coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Hrvatska treba vlast spasa, a ne smjenu loših s još lošijima
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Hrvatska treba vlast spasa, a ne smjenu loših s još lošijima PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Ponedjeljak, 18 Listopad 2010

     
 
Odgovor
 
|

Dragan Hazler

 
   

Hrvatska treba vlast spasa, a ne smjenu loših s još lošijima

 

Stankovićev NU i Pusićkin dernek su povod za ovu raspravu

Hrvatska nema niti političku kulturu niti kulturu politike. Vrhunac političke nekulture pokazao se je upravo u današnjem "NU" u rječniku srbskokomunističkog zastupnika SDP-a dr. prostatluka Željka Jovanovića i u nastupima sudionika na Pusićkinom "derneku" održanom u znak 20. obljetnice prokomunističkog HNS.

Izpričavam se, što ću radi autentičnosti koristiti u ovoj raspravi primitivizme i prostote iz rječnika druga Željka Jovanovića.

 

Hrvatska ne treba smjenu zločinaca sa zločincima

Hrvatska treba trodjelnu vlast spasa na svima razinama, koje trebaju preuzeti pošteni ljudi.

Promjenom ove totalno bolesne, korumpirane i svestrano pokvarene vladajuće politike s isto tako pokvarenim i svestrano korumpiranim političarima u oporbenim strankama Hrvatska padati još dublje u sva zla.

 

Hrvatska treba kvalitetne promjene u trodjelnoj državnoj politici, u  medijima, u policiji, u vojsci; u svima vrhovima nevladinih udruga, u kulturnim institucijamalama  i svugdje baš svugdje gdje se na bilo koji način radi štetno i nekvalitetno za Hrvatski narod i državu Hrvatsku.

 

Spomenute i druge krajnje potrebne promjene u Hrvatskoj na bolje ne može izvršiti smjena jedne nesposobne, pljčkaške i štetne vlasti protkane s korupcijom marke HDZ-a i njene koalicije sa smjenom na vlasti od još pokvarenije, nesposobnije i štetnije vlasti komunističkog, ateističkog i dokazivo pokvarenoga SDP-a sa sebi sličnima od vrha do dna protuhrvatskim, korupcijskim partnerima u HNS-u, IDS-u i umirovljenicima, koji sele iz jednog u drugi blok padajući na političku dudicu s obećanim, ali ubrzo presušenim mlijekom.

 

Vlast spasa može Hrvatskoj donijeti samo Hrvatki opći preporod

Za izlaz iz ove duboke krize, koja je danomice sve dublje, Hrvatska treba posve drugu vlast spasa uz promjenu čitave popratne infrastrukture.

 

Za tu promjenu iz zla u spas i napredak Hrvatska ne treba komunističku revoluciju SDP-a niti SDP-ovu "evoluciju", u kojoj se njeni zastupnici predstavljaju nepristojnim rječnikom ispod razine pijanih prostaka.

 

SDP se je sa sebi sličnim partnerima u vlasti od 2000-2004. pokazao, (izraženo rječnikom pseudo intelektualca, srbskokomunističkog zastupnika SDP-a dr. Željka Jovanovića), još zločinačkijom strankom od ove na vlasti.

 

Doktor prostačke primitive drug Jovanović  vidi na drugome iglu, a na sebi ne vidi brvno.

Naime, sva ova zla, u kojima se sada guši Hrvatska je posijao komunistički SPD, kad je bio na vlasti, a Jovanovićevi komunistički kolege u HDZ-u su samo nastavili sa započetom pljačkom, korupcijom, nepotizmom, klijentelizmom  i s drugim porocima iz  ateističko-komunističkoga zla.

 

Doduše, drug Želja Jovanović uz svoju primitivu dolijeva i ulje na onu protukorupcijsku vatru, koju je samokritički upalila premierka Jadranka Kosor pa nije originalan u ničemu, nego samo u svojem primitivnom prostatluku.

 

Komunistički SDP s 6-članom koalicijom je autor tajkunske privatizacije

 SDP je prodao tuđincima hrvatske banke, hrvatsku telefoniju, Hrvatsku energetiku INU, započeo prodaju PLIVE, uništio hrvatsku industriju, koja je zaostala nakon srbskočetničkog uništavanja industrije  u  okupiranim prostorima i k svemu tome SDP je zadužio Hrvatsku za 14 milijardi Eura u nepune 4 godine korupcijskog i pljačkaškog uništavanja Hrvatske.

 

HDZ sa svojim srpskim partnerom Miloradom Pupovcem, s lažno seljačkim, HSLS-ovskim i romskim koalicijskim partnerima je nastavio zacrtanu uništavajuću, pljačkašku, korupcijsku, nepotističku, klijentelističku i svu ostalu,  u propast vodeću politiku, naslijeđenu od SDP-a.  Industrija je zamrla, gospodarska proizvadnja svih oblika je eutanizirana, cvate uvoz i tuđinski trgovački lanci, raste vanjski dug na 45 milijardi Eura i sveopće podaništvo NATO-u i Europskoj Uniji.

 

Orjunaši, komunisti HDZ-a, Pupovčevi Srbi i Romi preuzimaju vlast

Od preuzimanja vlasti sestrinskoj politici, komunističkome SDP-u i koaliciji s vanjskim dugom od 22 milijarde Eura, uspjeli su komunisti i orjunaši u HDZ-u pomognuti sa koalicionim Srbima, pseudoseljacima s HSLS-om i Romima u samo sedam godina podići vanjski dug na 45 milijardi Eura. Pritome su obesposlili stotine tisuća radnika i uveli razne harače, koji haračlijskom dubinom i visinom nadmašuju harače srednjovjekovnog Franceka Tahi-ja. Dakle, u 7 godina ova krajnje nesposobna i pokvarena HDZ-koalicijska vlast, koju su napustili umirovljenici jer su se uvjerili da kroz obećanu dudicu ne dolazi mlijeko, zadužila je Hrvatsku s dodatnih 23. milijarde Eura.

 

Hrvatski vanjski dug kao najopasnije zlo valja ovdje ponoviti u 3 točke:

 

Prvo: Unatoč nekih dobrih poteza nije bezgriješan Dr. Franjo Tuđman

Tuđmanova vlast s naslijeđenim dugom, troškovima rata protiv srbskih zločinaca i obnovog svega što su srbski genocidni i vandalski zločinci počinili u Hrvatskoj te prokopom tunela za autocestu i sličnim zahvatima, zadužila je Hrvatsku s vanjskim dugom od 8 (osam) milijardi Eura, što je godišnje 0,8 milijardi Eura.

Golemi novac pristigao iz Hrvatske dijaspore završio je u džepovima i inozemnim bankovskim računima "najvećih domoljuba", koji su se borili za Hrvatsku u bračnim i priležničkim posteljama.

O Tuđmanovim grijesima Daytona i amnestije s abolicijom srbskim zločincima reći će svoje povijest za to vrijeme.

 

Drugo:Ivica Račan ruši vlast "Stranke opasnih namjera", ali ruši i Hrvatsku

"Čista" komunistička vlast SDP-a sa šestočlanom koalicijom na čelu s Ivicom Račanom zadužila je Hrvatsku uglavnom u tri godine, od nepune 4 godine vladavine s vanjskim dugom od 14 (četrnaest) milijardi Eura, što je godišnje, (prema polazištu!) 4-5 milijardi Eura.

Uz uništavanje i rasprodaju svega najvrijednijega u Hrvatskoj, ne može joj se to oprostiti s izgradnjom autoceste na dug.

Klicu i korijene svih lopovluka posijao je u Hrvatskoj komunistički SDP sa svojim, u protuhrvatstvu i drugim lopovlucima naklonjenim partnerima, napose Miloradu Pupovcu, Vesni Pusić i istarskom tajkunu Ivanu Jakovčiću.

Uz sve neizbrojive lopovluke komunisti i koalicioneri Ivice Račana prodali su tuđincima  hrvatske banke, hrvatsku energetiku INU, Hrvatsku telefoniju i još neuništenu hrvatsku industriju...

Komunistički zločinci i koalicioni partneri (čast iznimkama, koji su napustili zločince!!!) sveli su Hrvatsku u invalidska kolica. Danas se rugaju sebi sličnim zločincima na vlasti, koji su Hrvatskoj u invalidskim kolicima dodali još prosjački štap i onesposobili je za život od proizvodno rada.

 

Treće: Posebna problematična veličina je orjunaš Ivo Sanader

Orjunaško-srbska vladavina Ive Sanadera i Milorada Pupovca s podkupljivim koalicijskim partnerima, pseudoseljacima, HSLS-ovcima i Romima uspjela je ne samo opljačkati i uništiti još preustalu proizvodnju, prodati do kraja hrvatsku energetiku, Plivu...nego je zadužila Hrvatsku s vanjskim dugom od 23 (dvadesetitri milijarde) Eura u oko 7 godina, što iznosi godišnje oko 3,3 milijarde Eura. S tim dugom orjunaško-srbska koalicija HDZ-a s naprijed spominjanim partnerima nije učinila ništa spomena vrijednoga.

Orjunaš Ivo Sanader je darovao Hrvatsku u NATO, da Hrvati budu i dalje tuđinsko topovsko meso i kupovao je jaram EU s odricanjem svega hrvatskoga, počev od tradicionalnih čvaraka, kulena, sira i vrhnje do odricanja od Hrvazskog Zerpa, mora i prostora kod Prevlake i teritorija u Piranskom zaljevu.

 

Ovo posljednje mirnodobsko odricanje Zerpa i kopna je kudikamo strašniji zločin, nego prisilno odricanje hrvatskog prostora i mora za vrijeme vladavine Dr. Ante Pavelića jer je  Pavelićevo odricanje bilo posljedica Londonskog ugovora s Talijanima 1915. godine i bezpomoćno svakom Pavelićevom protivljenju jer se je nalazio u škarama od dva idiota Mussolini-ja i Hitlera.

Orjunaš Ivo Sanader se je odrekao Zerpa i otvorio put odricanja hrvatskog dijela Piranskog zaliva, da bi Hrvati dobili čvršći jaram od Europske Unije, u kojoj bi i on sebi osigurao podaničku vlast.

 

Ovu HDZ-ovsku  i pohleonu SDP-ovsku vlast treba srušiti

Dakle "čista" komunistička koalicija na čelu s SDP-om i vlastopohlepnim i protuhrvatskim nazovi političarom Zoranom Milanovićem je kudikamo lošija  za spas Hrvatske, nego što je ova dovoljno loša i dovoljno nesposobna vlast HDZ-ovskih pokvarenjaka na čelu sa Sanaderovom nasljednom "kraljicom Hrvata" Jadrankom Kosor.

 

Iz ovog političkog kaosa HDZa, orjunaško-srbske vladavine i njihovih vlastopohlepnih protivnika u SDP, itd. nema spasa, niti prevrata u napredak, nego daljnje propadanje države Hrvatske na čitavoj njenoj paleti, siromašenje Hrvatskog naroda, exodus u tuđinu i naseljavanje Hrvatske s još siromašnijega Istoka sa:  Srbima, Rumunjima, Kosovarima, Bugarima i Romima...

Ako netko misli da je spas Hrvatske u exodusu školovanih Hrvata (jer ih ne može zaposliti!) i u demografskoj nadoknadi s useljenicima iz istočnih država neka posluša Angelu Merkel, što ona kaže o useljeničkoj politici i problemima iz "multi-kulti" i socijalnih plaćanja za njih. Zanimljiva je podržka kancelarke Angele Merkel od 93% Nijemaca. 

Možda bi Hrvatska trebala od Njemačke nešto naučiti u dodjeli nadprava za useljenički "multikulti", plaćanja socijale i podpore za "multikulti" folklor i novinarstvo, u kojemu se "multikulti" izruguje s hrvatskim svetinjama.  Nije li upitno, zašto hrvatski folklor ne dobiva podporu od države i zašto Hrvatska plaća "multikulti" novine, dok jedini hrvatski dnevnik Vjesnik stoji pred stečajem.

 

Hrvatsku može spasiti samo Hrvatski opći preporod

Sve političke stranke u Hrvatskoj treba staviti na prisilni odmor ili ih spremiti u povijesnu ropotarnicu jer su pokvarene ili lažljive, nesposobne i bezperspektivne za Hrvatsku. Upravo te stranke, ponajviše HDZ i SDP su stvorile ovaj tragikomični cirkus u Hrvatskoj, kojemu hrvatska pamet treba i mora učiniti kraj, inače će one učiniti kraj hrvatskoj pameti i državi Hrvatskoj.

 

Hrvatski narod treba vlast poštenih i sposobnih stručnjaka, koje treba imenovati najboljim načinom jer svaki izbor će nam donijeti na vlast politički šljam, kao što su ga donosili svi dosadašnji izbori jer hrvatski birači padaju na političke laži i zavaravajuća obećanja izbornih kandidata.

 

Neka hrvatska pamet i poštenje sprovedu Hrvatski opći preporod

Hrvatska ima pametnih, svestrano obrazovanih, sposobnih, domoljubnih i za Hrvatsku zabrinutih ljudi u svima redovima i strukturama naroda, ali vladajuće politike sa svojim spletkarenjem od 1991. do danas spriječavaju udruživanje takovih ljudi. To vidimo u svemu, čak u rasipavanju braniteljskih udruga iz Domovinsko-obranbenog rata protiv srbskih zločinaca iz Srbije i iz redova hrvatskih Srba.

 

Potrebna je sloga Hrvata u dijapori i u Republici Hrvatskoj

Ima i u Hrvatskoj dijaspori vrhunski sposobnih, gospodarski jakih, politički zrelih, vrhunski poštenih i Hrvatskoj naklonjenih ljudi. To znadu sve političke vladajuće i oporbene strukture kao i njihovi pripuzi u institucijama i raznim udrugana u Hrvatskoj.

Umjesto da djeluju na stvaranju sloge i jedinstva svih Hrvata, ma gdje ovi žive hrvatski političari obadviju vodećih stranaka HDZ-a i SDP-a djuluju zajednički ili međusobno natjecateljski protiv Hrvata u dijaspori.

 

Najistaknutiji neprijatelj Hrvata u dijaspori je Zoran Milanović

Komunja Zoran Milanović je već promukao od govora protiv Hrvatske dijaspore, Hrvatski mediji (HTV i drugi) ne daju za Hrvatsku dijasporu čak niti dječje emisije pa naša gledaju dječje emisije na Srpskoj televiziji.

Matica hrvatska ne organizira svoja društva u dijaspori, a činila je to u najstrašnijim vrenenima crvenog mraka.

HAZU ex JAZU nema niti zavoda za Hrvatsku dijasporu, dok Akademije drugih država, uključujući balkansku Tursku, Srbiju i Rumunjsku imaju ispostave svojih znanstvenih Akademija, čak i sveučilišta u dijaspori. Turska ima u Kölnu već desetljećima središnjicu Anatolu-Univerziteta.

 

I komunistički HDZ-ovci su protiv Hrvata u dijaspori

Nije samo komunjara Zoran Milanović protiv Hrvatske dijaspore. Svojedobno je bivši Titov osobni liječnik, dr. Zdenko Škrabalo u  ulozi hrvatskog ambasadora u Bernu stvorio kroz Hrvatski sabor čak Zakon protiv uporabe sintagme Hrvatska akademija, što je zaista s onu stranu pameti.

 

HAZU ex JAZU je protiv Hrvata u dijaspori

Što tek reći na podlost HAZU ex JAZU, koja ponajvećem hrvatskom znanstveniku i istraživaču, sveučilišnome profesoru i doktoru znanosti Ivanu Đikiću ponudi pa odbije članstvo u HAZU ex JAZU. To nije zrelost jedne akademije, nego zrelost jugokomunističke senilnosti ili još gore, to je nebriga HAZU ex JAZU za suradnju sa znanstvenim institucijama Svijeta, u kojima djeluju afirmirani hrvatski znanstvenici.

Za prilog svjetskoj znanosti na istraživalačkim ostvarenjima Hrvat Ivan Đikić je primljen u Leopoldinu, koja je bez dvojbe jedna od najstarijih i najboljih znanstvenih akademije u Europi i u Svijetu.

Nije li nekorektni odnos HAZU ex JAZU prema Ivanu Đikiću barem za ispričati se?!

 

Ispred i iza HAZU ex JAZU stoji HDZ-eovski i SDP-ovski Hrvatski sabor

Hrvatski sabor slovi službeno kao osnivač HAZU ex JAZU. Taj nije ukorio jugokomunističke senilce radi podle igre sa znanstvenikom svjetskog ranga Ivanom Đikićem. Taj isti Hrvatski sabor HDZ-ovske većine nije potakao HAZU ex JAZU na osnivanje Zavoda za Hrvatsku dijasporu, iako je SDP još istaknutije protiv dijaspore, nego HDZ.

 

Taj isti Hrvatski sabor zanemaruje svaku svoju inicijativu i odgovornost za HAZU ex JAZU kao na primjer:

 

HAZU ex JAZU bi trebala imati ne samo Zavod za Hrvatsku dijasporu, nego dva doma. 

Dom  starih besmrtnika HAZU ex JAZU, među kojima ima vrijednih zaslužnika i

Dom mladih i aktivnih akademika HAZU, udruženih hrvatskih znanstvenika i umjetnika iz Hrvatske, Hrvata iz susjednih država i Hrvata iz dijaspore.

 

Dakle suvremena HAZU bi trebala biti ujedinitelj i njegovatelj svekolike hrvatske znanstvene, umjetničke, inovatorske,  neotehnološke i političke pameti...

HAZU ex JAZU to nije pa zato u njoj ne može dobiti mjesto ni Đikić, ni Radman, ni Pavuna, ni Sršen ni hrvatski znanstvenik i istraživač s blizu tristo patenata i inovacija i nitko od oko 200 Hrvatica i Hrvata, vrhunskih znanstvenika, istraživača i inovatora, koji djeluju u dijaspori. Treba dodati i ono najvažnije: Svi vrhunski hrvatski znanstvenici u dijaspori imaju velike sklonosti za suradnju s iskonskom domovinom Hrvatskom, ali ova postupa slično kao s kolegom Đikićem.

 

Tu se nešto mora mijenjati radi udruživanja svekolike hrvatske pameti, radi afirmacije hrvatskih ostvarenja, radi korištenja znanstvenih plodova izraslih iz hrvatskog stvaralalačkog uma i truda, radi zahvalnosti i priznanja hrvatskim ljudima, koji pokreću naprijed kotač suvremenosti u budućnost

U odnosu na sve to, vezano za hrvatske ljude, ako nisu blizu ognjišta HAZU ex JAZU ova ostaje maćeha i istovremeno jednaka poslušnica komunističkome SDP-u i "Stranki opasnih namjera" HDZ-u.

 

Iz HAZU, iz Matice hrvatske i Hrvata iz dijaspore trebao bi početi HOP

Iz domoljubne hrvatosložno osviještene i pomlađene HAZU, iz Matice hrvatske, iz redova Hrvatske studentske mladeži iz redova stručnih i poštenih Hrvata u domovini i u dijaspori, napose iz Hrvatskog svjetskog kongresa, iz Hrvatske akademije u dijaspori i Hrvatskih kulturnih udruga... trebala bi krenuti inicijativa i sprovedba Hrvatskog općeg preporoda.

 

Taj Hrvatski opći preporod bi trebao iz svojih redova izabrati sva četiri oblika vlasti u Hrvatskoj, smanjiti broj političkih stranaka na najviše deset, smanjiti broj županija,  općina, prekobrojnih instucija i takozvanih nevladinih udruga. 

Od golemog broja nevladinih udrugatreba ostaviti i pomgati korisne udruge, a ukinuti sve ove što parazitiraju na grbači hrvatskih poreznika, a za uzvrat etiketiraju poreznike pogrdnim nazivima. Također socijalne parazite treba prosijati na sito i rešeto. Svaki odrasli i zdravi čovjek treba raditi, a ne živjeti na socijali. To isto vrijedi i za useljenički "multikulti".  Nitko na svijetu na plaća useljenike osim Hrvatska i nekoliko njoj sličnih pribalkanskih država.

 

Hrvatski opći preporod treba sprovesti reformu na svima poljima gospodarstva, proizvodnje, rada, kulture, demografije i svega, baš svega, što spada pod naprednu i brižnu politiku jedne države.

 

Bez takovog političkog, društvenog, kulturnog i gosporarskog pokreta nema za Hrvatsku ni oporavka, ni izlaza iz ove doline suza, u koju su je gurnuli političari SDP-a i HDZ-a sa svojim koalicijama.

 

Umjesto zaključka

Ovaj opis zabrinjavajućeg stanja u Hrvatskoj nije zaokružen, jer je mirnodobsko zločinstvo u redovima političara  obadiju vodećih  struktura  zadobio razmjere enciklopedijskih dimenzija.

"Poštenjačina " iz Stankovićevog "NU" kaže da ima dva stana, auto i još čitav niz  spomena vrijednih stvari.  Odkuda on to ima i kako je stekao!

Ja moram ovdje biti osoban: Kao jedan od vrhunskih znanstvenika, plodnih istraživača, inovatora i neotehnologa u svjetski vodećem koncernu Novartisu, imao sam s još dvojicom sebi sličnih Hrvata u Baselu najvišu moguću plaću. Ne pušim, ne pijem, ne bavim se razvratom i čak ne vozim auto (iz zdravstvenih razloga). Ja nemam ništa od ovoga, što na imovinskoj kartici navodi "poštenjačina" iz SDP.  Nemam niti ušteđevine jer sam je u malne milijunskom iznosu darovao Hrvatskoj u Domovinso-obranbenom ratu protiv okupacijskih i genocidnih Srba. Komunisti su mi oduzeli imovinu, naslijeđenu po roditeljima,  kuću su mi hrvatski Srbi popljačkali i razorili do nepopavljivosti. Namam pravo na obnovu jer  nisam bio 1991. prijavljen u Slunju. Kako sam mogao biti prijavljen, kad sam od 1991. životario kao politički emigrant, o kojemu je  brinula YU-komunistička udba.

 

Zarađeni i ušteđeni moj novac, kojeg sam neštedimice slao u Hrvatsku za obranu od srbskih zločinaca završio je u džepovima "poštenih" komunista u redovima HDZ-a i SDP-a. Tako su završavale i novčane pošiljke od tisuća Hrvata iz dijaspore.

Iz zahvalnosti za naša dobročinstva, danas generalni sekretar SDP-a Zoranm Milanović grmi i prdi protiv Hrvata u dijaspori. Zna se zašto to čini drug Zoran. Boji se poštenja i radnih sposobnosti od Hrvata iz dijaspore.

 

Po čemu se razlikuje orjunaški "urar" Ivo Sanader od građevinskog spekulanta Rade Čačića, koji kaže "da ni štap nebi s njime..." i tu je Rade Radoslav ostao nedorečen.

 

U druga Stjepana Mesića ne ću dirati jer sam ga zamolio, da me preporuči jednome od njegovih bogatih prijatelja, koji će mi posuditi novce za kupovinu stana. Meni ne treba dva luksusna stana kao Mesiću i drugarici Milki. Dovoljno mi je samo jedan. Tajnu o tome bogatašu čuvat ću jednako kao što je "po antifašističkoj ulozi" čuva drug bivši predsjednik Titove Jugoslavije i Tuđmanove Hrvatske.

 

"Jadrankino" pravosuđe se igra cirkusa s lopovima. Kao prvo njima treba oduzeti svu imovinu, za koju se utvrdi da nije pošteno stečena, dok je nisu prenijeli na tetke i punice.

S tom imovinom treba vraćati vanjski dug kojeg su oni počinili, a njih ne suditi na simbolične zatvorke kazne, u kojima ćemo ih mi uzdržavati, nego ih osuditi na prisilni rad. Samo tako se može okajati zločinstvo, a ne izležavanjem u Remetincu, a nakon toga po izboru u zatvoru RH ili BiH.

Sve lopove treba razvlastiti, oduzeti im imovinu i uposliti na prisilnom radu uz kuru mršavljenja.

 

Hrvatska treba Hrvatski opći preporod, a njega mogu sprovesti u djelo samo pošteni i sposobni ljudi, a takvih Hrvatska ima, izvan zločinačkih stranaka, kako dr. SDP-ove "pravde" naziva svoje jednako tako zločinačke protivnike, kao što je zločinački SDP.

 

Da bi sve došlo na svoje pravo mjestu i zaživjelo kroz ulogu Hrvatskog općeg preporoda, predaje se ovaj predloženi projekt onim Hrvatima, koji se osjećaju pozvanima i doraslima da ga sprovedu u djelo. Ja stojim nma raspolaganju za svaku dobru suradnju.

 

Mr. sci. Dragan Hazler, predsjednik HAZUD-a u Baselu

Basel, 17/18. listopada 2010.


Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!