coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow Protuhrvatski predsjednik Ivo Josipović krši svoje ovlasti
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019
 
 
Protuhrvatski predsjednik Ivo Josipović krši svoje ovlasti PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 24 Rujan 2010

Dragan Hazler

 
)
 

Protuhrvatski predsjednik Ivo Josipović krši svoje ovlasti

 

Osvrt na postupke prema vojnim činovima

Ivo Josipović nas učestalo zabrinjava sa svojim protuhrvatskim djelovanjem. Nakon protuhrvatskog četnikovanja u Srbu uz policijsku karantenu Hrvatskih branitelja, dodvoravanja svih oblika srbijanskim državnicima i Srbiji kao najvećem hrvatskome neprijatelju kroz čitavu povijest do danas i ubuduće, Ivo Josipović je posegnuo i na zlodjelo protiv hrvatskhih častnika, kojima oduzima vojne činove.

Takvim zločestim i protupravnim poslom nisu se bavili niti njegovi komunistički uzori: Lenjin, Staljin i Tito.

Zločinac Lenjin je uz tisuće posve nevinh ljudi postrijeljao rusku kraljevsku obitelj, ali joj nije nikakvim aktom oduzeo ili uskratio kraljevski naslov.

Staljin je poubijao više od 22 milijuna Rusa i drugih građana Sovjetskog saveza, među kojima je bilo visokih vojnih i NKVD-ovskih oficira (molim: Ne častnika, nego oficira!), ali nijednome nije oduzeo oficirski čin.

Veliki prijatelji Staljin i Hitler  nisu čak nakon svađe i međusobnog rata oduzeli jedan drugome njihove naslove: Führer Hitler i Generalisimus Staljin.

Najveći zločinac svih vremena na našem prostoru, Josipovićev uzornik Josip Broz Tito je dao strijeljati svoga bivšeg prijatelja, povremeno i neprijatelja Dražu Mihailovića, ali mu nije oduzeo vojnički čin fašističkog srbskočetničkog generala.

Taj isti zločinac Tito poubijao je kroz svoje krvnike stotine pa i tisuće častnika i dočastnika Hrvatske domovinske vojske: domobrana, mornara, oružnika i ustaša, ali nijednome nije uskratio niti oduzeo vojnički čin.

Ustaški dužnostnici su nazivali svoga navječeg neprijatelja Aleksandra Karađorđevića kraljem SHS-a ili kraljem Jugoslavije, a zločinca Tita su nazivali šumskim maršalom. Ustaše im nisu negirale njihove činove.

Saveznički sud u Nürnbergu je osudio na smrt najviše nacističke oficire, ali nije nijednome oduzeo njihove činove, koje su stekli služeći nacistiökoj ideologiji Adolfa Hitlera.

U znanoj povijesti sudovi protivničkih država ili međusobno ratujuće neprijateljske vojske, nisu jedna drugoj oduzimale oficirske činove. To nam je uglavnom svima poznato iz rimske i starije povijesti i nadalje kroz Srednji i Novi vijek do danas.

Cezar i Augustus su i danas ono što su bili u svoje vrijeme. To vrijedi od Hanibala i inih, preko Napoleona i već spomenutih zločinaca Lenjina, Staljina, Hitlera i Tita do brojnih današinjaca, od kojih ću samo spomenuti žločinca Slobodana Miloševića, kojemu nitko ne odpisuje njegove uloge u srbskome agresivnom ratu na Hrvatsku, BiH i Kosovo. I Miloševićevom nasljedniku Borisu Tadiću, koji je reabilitirao i ustoličio  fašističkog srbskočetničkog generala Dražu Mihailovića nitko ne dira u njegova vojnička i civilna zvanja.

 

Ivo Josipović oduzima zvanja hrvatskim častnicima

Od Ive Josipovića, kao sveučilišnog profesora prava niti kao predsjednika RH nismo čuli niti pročitali, niti smo doživjeli:

a) da je degradirao činom i kultom najvećeg zločinca našeg prostora Josipa Broza Tita.

b) nismo doživjeli od Ive Josipovića sprovedbu Europske deklaracijke o lustraciji komunista i komunizma u Hrvatskoj.

c) nismo doživjeli da je zatražio od strane Hrvatske izručenje najvećeh ratnog zločinca  Ratka Mladića, koji je baš u Hrvatskoj stekao karijeru najvećeg zločinca od 1991. nadalje i izveo, na sreću s manjim uspjehom miniranja ustrojstva i brane od hidrocentrale Peruće.

d) nismo iz usta Ive Josipovića čuli niti pročitali, da traži od Srbije službeno poništenje velikosrbske ideologije, kojom Srbija stoljećima ugrožava susjedne narode, najviše Hrvate.

e) Nismo doživjeli od Ive Josipovića niti od njegovoga "antifašističkog" predhodnika Stjepana Mesića, da traži isporuku Hrvatskome sudu srbskog zločinca i lažljivca protiv Hrvata Savu Štrbca.

 

Ivo Josipović nastupa kao tužitelj protiv Hrvatske

Umjesto djelovanja po pitanjima navedenih srbskih zločina, Ivo Josipović djeluje protupovijesno, protupravno i protuhrvatski. Predsjednik RH Ivo Josipović ne štiti poput odvjetnika hrvatske častnike radi kolateralni ratnih žrtava, nego nastupa protiv častnika, branitelja Hrvatske žestinom najstrašnijeg tužitelja.

To ne pristoji jednom predsjedniku države jer on treba poput oca štititi i "zločestu" djecu.

Hrvatski generali nisu bilo niti zločesta niti "zločesta" djeca, nego su se braneći Hrvatski narod i ugroženu državu Hrvatsku borili protiv srbskih zločinaca iz Srbije, iz BiH i napose protiv srbskih zločinaca iz Hrvatske i pritome počinili poneku kolateralnu žrtvu.

 

Pod Mesićem i Josipovićem srbski zločinci su politički  nagrađeni

Pod predsjedništvom Ive Josipovića, srbski zločinci, koji su rušili Hrvatsku i razorili grad Vukovar sjede u Hrvatskome saboru i drugim institucijama vlasti, a hrvatskim generalima, braniteljima svoga na svome se sudi u den Haagu i u hrvatskim "Haagima".

Ivo Josipović pomaže i dopunjuje Tužiteljstvu političkog suda u Den Haagu, koji sudi hrvatskim generalima na temelju lažnih obtužaba velikosrbskog zločinca Save Štrbca.

To je poraz i supersramota svekolikog hrvatskog pravosuđa i svih organa vlasti na čelu s Ivom Josipovićem.

 

Umetak iz Večernjeg Lista:

Josipović oduzeo generalske činove Glavašu, Norcu i Zagorcu

U obrazloženju odluke piše da svi kojima je oduzet čin gube pravo na predstavljanje u činu, pravo na nošenje vojne odore s pripadajućim oznakama te druga prava vezana uz čin.

Piše: Jasmina Popović

 

Kao što je i najavljivao, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga i predsjednik Republike Ivo Josipović oduzeo je činove umirovljenim časnicima pravomoćno osuđenima za ratne zločine i zloupotrebu položaja i ovlasti.

Bez čina general bojnika zbog pravomoćnih osuda za ratne zločine ostali su Branimir Glavaš i Mirko Norac-Kevo, a Vladimiru Zagorcu čin je oduzet zbog presude za zloupotrebu položaja i ovlasti. Zbog ratnog zločina čin pukovnika oduzet je Tihomiru Oreškoviću, a čin bojnika Siniši Rimcu zbog ubojstva.


U obrazloženju odluke piše da svi kojima je oduzet čin gube pravo na predstavljanje u činu, pravo na nošenje vojne odore s pripadajućim oznakama te druga prava vezana uz čin što ponovno otvara i poglavlje o pravu na mirovinu koja proizlazi iz statusa u vojsci.

Iako su postojala pravna tumačenja po kojima predsjednik Josipović ni jednome umirovljenom generalu ne može oduzeti čin, on je očito procijenio da je njegova odluka pravno utemeljena i proveo je. Podsjećamo, njegov prethodnik Stjepan Mesić svojedobno je želio oduzeti činove Vladimiru Zagorcu i Ivanu Koradi, ali je dobio tumačenje da je to neizvedivo pa se, iako nerado, zadovoljio oduzimanjem odlikovanja.

 

Josipović: Svi moramo poštivati zakone

Na pitanje o oduzimanju generalskih činova Norcu, Glavašu i Zagorcu, predsjednik Ivo Josipović poručio je u New Yorku da ”u načelu tu nema komentara i ne bi ih trebalo biti jer zakon je jasan i traži da se to učini, a zakone moramo svi poštivati i to je jedan od elemenata našeg odnosa prema pravnoj državi". (JJK)

 

Zaključno D.H.

Činovi u Hrvatskoj vojsci i u svakoj drugoj vojsci su zvanja isto kao što su zvanja: arhitekt, biokemičar, ekonomist, farmaceut, građevinac, liječnik, pravnik, veterinar...

Ako predsjednik RH i ujedno sveučilišni profesor prava Ivo Josipović danas oduzima stečeno zvanje častnicima Hrvatske vojske radi kolateralnih žrtava i raznih politički motiviranih sudskih presuda, onda to isto možemo očekivati mi svi hrvatski stručnjaci.

Ogriješim li se ja kao farmaceut i biokemičar u kritiziranju komunističke politike Stjepana Mesića i Ive Josipovića, ovi mi mogu po svome pravu oduzeti moje zvanje.

Zanimljivo je pripomenuti da protuhrvatski predsjednici Mesić i Josipović nisu unaprijedili niti proglasili hrvatskim junakom nijednog hrvatskog branitelja, ali se njih dvojica natječu, koji će od kojega zločestije nastupiti protiv najistaknutijih hrvatskih breanitelja.

 

Valjda još ima toliko hrvatske pameti u redovima hrvatskih branitelja, u redovima hrvatskih stručnjaka i u redovima svekolikog Hrvatskog naroda, pa ne ćemo dozvoliti ovakovo protupravno i protuhrvatsko djelovanje "antifašista" Stjepana Mesića i pročetnika Ive Josipovića, heroja iz Srba. 

Ovo je ujedno upozorenje svima hrvatskim biračima, da razmisle za koga će dati svoj glas na izborima.

 

Samo u Hrvatskoj može biti predsjednik antihrvat

U nijednoj pravnoj europskoj državi ne može biti predsjednik države, čovjek koji djeluje protiv vlastite države. Takve anomalije mogu se događati samo u Hrvatskoj jer ona nije rasčistila sa svojom komunističkom i četničkofašističkom prošlošću. Na kraju, može se opravdano postaviti pitanje: Jeli Republika Hrvatska suverena država ili je to skup političara, koji sebe naplaćuju visokim plaćama i izvanrednim prihodima iz korupcije, a Hrvatski narod su sveli, malne na prosjački štap.

Preporučam Ivi Josipoviću, da se okani ćoravog posla!

Mr.sci. Dragan Hazler, u svojim ulogama za Hrvatsku

Basel, 22. rujna 2010.

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 17
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!