coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow Kuda srlja Hrvatska!
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
Kuda srlja Hrvatska! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 17 Studeni 2010

Kuda srlja Hrvatska!

 

Nakon odlaska jednoga od trojice obnovitelja Države Hrvatske, dr Franje Tuđmana, nastupila je hrvatska posttuđmanovska politička tragedija. Pa je li moguće da je osamostaljenje Republike Hrvatske ovisilo tako i toliko o jednome čelniku Franji Tuđmanu. U knjizi svojih zapisa gospodin Nedjeljko Mihanović ondašnji predsjednik Hrvatskog državnog sabora jasno piše kako je bila jedino Hrvatska stranka prava koja je podržavala Franju Tuđmana u njegovoj borbi kao i to da je bio samo jedan njegov suradnik u kojega je potpuno imao povjerenje dr. Franjo Tuđman, a to je ratni ministar obrane RH Gojko Šušak. I zaista je nevjerojatno s kojim i kakvim snagama oko sebe je Franjo Tuđman osamostaljivao i oslobađao Hrvatsku. To ne znači kako nije postojao ovaj hrvatski narod koji je tako i toliko želio svoju Slobodnu Hrvatsku.


Ali što se tiče samih čelnih prvaka primjerice Vlade Gotovca i skoro svih drugih koji su se toliko dvoumili oko osamostaljenja R. Hrvatske. Koliko je samo bilo pokušaja tijekom rata da se ukloni Franju Tuđmana. Prisjetimo se Pusić-Gotovčeve grupe koja je tražila neopozivu ostavku dr. Franje Tuđmana na svoj položaj. I onda te iste grupe Pusića kojima se na čelo stavio S. Mesić kao predsjednik HDS-a i Josip Manolić kao predsjednik ondašnjeg Županijskog doma . I da su oni uspjeli, Franjo Tuđman bi bio završio u Rakovu potoku sa svima onima koji su ga podržavali a koje se sada neprestano progoni kako Haaškim sudom tako i sudovima RH.


I upravo oni isti ratni pučisti uzvikuju kako je Franjo Tuđman bio diktator a nije im falila niti dlaka s glave za smrtne pokušaje likvidacije Franje Tuđmana kao i cijelog Hrvatskog obrambenog domovinskog rata. Jedino što su uklonjeni s položaja i ništa drugo im se nije dogodilo. A sjetimo se tragedije jednoga "mirotočivog" Andrije Hebranga koji je onako umoren u beogradskoj Glavnjači sa desecima drugih hrvatskih komunista, poput Marka Oreškovića, Ive Lole Ribara i desetina drugih koje je hrvatske prvake jugokomunizam potamanio. Jugokomunistički mućci danas su zauzeli tolike čelne položaje po svim strukturama u RH. Sva su sredstva priopćivanja u njihovim rukama i svi su položaji RH u njihovim rukama, kao i kulturne institucije RH. Nadamo se kako će se stvari pokrenuti na bolje nakon nedavnog izbora dr. Zvonimira Kusića na čelno mjesto HAZU. Sve što vladajuće strukture uzvikuju poslije Franje Tuđmana je ulazak u E. Uniju i to tako ubitačnim uzvicima "Nema cijene ulasku RH u Europsku Uniju!"


A kako vidim da se ta famozna eurotvorba već urušava jednom za drugom državom članicom te Unije, Grčka, Italija, Portugal, Španjolska, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i evo Irska za koju su tvrdili i po Hrvatskoj kako je Irska procvjetala u toj Uniji. A sada kažu da je dužna ništa manje nego sto dvadeset milijardi eura. I pitamo se iz svega glasa kuda srlja Hrvatska!? A čelnicima vladajućih i oporbe sva je politika koncentrirana za Europsku uniju. Njima ništa ne smeta što ih ti eurosnobovi prave budalama, a kroz njih i cijeli hrvatski narod neovisno od toga što i prema i najnovijoj Gallupovoj anketi preko 64 posto Hrvata ne želi ulazak R. Hrvatske u tu nesretnu Uniju kojom vladaju samo dvije tri nacije Nijemci, Francuzi i Englezi.


Zato je vrijeme da hrvatske državotvorne snage dignu svoj odlučni glas protiv svih onih koji nas na ovakav način u ovakvu Uniju žele utopiti za sva vremena. Natežu se oko novoga proračuna dok su članice EU pokopale svoj prvi europroračun! Raspad ovakve EU mora se dogoditi prije ili nešto kasnije. Države Europe se mogu zbližavati samo kroz Savez slobodnih država i naroda bez ograničavanja suverenosti, bilo najmanjoj ili najvećoj državi Europe. I onda se tu mogu naći svekolikle države kako zapadne tako i istočne Europe.

Mate Čavar

                                     

Savjet Slobodne Hrvatske

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!