coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Lustracija arrow "UMILNO HRVATSKO BLEJANJE" - NA KOMUNISTIČKI NAČIN
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
"UMILNO HRVATSKO BLEJANJE" - NA KOMUNISTIČKI NAČIN PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 26 Studeni 2006
 Za Narodni list Zadar 

 

Poštovani gospodine uredniče!

 Kako vidim Narodni list je odnedavna otvorio ponovno svoje stranice za čitatelje, što me veseli, jer sam te stranice nekad ranije i sam dosta koristio u Narodnom. Osim toga,  vidim također, da je Narodni otvorio i dvije stranice za sučeljavanje «istina» o bivšim političkim uznicima i njihovim progoniteljima, što me još više veseli – s obzirom da sam i osobno jedan od progonjenih. Budući sam i predsjednik Zdruga udruga Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva, a naše sjedište je u Zadru, raspolažem sa dosta pisanog materijala o političkim uznicima sa terena Zadarske i Šibenske županije, a uskoro ću od Administrativne komisije pri Vladi RH dobiti i cjelokupan popis svih članova političkih uznika u RH i inozemstvu, moći ću vam u tom pogledu još više pomoći. Dakako, vezano za tu suradnju potreban je i nekakav međusobni  dogovor. Već sada mogu vam reći da je tema o uznicima dobro odabrana i da nam se dosta ljudi-naših članova obraća s pitanjem, kada će se i o njima nešto napisati? Eto, za sada,toliko o tome. 

***************************************************************************A A sada slijedi moj tekst.

Vezano za tekstove koje ste objavili  na stranicama 14 i 15 u broju NL od  10.studenog ov.g.šaljem vam svoje reagiranje na oba teksta, sa željom da ga uvrstite već u slijedećem broju. 

_______________________________________________________

          «UMILNO HRVATSKO BLEJANJE»

ILI KAKO KAMUFLIRANI EX KOMUNISTI OBMANJU NAROD 

Poznato  zadarsko piskaralo, po rubrikama za čitatelje,  bivši ugledni komunista, a sada, gle opet čuda, ugledni zadarski pravaš i «ustaša» dipl. Ing.  Ivo Ćoza piše otvoreno pismo predsjedniku džave i premijeru pod naslovom:

 «Ako zastara ima pravno pokriće, ali imovina  stvorena pljačkom i kriminalom nema pravno pokriće.!!!» 

Neznam čiji je ovo naslov, NL ili njegov, pa mi dozvolite da se malo s njim  našalim? Ako je njegov, onda je u skladu njegove pismenosti-diplomiranog bravara, a ako je pak redakcijski, onda je također sklepan na nivou naprijed rečenog, ili još niže od toga - na nivou diplomiranog kovača.

 U poznatom svom stilu i ovoga puta «drug» Ćoća obraća se predsjedniku države i premijeru u imperativima, a preko njih, naravno i svekolikom čitateljstvu NL kojega želi blefirati, kako je on, eto, osvjedočeni domoljub i desničar. U to ime uvijek koristi ime stranke, prije HSP, a sada HČSP-a, kako bi još više uvjerio Zadrane da je on «ustaša» desne provinijencije. 

A on je:

Rođen u obitelji partizana, u ranim danima skojevac, a potom dugogodišnji  predani komunista, zaposlenik kod vojske JNA gdje je kao istaknuti komunista i odani Jugoslaven dobio  luksuzan stan od 100 m2 , u najatraktivnijem dijelu grada na  Poluotoku.

 Zbog nekih malverzacija 70. godina, dolazi pod udar Zakona, al ne i kažnjen. Nakon desetak dana odležanih u pritvoru, biva pušten na slobodu bez ikakovih primjenjenih daljnjih sankcija, dakako i odmah zaposlen. 

Vezano uz ovaj pritvor zbog privrednog kriminala, dužan sam vam još nešto reći, kako se drugovi još i danas snalaze. Naš uvaženi,  već rečeni, convertit uspio je preko lažnog svjedočenja jednog od članova političkih uznika pribaviti potvrdu da je on bio u pritvoru iz političkih razloga te sa tom potvrdom i poznanstvom u Administsrativnoj komisiji za dodjelu statusa pol. uznika dobiti status političkog uznika. Sa ovakovim statusom, a prema Zakonu o političkim uznicima ostvario je 25% povišenja na svoju redovnu mirovinu, a što u apsolutnom iznosu iznosi oko 1000 kuna mjesečno. Dakle puno više nego trećina sveukupnih umirovljenika u Hrvatskoj prima mjesečnu mirovinu. Zbog ovakovih i sličnih slučajeva, a ima ih dosta, Društvo političkih uznika iz Zadra pokrenut će uskoro postupak kod Administrativne komisije da se svi slučajevi pravno preispitaju i da se nepravilno već isplaćeno ima vratiti državi.

 Slijedom «čeprkanja» po  Gogoljevim «Mrtvim dušama» o našem junaku ove priče valja još nešto reći.

Padom mu  njegove Juge,  te priznavanju nezavisnosti Hrvatske kod UN 1992.g. tek onda se prekrcava iz «Balkan expressa» u  «Croatia express» i preskače HDZ te ide direktno k «ustašama». Tada mu to nije bilo teško, jer tada nitko nikoga nije pitao za životopis.Tada se je išlo, u skladu sveopće pomirbe «ustaša i partizana», u jedinstveni Oslobodilački pokret.  

Od tada pa sve do sada, na političkom planu, naš  drug ustaša nije u Zadru polučio nikakav rezulta kao pravaš. Čak što više uspio je rasturiti HSP, a kako sada stvari stoje raspada mu se i njegova HČSP i to zbog ničega drugoga već osobno njegovog političkog bivšeg  pedigrea. 

Ima još jedna zanimljivost vezana za našeg «druga ustašu». Od kada isčitavam njegove tekstove, a čitam ih od kada se on počeo po tiskovinama javljati, još nikada se nije dotakao LUSTRACIJE, teme o kojoj  se tako puno piše.  Zaključak je, pa i zašto bi, jer bi ga upravo ta lustracija pomela sa političke scene, do koje mu je itekako stalo. 

O drugu «ustaši» i njegovu «umilnom hrvatskom blejanju» moglo bi se još puno toga reći, no, ostavit ću to za neku drugu prigodu, a sada još nešto  reći ću o jednom drugom, još uvijek pravom drugu - gospodinu drugu Mati Grubeši (vele mi i sudcu porotniku) koji se, poput našeg prvog junaka, javlja u istom listu na stranici 15. sa isto tako umilnim tekstom «hrvatskog blejanja» pod naslovom: «PODJELA IMOVINE SFRJ»  Istina nije narcisoidan i nije u tekst stavio svoju sliku već sliku svoga idola i neprežaljenog druga Tita. Svaka mu čast, cijenim dosljedne ljude, pa makar se i o komunistima radilo. 

Moram odmah reći, ovaj tekst mi se sviđa, jer je po pismenosti daleko pismeniji od prethodnog, al' je zato i daleko lukaviji. On odmah na početku počinje sa hvalospjevima pokojnoj  jugi i veli:  

«U svom 45-godišnjem postojanaju Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (SFRJ) postigla je i prestigla u razvoju neke  razvijenije  europske zemlje i stekla velika materijalna bogastva, pokretnu i nepokretnu imovinu, kako unutar svoje granice, tako i u inezemnim zemljama». 

Bilo bi suvislo ove laži komentirati, jer laž je komunistička svojina i samo njima svojstvena. Al' kad je već počeo tekst apologetski  kititi, morao je barem sa par riječi reći i nešto istine o nekretninama  bivše Juge u inozemstvu. Prije svega pola te imovine - Titova i Grubišina Juga naslijedila je od prve kraljevske Juge, a sve drugo, da je u razvoju prestigla i neke razvijene zemlje zapada je totalna laž. 

Kako se u ovom slučaju radi o dva  suprostavljena lika iz istog Gogoljevog romana «Mrtve duše», a ustvari su oba «braća karamazovi», možda bi bilo bolje čitatelje uputiti da pročitaju rečeni Gogoljev roman pa će im biti puno jasnije o čemu se radi – nego da čitaju moje tekstove na ovu temu ili tekstove  bilo koga drugog, koji  bi pisali o istoj temi.  

Dakako, ovog puta nije mi bila namjera da veličam ili umanjujem spisateljske vještine gore rečenih tekstopisaca, već da još jednom ukažem na okorjeli  komunizam koji se  uvukao u sve pore našeg življenja i kojeg se Hrvati nikako da riješe.Usput samo, drug  Grubiša je i sudac porotnik.- a tko bi drugi, jer susdstvo je još uvijek koministička institucija.

Uskoro će izbori, a možda i vanredni, pa je upravo to najpovoljnije vrijeme da se komunizam sruši na izborima, te da se poslije donošenjem lustracijskog Zakona konačno očistimo od te gamadi. Samo izbori su za to lijek, jer drugi alternativni pesticidi - comunosticidi još nisu pronađeni.

Zadara, 26. 11.2006.g.              

Ivo Matanović- Zadar 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Utorak, 02 Siječanj 2007 )
 
« Prethodna
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 13
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!