coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow GRAČAČKA NACIONALNA POLITIČKA ZBILJA Tzv. Srbi pravoslavci deklariraju se kao Hrvati-pravoslavci
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
GRAČAČKA NACIONALNA POLITIČKA ZBILJA Tzv. Srbi pravoslavci deklariraju se kao Hrvati-pravoslavci PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 18 Lipanj 2011
GRAČAČKA NACIONALNA
POLITIČKA ZBILJA
Tzv. Srbi pravoslavci deklariraju
se kao Hrvati-pravoslavci


Budući sam predsjednik udruga, čija su imena spomenuta u prijavi načelnika Općine Gračac gospodina Gorana Đekića protiv dogradonačelnika Tonija Marčića, iste općine, osjećam se prozvanim da dam svoje očitovanje, jer su moje udruge prikazane u negativnom kontekstu hrvatske političke postojanosti, državotvornosti i nezavisnosti.

Pogledajte!

Iščitavajući ovih dana tisak o gračačkim političkim događanjima, stekao sam dojam da se u Gračacu , malom ličkom gradiću ( za sada još uvijek općina) ponovno priprema balvan revolucija. Ovog puta neće to biti ona iz devedesetih godina prošlog stoljeća već malo sofisticiranija.

Najprije psihički pripremiti „napaćeni narod“, a tek onda, kad se ukaže prigoda i ona prava. Akteri ove nove, nazovimo ju „duhovne“ revolucije, su poznati srpski nacionalisti koje predvodi aktualni načelnik općine gospodin Goran Đekić. Ljude koje gospodin Đekić okuplja oko sebe, neću spominjati njihova imena, a radi se naime o ljudima istog svjetonazora koji se još zovu i Homo-duplexi. A zašto i Homo-duplexi reći ću vam odmah.

Za vrijeme popisa stanovništva gospodin Đekić upisao se kao HRVAT-PRAVOSLAVAC, a kod povjerenika Hrvatskih pravoslavnih vjernika za Općinu Gračac upisao se također kao Hrvat-pravoslavac. Istina još nije potpisao pristupnicu kao što su to već učinili njegovi sunarodnjaci pravoslavci. Vjerojatno još iščekuje službene podatke iz državnog popisa koji je nedavno dovršen, a iščekuje i zbog toga, da vidi koja će opcija voditi premoć među biračima. Ovo vam govorim s pozicije predsjednika Udruge Hrvatskih pravoslavnih vjernika, jer raspolažem sa poprilično točnim podatcima koje dobivam od povjerenika sa terena. Kvalifikaciju koju sam u proslovu spomenuo, a pokupio je iz dnevnog tiska koji ovih dana pišu o gospodinu Goranu Đekići i Toniju Marčiću, nije korektna, jer stanovništvo Općine Gračac – tzv. Srbi i Hrvati nisu nabijeni s nacionalističkim „nabojima“. Među njima, za razliku od nekih drugih mjesta u RH, s miješanim stanovništvom, vlada poprilična harmonija i sklad međuljudskih odnosa.

Pojavom Udruge hrvatskih pravoslavaca taj odnos se još više međusobno uskladio, pa se iz ove činjenice dade zaključiti da se akter ove priče, preko prelaska iz srpskih pravoslavaca u hrvatske, na vrijeme želi „prešaltati“ onim brojnim, a to su Hrvati pravoslavci i Hrvati katolici. Bilo da su koji, samo neka su brojčano veći, jer to će mu, kako sam veli, osigurati kontinuitet na vlasti. Zapravo zvuči malo paradoksalno, ali je istinito. Scenariji za gračačku priču o poremećenim međunacionalim odnosima napisao je gore rečeni načelnik, koji je na tu dužnost došao iz tzv. srpskog naroda, i to uz pomoć dvaju glumaca-odmetnika iz hrvatskog naroda. I gle sada čuda, polupismeni načelnik za svoga pomoćnika dobiva daleko pismenijeg donačelnika iz glasačkog korpusa hrvatskog naroda, gore rečenog gospodina Tonija Marčića. Kako se među njima osjetila velika razlika u kreiranju politike u svim sverama društvenog života, a poglavito u kreiranju gospodarstvenog razvitka općine, valjalo je nekoga od njih dvojice izbaciti iz igre.

Dakako, da je načelnik kao prvi čovjek imao prednost u tome. Treba izbaciti svoga pomoćnika i za njega bi problem bio riješen. Odmah se dao u špijunažu svoga pomoćnika, kako da mu nađe kakvu manjkavost i da ga s tim osnovom smijeni sa dužnosti. Nije mu trebalo dugo čekati, našao ga je. Otkrio je da je ovaj hodočastio na Bleiburg u Austriju, mjesto gdje Hrvati svake godine hodočaste da odaju počast svojim najmilijima. Uzeo mu je za zlo što se ovaj slikao pod stijegom Hrvatskih političkih uznika „Ivo Mašina“ iz Zadra i stijegom Hrvatskih bojovnika obaju Domovinskih ratova – 41/45. i 91/95. Kako je Bleiburg uzet kao metafora za sve domoljubne hrvatske stradalnike u Drugom svjetskom ratu, pokroviteljstvo za ovaj sjetni nadnevak preuzeo je na sebe Hrvatski državni sabor, sa čijim sredstvima je obnovljen spomenik, otkupljena zemlja za kapelicu te izgradnju groblja, koja je još u tijeku.

Postavlja se sada pitanje, tko bi od njih, gore spomenute dvojice čelnih ljudi u Općini Gračac trebao da povuče sekvence i da odstupi sa te dužnosti? U svakom slučaju gospodin Goran Đekić. Tim više jer vuče za sobom još niz drugih kriminalni radnji za koje je već i Uskok zainteresiran. Radi se, naime, o izmišljenim tvrtkama gospodina Gorana Đekića koje ima registrirane na sebe, a imaju naziv: -

„Euronetd“ - „Infofin@“ - „Lika gradnja“ Gračac Sve mu služe za pranje novca, a ponajviše za glumljenje „džeka“ sa tri registrirane tvrtke. Nadmašio je čak Iljfijevog i Petrova Ostap Bendera. Vrlo interesantan lik ove priče, koja, da nije tragična, bila bi komična. U svakom slučaju ovaj dogođaj u općini Gračac zaslužuje pozornost javnih mas medija koji trebaju upozoriti birače - koga su si izabrali da im općinom upravljaju. I najzad, doznajem iz pouzdanih izvora općinskih službenika, kako su se dvojica čelnika Općine Gračac sukobili, upravo na ovim kriminalnim radnjama, čiji je glavni akter načelnik Goran Đekić. Uz sve ovo treba još spomenuti da je Općina Gračac vrlo siromašna općina i da ima status općine sa posebnim skrbništvom države.

 Zanimljivo da još nitko od nadležni državni financijski službi nije reagirao. Budući sam i osobno indirektno oblaćen s istupom g. Đekića, pozivam se i na Zakon o tisku te zahtijevam od gl. urednika da u cijelosti objavi ovaj prosvjed. Zadar,16.lipnja 2011.g. Ivo Matanović
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 3
Korisnika online: 2
  • addiefj11
  • JoshuaBoiff
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!