coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Lustracija arrow Šef Udbe uhićen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019
 
 
Šef Udbe uhićen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 28 Studeni 2009

Šef Udbe uhićen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića

Policija je u 14.10 sati uhitila Ivana Lasića zvanog Gorankić (74), bivšeg načelnika II. uprave nekadašnjeg Saveznog sekretarijata unutrašnjih poslova (Udbe) u njegovoj kuću u Knešpolju pokraj Širokog Brijega.

Autor: Robert Soldo
06.07.2009 21:13

Policija je u 14.10 sati uhitila Ivana Lasića zvanog Gorankić (74), bivšeg načelnika II. uprave nekadašnjeg Saveznog sekretarijata unutrašnjih poslova (Udbe) u njegovoj kuću u Knešpolju pokraj Širokog Brijega, i to na zahtjev Interpola Wiesbaden, koji ga sumnjiči za pomaganje i poticanje na ubojstvo Stjepana Đurekovića, hrvatskog emigranta i nekadašnjeg direktora INA-Marketinga 1983.. Očekuje se Lasićevo prebacivanje u Sarajevo, ali je malo vjerojatno da će biti izručen Njemačkoj zbog bh. državljanstva.

Tjeralica iz Njemačke

Prema njemačkom zakonu, optužnica se ne može podići dok optuženi nisu u pritvoru. Uz Gorankića, njemačka policija je nedavno objavila tjeralice za Zdravkom Mustačem (67), Josipom Perkovićem (64) te Borisom Brnelićem (71), svi nastanjeni u Hrvatskoj. Osim toga, Perkovića Nijemci traže i zbog sumnje da je 1977. s Mihajlom Svilarom nagovarao Josipa Müllera na ubojstvo još dvojice hrvatskih emigranata Franje Gorete i Stjepana Bilandžića.

Ova najnovija tjeralica je dopuna prijašnje tjeralice njemačke policije koja je 11. prosinca 2005. raspisana samo za Perkovićem zbog likvidacije Đurekovića. I tada se za informaciju o njemu nudilo 5.0000 eura, a sada je tjeralica proširena i na Mustača, Lasića i Brnelića.

Slučaj Đureković

“Ispričavam se, ali o slučaju ‘Đureković’ ne mogu ništa kazati. Sve sam davno rekao, a to znaju obavještajne službe od Zagreba, Sarajeva i Beograda. Čuo sam neke optužbe na moj račun, ali mislim da su one besmislene, govorio nam je još prije četiri godine Ivan Lasić Gorankić, kojega njemačka policija dovodi u izravnu vezu s ubojstvima hrvatskih emigranata.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 18
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!