coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Pismohrana arrow Josipović i korupcija
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
Josipović i korupcija PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 29 Prosinac 2009

http://verusblog.voiceofcroatia.net/?p=103

Josipović i korupcija

Političari u Hrvata, ako ih se može tako nazvati, prionuli su na borbu protiv korupcije. Ali taj politički jezik uveli su u Hrvatsku strani “lobbyiji” (ne tako “zapadni” kao što se vjeruje), koji sve znaju o “napaćenoj i krvlju polivenoj zemlji,” ali i o njezinoj strateškoj važnosti i ljepoti. Olak plijen?

Tako je i korupcija postala dio političkog govora među sve korumpiranijim političarima, napose kod Ive Josipovića. Selektivan i bez ikakve estetske vrijednosti. Političari su jednostavno “sposobni” obmanuti narod i diktirati mu duhovnu temperaturu u “svjetskoj krizi” u svoju korist.

Kako u Srbiji Tadić, tako je u Hrvata najelokventniji ali i najluksuzniji taj Josipović kao da je i on s Marsa pao u sve osiromašeniju Hrvatsku. “Pravednici.” Josipović se čas smjesti kao Josip Broz Tito u najkvalitetnije kožne fotelje s puno svjetla i glamura, čas upre prstom u narod koji tone u sve lošije životne, a nadasve stambene uvjete. “Business class” političar.

Otkud je uopće izniknuo taj “kandidat” s najtežom torbom novaca za razbacivanje po “biračima.” Otkud mu toliki “vlastiti novac”? Na staklenim govornicama piše mu “PravDA.” Da, da, sve smo to čuli od Tite. O radničkim masama i klasama i izrabljivanju naroda.

A kad taj govor prođe, dogme su najkrvoločnije kad ih provode takvi borci za “pravdu” i takvi “demokrati”: vidjeli smo to u nekoliko prošlih ratova.

Josipović ima preporuke nekih stranih novinskih agencija i interesnih skupina kojima su takvi političari uvijek bili “bez mrlje,” a Hrvati…. Užas. One zapravo ne dopuštaju hrvatskom narodu riješiti problem korupcije, kad se on ne može niti identificirati, što bi bio prvi korak. Kako bi se inače pojavio tako financijski moćan “kandidat” koji Hrvatima nikad nije bio poznat nipokakvoj zasluzi.

Ako je on bez putra i pobjeđuje zahvaljujući “antikorupcijskom programu,” što tek slijedi. Steći 4 stana u hrvatskim životnim standardima nije putar nego ptičije mlijeko. Josipović se “skromno” pravda, “nema pet stanova nego četiri.”

Ako se ne zna otkud Josipoviću novci za kampanju (na desetine milijuna kuna, samo što je prijavljeno, plus njegov “vlastiti novac”!), i kakva je ta njegova “sposobnost” usljed “svjetske krize” u Hrvata, još je teže doznati kako je došao do četiri stana, napose prvoga. Gdje su završili vlasnici stana – Jazovka, Sisak, Kanal, Kozara, Jasenovac, ili negdje u “otvorenom svijetu” punom Jospovićeva “morala”? Zna se, još se njegov otac, Ante Josipović, pripadnik zloglasne terorističke skupine 26. divizije, 1945. uselio u jedan stan u Zagrebu, nakon što je protjerao “zločince.” Tako je počela ta “velika” karijera. Bio je koljač hrvatskog naroda. I Ivi Josipoviću sjajno idu i karijera i stanovi.

Takvi sve “skupe,” i svi im daju “kredite,” nemaju “mrlja.”

Nakon “korupcije”, valjda slijedi borba protiv “populizma,” obzirom da “kandidati” prepisuju govore iz Srbije, od Tadića. Pa to je “stožerna zemlja” regije, koja će prva u EU, 2018. ili 2019. Da se narod  ne bi pobunio protiv privilegiranih elita kad se njihovi krhki govori obruše na narod.

Od plasitičnih “boraca protiv korupcije” na “laptop,” sa sjedala najskuplje “business classe,” raskomoćenih u “samo” četiri stana, s toliko “vlastitog novca” i kredita za kampanje, s tko zna kakvim “zaslugama” u “regiji,” ne može se ništa drugo očekivati nego nova pljačka, a moguće i pokolj.

I politički govor o korupciji postade dekadentno iživljavanje i izrugivanje nad sudbinom naroda.

 

Ivana Arapović

 

http://verusblog.voiceofcroatia.net/?p=103

 

http://voiceofcroatia.net

 

Komentari
Traži
Anoniman   |83.6.215.xxx |2013-12-07 12:16:00
Nedopušteni znak. prazan komentar
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!