coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow Komunizam treba iskorjeniti EU-lustracijom i drugim načinima
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
Komunizam treba iskorjeniti EU-lustracijom i drugim načinima PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 26 Siječanj 2011

     
 
|

Dragan Hazler

 
   
Mr.sci. Dragan Hazler piše:

Cardinalu i nadbiskupu Zagrebačke nadbiskupije

 Dr. Josipu Bozanić


Komunizam treba iskorjeniti

EU-lustracijom i drugim načinima


Hvaljen Isus i Marija!
Preuzvišeni gospodine nadbiskupe Josipe Bozaniću!
Dozvolite da se najprije predstavim. Starac sam, Hrvat u 9. desetljeću života, kršćanski katolički vjernik, vrlo Vas poštivam po djelima i polazeći od toga, pišem Vam ovo pismo.
Unaprijed se ispričavam jednim stavom velikog pisca i mudraca L.A. Senecae, koji je navodno iznad radnog stola imao slogan: "Prijatelj mi je onaj, koji me kritizira, a ne onaj koji me hvali!"

Kritizirat ću komunističke zločine počinjene Crkvi, a ne nadbiskupa
Ja ću u ovome pismu primjeniti jedno i drugo, ali neću kritizirati Vas osobno, nego komunistička zlodjela, posebice komunistička zlodjela, koja su:
-počinjena na živoj Crkvi: ubijanjem, mučenjenjem, progonom i drugim načinima zlostaljanja visokih crkvenih dostojanstvenika (nadbiskupa i biskupa), svećenika, redovnika, redovnica, pomoćnog crkvenog osoblja i vjernika);
-počinjena na sakralnim objektima (crkvama, kapelicama, župnim uredima, vanjskim raspelima, kipovima, i grobljima);
-komunistička zlodjela počinjena pljačkom zlatnog i drugog sakralnog inventara, umjetničkih slika, kipova i drugih crkvenih vrjednota;
-komunistička zlodjela uništavanjem Matičnih crkvenih knjiga, arhivske građe i drugih kulturnih, vjerskih i povijesnih djela;
-komunistička zlodjela konfiskacijom crkvenih zgrada, građevnog i poljoprivrednog zamljišta, gospodarskih objekata i inventara...

Ovo je tek primjerice navedeno kao podsjetnik bez navođenja brojčanih i drugih podataka, o komunističkim zločinima tijekom Drugog svjetskog rata i poraća, koja su Vama, uzoriti nadbiskupe poznatija, nego meni, a ja ih navodim samo kao podsjetnik.

Komunistička i fašističko-četnička zlodjela na Crkvama 1991-1995.
Dodajem i to da su komunisti i četnički fašisti u ratu protiv Hrvatske  (1991-do 1995):
Totalno uništili samo u Hrvatskoj (bez BiH) 380 crkava
Velikim dijelom, jedva popravljivo su uništili 416 crkava
Osjetno uništili s mogućim popravkom  630 crkava
Uništeno nepopravljivo i s raznim stupnjem uništenja, ukupno 1426 crkava.
Podatci iz knjige:  Die verwundete Kirche in Kroatien - Die Zerstörung des sakralen  Bauerbes Kroatiens (1991-1995), Zagreb 1996
Ne navodim broj ubijenih i mučenih svećenika i vjernika jer do danas nije točno utvrđen, a dosadašnje (nepodpuno!) brojčano stanje je Vama, gospodine Nadbiskupe poznato pa neću obterećivati ovo pismo.

- Hrvatski katolički vjernici  vole i hvale svoga nadpastira
Zaslužujete najvrhunskije pohvale za svoj neumorni, vrlo korisni i potrebni rad kao Bogom dani uzorni patir, predvodnik, učitelj... i savjetnik svoga vjerničkog Hrvatskog naroda. To Vaše svojstvo i djelo prepoznao je i sv. Otac pa nas je ugodno počastio Vašim nedavnim unaprijeđenjem, na čemu Vam osobno čestitam!

Politika nema mjesta u Crkvi!
Vi, gospodine nadbiskupe Bozaniću ste posve u pravu, kad ne dozvolite održavanje političkih skupova u Crkvi. Ako je do mene, bezbroj puta ću Vam dati moju podršku za Vaš takav stav. Ponavljam nedvojbeno: Političari ne smiju održavati svoje govore u prostoru Crkve! (Dragan Hazler)

Najavio sam pohvalu i kritiku
Ne mogu Vas kritizirati jer djelujete odlično i nastavite tako, nego ću kritiku zamijeniti s opisnim pitanjima, kako slijede:

Hrvati su vjernički narod. Mislim da su kršćansko-katolički dosta zreli, nacionalno variraju prema utjecajima na njih, a politički su jako zaostali. Još uvijek su slijepa glasačka mašinerija onakova, kako je odgajana u eri komunizma. Zato i danas glasuju za komuniste. Tako će, bojim se i nastaviti jer im se kroz glasačke liste nude u svima strankama pretežno komunisti.

Takvi komunisti su doduše pohranili u osobnu pismohranu svoje partijske knjižice; neki od njih sjede u prvim klupama u Crkvi, za vrijeme Bogoslužja, napose u predizborno vrijeme, ali su u svojim prljavim dušama ostali isti ili su postali još prljaviji (korupcijom i krađom...).

Moje je pitanje:
Što Crkva, mislim na crkvene dostojanstvenike mogu i trebaju učiniti na političkom osvješćivanju svojih vjernika?
Vjernik (-ca) se ispovijedi i pričesti, molitvom zahvali Bogu za Dar primljen u Svetoj hostiji, u Tijelu Kristovu i izgovara: "Kajem se iz svega srca svoga... i čvrsto odlučujem, da ću se popraviti i neću više griješiti!"

Sa Svetom hostijom u sebi glasuje za komunizam i ostatke Udbe
Vjerniku (-ci) se još nije rastopila (simbolično mislim!) Sveta hostija u ustima i s Njom griješi jer toga dana na izborima daje svoj glas za komuniste i udbaše.

Bit ću još konkretniji u svome opisnome pitanju:
Zagreb i Rijeka su dva najkatoličkija grada u Hrvatskoj. Kako to da u Zagrebu i u Rijeci vlada komunistički SDP?
Što može, što mora i što treba (!!!???) učiniti i kako djelovati Katolička crkva u Hrvata, da u najjačim katoličkim centrima Zagrebu i Rijeci ne vlada komunistički SDP!!!???

Komunizam je grijeh isto kao uništeni fašizam
Još uvijek među nama živi i djeluje komunizam kao najveći grijeh kroz najveća svevrstna zločinstva u čitavoj ljudskoj povijesti.
Glasovati za komuniste je glasovati za grijeh, a time je pogaženo sve ono, što Crkva uči i daje svojim vjernicima!
Ima komunista, čak i komunističkih udbaša i srodnih grješnika (teških zločinaca!) u svima strankama, napose u vladajućem HDZ-u i njegovim trabantima. O tome nam svjedoči Remetinec, itd...
Međutim, SDP je nasljednik zločinačkog komunizma i to imenom, sastavom, tradicijom, sadržajem... i ateističko-komunističkim djelovanjem.
Komunizam i ostatci Udbe su uveli sva zla u strukture hrvatskih vlasti: korupciju, klijentelizam nepotizam, pljačku...
Naziv SDP je gigazločinac Tito dao još 1943. godine za svoju KPJ i danas ga nosi ta komunistička partija (ne zove se čak niti: stranka i neme u sintagmi pridjevskoimeničku apoziciju: "Hrvatska"!).
Upravo radi spomenutih i drugih grijeha, moja kritika je najjača protiv SDP-a, što ne isključuje moju kritiku komunista u svima političkim strankama u Hrvatskoj.

Europska Unija je objavila Rezoluciju o lustraciji komunista
Imamo Rezoluciju EU za lustraciju komunista. Tu rzoluciji o lustraciji komunista usvojio je i objavio u javnost Hrvatski sabor.
Ali, ni vlasti ni stranke u Hrvatskoj ni udruge "za zaštitu ljudkih prava" je neće sprovesti u djelo jer u svima (malne bez iznimke") ima komunista ili barem njihovih vjernih potomaka.

S tom zločinačkom komunistikom prošloću i današnjim komunistima u svima strukturama i razinama vlasti i upravljanja treba obraćunati. Tko i kako?!

UDBINI  OSTATCI  U  HRVATSKOJ, avangarda komunista – prepreka su demokratizaciji, gospodarskom razvoju i euro-atlantskim integracijama suvremene hrvatske države. Njihov štetan utjecaj osjeća se i na odnos Hrvatskog naroda prema kršćanskoj katoličkoj vjeri, koja nas je predvodila i spasila u svima povijesnim tragedijama.

Vrijeme sve više pokazuje da svekoliko negativno jugoslavensko komunističko naslijeđe, prožeto općom ideološko-političkom totalitarnom sviješću te anacionalnim i nedržavotvornim odnosom prema vlastitoj domovini, predstavlja svojevrsni karcinom na biću hrvatske države i društva te ih sprječava u njihovoj demokratizaciji,i gospodarskom razvoju i poimanju sebe kao Božjih bića pod okriljem Svete Crkve katoličke.

Oči naroda uprte su u Crkvu kao spasiteljicu
Mislim, da se slažemo, uzoriti gospodine Nadbiskupe u ocjeni, da je komunizam grijeh.
Nitko nije pozvaniji, nego Crkva, da se brine o svojim vjernicima, da ih zaštiti od komunizma, kao sotone, koji zavodi narod u grijeh.
Naprijed je bar primjerice navedeno, kakove je zločine počinio komunizam živoj Crkvi i svemu, što je čini i što joj pripada.
Oprostiti se može i trebamo uvijek biti spremni za oprost, jer i nama svevišnji Bog otac oprašta naše grijehe, ali trebamo znati dali netko oprost prima i popravlja se.

Komunistička sotona je među nama i zavodi vjernike u grijeh
Teško je vjerovati, da se kršćanskim oprostom može išto postići kod komunista jer oni nisu vjernici i ne prihvaćaju Božje zapovjedi niti Crkveni nauk.
Komuniste treba razvlastiti i ograničiti u njihovom štetnom djelovanju.

Treba sprovesti EU Rezoluciju za lustraciju komunizma
Hrvatski katolički vjernici vide u Vama, uzoriti gospodine nadbiskupe Josipe Bozaniću, najsnažniju, najsposobniju i najpozvaniju osobu za ustrojstvo jedne Institucije, koja će svojom ulogom oslanjajući se na EU Rezoluciju i na Odluku Hrvatskog sabora učiniti sve da se sprovedbom Lustracije obuzda i spriječi komunizam u svome obstanku i djelovanju u grijehu.

Učinite to za svoj vjernički Hrvatski narod, uzoriti nadbiskupe Bozaniću. To  očekuje od Vas vaš narod i u njemu, ovaj starac - skladatelj i podpisnmik ovog pisma.
Hvaljen Isus i Marija!
Uz izraze osobitog poštovanja i srdačan pozdrav, odani Vam
Mr.sci. Dragan Hazler, Basel, 25. siječnja 2011.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!