coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow Hrvatski pravoslavac Đuro Plavljanić napadnut od susjeda tzv. Srba samo zato jer se borio za Hrvatsk
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
Hrvatski pravoslavac Đuro Plavljanić napadnut od susjeda tzv. Srba samo zato jer se borio za Hrvatsk PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 11 Oľujak 2011
Četvrtak, 10.03.2011 12:27 Autor: Marin Fran  

Hrvatski branitelj napadnut od

svojih susjeda tzv. Srba samo zato

 jer se borio za Hrvatsku

Hrvatski pravoslavac Đuro Plavljanić je u rodnoj Jošavici 'svojima' postao "ustaša"
 
 
JOŠAVICA - Da je nezahvalno biti hrvatski branitelj srpske nacionalnosti još jedanput je pokazao slučaj Đure Plavljanića. Unazad nekoliko godina, više puta je u srpskom selu, rodnoj Jošavici imao problema zbog činjenice da je bio hrvatski branitelj i dan danas član Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Za mještane Jošavice, on je Ustaša.

Od petnaeste godine ne živi u Jošavici, već dolazi povremeno sam ili s obitelji posjetiti staru majku. No, gore na selu očito ne zaboravljaju da je na hrvatskoj strani bio u Domovinskom ratu. Jučer se ponovno dogodio incident kojeg je prijavio policiji, no boji se da će kao prethodna dva puta, tu sve i stati.

Oko 12 i 40 zajedno je sa kćerkom Nevenom čekao autobus za Petrinju. Tada ih je vidjela mještanka Zora koja ih pozvala k sebi da skrate vrijeme dok čekaju autobus. Krenuli su prema njoj ušli u dvorište. Uskoro je u susjedno dvorište parkirao čovjek kojeg cijeli život zna pod imenom Rade Ranić iako je na policiji saznao kako mu je pravo ime Damjan. Čim ih je vidio, dobacio je Zori: „Što držiš te ustaše u avliji. Teraj to van.“, prepričava Đuro.

Oni su ostali, a Ranić opet dobacuje, ovaj put Đuri: „Imam ovdje veća prava nego ti. Izađi van na cestu.“ Na to Đuro odgovara: „Nisam dobro čuo.“, a Ranić ponovno: „Ili izađi van ili ću te ja riješiti.“ Nakon toga je izašao iz dvorišta, pričekao autobus. Kad je došao u Petrinju, sve je prijavio policiji. Tamo su mu rekli da će obaviti razgovor s Ranićem i da će on i njegova kćerka biti pozvani kao svjedoci na sud. No, Đuro je rezigniran jer se ništa takvog nije dogodilo prethodna dva puta i ne vjeruje da će ga se zvati na sud. „Zašto sam ustaša, ako sam pripadnik hrvatske vojske?“, pita se.

„Sumnjam u pravosuđe jer je do sada zataškalo tri napada. Pitam premijerku, ministra, tko je taj koji može zataškati takva djela.“ Ovaj zadnji događaj je na neki način Đuri kap koja je prelila čašu. Još 2008., kada je njegovu majku posjetila i donijela pokućstvo ekipa emisije Istraga, Đuro je medijima ispričao incidente koji su se dogodili nedavno. Te godine je u granje iznad njegove mame i nećakinje, dok su brale kestene u šumi, pet metaka ispalio mještanin Tihomir Žilić. Nedugo nakon toga Ranka Ranić, Žilićeva punica, dobacila je Đurinoj majci prijetnju „Možeš omrknuti, nećeš osvanuti.“

Sve su ovo napadi i prijetnje, a kako se ništa ne riješava, Đuro sumnja u hrvatsko pravosuđe.

Komentari
Traži
uznik  - Tzv. Srbi povratnici napadaju svoga susjeda   |SAdministrator |2011-03-11 21:22:22
Slučaj za hitnu prijavu protiv izazivača nereda i sijanja mržnje. Gospodo
branitelji što čekate, zašto ne zaštitite svoga suborca i barta
Hrvata-pravoslavca, koji se s vama rame uz rame borio za oslobođenje Domovine od
srpskih pobunjenika i od četnika iz Srbije
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Petak, 11 Oľujak 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!