coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow Iz Udruge Hrvatskih političkih uznika - Priopćenje
Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019
 
 
Iz Udruge Hrvatskih političkih uznika - Priopćenje PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 29 Siječanj 2011

Iz Udruge Hrvatskih političkih uznika:


Priopćenje

 

Kojim osuđujemo indolentnost, licemjernost, lažna obećanja od vrha do dna,  svih institucija  RH u odnosu na branitelja Purdu. Počinjen je težak  propust jer vlasti  RH  nisu zatražile izručenje Svog državljana da mu se sudi pred sudom u našoj državi, što su bile dužna učiniti. Sada svi, baš svi, pa i ovi branitelji koji tobože podupiru Purdu  ni ne spominju ovaj propust institucija RH. Pravno ovaj propust znači da se pred ekstradicijskim sudom u BiH isključivo raspravlja o zahtjevu Srbije o tome da se Purda isporuči Srbiji . O dužnosti RH da podnese zahtjev da BiH isporuči, kako se to ružno kaže, odnosno da vrati hrvatskog državljana njegovoj  državi, ni spomena, pa ostaje potpuno nejasno ili potpuno jasno,zbog čega ovaj propust  i kojim su ciljevima bili vođeni oni koji su počinili ovaj propust. Propust upućuje na zaključak da su htjeli izbjeći suđenje Purdi pred hrvatskim sudom pa kako je već  donesena odluka da nema dokaza da bi ovaj branitelj počinio kazneno djelo, ovakav propust pokazuje se zlonamjeran ili pak podilaženje i žrtvovanje preko Purde suvereniteta RH iako su za postizanje suvereniteta  mnogi dali svoje živote . Da su  zatražili izručenje u ime RH bili bi u mogućnost da ovdje sude i oslobode ovog branitelja kad su već našli da protiv njega nema dokaza za počinjenje bilo kakvog zlodjela.
Umjesto toga dopuštaju njegovo izručenje drugoj državi, Srbiji,  pa joj time izravno pogoduju i omogućuju da ova agresorska država  pred svijetom stekne dokaze o svojoj demokratičnosti u slučaju eventualnog oslobođenja Purde kao da poštuje ljudska  prava i iz toga izvuče golemu korist.

Kako onda okarakterizirati  propust nadležnih u RH da zaborave podići  zahtjev da traže  da svog državljana sude u njegovoj državi ??
Zbog čega nije zatražena isporuka  branitelja Purde prije nego što je  Državno odvjetništvo  u Osijeku po prijavi srpskog tužilaštva za ratne zločine  tu prijavu odbacilo? Zašto nije doveden u  Osijek da mu se sudi, pa se u toku postupka utvrdilo da nema dokaza za djelo koje mu se stavlja na teret , već se odbacuje kaznena prijava što bi navodno trebalo imati utjecaja na sud u BiH da odbije isporučivanje Srbiji.?  Čemu uopće ovaj postupak Državnog odvjetništva u Osijeku,  kad  razlozi odbačaja kaznene prijave ne vežu srpsko pravosuđe? Najposlije imali ikakve mogućnosti da hrvatska javnost sazna kako glasi  ugovor  koji su sačinili Bajić i srpski tužitelj za ratne zločine? Što tamo piše? Zbog čega se taj tekst  taji od naše javnosti? Radi tajenja sadržaja ovog sporazuma, opravdano se može zaključiti  da je sačinjen u korist Srbije. Da li se taji zbog  prikrivanja nekih sumnjivih ciljeva i radnji, ili  zbog utajivanja da se javnost obmanjuje to se ne zna ali se može naslutiti po ovom postupku da je na ovakav način udovoljeno svim zahtjevima  i realizaciji velikosrpskog koncepta. Kako može jedna suverena država dozvoliti da na njenom teritoriju djeluje pravni sustav druge države; jer događaj za koji Srbija traži izručenje hrvatskog državljana io, dogodio se na teritoriju RH i stoga je postupak u isključivoj nadležnosti i pravosuđa RH?

Ovaj zahtjev srpskog pravosuđa direktno je narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Dakle institucije RH su učinile klasičnu veleizdaju jer dopuštaju srpskom pravosuđu da donosi sudske odluke za događaje na teritoriju RH, na kojem važe isključivo hrvatski zakoni.

Javio se i Đakić zastupnik u Saboru i istovremeno predvodnik neke od frakcija branitelja. Ne možeš vjerovati na što sve ovi nadođu kako bi opravdali svoje propuste. On kaže da će zatražiti ostavku ministra pravosuđa RH ako se zatočeni branitelj Purda isporuči Srbiji. Kave će koristi od toga imati Purda??
Umjesto da  je ranije u ime frakcije Udruge branitelja kojoj je na čelu, zatražio da se Purda isporuči RH, sad sramno, iako su svi svjesni  činjenice  da o sudbini Purde odlučuje drugi i da  će suđenje  biti u Srbiji,  pušta magla i tobože optužuje ministra pravosuđa za nekakav propust. Prije toga smo od svih  čuli da će Purda biti na slobodi, što  su unisono trubili, od ministra branitelja pa nadalje iako za to nisu imali bilo kavu podlogu, niti su na tome radili, osim što su uvjeravali javnost da će biti slobodan.

Nažalost u tu lažnu kampanju uključili su se  i odvjetnici nesretnog Purde, neistinito prikazujući da će biti pušten na slobodu.
Ovakva tvrdnja o  puštanju na slobodu iz ekstradicijskog zatvora, mogla bi doći u obzir samo u slučaju kada bi Srbija odustala od zahtjeva za izručenje.
U suprotnom, tvrdnje o puštanju na slobodu su obična neistina i laganje svoje javnosti, ako ne predstavljaju još teži oblik nekog zlodjela  protiv Ustava.

 

Mirsad Bakšić, dipl. pravnik A i Dr. Stjepan Murgić

 

Komentari
Traži
j.p.križpolje  - Zločini komunizma i UDBAŠA   |92.77.23.xxx |2011-01-31 15:24:00
Ja sam novi na vašem Portalu pa ću biti kratak, ali imam puno da rečem jer sam
sve doživio kao politički Robijaš u Staroj Gradiški i na Golom Otoku ali
komunisti nećedu da se o tome priča jer za CRVENE Fašiste ponjihovom bilo bi
najbolje da se sve zaboravi.
I da mogu i dalje da šire propagandu o Ustašam i da
možedu i dalje brukat sve šta je Domoljublje i Hrvatsko.
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!