coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow "AMNESTIJA" - PRIJEDLOZI I KOMENTARI
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
"AMNESTIJA" - PRIJEDLOZI I KOMENTARI PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 24 Prosinac 2009

VoiceofCroatia.net

 

PRIJEDLOZI I KOMENTARI

 

.

 

PRIJEDLOG ZA POLITIČKI PROGRAM PREDSJEDNIČKIH I INIH KANDIDATA

VoC 20. prosinca 2009.

VOC: NACRT GLAVNE TOČKE PRIJEDLOGA ZA POLITIČKI PROGRAM PREDSJEDNIČKIH I INIH KANDIDATA

(UKOLIKO TO NISU U STANJU I PROVESTI, NE TREBA DATI POVJERENJE NIKAKVIM FLOSKULAMA U ISPRAZNOM FUTURU)

OSLOBAĐANJE SVIH POLITIČKIH ZATVORENIKA ICTY-A I ONIH KOJI SU ZATVORENI PO HAAŠKOM NAPUTKU!

ŠTO ZNAČI:

- KRAJ UCJENA I NEPRAVDI

- KRAJ MEĐUOPTUŽIVANJA I NEMOGUĆIH KOMPROMISA

- KRAJ LAŽNIH OPTUŽBI PROTIV ČASNIH I PROFESIONALNIH VOJNIKA U IME OPRAVDANJA ISTINSKIH SUDIONIKA U ZLOČINIMA IZ DOMAĆIH I STRANIH (1) DIPLOMATSKIH, (2) POLITIČKIH, A I (3) VOJNIH KRUGOVA

- KRAJ RASPIRIVANJA MRŽNJE I STVARANJA NOVIH PODJELA I SUKOBA U REGIJI

- KRAJ KOMUNISTIČKIH KRITERIJA OSUDE

- KRAJ KORUPCIJE SUDSTVA I STRANKI U SURADNJI S NJIM, NA BILO KOJOJ STRANI OPTUŽENIČKE KLUPE

- KRAJ POLITIČKIH PODMETANJA I NEMORALA -- KRAJ "PRLJAVE POLITIKE"

- KRAJ BOGAĆENJA I STVARANJA "ELITA" NA TUĐOJ TRAGEDIJI, IZDAJI I PRIJEVARI, TO JEST HRVATSKOG NARODA

- BIO JE RAT -- VRIJEME JE ZA PRAVEDAN I TRAJAN MIR "SVAKO NA SVOME"

- DA SE NE OPRAŠTA VJEČITO SAMO POLITIČARIMA I KORUMPIRANIM ELITAMA, S KOJIMA JE "MIR" ODVEO HRVATSKU I REGIJU U KOLAPS I OPĆI KAOS!

- BEZ ISPRAVLJANJA POSTOJEĆIH NEPRAVDI I PRIJEKIDA AKTUALNIH NESUVISLIH POLITIČKIH PROCESA, NEKA SE NITKO NE ZAVARAVA, NEĆE SE PREKINUTI NI BUDUĆI

- KRAJ PREDSTAVNIKA ISKLJUČIVO ICTY-A U HRVATSKOJ "DEMOKRACIJI"

OSLOBAĐANJE SVIH POSTOJEĆIH POLITIČKIH ZATVORENIKA JEDINI JE NAČIN PREKINUTI AKTUALNE POLITIČKE MANIPULACIJE I KORUPCIJU KOJA VODI DRŽAVE I NARODE U KOLAPS, TE DALJNJE NEPRAVDE I KAOS, KOJI IDU NA ŠTETU SVIH NARODA U REGIJI I NA ŠTETU MIRA U CIJELOJ EUROPI, A JEDINO U KORIST INDIVIDUALNIH POLITIČKIH "SPIN" STRUČNJAKA KOJI SE BOGATE I "USPIJEVAJU" NA TUĐIM TRAGEDIJAMA, JEDINI S KOJIMA NAS UVIJEK POZIVAJU NA TZV. POMIRBU. UKOLIKO SE OVAJ NACRT PRIJEDLOGA NE USVOJI I RAZRADI DO PROVEDBE,  POLITIČARI  I DRUGE TZV. ELITE U REGIJI NE ZASLUŽUJU DRUGAČIJU SUDBINU OD CEAUSESKOG (AKO ZA NJIH NEMA SUDA), ZA SVE ZLO I NEPRAVDE KOJE SU NASTALE U IME NJIHOVOG PRANJA RUKU OD ODGOVORNOSTI.

VOC

NAPOMENA

23. prosinca 2009

Već dva čitatelja su ukazala na moguće propuste u mom prijedlogu (ja nisam pravnik), odbijajući svaki naziv "amnestija", stoga želim opet naglasiti kako mi je jasno da se zasad samo istinski kriminalci « amnestiraju » -- dok ja govorim o političkim zatvorenicima, časnim i profesionalnim vojnicima, i njihovom oslobađanju.

Međutim, da ne bude zabune, riječ "amnestija" zamijenila sam riječi "oslobađanje."  Jer "amnestija," riječ koju sam koristila u smislu oslobađanja od ideoloških i krivotrvorenih optužbi od strane nepravednog haaškog suda, znači "opći oprost." Bila sam propustila ranije pogledati rječnik jer sam "amnestiju" doživljavala u kontekstu društvenih zbivanja u komunističkoj prošlosti tzv. bivše Jugoslavije gdje je svatko mogao postati optužen, čak i "narodni" i/ili "državni neprijatelj" čim ga "organi" krivo pogledaju iz bilo kakva razloga, umišljena ili stvarnog. A ljudi koje treba danas osloboditi nisu nikakvi krivci da bi im se imalo što praštati. Zahvaljujem gosp. Ivi koji je pojasnio što to znači, što su već i neki drugi pokušali reći, dok konačno nisam otvorila rječnike... Slijede njihovi komentari dolje.

Ivana  

 

23. prosinca 2009.

KOMENTAR poslao gosp. IM (Hvala)

Što misliš pod amnestijom političkih uznika (zatvorenika)?. Mi ne tražimo nikakvu amnestiju, jer bi to značilo da smo radili nešto loše. Nama je ta kazna koju su nam izrekli komunisti, potvrda da smo časno radili svoj posao. Samo zločinci trebaju tražiti amnestiju, jer je to ipak sramotna stigma. Nama političkim je to diploma da smo bili antikomunisti.
Neki su to tražili čak i za Blaženog Stepinca kojeg je sam Bog amnestirao time što ga je proglasio blaženim, jer je također u komunizmu radio pošten posao..
ZDS

IM

SHZ: POTPORA PRIJEDLOGU VOC-a ZA AMNESTIJU HRVATSKIH POLITIČKIH ZATVORENIKA ICTY-a

RE: PRIJEDLOG VOC-a

U sami suton izbora u RH, odnosno "demokracije," od svih hrvatskih stranaka, prva je SHZ izrazila, naime predsjednik stranke i Tajništvo, potporu prijedlogu VoC-a za oslobađanje svih političkih zatvorenika ICTY-a. Predsjednik Ivo Jolić kao i Tajništvo zasigurno su time potvrdili poštivanje pravednih normi državne uprave i pravne države, te prenosim jednu od njihovih poruka između Zagreba i Toronta etc.:

John Jolic [Predsjednik SHZ]
21
Dec 2009

RE: NACRT GLAVNE TOCKE PRIJEDLOGA ZA POLITIČKI PROGRAM PREDSJEDNIČKIH I INIH KANDIDATA

Poštovana,

Slazem se i to ćemo uvrstiti u program SHZ,

jer mi ne planiramo biti beskičmenjaci. Pridružite nam se ASAP.

Hvala, i pozdravi sve .... Ja sam u Zagrebu, vraćam se u Toronto .......o9/ Ivo

Hvala Predsjedniku i Tajništvu SHZ. VoC im želi uspjeh u ovakvom programu! Konačno, treba nešto učiniti i za žive, ne samo polagati vijence, gdje se potonje više čini radi nas samih...

Ivana Arapović (urednica i dalje politički neovisnog portala).

 

JH O "AMNESTIJI" U RH

21.12. 2009 00:30
Re: NACRT GLAVNE TOCKE PRIJEDLOGA ZA POLITIČKI PROGRAM PREDSJEDNIČKIH I INIH KANDIDATA

vjerujem da vam se omakla omaška. Naime, amnestija (AMNESTIJA SVIH POSTOJEĆIH POLITIČKIH ZATVORENIKA JEDINI JE NAČIN... itd) je oslobođenje, pomilovanje nekoga tko je "pravomoćno" (riječ meni toliko odvratna u ovom nakaznom entitetu, jedinom sljedniku terorističke Jugoslavije) osuđen za neko kazneno djelo KOJE JE I POČINIO. Ne može, i ne smije se amnestirati nevin čovjek ili čovjek politički lažno optužen.

Evo vam primjer: nakon što je srpska vojska 1992. napustila Cavtat, s njom se "povukao" i stanoviti, nisam siguran kako se zove, mislim da se zvao Ivo Šeparović, koji se vratio u Cavtat krajem devedesetih. Za vrijeme jedne šetnje rivom, jedan građanin mu je dobacio nešto o njegovom bijegu u Srbiju, na što je Šeparović (ne znam zove li se tako, ili se tako zove žrtva, provjerite, pišem prema sjećanju) izvukao nož (dakle, imao je pripravljen nož pod kaputom) i ZAKLAO ONOGA KOJI MU JE DOBACIO RIJEČ. Slavni "hrvatski" sud ga je osudio na nekakvih sedam-osam godina zatvora, na što ga je, na intervenciju koljača Boljkovića, mesić "amnestirao" poslije dvije-tri godine kazne. Eto, to je amnestija. I taj koljač i danas slobodno šeta i svima nam se smije u brk. 

 

5. srpnja 2002.

 

Bivši član pokreta za proglašenje Dubrovačke Republike ubio konobara

CAVTAT, 4. srpnja - Na cavtatskoj rivi, ispred hotela Supetar, u četvrtak oko 5, 30 sati ujutro ubijen je tridesettrogodišnji Frano Fiorenini, konobar u caffe baru »Galija«. Prema policijskom izvješću, ubojstvo se dogodilo kada je, nakon svađe, kojoj je uzrok bio međusobna netrpeljivost, Ivo Š. (59) ubo nožem Frana u prsa. Teško ozlijeđeni Frano Fiorenini prevezen je u Opću bolnicu Dubrovnik, no ubrzo je preminuo. Ivo Š. je uhićen i priveden u Policijsku postaju Grude u Konavlima na kriminalističku obradu. Uz kaznenu prijavu sproveden je zatim u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.
Kako smo uspjeli saznati za boravka u Cavtatu, ubojica Ivo Šeparović, inače bivši mehaničar JAT-a, nije bio omiljen kod mještana zbog navodne suradnje sa JNA i paravojnim srpsko-crnogorskim postrojbama tijekom okupacije Konavala u Domovinskom ratu. Šeparović je naime bio i član pokreta za proglašenje Dubrovačke Republike zloglasnoga Aca Apolonija te se nakon prodora Hrvatske vojske, zajedno s okupatorima, povukao u Jugoslaviju. Zbog navodne suradnje sa JNA suđeno mu je u odsutnosti pred vojnim sudom, no kako se svi spisi nalaze u Vojnom sudu u Splitu, nismo mogli provjeriti jesu li točne informacije da je nakon osude Šeparović, odlukom bivšega hrvatskog državnog vrha, amnestiran.
Iako je znao da je protiv njega proveden sudski postupak, Ivo Šeparović se u Cavtat vratio 1997. godine, no sumještani ga nisu toplo primili. Iako ga nitko nije fizički maltretirao, Šeparović nije moga izbjeći dobacivanja poput »jugoslavenčino«, a znali su mu i odvezati barku koja je bila vezana upravo na dijelu rive gdje je ubio Frana Fioreninija, inače oca dvoje malodobne djece i omiljenog konobara ne samo u Cavtatu nego i u Dubrovniku.
Prema pričama sa cavtatske rive, na kojoj je okrutno ubojstvo glavna tema, Šeparović je, nakon što je po povratku iz ribolova izbo nožem Frana, otišao kući gdje ga je i uhitila policija. Zbog straha od odmazde Cavtaćana, uz pojačane je mjere sigurnosti sproveden u postaju Gruda. Prema riječima istražnog suca Zlatka Vranješa, istraga kao i obdukcija pokojnoga Frana Fioreninija u tijeku su.

 

 

Mesić dva puta pomilovao ubojicu iz Cavtata

Vijest o Odluci Predsjednika RH Stjepana Mesića da na preporuku Komisije za pomilovanja ukine zatvorsku kaznu od deset godina ubojici Ivu Šeparoviću (1943.) iz Cavtata, zgrozila je sve mještane ovog malog priobalnog gradića. Pogotovo jer je, kako su nam Cavtaćani opisali njegov karakter, riječ o otuđenom čudaku, pomalo priglupoj osobi koja je oduvijek bila sklona nasilju i držanju oružja, te što najviše smeta mještane suradnik okupacijske JNA i četnika.

Naime, ovaj se bivši JAT-ov aviomehaničar kad je JNA okupirala Konavle i zatvorila obruč oko Dubrovnika u jesen 1991. priključio Pokretu za proglašavanje Dubrovačke Republike na čijem čelu je bio Aco Apolonio. Projekt Dubrovačke Republike, osmišljen od strane KOS-a, imao je za cilj ocijepiti jug Hrvatske i priključiti ga Jugoslaviji, a okupljao je bivše oficire, suradnike jugoslavenskih tajnih službi i probeogradski orijentirane pojedince.

Prema svjedočenju mnogih Cavtaćana, Šeparoviću je imponirala važnost koju je dobio od JNA i vođa Pokreta koju je dokazivao prokazivanjem sumještana koji su bili za Hrvatsku. Mnogi od njih su nakon njegovog špijuniranja bili uhapšeni, premlaćivani i slani u logore Morinj, Kumbor i Bileću.

S JNA pobjegao u Crnu Goru
Zajedno s ostalim kolaboracionistima JNA u jesen 1992. Šeparović s obitelji bježi u Jugoslaviju, dok mu se na splitskom vojnom sudu sudi u odsutnosti za veleizdaju. Nakon Tuđmanove odluke o aboliciji, 1997. Šeparović se sa ženom i djecom vraća u rodni Cavtat. Netrpeljivost mještana i provokacije bile su svakodnevica u njegovom životu. Sve do kobnog jutra 4. srpnja 2002. kad se na cavtatskoj rivi sukobio s tridesettrogodišnjim Franom Fioreninijem, izvadio nož i jednim ubodom ubio mladića.

Prema riječima Ivice Natrlina, svjedoka događaja, Šeparović je hladnokrvno izvadio nož i zabio ga u Fioreninijeva prsa. Na riječi umirućeg mladića: "Ne mogu vjerovati, ubo si me", Šeparović je sklapajući nož i vraćajući ga u džep rekao: "Ubo sam te i ubost ću te još jednom!".

- Još uvijek ne mogu vjerovati da je taj monstrum pušten na slobodu. Osim što je hladnokrvni ubojica, surađivao je s vojskom i četnicima koji su nam nanijeli neviđeno zlo. Ovo je sramota za Hrvatsku pravnu državu! - zaključuje Natrlin.
Iako je nakon osuđujuće presude Šeparovićeva žena prodala kuću u Cavtatu i odselila, Cavtaćani koji poznaju Iva Šeparovića, nisu sigurni da se ubojica ipak neće vratiti na mjesto zločina.


 

Dva priloga s HKV-ovog portala:

Josipović i ostalo! Jusuf 20-12-2009 07:45

Josipović nije nikakav “mizerni profesor”, uostalom on je upravo onakav profesor kakav mu je fakultet, sveučilište, “država” – nikakav, s te strane -, a s druge strane on vrlo dobro odrađuje “svoj posao”, vrlo dobro, da ne kažem odlično, uz veliku medijsku dreku (da ne kažem drek) i podršku komunističkih televizijica. A i “glasači” ga vole. Neka.

A po čitavom svojem ponašanju Josipović je “tipičan Hrvat”, ni više ni manje. Pa recite mi, u čemu se, u glavnim crtama, on razlikuje u svojem predsjedničkom programu od, recimo, Miroslava Tuđmana? Je li Tuđman, možda, protiv ulazka u EU, čak ON postavlja uvjete jednoj EU, paramasonskoj i paravojnoj tvorevini američkih imperijalista, ili pripadnosti svjetskoj terorističkoj kliki NATO-u?? Čak je neki dan Tuđman dodatno osudio Rončevića, optuživši ga i on za “aferu kamioni” specijalnog komunističkog agenta Neneda Stazića. A sam Rončević, potpuni kreten, umjesto da digne dreku do neba kako mu komunistička mafija smješta (ne mogu mu oprostiti /ni SDP ni HDZ, braća po materi/ što ga je u HDZ uveo Glavaš), kao Polančec, “on, Rončević, ima povjerenje u hrvatsko pravosuđe!”. Hrvatsko pravosuđe? Hrvatsko pravosuđe? A pomoćni sudci, “hrvatski novinar”, već su osudili Rončevića na 10 godina zatvora.
Inače je Josipović bio od rođenja i rođenjem – kao sin partizanskog koljača Ante (pripdnik zloglasne 26. divizije koje je od jeseni 1944. pa sve do jeseni 1945. počinila silne zločine, od Knina, preko Like, Trsta, Bleiburga i Križnih putova), koji je isplivao 1972. u račanovoj ekipi nakon udara iz Karađorđorđeva - bio privilegiran; da je htio, mogao je postati fizičar atomske jezgre, baletan, veliki književnik ili bilo što.
ONI SVE MOGU.
A to, da se sastajao s Draškovićem, je normalno. Ti tzv. hrvatski partizani i antifašisti su prirodni saveznici sa srpskim četnicima jer im je cilj isti: borba i rušenje svake hrvatske države, a između sebe su nepomirljivi protivnici.
Malo ih je zapazilo da je Milanović, dan prije izbora za račanova nasljednika, “išao u Beograd na noge četniku Tadiću”. I kada je bio neki jugoslavenski dernek u Zagrebu, posjetio je Tadića u hotelu, i sada u Pragu, na zasjedanju Kominterne su se sreli. Eto to nam je budućnost. Samo, čitam u HS, da se mladi Zaboka “pripremaju za borbu protiv fašista i ustaša”, samo se još nisu izjasnili: KOLIKO IMA, KOJI SU I GDJE SU TE “USTAŠE”? I MENE BI TO ZANIMALO.

A haaške optužnice? Vjerojatno je barem pomagao u stvaranju i oblikovanju optužnica, jer su SU SVI TI HAAŠKI “ISTRAŽITELJI” I “DOJAVLJIVAČI” S “OVIH PROSTORA”, PRETEŽNO IZ HRVATSKE, A POSEBNU PODRŠKU HAAGU DAJU HRVATSKI NOVINARI, JER ONI IZ EUROPE NE POZNAJU OVDAŠNJE PRILIKE (NE ZNAJU TKO JE TKO) A NE ZNAJU NI JEZIK.

A, šjor Žanetiću, lakše malo s buđenjem, vidimo da su se Hrvati “probudili” nakon 900 godina sna i stvorili Državu. Vidimo što su stvorili, bolje im je da spavali i dalje.

Zanimljivo da nitko posljednjih dana nije zapazio jednu – vrlo znakovitu, upozoravajuću i opsanu – izjavu VUKA JEREMIĆA, ministra srbijanskih vanjskih poslova, povodom sukoba predsjednika Srbije, Tadića, s Mesićem, glede petljanja ovog posljednjeg u Bosnu, koja je srbijanski zabran, (Mesić je oduvijek sanjao da bude gubernatior Bosne, ali ne će uspjeti, prednost imaju švabski Slovenci). Dakle, Vuk reče ovo (navodim prema sjećanju): “Hrvati su zamislili, osnovali Jugoslaviju (točno), zatim su ju srušili (netočno), a sada su ponovno masovno za neku treću Jugoslaviju (TOČNO)”.

E Agrameri i ostali “Hrvati”, ne će ići ovaj put. Srbija je odlučila da nemna više Jugoslavije, i ne će je biti. Ovaj put će biti SRBIJA, MAKAR SAMO DO KARLOBAGA, o Trstu će se kasnije. I to je sve.

A ,inače se vidi koliko drže “hrvatski političari” (i “novinari”) jer oni, Mesić, Jaca i “novinari” sveudilj govore kako će Jaca u “januaru” u Moskvi, s Putinom, pregovarati o “južnom kraku plinovoda preko Hrvatske”. Sluđuju raju, jer su europski čelnici s Putinom u Istambulu prije nekoliko mjeseci potpisali Južni krak plinovoda, i tu nema “trte-mrte”, “piškit ću-kakit ću”, “ja rekla-ja porekla”.

I na kraju, ali ne manje bitno, jedna sitnica, toliko da se se vidi koliko Rusija drži do “ovih prostora”. Naime, na sajmu trubača u Guči poseban gost je bio ruski ambasador i zahvalio se nazočnima toplim govorom na RUSKOM JEZIKU. I gledam neki dan, njegov kolega, ambasador u Zagrebu, obraća se nazočnima na RUSKOM JEZIKU. Objašnjenje: ruski jezik, od svih slavenskih jezika je najsličniji hrvatskom (i srpskom) jeziku, gotovo su identični, preko 50 % riječi su iste i potppuno razumljive veći dio drugih 50% su slične ali drugog značenja. Kada Hrvaat (ili Srbin) idu studirati u Moskvu, ili Rus dođe ovamo, ONI NE IDU U ŠKOLU DA UČE RUSKI JEZIK (RUSI OVDJE HRVATSKI), TO NIJE POTREBNO, UČI SE “U HODU”. Danas je običaj u diplomaciji da i ambasdor zna jezik domaćina, pogotovo Rus, koji može hrvatski naučiti doslovno ZA NEKOLIKO POPODNEVA. Toliko koliko Rusi drže do nas!

 

 

Propaganda! Jusuf 20-12-2009 11:05

Mnoge stvari mi nisu u ovoj zemlji, da ne kažem državi, jasne. Posebno je mržnja «novinara», između ostalog, ne računajući «nevladine udruge», prema svemu hrvatskom, kakve nije bilo niti u Jugoslaviji. Pored otvorene mržnje, čak i čisto četničke, često se iskazuje stanovita prikrivena mržnja, propaganda, možda, prikrivanje, možda. Ne prihvaćam da je u pitanju neznanje. Evo dva primjera mimikrije s «istoka Hrvatske», i to iz usta osječkih novinara.

1. Banovo brdo!?

Baranja (moja žuđena i prokleta, istovremeno i nezaboravna, i s prokletom žudnjom da ju zaboravim, ili da se vratim), kao srednjoeuropsko -panonska «regija» nalazi se u Mađarskoj s tri četvrtine ozemlja, s glavnim gradom Pecsom (Pečuh, od hrvatske riječi «pet crikov» - pet crkava), i «ostatak», između sutoka Drave u Dunav, hrvatska Baranja, s glavnim gradom Belim Manastirom (Pelmonostor).
U hrvatskoj Baranji proteže se jedno «brdo» (najveća nadmorska visina nešto iznad 250 metara, s tim da je «dolina» na osamdesetak metara nadmorske visine), geološki rečeno aluvijalni nanos, od Belog Manastira do Batine Skele, na Dunavu, od ravnice na sjeverzapadu, između rijeke Krašice («kara su», turski – crna voda, kao Karamarko, crni marko), koja izvire ispod Mečeka i utječe u Dunav kod Batine Skele, i jugozapadnih obronaka u pravcu Osijeka.
Na «brdu» žive uglavnom autohtoni Mađari (Zmajevac, Suza, Kneževi Vinogradi, Zmajevac, Kamenac, Kotlina, Kranac). Doseljeni su Hrvati, tzv šokci, iz XVI. stoljeća s juga, Lika, Hercegbosna (smije li se tako reći?), čarnojevićki srbi, s početka XVII. stoljeća i švabi iz Švabske, iz XVIII. stoljeća.
To «brdo» se zemljopisno (geografski, kako vidim da nameću tu greciziranu riječ agrameri) naziva (napprosto) BANSKA KOSA.
Lokalno stanovništvo (imao sam nesreću da budem taj) to brdo, zapravo valovit krajobraz s poljima, vinogradima, voćnjacima, naziva naporosto PLANINA. Idem u Planinu, bio sam u Palnini, kiša nam je došla iz Planina (ne može «s» jer je niska) itd.

Nu, novinarčeki, i oni esekrski, tu Planinu, tu Bansku kosu u svojim izvješćima nazivaju BANOVO BRDO. Banovo Brdo?!

Taj ološ je sluđen s Begradom, gdje se nalazi «Banovo brdo» i tim imenom vole zvati baranjsku Bansku kosu. Naravno, oni ne znaju da je današnje «Banovo brdo», u Beogradu kupio, dubrovački veletrgovac Matija Ban, etnički hrvat, ali «katolički dubrovački srbin» (kljunati ježak, poput I.Banca) i po njemu se tako zovi.
Nije bitno.

2. Središnji trg!?

U Osijeku, u tzv. Gornjem gradu, u blizini župne crkve (graditelj. H. Bole) sv. Petra i Pavla, sada milošću rimskog biskupa preimenovana u «konkatedralu» đakovačke nadbiskupije, postoji jedan središnji trg, trokutastog oblika, pod (privremenim!?) imenom Trga dr. Ante Starčevića. Iza 1945. trg se zvao Trg Slobode.

Nu, većina novinarčeka organski ne podnosi ime Ante Starčevića, «Otca Domovine», i Trg Ante Sarčevića naziva «Središnji trg»? Središnji trg u gradu koji ima tri središta, Gornji grad, Tvrđu i Donji grad??
Nu, dobro!
Ja u emajlima novinarčekima često napominjem da je prešućivanje imena A. Starčevića srbofobija, to jest mržnja prema srbima.

Naime, Ante Starčević je srbin, po majci!

Rodila ga je srpkinja MILICA BOGDAN iz moje Široke Kule. Tada, doduše, nije bila srpkinja, nego pravoslavna vlahinja. Antin otac, Jakov, na sajmu u Gospiću je ugledao Milicu iz Široke Kule i htio ju je ženiti – ili ona ili nijedna druga -, ali njegov otac mu nije dopustio, tada se roditelje slušalo. I udade ćaća Milicu u Ostrovicu, nekom Čorku, isto Hrvatu (ni on nije tada bio hrvat, nego katolik). Muž joj ubrzo mrije, brak je bio bez djece, i odmah je poletjela Jakovu Starčeviću u zagrljaj, koji je strpljivo čekao, a ona sada nije bila u vlasti vlastitog oca.
U sretnom braku rodila su se brojna djeca, među kojima je i naš Ante.
Eto!
Možete slobodno svi vi hulje, ološ i propalice, hrvatski lumpenproleteri uzimati u usta Antu Starčevića, ta on je «i» srbin.
Ludnica? malo je reć!

 

Komentari
Traži
OrsatDBK  - Izborne nebuloze Ivane Arapovic !   |78.1.236.xxx |2009-12-25 14:23:59
PRIJEDLOG ZA POLITI
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Korisnika online: 1
  • addiefj11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!