coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow Obitelj poginulog branitelja odbija obrisati riječ "ustaški sine"
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019
 
 
Obitelj poginulog branitelja odbija obrisati riječ "ustaški sine" PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 03 Prosinac 2009

OBITELJ POGINULOG BRANITELJA PROTIV GRADSKE UPRAVE

Obitelj poginulog branitelja odbija obrisati riječ "ustaški sine"

Zadarska Gradska uprava naći će se na sastanku s obitelji poginulog Rajka Loze Imoćanina koja mu je podigla spomen-ploču s natpisom "Rajko Lozo hrvatski viteze, ustaški sine!"

03.12.2009 08:37

Iz zadarske Gradske uprave su na sastanak danas pozvali obitelj poginulog Rajka Loze Imoćanina koji je 5. listopada 1991. godine poginuo ispred zgrade Ureda državne uprave, a kojem je obitelj 1996. godine podigla spomen ploču s natpisom "Rajko Lozo hrvatski viteze, ustaški sine!

Poslije bitke prsa u prsa s ručnim bombama protiv jugotenkova na Bokanjcu braneći Zadar 5. X. 1991. izdajom s leđa smrtno si pogođen jugometkom na ovom mjestu. Progoni, optužbe, mučenja, zataje, izdaje, nisu prekinule tvoj životni san - Nezavisnu državu Hrvatsku. Mi ga nastavljamo i vjerujemo da će biti stvarnost. Neka ti je vječna slava i pokoj!."

Gradskoj upravi nedavno je, kako su nam potvrdili, postavljeno pitanje zbog čega se u centru grada veliča ustaštvo, a ističu kako su zbog toga na sastanak pozvali obitelj Rajka Loze kojoj, kako tvrde, ne osporavaju nemjerljivu žrtvu u stvaranju hrvatske države.

No, tvrde da inzistiraju na primjerenom tekstu spomen-ploče, odnosno uklanjanju riječi ustaša. Navode kako će Grad financirati u dogovoru s obitelji izradu nove spomen-ploče. No, obitelj poginulog Imoćanina u Domovinskom ratu u Zadru tvrde kako ne pristaju na izmjenu sadržaja.

Na telefon smo dobili Agnezu Mešin, sestru poginulog Rajka Loze koja je upravo u tom trenutku bila na putu iz Splita za Zadar. Ploča će ostati na istom mjestu gdje je moj brat poginuo i nema šanse da se miče natpis ustaša. Moji su bili ustaše i ako nekom nije jasno što je ustaštvo i borba za hrvatsku državu, onda ne zna što je hrvatska povijest. Veliča se petokraka, a želi se maknuti natpis s mjesta gdje se pisala hrvatska povijest. Hrvatska se stvarala i prije 90-te i poslije 90-te - rekla nam je Agneza Mešin.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 18
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!