coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow ZAJEDNISTVO U BOGU I NARODU HRVATSKOME
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
ZAJEDNISTVO U BOGU I NARODU HRVATSKOME PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 24 Svibanj 2011

 

 

 

ZAJEDNISTVO U BOGU I NARODU HRVATSKOME

 

Izvjesce: BLEIBURG. Autor ovoga izvjesca, na DRAGOVOLJAC.COM gospodin Nenad Santalab u svome izvjescu za ovogodisnjicu sjecanja na bleigursku tragediju hrvatskoga naroda,pise 14. svibnja 2011,uz ostalo sljedece:

“Informacije koje su se čule sa govornice u Bleiburgu zastrašujuće su jer se govorilo o preko 500 000 masakriranih hrvata, muslimana i drugih narodnosti”…

 

Zaista su zastrasujuce cinjenice o pokolju hrvatskoga naroda na Bleiburgu i na kriznim putevima.  Zlocinci nad hrvatskim narodom moraju dozivjiti sud pravde! Pocinitelji zlocina na Bleiburgu moraju kazniti hrvatski zakoni za ratne zlocine. Neizbjezivo je da se mora privesti odgovornosti i one, kao sto su Stjepan Mesic, koji javno opravdvaju taj jugopartizanski i cetnicki zlocin nad hrvatskim narodom, hrvatskim vojnicima i civilima.

 

U ovome navedenom izvjescu gospodin Nenad Santalab govori o Hrvatima i muslimanima. U civiliziranome svijetu, nigdje ne postoji narod istoimeni po vjerskoj pripadnosti, pa je neprihvatljivo kad se govori o zrtvama na Beliburgu da su tu za slobodu hrvatskoga naroda poubijani Hrvati i muslimani. Odmah se mora postaviti pitanje, koje su narodnosti ti poubijani muslimani? Neizbjezivo je vazno da svi Hrvati vec jednom moraju znati, a to je, da ne smijemo mijesati pojmove Hrvat i musliman, odnosno pojan narodne, nacionalne pripadnosti i vjerske pripadnosti.

 

Danas zivimo u 21. stoljecu, Vjera i nacija nisu niti mogu biti istovijetni.

Na Bleiburskom polju i kriznim putevima poubijani su Hrvati katolici, Hrvati muslimani i Hrvati pravoslavci, a vjerovatno i Hrvati  drugih vjera.Tome svjedoci podignuti spomenik poubijanim Hrvata na Bleiburskom polju, po jugopartizanskim i velikosrpskim zlocincima, koji izricito porucuje jedinstvenost hrvatskog naroda u Bogu i naciji. Sredisnji znak na tome spomeniku je hrvatski povijestni grb. S lijeve strante zastitcen je krizem, znakom krscanstva u Hrvata, a s desne strane zastitcen je polumjesecom, znak islamstva u Hrvta.

 

Takodjer je potrebno dobro promisliti i o drugoj poruci gdje se prikazuje majka Hrvatica kako place na groblju pred podignutim u zajednistvu, nadgrobnim spomenicima dvijuh vjera u Hrvata,krscanska i muslimanska. Dakle za slobodu hrvatskoga naroda poubijani su po srbocetnicima i jugopartizanima i Hrvati krscani i Hrvati muslimani. Nazalost neki  politicari i njihovi sljedbenici u RH i u BiH govore da muslimani nisu Hrvati, nego su oni “muslimani” ili Bosnjaci po naciji. Svatko ima pravo na svoj izbor razmisljanja, ali bi svi morali znati da  je ta nacionalnost izmisljena po velikosrpskim osvajacima, kako bih podijelili hrvatski narod po vjerskoj opredjeljenosti i takao podijeljene i posvadjene, lakse nas toliko pobili u ovome zadjem ratu, u kojeme su na zlocinu i genocide, etnickom ciscenju, stvorili jos jednu srpsku drzavu zvana “Republika Srpska”. Jos k tome srpska lukavost izazvala je rat izmedju Hrvata i Bosnjaka na nasu obostranu golemu stetu.  Moramo prihvatiti povijestnu cinjenicu da su muslimani u Bosni i Hercegovini po krvi, po genijama Hrvati.

 

I danas ima mnogo ljudi u Republici Hrvatskoj i u Republici Bosni i Hercegovini koji su islamske (muslimanske) vjerske pripadnosti ali se osjecaju Hrvati po nacionalnoj pripadnosti .Zato molim sve Hrvate i Hrvatice, a posebno hrvatske intelektualce da malo vise porade na objasnjenju da Hrvat moze biti svatko tko to zeli, bez razlike njegovoj vjerskoj pripadnosti, pa i mi Hrvati katolici moramo prihvatiti cinjenicu da nije netko Hrvat zato sto je katolik, ili da katolik nije uvijek Hrvat.

 

Jozo Cuk

17.Svibnja 2011

Melbourne

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!