coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Pismohrana arrow Proglas na Dan državnosti: Poziv na dostojanstvo i odgovornost
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
Proglas na Dan državnosti: Poziv na dostojanstvo i odgovornost PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 26 Lipanj 2011
Proglas na Dan državnosti: Poziv na dostojanstvo i odgovornost

25. 6. 2011. Subota, 25 Lipanj 2011 17:22

Svakom Hrvatu u Domovini i izvan nje sudbina je Hrvatske na srcu jer je to i njegova sudbina. Onaj tko to zaboravi, prije ili kasnije spozna da je bio u zabludi. Hrvati izvan Domovine sastavni su dio hrvatskoga bića, i u njima su nemjerljivi potencijali za budućnost našega naroda i Domovine.

Kad god je Hrvatska bila u pogiblji, Hrvati izvan domovine su joj došli u pomoć. Na žalost, njihovo domoljublje i spremnost na pomoć Domovini bili su u nedavnoj prošlosti ponekad zloupotrebljavani. Ipak, najveći je dio te pomoći iskorišten u svrhu naoružanja i obrane Domovine. Sa sigurnošću se može reći da se Hrvatska ne bi obranila bez pomoći izvandomovinske Hrvatske, u naoružanju, opremi, novcu i ljudstvu. Hrvatska je opet na raskrižju. Zemlja je u gospodarskoj, političkoj i moralnoj krizi. Za to, krivicu snose političke elite koje su uz pomoć vanjskih čimbenika i preostalih jugokomunističkih struktura instalirane na vlast nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Vodstvo današnje vladajuće stranke je suprotnost onome koje je stvorilo državu.

Vodeća oporbena stranka je sljednica nekadašnje Komunistièke partije. Te se dvije stranke namjeravaju izmjenjivati na vlasti do potpunog uništenja hrvatske države i njezinog utapanja u nadržavnim asocijacijama. Hrvatski generali osuđeni su u Haagu, a progon branitelja nastavlja se i na domačim sudovima. U tu svrhu ustrojena su četiri specijalna sudišta u Hrvatskoj, rad kojih će nadgledati haaška ispostava smještena u Sarajevu. Moralna i politička destrukcija društvenog života odvija se kroz djelovanje specijaliziranih građanskih udruga financiranih iz inozemstva; bankarski sustav je u stranom vlasništvu, a uloga HNB svedena je na čuvanje interesa tog vlasništva.

Glasaèko pravo Hrvata izvan domovine svedeno je na simboličnu razinu, dok je nacionalnim manjinama osigurano dvostruko pravo glasa, tako da se danas vlast u zemlji ne može ustrojiti bez odobrenj stranke donedavnih pobunjenika protiv Hrvatske. Planiranim i nepotrebnim inozemnim zadžiivanjem, naša zemlja je od godine 2000. do danas dovedena na rub dužnièkoga ropstva, a svrha te operacije je konačno preuzimanje hrvatskog nacionalnog bogatstva ispod svake razumne cijene. Rastakanje hrvatske države je u tijeku. Trenutne upravljačke ''elite'' u Hrvatskoj u tom svom nečasnom i štetnom poslu neće prestati ni zastati. Uostalom zato i postoje dvije ''partije'' u Hrvatskoj. Zato se njih jedino može zaustaviti udruženim djelovanjem svih domoljubnih snaga, ujedinjenih na platformi očuvanja hrvatskog suvereniteta, samostalnosti i slobode. Hrvatski suverenitet je nedjeljiv, neprenosiv i jedino čvrsto jamstvo hrvatskog opstanka, slobode i prosperiteta.

Moj životni put znate. Živio sam i bio spreman umrijeti za jednu ideju. I nijednoga trenutka zbog toga nisam požalio jer ta ideja nije bila neka apstraktna misao nego živa stvarnost, zemlja, ljudi, povijest, mitovi i snovi o budućnosti, ukratko – Hrvatska! Najuzvišeniji trenutak novije hrvatske povijesti i ostvarenje naših ideala dočekao sam u zatvoru, i činilo mi se da je svrha moga križa ispunjena i okrunjena veličanstvenom pobjedom hrvatske slobode. Moje su molitve uslišene, i moji su se snovi ostvarili. Ali nažalost Hrvatska koju sam zatekao nakon povratka iz američkog zatvora već je bila na putu propasti i autodestrukcije. Teško je bilo gledati kako su iz dana u dan bile blaćene njezine svetinje a uzdizali se njezini neprijatelji..

Da sam se pravio da to ne vidim, izdao bih sve za što sam se čitavi život borio. Dragi prijatelji, uzmaka više nema, Domovina opet zove! Svaki hrvatski domoljub pljunuo bi na svoj dosadašnji rad za Domovinu kad se opet ne bi odazvao! U ovom odlučnom trenutku, Hrvatskoj su potrebni značajni ljudi koji su vlastiti ego i vlastite interese spremni podrediti ideji slobode i napretka.. Potrebno je snažno vodstvo –nepodmitljivo, neokaljano, neustrašivo, odlučno, i sposobno, koje će ostvariti narodne interese. Okupio sam na platformi obrane hrvatskog suvereniteta i vraćanja dostojanstva i ponosa cijelom hrvatskom narodu, radniku i branitelju kao i umirovljeniku i mladima, skupinu časnih, hrabrih i u hrvatskom narodu utjecajnih ljudi: svojevrsni Glavni stožer kojemu je glavna zadača ujediniti raspršene domoljubne snage u jedinstvenu frontu koja će se na predstojećim izborima ponuditi kao jedina hrvatska opcija i suprotstaviti se daljnjem rastakanju Hrvatske.

Svu svoju energiju i ugled spremni smo uložiti u stvaranje i jačanje takvog pokreta koji će biti brana daljem urušavanju hrvatske države i njezinom uvlačenju u neku novu južno-slavensku tvorevinu. Vrijeme je da opet prihvatimo našu odgovornost i kao narod uzmemo vlastitu sudbinu u svoje ruke. Sjetimo se kako je davne 1976 god. legendarni Bruno Bušić završio onaj „Poziv na dostojanstvo i slobodu“: „Ovo su sudbonosni trenutci….Vrijeme je da spoznamo sve zablude i odbacimo sva jalova očekivanja…..Čuvajući osjetljivost zauvijek nazočne neizvjesnosti, mi se ne smijemo bojati mogućih žrtava i mogućih promašaja, jer zaista – svaka pogreška vrijednija je od pustoši, svaki je čin i žrtva vrijednija od obamrlosti. Mi nemamo što izgubiti osim ropstva na koje ne možemo i ne čemo pristati.“ Te su riječi i danas itekako relevantne. Onda je cilj bio postiæč zajedništvo i hrvatsko nacionalno pitanje iznijeti na svjetsku pozornicu. Sada je cilj kroz zajedništvo svih domoljubnih silnica na ovogodišnjim izborima za Hrvatski Državni Sabor i na vlast dovesti, po kriteriju poštenja, domoljublja, i sposobnosti, najbolje što naš narod ima. Vremena je malo, ali uz Božju pomoć i pomoćVašu, dragi Hrvati i Hrvatice diljem svijeta, uz Vašu svesrdnu, moralnu, i žurnu novćanu potporu - naša će blic-akcija sigurno nadmašiti sva očekivanja.

Članovi glavnog stožera: Zvonko Bušić, dr. Davor Pavuna, dr. Goran Dodig, dr. Josip Jurčević, general Željko Sačić, Anja Šovagović Despot, Lidija Bajuk, i Marko Perković-Thompson Nekima nije poznato na koje se sve načine novac može dostaviti Glavnome stožeru. Za one koje će slati putem bankovnih transakcija ili osobnih čekova, privremena adresa je: „Hrvatski Plamen“ Žiro račun: 24950091136006720 „NAVA Banka“ Zagreb Međunarodni kod: NVBAHR 22 Za transparentnost i sve priznanice - jamčimo svojim životima.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Lipanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!