebu.  Onda ćemo, uz blagoslov Kajina i Pusićke imati i hrvatske školske knjige na ćirilici. Bravo!   

 

Kada su u Haagu bile izrečene presude Gotovini i Čermaku, Tadić  je ''uhitio''  Ratka Mladića. Očito je da se je Tadić s Mladićem dogovorio da je Haag najbolje rješenje za čovjeka koji ''nije dobrog zdravlja'', pa će o njemu u Haag voditi brigu i držati ga kao kap vode na dlanu. Mladiću je također usput rečeno da ne treba ništa priznati, kao što je postupio Milošević, i što danas čine Karadžić i Šešelja –  na forumu sve negirati i odgađati u nedogled.

 

S druge strane, o Mladićevim zločinima u Hrvatskoj ne će biti ni govora na sudu, jer za počinjene zločine nema optužnice od hrvatskog tužiteljstva, odnosno Bajića. (?!)   Dakle, sudit će se Mladiću samo zbog Srebrenice, zahvaljujući Tadićevoj strategiji i usnulom  Josipoviću.

 

Ništa drugačiji scenarij nije bio s uhićenjem Gorana Hadžića,  kojeg je Tadić ''poklonio'' za više interese Srbije. Naime, Hadžić je istrošeni materijal, s hipotekom zločina, te za Tadićevu strategiju nije više upotrebljiv. S obzirom da Tadić ima mnogo bolju alternativu, koja je u kukuriku ''sazrela kao bostan'' za oblikovanje ''Republike Srpske Krajine'' u Hrvatskoj, kao što je Republika Srpska u Bosni i Hercegovini.

 

Treba se prisjetiti da su hrvatski policajci uhapsili Gorana Hadžića, na Uskrs 1991. godine, u Plitvicama u sukobu s četničkim pobunjenicima, kojima je on bio vođa.. Bio je ranjen i prevezen u bolnicu  u Zagrebu, gdje su ga obilazili i njegovali Josip Boljkovac, hrvatski ministar unutrašnjih poslova i njegov zamjenik Slavko Degoricija. Nakon što se oporavio Hadžića su hrvatske vlasti pustile na slobodu zajadno sa još 28 srpskih pobunjenika.

 

Željko Ražantović Arkan, bio je također uhapšen u Dvoru na Uni, ali je uskoro pušten na slobodu, sigurno pod istim okolnostima kao i Hadžić! Tko je u Hrvatskoj vladi odgovoran za puštanje na slobodu uhapšenih četnika (Arkana i Hadžića), čijim su zaslugama ubijeni i masakrirani mnogi (ni broja in se ne zna) Hrvati i Muslimani u Hrvatskoj i BiH?

 

Hrvati koji strašno mrze svoj narod

 

''Veliki hrvatski književnik Petar Šegedin bio je šokiran spoznajom da postoji jako puno Hrvata koji strašno mrze svoj narod. Kad god bi pomislio na tu tvrdnju velikog književnika kao simbol takvih Hrvata uvijek mi se nametala Vesna Pusić.

 

Jednom me je jedna gospođa upitala što imam protiv Pusićke. Rekao sam: Ništa. Samo se bojim da će, kad (?) dođe na vlast, izbaciti slovo ''H'' iz Abecede. (J. Pečarić, akademik, HR svijet)

 

Dr. Grga  Budislav Angjelović djed je Vesne Pusić kojoj hrvatski političari i mediji u današnjoj Hrvatskoj prešućuju  spomenuti zločinačku prošlost iz njezine obitelji, koji su bili uz četnika popa Đujića.

 

Da ovaj osvrt ne bi izgledao kao bezimena insinuacija, primjera radi, istaknut ćemo imena nekolicine elitnih (ne)uglednika, koji su najzaslužniji u tempiranju domoljubne ideje, pa i pod cijenu raspada države hrvatskog naroda. Riječ je o političarima i velikim ''antifašistima'' , na koje je Tadić izuzetno ponosan, među ostalima:  Josipović, Mesić (kojeg je Withe Power  na Balkanu izjednačio s Bin Ladanom!) Manolić, Bebić (koji već 20 godina pada u nesvijest, a predsjednik je Sabora!), Bilandžić, Boljkovac, Milanović, Pusić(i), Čačić, Jakovčić  i (X) drugi.

 

Iz redova medija: Goldstein (otac i sin), Jergović, Kuljiš, Čičak, Banac, Puhovski, Dežulović, Perišić, Grbačić, Sabalić, Radić, Polinac, Pavić, Delenčić, Bešker,  Vresnik, Lukež, Radusinović, Butković, Čadež, Tomić (A.),  Pofuk, Lovrić, Pavičić, Stankovic -Aco i (X) drugi. Žalosno je da  ove osobe koje smo spomenuli, i drugi slični njima, uživaju plodove slobode a mrze hrvatski narod i hrvatsku državu. 

 

Uzmimo da u Hrvatskoj ima maksimalno 45 tisuća (odnosno 1%) etnički Hrvata, nazovimo ih tobožnjim antifašistima, koji su antihrvatski orijentirani i prosrpski doktrinirani; u RH također imamo petokolonaše - Srbe, koje okuplja Srpska crkva, srpske političke i kulturne udruge, čiji broj ukupno iznosi oko 3%; ima i znatan broj Talijana i Slovenaca i Bošnjaka oko 1.5 %); antihrvatskih elementa ima sveukupno 4.5% građana u RH. Ali, većina gore spomenutih spodoba dobro su pozicionirani u vlasti i medijima, dobro su plaćeni da manipuliraju hrvatski narod, odnosno 95.5 % pučanstva u RH. Ovo je apsurd!

 

Novo EU ropstvo je pred nama

 

Piše mi jedan prijatelj, kako se je teško pomiriti sa stvarnošću da smo opet prevareni. Ali nikad pokoreni! On pak misli da nije narod kriv radi neprekinute paukove mreže koja vlada medijima i koja će vladati i na slijedećim izborima. Zna se što Europa misli o Hrvatima i što nam se sprema. Sukladno tvrdnjama poslao je , kao opomenu,  stihove Tina Ujevića:   Hrvatskim Mučenicima

 

O gdje je plod od vašeg slavnog sjemena

I da li kojim plodom vaša krvca rodi

Jer roblje još smo. Samo snijuć o slobodi

Dok smrt je gluha blizu našeg plemena

 

A kukavan je Hrvat našeg vremena

Sto puta da ga stranac stalnoj smrti vodi

Ne opiruć se klanju krotko janje hodi

A ne zna zbacit groznog ropstva bremena

 

Ali vrcnuti će iskra iz tog kremena

A ako neće – sam ću zazvat pakla vrata

Da spali sve. I grom da ropski narod zatre.

 

 

Prije konačne odluke o ulasku RH u EU, treba provesti referendum. Mnogi poznavatelji prilika u RH vjeruju da Hrvatska vlada ima u ''torbi'' rezultate referenduma, te da je raspisivanje referendum puka formalnost. Ovakve tvrdnje su ubitačne, jer s njima se šalje poruka hrvatskom narodu da ne ide na referendum. Na  dan referenduma  treba izići u najvećem broju i reći – NE!  Ako tako ne učinimo, onda smo svi, koji se suzdržimo,  jednako odgovorni kao i oni koji će reći – DA!

 

Ako RH ode u EU  onda će to biti odlazak ''U EU – s Titom na čelu!  Kako mu je (Josipoviću) jedan od aduta EU, želi da njegova, crvena Hrvatska odmah preuzme europsku 'Titovu štafetu'. ''  (M. Ivkošić, Večernji list)

 

Druga je pak nezgoda, što je EU nametnula  RH dvogodišnji ''monitoring'' –sa zubima!, kako je izjavio Židov Uriju Rosenthal, nizozemski ministar vanjskih poslova, još je zaprijetio da će Hrvatska do ulaska u EU biti pod njezinim najstrožijim nadzorom.(BBC)

 

Uzmimo ''monitoring'' kao uvjetnu klauzulu u sklapanju braka. Recimo, da mladoženja kaže djevojci, koju kani uzeti za suprugu, da će najprije morati provesti dvije godine pod njegovom strogom kontrolom, uz obavljanje svih bračnih obveza. Nakon isteka roka, ako žena (ne više djevojka) nije ispunila sve zahtjeve supruga sa zadovoljavajućom ocjenom, onda je treba vratiti natrag odakle je i došla. Evo,  EU je stavila RH u položaj prostitutke! Koja bi luda prihvatila ovakve ''bračne'' uvjete?

 

''Protiv euro-integracije govore bezbrojni argumenti, govore svi. za ulazak ne govori ništa. Tko je onda pristaša toga utonuća 'urastanja', kako je rekao Josipović? To su oni koji ništa ne znaju i ne razumiju, ne promatraju hrvatski usud u cijelosti, nego tek iz osobnog kutka, pri čemu gutaju službene laži. Zavedeni glupani. Potom, službena nomenklatura, dakle vladajući izrodi koji se nadaju unosnom položaju u euro-birokraciji. Napokon, dojučerašnji jugoslaveni, antihrvati, kojima treba novi gospodar, novo ropstvo, jer, za razliku od hrvatskih naivčina, dobro znaju da u Euniji Hrvatska propada. (Ana Lučić, Hrvatski radio Toronto)

 

Hrvatskom narodu treba dati a kick in the ass! Parafrazirat ćemo Orwellovu frazu: Hrvatski se narod neće pobuniti dok se ne osvijesti, a neće se osvijestiti dok se ne pobuni! Prema tome ne treba vjerujemo u slučaj sudbine. Sudbina vodi onog kojemu je to po volji, a vuče onoga koji se protivi. Dakle, po zakonu sudbine: Tko hoće, može, tko neće mora! (Ducunt volentem fata, nolentem trahunt)   

 

 

Izbori su  - ovu bitku ne smijemo izgubiti

 

Neće valjda hrvatski narod ponoviti istu pogrešku na ovim zastupničkim izborima kao što je bio slučaj na predsjedničkim izborima, da su zanemarili svoje nacionalne dužnosti – izići na birališta i glasati za najbolje ljude.

 

Na ovim  općim izborima hrvatski narod ima veliki izbor: ponovo birati vladajuću stranku - HDZ-u, u kojemu su koalicijski partneri srpski zločinci, i koja je za ulazak RH u EU pod svaku cijenu; ili birati  kukuriku koaliciji u kojoj su okupljeni brojni (anti)fašisti i jugo-slavi;  koji su protiv samostalne, nezavisne i suverene  hrvatske države; koji  sustavno guraju RH u regiju, u Balkansku zajednicu, pa i u EU, ali – (uvjetno) zajedno sa Srbijom. Kukurikanje (alektryonmache), kod stari Grka je bila omiljena zabava: gatanje, proricanje i vračanje, ujedno i omiljena borba pijetlova. 

 

S druge strane imamo još (samo!) 104 političke stranke i zajednice, koje su u većini državotvorne, i koje se opiru strankama u vladajućoj koaliciji i strankama u oporbenoj koaliciji, ali pojedinačno su od manjeg značaja, a nisu se uspjeli ujediniti u jednu državotvornu, višestranačku zajednicu ili blok - od  zadnjih  izbora, koji su bili prije četiri godine, pa je iluzorno sada očekivati nekakva udruživanja, jer vrijeme je na izmaku.

 

Što, dakle, ostaje hrvatskom čovjeku, kao izborna alternativa, u ovom času? Ništa drugo nego birati pojedince iz stranaka koje nisu bile u vladi ni u oporbi u ovom zastupničkom mandatu. Naime, mnogi zastupnici u aktualnom Hrvatskom saboru, ne bi trebao biti ponovo izabran, jer baš nijedan zastupnik nije, u znak prosvjeda, zbog donošenja velikog broja štetnih zakonskih  promjena ,napustio svoju stranku – zbog vlastitog uvjerenja (!?), nego su izreda  glasali po stranačkim uputama.

 

Ovi su zastupnički izbori isto toliko presudni za opstojnost nezavisne države hrvatskog naroda kao što je bio Referendum za odcjepljenje Republike Hrvatske iz Jugoslavije. ''Nema prosperiteta ni blagostanja u sluganstvu i ropstvu, nego jedino i isključivo u slobodi. To vrijedi na osobnoj, individualnoj ljudskoj razini, a na razini države i državništva sloboda je državna nezavisnost i suverenitet. I to nema alternative. Slobodna i nezavisna država Hrvatska nema alternative.'' ( M. Franancišković, hkv.hr)

 

Hrvatski je narod umno bogat, jer ima izuzetno veliki broj izvrsnih intelektualca,  znanstvenih stručnjaka i političara, koji se javljaju sa svojim pogledima u svim mogućim oblicima priopćavanja, izuzevši u režimskim medijima. Samo je pitanje koliko narod prati taj učinak  i koliko do toga drži? Mi čvrsto vjerujemo da hrvatski narod neće dati kukuriku koaliciji  u miru - ono što smo s krvlju oslobodili u Domovinskim ratu.

 

Očevidci smo, da se uz pomoć elektronskih sredstava priopćavanja ruše diktature u svijetu i stvaraju nova demokratska uređenja; organiziraju se prosvjedi u isto vrijeme u nekoliko država, čak i diljem svijeta. Danas u RH 39.4% stanovnika koriste Internet, još više koriste Twitter, Facebook, bezbroj pojedinaca i udruga imaju svoj Blog, koji  imaju pet puta veću čitanost od svih dnevnika – zajedno. You Tube  je rašireniji od HTV.  Prema tome, hrvatski narod ima mogućnost da bude informiran i organiziran, te da na ovim izborima izabere čestite zastupnike u Hrvatski sabor, koji bi u novom sazivu trebali donijet mnoge zakonske izmjene za boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda.

 

Ako imamo nevaljalog predsjednika, onda moramo imati valjan Hrvatski sabor!    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!