coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Milanović je u Srbu rehabilitirao ideologiju Draže Mihajlovića – hoće li to osvijestiti SDP-ove bir
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Milanović je u Srbu rehabilitirao ideologiju Draže Mihajlovića – hoće li to osvijestiti SDP-ove bir PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 24 Srpanj 2009


 

Milanović je u Srbu rehabilitirao ideologiju Draže Mihajlovića – hoće li to osvijestiti  SDP-ove birače

 

Na naslovnici Hrvatskog lista od 31. srpnja 2008. godine stoji slika na kojoj se vidi kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjeluje u proslavi obljetnice četničkoga ustanka u Srbu. Iznad te slike piše krupnim crvenim slovima: UŽAS. I zaista je užasno što vođa najjače oporbene stranke sudjelujući na proslavi obljetnice četničkoga ustanka čime praktično rehabilitira zločinačku genocidnu ideologiju Draže Mihajlovića koji je sa Mussolinijevim fašistima planirao istrijebiti Hrvate iz Herceg-Bosne, Like i Dalmacije. A da je taj pakleni plan postojao, svjedoči nam Ivan Meštrović u svojoj knjizi «Uspomene na političke ljude i događaje» gdje na str. 335 govori o pismu koje je Draža po jednom srpskom oficiru uputio talijanskom generalu u Zagrebu.

Međutim, kad je taj čestiti Srbin to pismo otvorio i vidio što Draža Mihajlović poručuje svom fašističkom kolegi Zagrebu, on ga je uručio nadbiskupu Stepincu, a ovaj je tu poruku ispričao Meštroviću. Poruka glasi: «Ekselencijo i kolega, došlo je vrijeme za našu prisnu suradnju jer su nam ciljevi isti: vaši da istrijebite  Hrvate iz Dalmacije, a naši da ih istrijebimo iz Herceg-Bosne.» I gle čuda, danas vođa naše najjače oporbene političke stranke Zoran Milanović, sudjelujući u proslavi obljetnice početka četničkoga pokolja Hrvata, rehabilitira  zločinačku ideologiju Draže Mihajlovića! Hoće i to osvijestiti one koji kane glasovati za Milanovićev SDP? Živi bili pa vidjeli.

 

Stipe Vuković, Split     

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!