coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow PISMO NAMJERE- HRVATSKI FOKUS za kulturu, znanost i društvena pitanja
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
PISMO NAMJERE- HRVATSKI FOKUS za kulturu, znanost i društvena pitanja PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 07 Rujan 2010
Hrvatski Fokus - Novi Hrvatski tjednik za kulturu, znanost i društvena pitanja

PISMO NAMJERE Nalazimo se u završnoj fazi pokretanja novoga hrvatskog tjednika - HRVATSKI FOKUS za kulturu, znanost i društvena pitanja – čime želim popuniti svima izdaleka vidljivu medijsku prazninu. Izdavač HRVATSKOGA FOKUSA bit će novoosnovana tvrtka TKANICA d.o.o. ZA IZDAVAČKU DJELATNOST. Tjednik će nositi naziv «za kulturu, znanost i društvena pitanja», kako bismo u dogledno vrijeme mogli tražiti financijsku pomoć i od naša dva ministarstva – Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Gašenjem tjednika FOKUS, u Hrvatskoj je na medijskoj sceni još više prevladalo protuhrvatsko novinarstvo. Time je najmanje 85 posto hrvatskoga naroda u domovini (Hrvatska i Bosna i Hercegovina) postalo taocem nekoliko postotaka onih medijskih mogula, medijskih «krojača» i njihovih istomišljenika, koji sve bezobzirnije i organiziranije danonoćno «kroje» svekoliku hrvatsku svakodnevicu.

Posebno su zakinuti hrvatski branitelji, kao i svi oni ljudi od pera, koji više nemaju nikakve mogućnosti za pisanje istine u nekim od tzv. hrvatskih medija. U tom cilju nužna nam je financijska pomoć slobodoljubivih, demokratski odgojenih i hrvatski nastrojenih pojedinaca i skupina. Svaka pomoć je dobrodošla! Posebice u početku izdavanja ovako zahtjevnoga projekta kakav je ovaj budući hrvatski tjednik. Tim više što svima nama – odanim domovini i svome hrvatskome narodu – nikako ne odgovara takozvana, odnosno virtualno stvorena gospodarska kriza, politička žabokrečina i nastali vakum odlaskom bivšega premijera Ive Sanadera, kao i sve one medijske smicalice unutar države, koje dodatno otežavaju svakodnevni život običnoga hrvatskog čovjeka i aktualne vlasti na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor.

To se najbolje vidi u stalnim i koordiniranim medijskim lažnim napisima protiv temeljnih vrjednota hrvatske države, kao što su: Katolička Crkva, svećenstvo, iseljeni Hrvati, Hrvati u BiH, školstvo, učitelji, liječnici, hrvatski branitelji, hrvatski pomorci... Njima smetaju HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode...

Tim i takvim medijskim mogulima, čiji su gospodari s druge strane državne granice a ljubav okrenuta prema nikad prežaljenoj Jugoslaviji, smeta bilo kakva proizvodnja u Hrvatskoj. Svima njima je puno draža trgovina i uvoz nekvalitetne robe u cilju zarade njihovih istomišljenika i podržavatelja. Inače, većina onih koji su imali do 1990. imaju sada još više.

Svima njima smeta prometno povezivanje Hrvatske. Svi su oni protiv izgradnje Pelješkoga mosta i spajanja Hrvatske na dijelu gdje smo razdijeljeni na dva dijela političkim smicalicama i kombinacijama tadašnjih svjetskih moćnika. Svi su oni protiv izgradnje koridora Vc, Istarskoga ipsilona, autoceste Zagreb – Sisak, podravskoga ipsilona prema Koprivnici i Virovitici... Smetala im je i izgradnja druge cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela. Oni «hrvatsku budućnost» vide negdje drugdje!? Tamo gdje je nema! Svaki medijski projekt ima svoju cijenu, pa tako i pokretanje HRVATSKOGA FOKUSA.

 Najskuplje je tiskanje. Ono godišnje iznosi gotovo 1,5 milijun kuna. Zato nam je u početku i najvažnije osigurati novčana sredstva za tiskanje tijekom prve godine djelovanja. Uz tiskanje tu je potreban i početni kapital za kupnju potrebnih računala i njima pripadajućih informatičkih aparata. Stoga svakome onome tko nam pomogne svojim novčanim prilogom bit ćemo jako zahvalni i zauzvrat mu osigurati medijsku pozornost kao i kroz oglašavanje njegove tvrtke, udruge ili organizacije u našem listu.

Otvoreni smo i za druge oblike suradnje i podjele vlasništva u obliku partnerstva.Radit ćemo otvoreno i pošteno u korist svakoga sponzora i dobronamjernika, i u korist svoje hrvatske države i svoga hrvatskog naroda. Zašto tražimo pomoć na ovaj način? Pa zato što za pokretanje hrvatskih novina, i to pravih HRVATSKIH NOVINA, ne ćemo dobiti iz inozemstva niti jednoga eura. Za razliku od Globusa, Nacionala, Jutarnjega lista, Businessa.hr, Nove TV, HHO-a i njima sličnih, koji su mezimci stranih obavještajnih službi i zainteresiranih gospodarskih kompanija. Jedina pomoć iz inozemstva može nam doći od onih Hrvata u iseljeništvu kojima je bivši FOKUS bio donekle jedina prava veza s domovinom.

Stoga molimo iseljene Hrvate, koji u nama vide tračak nada na sumornome medijskome nebu, organizirane u okviru HRVATSKOGA SVJETSKOG KONGRESA, i sve one koji to iz raznih razloga nisu, da nam financijski pomognu na našem putu obrane istine i zapostavljenih hrvatskih vrjednota. S poštovanjem! U Zagrebu, 9. listopada 2009. Marijan Majstorović direktor TKANICE d.o.o. (Zagreb, Velenjska 20) i glavni urednik HRVATSKOGA FOKUSA Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript tel./fax.: 00385 1 2911 160 mob.: 098 381 863
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!