coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow KRIŽ I ŽRTVOVANJE HRVATIMA KAO KAO UZOR I OPOMENA ZA ŽIVOT U
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
KRIŽ I ŽRTVOVANJE HRVATIMA KAO KAO UZOR I OPOMENA ZA ŽIVOT U PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 06 Listopad 2010
KRIŽ I ŽRTVOVANJE HRVATIMA KAO

UZOR I OPOMENA ZA ŽIVOT


Hrvatskoj kroz povijest, Hrvatima se zlo uvijek začinjalo kada su sjedali za stol s tendencioznim pregovaračima - uljezima, koji su dolazili u Hrvatsku samo da bi zamutili čistu vodu, potom okupirali i eksploatirali Hrvate. Nevjerojatno, ali uvijek je to bilo pod prijetnjom, kao sada u Hagu tako i u prošlosti, ondašnjih uljeza iz Turske, Austrije, Mađarske, Srbije , . . . Dok bi Hrvati sjedali za stol za kojim su se uljezi željeli kockati, ulagali bi ognjišta i vlastitu djecu, a varalice blefirajući samo maglu.

 Raznim pritiscima toliko su omamili Hrvate da su se ispod svakog dostojanstva, na taj način u takvim uvjetima kockali za goli život, i dalje se kockaju, s varalicama Hrvata u hrvatskim dvorištima.

Hrvati kao kršćani kao da ne osjećaju križ, koji im pripada po zasluzi, kako pojedincu tako i narodu u cjelini, koji je uvijek tu i takav po ispunjenom dovoljnom razlogu, a traži od pojedinca ili naroda da se žrtvovanjem iskupi od počinjenih grijeha za život dalje, jer tu je da čovjeka spasi po Svoritelju, nudeći šansu iz ljubavi, zbog brižnosti prema svome stvorenju. Kritika kao poticaj upućena je hrvatskim svjetovnim i duhovnim institucijama, prema preuzetim dužnostima i funkcijama, i pojedincima po dobivenim talirima, jer se dovoljno ne žrtvuju na beskonačnom putu života dalje, tako da potičući djeluju na narod, da nove generacije navikavaju na uredno ponašanje.

Već duže vrijeme lukavo se provodi diverzija u Hrvatskoj dok se hrvatski narod oslanja na akademske titule, a titule služe uglavnom zbog osobnog statusa, što ne spada u žrtvovanje, jer ne razumiju križ i žrtvu, križ kao barometar sudbine, čovjek žrtvujući se - živeći treba čuvati svoje iskonske temelje. Dakle, čovjek promatrano iz zemaljskog kuta, adekvatan je i inspiracija za svaki križ po formi i pouka, prikladn za samorazapinjanje, kada se ne odvoji žito od kukolja tada je žrtvovanje, na beskonačnom putu uzaludan trud.

 Ovo pravilo odraz je Iskona i vrijedi kako za pojedinca tako i za jednu obitelj na vlastitom ognjištu, kao i jedan narod u vlastitoj državi. Uvijek, križ može poslužiti kao pouka i uzor čovjeku. Čovjeku uvod za odgovornost i odgovor po spoznaji kada se ignorira opomena, slijedi samorazapinjanje i patnja - samouništenje. Samokritično promišljanje o sebi, vlastitoj obitelji i vlastitoj zajednici uvjet je da se ispuni dovoljan razlog za svako dobro. Očigledno, na hrvatskim prostorima Hrvat, zavaran prividom postaje sam sebi svrha, što je adekvatno po ispunjenom dovoljnom razlogu za posrtanje i patnje na Zemlji.

 Dakle, postavimo se po spoznaji križa i žrtve kao opomene i uzora, da bi smo mogli razlikovati sve škole i tendencije, kako bi smo prepoznali tko nas procjenjuje i ocjenjuje . . . naročito kada i zašto nepozvani ocjenjuju i vladaju Hrvatima. Tako žrtvujući se, vratimo samopouzdanje i osmjeh na lica, a što bi bio pokazatelj Hrvatu koliko je uredan i čime bi pokazao i vlastito sudjelovanje u pravcu života. Luciferstvo je odraz neurednosti zbog čega čovjek postane prokleti patnik, jer pored pogače traži kruha. Zanosi ga konačan privid, a čovjek koji bi živio samo zbog gole egzistencije ne može živjeti jer izgubi dušu koja je nositelj života. Kakve su to hrvatske vladajuće „elite“ koje uvijek proturječe logici zdravog razuma pa uvjeravaju i progone Hrvate koji upozoravaju da se ne izaziva prokletstvo, da se čuva život, a ne tendenciozno poticanje u pravcu nereda i mortaliteta. Faraonizam je odraz luciferstva, očigledno u Hrvatskoj vladaju faraoni, mahom tako umišljaju i sami su sebi svrha, žele u očima hrvatskog naroda biti bogovi, kao što su i egipatski faraoni koji su po luciferskom stilu poznati kao tvorci egipatskog carstva mrtvih, što je luciferu uvijek tendencija. Faraoni po navici doista umisle da su bogovi, po tome se prepoznaje i njihovo prokletstvo dok demonstriraju svoje ludilo, dok maštaju o visinama, s olovnim krilima sunovrate se i završe u najdubljim grobnicama. Naročito iz IV dinastije starog Egipta faraoni vampiri vršeći silan pritisak na duše, urušavali su život, samo najposlušniji podanici zbog mrvica kao nagrade, mogli su im prići puzeći (četveronoške) i bez komentara ljubili im obuću na nogama.

 Desetljećima se u Hrvatskoj počevši od najmanje općine, grada pa do vrha piramide nosioci vlasti se tako ponašaju. Njihova bahatost u hijerarhiji od . . . do, u Hrvatskoj toliko je pogubna za hrvatski narod kao što je bila i egipatskih faraona za egipatski narod. Sljedbenici faraona puzeći tako okrenuli su se pogledom prema dolje, prema grobnicama, prema smrti kao i faraoni. Sve dotle dok ih slijede i sami su odgovorni pred Bogom i čovjekom, umjesto da svoj pogled usmjere što priliči čovjeku samopouzdano prema zvijezdama. Dakle, faraoni i nakon što narodu uzmu osnovno za golu egzistenciju vrše pritisak i dalje, jer ih kao zastupnike smrti iritiraju čiste duše - život. Hrvatski narod je mali narod, otprilike veličine jednog osrednjeg europskog grada, ali predstavnici vlasti u Hrvatskoj orgijaju i dok putuju po bijelom svijetu, ističu se kao pijani snobovi, troše proračunski novac po svijetu više od predsjednika najvećih država na Zemlji.

Preko svojih medija za javna informiranja, dok orgijaju, Hrvatima demagoški ponavljaju svoje laži, njihovo ponašanje odraz je prokletstva. Konkretno u Hrvatskoj faraoni i faraončići kako na selu tako i u gradu pravdaju mortalitet, konstatacijom da je to tako i točka. Doista takvim izjavama se svrstavaju među faraone i podzemni svijet, što njihova djela očigledno na hrvatskim prostorima i potvrđuju. Potvrđuju to nametnute, nepozvane i neodgovorne vođe Hrvata već dugo vremena, vođe Hrvata iskoriste situaciju što su zapravo djela mašinerije iz podzemlja, potom demagogijom, propagandom i raznim pritiscima uvjeravaju hrvatski narod do besvijesti kako su nezamjenjivi u Hrvatskoj. Vladajuća „elita“ i opozicija su jedno tijelo, toliko prozirno glume da nisu vrijedni pažnje, ubuduće ozbiljnoj stranci u Hrvatskoj ne mogu biti niti opozicija…Svaki pojedinac treba i može samoinicijativno za život suprotstaviti se faraonima dok nesvjesno stvaraju carstvo mrtvih.

Urušenost volje i samopouzdanja odraz je pasivnog ponašanja Hrvata što vodi u pravcu mortaliteta, jer čovjek pod pritiscima nije za fizičko rađanje. Danas, sa spoznajom kao posljedicom i patnje i milosti, čovjeku je okrenuti se prema svjetlu i životu. Dakle, tek po slobodnoj volji na Zemlji život je konstanta, koju kao apsolutan sklad, faraoni urušavaju. U Zagrebu, listopad 2010. godine

 Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha
 i poticanje nataliteta u Hrvatskoj- Život
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!