coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Arbeit macht frei
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Arbeit macht frei PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 07 Rujan 2010
Arbeit macht frei

Natpis koji se još i danas koči nad ulaznim vratima koncentracijskog logora u Auschwitzu poruga je koju gospodari života i smrti, „više rase“ upućuju zatočenicima, „niže rase“. Poruga iznimno cinički poručuje: ovdje ste da bi se radom iskupili, a mi smo oni koji vas ovdje držimo, o iskupljenju odlučujemo, a dobiti ga ne ćete jer samo se sprdamo. Povijest je pokazala da je „niža rasa“ na koju se odnosila poruga, i u smrti i u životu daleko nadmašila „višu rasu“, onu koja se samo sprdala.

Natpis je ostao da podsjeća potomke na djela njihovih predaka Zadnjih desetak godina, neka društva u RH, poput tiskanih medija EPH, poput HTV, uz suradnju raznih novinara, kolumnista, pa i nekih pripadnika organizacija civilnog društva zastupaju, riječju i djelom, rasističke ideje prema ljudima drugačijim od sebe, prema: dinarcima, seljacima(ruralcima), Bosancima, posebice Hercegovcima među njima, a i drugima. Kad je riječ o rasizmu prema Bosancima, dinarcima i seljacima-ruralcima, siguran sam da nosioci tog rasizma pate što, u svojoj nutrini znaju da su inferiorni naspram istih.

Zabrinjavajuće je kad se rasizam nesmetano širi, a posebice je opasno kad zahvati obijesne i bez skrupulozne, korumpirane i podmitljive nositelje moći, koji se još nisu opernatili došavši gologuzi: pisci, povjesničari, bankari, političari, državnici, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, ambasadori i veleposlanici, čelnici političkih stranaka, policajci. Da se i u RH to događa moglo se naslutiti već vrlo dugo, a da se upravo to i dogodilo vidjelo se tijekom rasprava o Izbornom zakonu kad je Vlada, izvršna vlast predložila Saboru, zakonodavnom tijelu, a saborski zastupnici potvrdili najnoviji Izborni zakon koji diskriminira, omalovažava i vrijeđa ne samo one ljude RH koji žive izvan RH. Ovaj zakon vrijeđa svakog čovjeka RH Prepričano, (1) Ovaj Zakon kaže da državljani RH koji žive izvan RH imaju pravo glasovati, samo u prostorijama stalnih diplomatskih predstavništava RH. (2) Ovaj Zakon kaže da će državljani RH koji žive izvan RH, bez obzira na rezultate glasovanja dobiti tri zastupnika u Hrvatskom Saboru.

Ovaj Zakon odredbom (1), via facti, oduzima pravo glasovanja državljanima RH koji žive izvan RH. Da je tome tako očito je na primjeru Bosne i Hercegovine u kojoj nema više od 5 (slovima pet) stalnih diplomatskih predstavništava RH, a BiH ima barem 300 000 (slovima tri stotine tisuća) državljana RH koji tamo žive, a koji nisu mlađi od 18 (slovima osamnaest) godina te imaju pravo birati i biti birani. Zakon određuje da svi ti ljudi mogu ostvariti svoje izborno pravo samo tako da se, u idealnom slučaju, okupi njih 60 000 (slovima šezdeset tisuća) na jednom mjestu unutar 12 sati, da pojedinačno pristupe izbornom mjestu, da potvrde svoj identitet vjerodostojnim dokumentom, da nakon provjere identiteta preuzmu potrebne glasačke listiće, da odu do zaštićenog mjesta, da provjere glasačke listiće, da bez prisile ili požurivanja razmisle, odluče se, te pažljivo zaokruže željene kandidate, da se vrate do čuvanih kutija te da svoj glasački listić neoštećen stavi u kutiju te da potom smiren ne smetajući drugima napusti prostor.

Držim, da to ne mogu provesti ni ako svi saborski zastupnici pod vodstvom Predsjednika Sabora, njegova zamjenika i svih saborskih službi zajedno sa svim činovnicima i inim djelatnicima dođu u pomoć Bosancima. Držim da to sve znaju i autori ove zakonske odredbe pa i oni koji su je dizanjem ruke blagoslovili, postavili, branili, obranili, iskazuju prijezir prema svim državljanima RH, a prema Bosancima posebice. Ako oni to i ne znaju oni iskazuju prijezir prema svima nama koji smo ih birali, a iskazuju i bahatost govoreći nam svima „imamo vlast, što nam možete !“. Ovaj Zakon je, rekao bih rasistički zakon. Ovaj se Zakon odredbom (2) najbesramnije ruga demokratskoj državi uopće. On vam kaže: ne trebate ni izlaziti na izbore, kooptirati ćemo trojicu vaših u naš Sabor kojim upravlja CK HS, (centralni komitet hrvatskog Sabora !), mi vam to poklanjamo, oni će dobivati plaću uredno, a mi ćemo im kazivati što da rade, kako da glasuju kao što smo rekli i zastupnicima koje ste izabrali u sadašnjem sazivu, kao što vidite i oni su se čak jednoglasno suglasili s ovim zakonom. Ne znam kako je s vama, meni se pak vidi da su članovi ovog CK HS već vrlo iskusni članovi CK SKH i pratećih službi za zaštitu naroda.

Ovaj Zakon jest rasistički zakon Argumentacija tijekom kampanje bješe vrlo zabavna, a ja ću vas zabavljati sa samo jednim detaljem kad jedna osjećajna dušica, intelektualka dabome, profesorica, znanstvenica, univerzitetska nastavnica, požrtvovna zastupnica na čelu kolone, u vlaku koji Hrvatsku vozi u EU kao predvodnicu svih „alkanizera“ pa i onih, sačuvaj nas Bože, da prostiš Bosanaca. Ona, dakle ta po rođenju Europejka, državljanka Svijeta čak, objašnjava, prepričavam onoliko dobro koliko sam dobro upamtio: znam ja te Bosance, oni nisu još dosegli civilizacijski prag da bi mogli glasovati dopisno, vidjeli smo mi i prije da su bosanski muževi, pa i oni Dinarci, prisiljavali svoje žene da glasuju po muževoj volji, da su išli za njima do kutija, pa bi oni mogli, (ne emancipirani, kakovi Bosanci već jesu, svi to znamo, da ne poštuju žene, da su patrijarhalni da su …), kad neka njihova obitelj dobije poštom omotnicu s glasačkim listićima, ugrabiti omotnicu, oduzeti listiće pa glasovali umjesto svih.

Toliko je tih divljih Bosanaca da bi mogli promijeniti izborne rezultate. Mislili li „gospoja“ da će se dodvoriti nekim drugim važnijim Bosancima, „promašila je ceo fudbal“. Najčešća tvrdnja izrečena iz saborskih klupa pa i sa saborske govornice je ona da će nas ovakav zakon odvesti u EU te da EU od nas zahtjeva da svoje izborno zakonodavstvo prilagodimo EUropskom !. Izgleda mi da naš CK HS smatra te EUropejce inferiornim naspram sebe, čak i priglupim da bi mogli prepoznati sadržaj, kako je opisana i opjevana mudrost njihovih prethodnika vicem koji kazuje „kad se Tito vozi, da desni žmigavac, a skrene lijevo“, pa tako dobije pomoć bilo od kapitalista, bilo od komunista.

Kad Hrvatski Sabor donese rasistički zakon valja očekivati da je korupcija u Hrvatskoj zahvatila i izvršnu vlast te da nam se može dogoditi da nas tretiraju i maltretiraju, uhite, osude ili čak ubiju u ime viših interesa kriminalnih udruga unutar vlasti zbog kriminalnih djela pripadnika te iste vlasti. Završiti ću parafrazirajući nedavno izrečenu Kainovu: Pozivam već sada EU da pošalje evropske promatrače u Hrvatsku kako bi nas zaštitila od bezakonja vlasti. Josip Papković U Zagrebu, 5. kolovoza 2010.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!