coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow KONAČNO OTKRIVENO - ‘Blaškićeve laži strpale Kordića na 25 godina robije’
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
KONAČNO OTKRIVENO - ‘Blaškićeve laži strpale Kordića na 25 godina robije’ PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 03 Studeni 2009

 ‘Blaškićeve laži strpale Kordića na 25 godina robije’

Ljubičić, i sam osuđen na 10 godina zbog Ahmića, tvrdi da je zapovijed za napad izdao Blaškić, a poslije je sve prebacio na Darija Kordića

Piše danijel ivanković

 

Tihomir Blaškić na bojištu u srednjoj Bosni              Arhiva S.D.

Nakon najnovijeg istupa Tihomira Blaškića, koji se dotaknuo Ahmića i Trusina, odnosno zločina koji su u istom danu počinjeni u hrvatskom i bošnjačkom selu tijekom bošnjačko-hrvatskog rata u BiH, prozvanim se našao i Paško Ljubičić, zapovjednik bojne vojne policije u srednjoj Bosni, koji je zbog zločina u Ahmićima i osuđen na 10 godina zatvora.

Blaškić, bivši zapovjednik Operativne zone srednja Bosna, izjavio je kako je uvjeren da će za zločine odgovarati oni koji su ih počinili i oni koji su ih naredili, te da je dobro prepustiti pravosudnim institucijama da rade svoj posao.

Skriveni dokumenti

Ljubičić tvrdi da je Blaškić i sada i tijekom suđenja lagao i okrivljivao druge. “Kako Blaškić kaže da se nada da će odgovarati i oni koji su naredili napade na ta sela, on bi trebao znati da su dokumenti koji su bili skriveni u njegovu interesu (od njemu, a sada i meni poznatih osoba) od Suda u Haagu, dostupni meni od dana nakon što je on uspio obmanuti sud u Haagu“, ističe Ljubičić.

On tvrdi kako Blaškić veoma dobro zna da je on osobno izdao zapovijed za napad na Ahmiće u predvečerje 15. travnja 1993. godine u njegovu zapovjedništvu u hotelu “Vitez”.

“Njemu je poznato da smo od njega tražili da zapovijed koju je izdao pretoči u pisanu zapovijed. Njemu je poznato da je prije tog sastanka na istome mjestu imao sastanak i s političkim dijelom rukovodstva općine Vitez te da je i njih upoznao sa svojim namjerama i zapovijedima.

Također mu je poznato da je predsjednik vlade HVO-a u Vitezu Ivan Šantić od njega tražio da tu zapovijed izda u pisanoj formi. Kakva je to mogla biti zapovijed za koju Blaškić nije želio da ostane zapisana na papiru?“ pita se Ljubičić.

Prema njegovim navodima Vlada općine Vitez Blaškića je i pisano upozorila na “katastrofalne posljedice koje će izazvati zapovijed koju je izdao”.

Istovremeno su, kako tvrdi Ljubičić, i pisano od Blaškića tražili da se ta zapovijed povuče i predlagali da poduzme druge metode i oblike (blokade, diverzije, ultimatume, aktiviranje međunarodnih institucija i drugo) u ostvarenju ciljeva koje je imao.

“Simptomatično je i nerazumljivo i to zašto je takvom brzinom zapovijed izdana od strane Blaškića, u predvečerje 15. travnja, a postrojbe moraju krenuti u napad po njegovoj zapovijedi ujutro u 5.30 sati – kaže Ljubičić dodajući da svako tko ima imalo znanja vojne prirode zna kako je to malo vremena da se obave sve pripreme za napad.

“Blaškić je na sudu u Haagu uspio obmanuti taj sud i okriviti Darija Kordića da je izdao zapovijed za napad na Ahmiće. Kordić danas leži u zatvoru i izdržava kaznu od 25 godina koju je dobio zbog te laži. Je li Kordić imao veze s planiranjem napada na nekoj drugoj razini zajedno s Blaškićem, ja to ne mogu znati, ali znam i bio sam na sastanku kada je Blaškić, a ne Kordić, izdao zapovijed za napad”, tvrdi Ljubičić.

‘Radikalni nacionalisti’

Kordić je kao naredbodavac napada na Ahmiće osuđen, dok je Blaškić, po Ljubičiću, “uz pomoć pojedinaca iz obavještajno-političkih krugova Republike Hrvatske uspio provući suludu tezu o navodnoj dvostrukoj liniji zapovijedanja koja se protezala od predsjednika Tuđmana preko Šuška, Bobana do lokalnog lidera Kordića”.

“Smisao tog djelovanja tadašnja vlast u RH, oličena u Mesiću i Račanu, uobličila je u poznatu tezu detuđmanizacije Hrvatske s porukom da je hrvatska politika inspirirala zločine i da iza zločina stoje ‘radikalni hrvatski nacionalisti’ kojima je navodno upravljao službeni Zagreb” - naglašava Ljubičić.

 

*

* email nije ispravan

Komentar od: @ 24. listopad 2009 15:55

Generala Blaskica vecna Hrvata cijeni, ali i istodobno sazalijeva jer je on pristao na sramnu optuzbu koja je dosla od Veleizdajnika Stevana uz svesrdnu pomoc Ante Nobila i pomoc obavjestajne sluzbe MI6 da se optuzi Predsjednika Hrvatske dr. Franju Tudjmana, Ministra Obrane Gojka Suska kao i cijeli Hrvatski narod u sramotnoj optuznici koja je stigla iz Den Haaga prije nekoliko godina. Veleizdajnici Racan i Stevo postigli su dogovor da Haag ima pravo da sudi akcijama Hrvatske Vojske Oluja i druge.

Sto je danas Racan i Stevan u Hrvatskoj? Nitko i nista, bili su na svim tim funkcijama a da za Hrvatsku ostavrili nisu nista, jedino su nanijeli Hrvatskoj veliku stetu, da se i sto godina vladanja dobrog buduceg Predsjednika Hrvatske ne mogu ispraviti ove grseke koje je donijelo ovo drustvo Racana i Stevana.

Za grob Racana nitko ni ne zna jer je nula u Hrvatskoj bio i ostat ce, a za Veleizdajnika Stevana mjesta za ukop u Hrvatskoj nece ni biti, jer ce njega zemlja izbacivati kao sto mu je izbacivala i cacu!

Komentar od: @ 24. listopad 2009 15:55

Zlocin u Ahmicima su sprovele snage SAS-a iz Velike Britanije! U taj zlocin duboko je ukaljana i vanjska obavjestajna sluzba Velike Britanije MI6 koja je cijeli zlocin i isplanirala. Dokumenti operacije nose najvecu mogucu tajnu u Velikoj Britaniji. Cilj te operacije je bio da se Hrvati i Muslimani ubijaju izmedju sebe da bi Cetnici mogli sve poslije poklopiti. U tome prljavom planu Englezi su vodili glavnu rijec uz sutnju Francuskog bivseg Predsjednika Mitteranda. Cilj te prljave politike Velike Britanije je bio da se Hrvatska uvuce u tzv. rat protiv BiH sto je paradoks kad se zna sto je Hrvatska Muslimanima dala od vojem pomoci i lijekova, hrane itd. dok su istodobno ti Muslimani ubijali Hrvatsku bracu i sestre u BiH.
Samo mudrom politikom Predsjednika Hrvatske dr. Franje Tudjmana, Hrvatska je postala medjunarodni faktor u ovom dijelu Europe, jer dr. Tudjman je nadigrao sve te nonsarlatne idiote koji su se nudili kao mirovni posrednici a u biti su imali u planu da Hrvatska nestane s karte.

Jos uvijek Velika Britanija ne posustaje od svoga prljavog plana, sve ove godine VELEIZDAJNIK STEVAN i drustvo su izrucili sve dokumente koji su postojali, pa cak i oni sastanci o kulturi i sportu, a o hrvatskim generalima da i ne govorim, ponizili su sve sto su imali imalo ista reci u Domovinskom ratu. To im jos nije dosta, pa traze neke navodne topnicke dnevnike sto uopce nisu ni postojali. Sve to ucilju ima da se Hrvatska stvori i prikaze kao nevjerodostojna zemlja koja je po njihovom naumu stvorena navodno na zlocinu, sto granici s ludilom.

Postovane kolege iz Velike Britanije, Vi jednostavno morate prihvatiti cinjenicu da je Hrvatska stvorena za sva vremena i da nikakvi Den Haagovi ni vasi svi politicki sudovi Hrvatsku ne mogu ponistiti!

Posebno za mutikase MI6 koje stvaraju ratove i krize tamo gdje ih nikada nije bilo. Uzalud vam trud sviraci!!

Vas suradnik i VELEIZDAJNIK STEVAN MORA ZA KOJI DAN KOFERE S PAKIRATI I ADIO MARE!! :-))

Komentar od: mustangP-51 @ 24. listopad 2009 15:50

Samo oni, pojedinci i cjelokupna drustva sto su sposobni pr-
znati svoje zablude i zlocine i prihvatit posljedice toga, imaju sansu da prezive postanu moralno zdravi; Poput njemacke na pr.
Nas zlocinac ili nasi zlocini ne zasluze podrsku samo zato sto su nasi.
Eto ja to toliko. By!

Komentar od: @ 24. listopad 2009 15:46

To je tako bilo, a vi bagra cetnicka nikada se necete mozada pomiriti da vas je nadjacala HRVATSKA VOJSKA!! :-))

Bili ste 4 sila u Europi, a dobili ste turbo-opanke u Oluji!! :-))

ODZVONILO JE!!

ZA DOM SPREMNI!!

Komentar od: @ 24. listopad 2009 15:43

Da su ti pravi Hrvat ne bi ovo ni pisao i da je to istina!!

Samo nagari Mustang :-))

Komentar od: mustangP-51 @ 24. listopad 2009 15:33

Ma kako mi samo ranije nije sinulo u glavi ovo oko Stupnog Dola, Ahmica i drugog sto su nam ti pokvarenjaci Englezi podmentuli. Sada je slika kompletna. Konacno je potpuno jasno da su Blaza Kraljevica sto se je zalagao za saveznistvo s Muslimanima i rat protiv srpskih zlikovaca tj za oslobadanje CIJELE BiH, likvidirali Englezi kako bi hrvate lakse gurnuli u rat muslimanima koji oni naravno nisu zeljeli.
Osobno sam se uvjerio kako su engleske cisterne s oznakama hrvatske vojske kod Metkovica pretakali gorivo u srpske da bi time kompromitirale Hrvatsku i mudrog Tudmana.
Englezi peobuceni u uniforme HVO i sa svojim kamionima sto su imali oznake Rep. Srpske, presli preko teritorije sto su je Srbi drzali i pocinili pokolje uko Varesa, i tako iskompromitirali HVO uvlaceci ga u rat s muslimanima.
Mate Boban sto se je kao i Tudman zalagao za borbu prutiv srpskih agresora, toliko se je nasekirao zbog engleskih podmetanja da se je tesko razbolio i eto skoncao.
Eto sve polako izlazi na vidjelo.
Englezi, Englezi, majku vam srpsku pokvarenu!

Komentar od: @ 24. listopad 2009 15:01

 

Komentar od: @ 24. listopad 2009 14:58

Generala Blaskica  vecina Hrvata cijeni, ali i istodobno sazalijeva jer je on pristao na sramnu optuzbu koja je dosla od Veleizdajnika Stevana uz svesrdnu pomoc Ante Nobila i pomoc obavjestajne sluzbe MI6 da se optuzi Predsjednika Hrvatske dr. Franju Tudjmana, Ministra Obrane Gojka Suska kao i cijeli Hrvatski narod u sramotnoj optuznici koja je stigla iz Den Haaga prije nekoliko godina. Veleizdajnici Racan i Stevo postigli su dogovor da Haag ima pravo da sudi akcijama Hrvatske Vojske Oluja i druge.

Sto je danas Racan i Stevan u Hrvatskoj? Nitko i nista, bili su na svim tim funkcijama a da za Hrvatsku ostavrili nisu nista, jedino su nanijeli Hrvatskoj veliku stetu, da se i sto godina vladanja dobrog buduceg Predsjednika Hrvatske ne mogu ispraviti ove grseke koje je donijelo ovo drustvo Racana i Stevana.

Za grob Racana nitko ni ne zna jer je nula u Hrvatskoj bio i ostat ce, a za Veleizdajnika Stevana mjesta za ukop u Hrvatskoj nece ni biti, jer ce njega zemlja izbacivati kao sto mu je izbacivala i cacu!

Komentar od: @ 24. listopad 2009 14:57

Generala Blaskica vecna Hrvata cijeni, ali i istodobno sazalijeva jer je on pristao na sramnu optuzbu koja je dosla od Veleizdajnika Stevana uz svesrdnu pomoc Ante Nobila i pomoc obavjestajne sluzbe MI6 da se optuzi Predsjednika Hrvatske dr. Franju Tudjmana, Ministra Obrane Gojka Suska kao i cijeli Hrvatski narod u sramotnoj optuznici koja je stigla iz Den Haaga prije nekoliko godina. Veleizdajnici Racan i Stevo postigli su dogovor da Haag ima pravo da sudi akcijama Hrvatske Vojske Oluja i druge.

Sto je danas Racan i Stevan u Hrvatskoj? Nitko i nista, bili su na svim tim funkcijama a da za Hrvatsku ostavrili nisu nista, jedino su nanijeli Hrvatskoj veliku stetu, da se i sto godina vladanja dobrog buduceg Predsjednika Hrvatske ne mogu ispraviti ove grseke koje je donijelo ovo drustvo Racana i Stevana.

Za grob Racana nitko ni ne zna jer je nula u Hrvatskoj bio i ostat ce, a za Veleizdajnika Stevana mjesta za ukop u Hrvatskoj ne ce ni biti, jer ce njega zemlja izbacivati kao sto mu je izbacivala i cacu!
Komentar od: @ 24. listopad 2009 14:38

Zlocin u Ahmicima su sprovele snage SAS-a iz Velike Britanije! U taj zlocin duboko je ukaljana i vanjska obavjestajna sluzba Velike Britanije MI6 koja je cijeli zlocin i isplanirala. Dokumenti operacije nose najvecu mogucu tajnu u Velikoj Britaniji. Cilj te operacije je bio da se Hrvati i Muslimani ubijaju izmedju sebe da bi Cetnici mogli sve poslije poklopiti. U tome prljavom planu Englezi su vodili glavnu rijec uz sutnju Francuskog bivseg Predsjednika Mitteranda. Cilj te prljave politike Velike Britanije je bio da se Hrvatska uvuce u tzv. rat protiv BiH sto je paradoks kad se zna sto je Hrvatska Muslimanima dala od vojem pomoci i lijekova, hrane itd. dok su istodobno ti Muslimani ubijali Hrvatsku bracu i sestre u BiH.
Samo mudrom politikom Predsjednika Hrvatske dr. Franje Tudjmana, Hrvatska je postala medjunarodni faktor u ovom dijelu Europe, jer dr. Tudjman je nadigrao sve te nonsarlatne idiote koji su se nudili kao mirovni posrednici a u biti su imali u planu da Hrvatska nestane s karte.

Jos uvijek Velika Britanija ne posustaje od svoga prljavog plana, sve ove godine VELEIZDAJNIK STEVAN i drustvo su izrucili sve dokumente koji su postojali, pa cak i oni sastanci o kulturi i sportu, a o hrvatskim generalima da i ne govorim, ponizili su sve sto su imali imalo ista reci u Domovinskom ratu. To im jos nije dosta, pa traze neke navodne topnicke dnevnike sto uopce nisu ni postojali. Sve to ucilju ima da se Hrvatska stvori i prikaze kao nevjerodostojna zemlja koja je po njihovom naumu stvorena navodno na zlocinu, sto granici s ludilom.Kakvo drustvo vitezova!
Dok su tamanili neduzni svijet, takmicili su se ko ce biti veci i "produktivniji vitez". Sada pljuju jedan po drugome ne bi li se nekako izvukli iz moralnog blata a bogami i sa robija.
Fuj!

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!