coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow PRAVAŠTVO I DESNIČARI U HRVATA - NI LUK NI VODA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
PRAVAŠTVO I DESNIČARI U HRVATA - NI LUK NI VODA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 15 Srpanj 2009
  PDF Ispis E-mail

PRIMJEĆUJEM......
da gospodin Ivo Lozo puše u isto rog kao i njegov kriminalac Anto Đapić. Služi se demagogijom, a u stvari radi iste stvari kao i Đapić. Pitam gospodina Lozu da odgovori, zašto je i on glasovao protv izbacivanja Ruže Tomašić iz stranke?
Kako to da Lozo još i danas podržava Antu Đapića?
Gospodine Lozo, ti si na potezu...Odgovori na ova pitanja.
ZDS
Ivo Matanović, urednik
#############################################


Ivan Lozo Predsjednik podružnice HSP-a Zapadna Njemačka
  
Utorak, 14 Srpanj 2009

PRAVAŠTVO I DESNIČARI – VATRA I VODA

pravas.jpg


Iz reakcije predstavnika tzv. Autohtone Hrvatske stranke prava, objavljene 13.srpnja 2009. u Večernjem listu jasno se vidi da mi se podmeće nešto što nisam nigdje rekao ni napisao, budući da u mome dopisu objavljenom takodjer u Vasemu listu 10.07.2009 nema ni slova o procesu europskih integracija, o globalizmu itd.

 

Prema tome, podmeće mi se kukavičje jaje.

No, važnije od toga je činjenica da iz njihove reakcije bjelodano proizlazi da uglavnom ne znaju o čemu se radi.

Iz njihove samodopadne tvrdnje da su «hrvatski nacionalisti, kršćani, rodoljubi, desničari, humanisti», svatko tko išta znade jasno će razabrati da gospoda ne razlikuju europsku Novu desnicu (le Nouvel Droit) od američke Nove desnice (New Right), i da su njima oba ta (međusobno različita) filozofsko-kulturna pokreta istovjetna tradicionalističkim, konzervativnim snagama u Europi, pa im se logičnim čini da bi hrvatski nacionalizam, uobličen u pravaškoj ideologiji, spadao u te kategorije.

No, hrvatski je zdravi nacionalizam ideja slobode i prava: sva prava koja traži za hrvatski narod, on jamči i svakomu drugom.

U tom je smislu legitiman svaki svjetonazor, pa i desničarski.

Legitimno je protiviti i se i globalizmu i globalizaciji (koji su, zanimljivo, za gg. Tolića i Jambraka sinonimi!).

Legitimno je, makar je protukršćanski, zagovarati i kojekakve kvazirasističke i profašističke (bolje rečeno: totalitarne) koncepcije.

Međutim, nije legitimno tvrditi da je zalaganje za te koncepcije u duhu ideologije hrvatskog nacionalizma, onako kako su je osmislili A. Starčević i E. Kvaternik.

Takve su koncepcije upravo negacija svega onoga za što su se Starčević i Kvaternik zalagali.

Autori su iznijeli niz demagogskih lamentacija i kontradiktornosti na koje mi pristojnost, dobri odgoj i politički habitus ne dozvoljavja da odgovorim na isti način već ću se ograničiti samo na to da me autori optužuju da sam ih optužio da su rasisti i fašisti.

Pri tome se jedino pozivaju na ovu rečenicu koja glasi.

«Grupacije poput Hrvatskih Nacionalista i HP-HPP daleko su od nauka Ante Starceviča, navodi Lozo dodajuci kako skupinama i pojedincima koje su bliski fašističko-rasističkoj ideologiji nije mjesto medju pravašima».

Dakle niti sam autore optužio da su nacisti i faštist već jedino konstantirao da su Hrvatski Nacinalisti i HP-HPP daleko od nauka Ante Starceviča te sam dodao da skupinama i pojedincima koje su bliski fašističko-rasističkoj ideologije nije mjesto medju pravasima; znači osporavam im pravo obmanjivati javnost da su oni pravaši – i to navodno izvorni.

Autori u istom reagiranjiu koje je takodjer objavljeno na internestranici njihove stranke sami ističu kako im je poznato da u redovima Hrvatski nacionalisti «ima stvarno nekoliko pojedinaca koji zaista jesu zaludjeni rasizmom» pa se pitam kojim pravom me napadaju da ističem nevjerojatne uvrde, prerasude i neupucenost.

Pitam se i to žasto i za čiji račun je izostaavljena ta rečenica u Vašem listu jer sama ona dokazuje uneutemeljitost i apsurdnost reagiranja bez razloga uvrijedjene mlade gospode.

U ostalom predsjednik HP-HPP u Njemačkoj Šime Tolić javno je podpisao peticiju podržke kontroverznom biskupu Williamasu koji nječi holokaust.

Isti Tolić na internetstranici svoje stranke i u novinama njemačkih nacista objavljuje članke pune mržne prema strancima i održava veze sa DVU i NPD.

Time, blago rečeno, odkriva bliskost fašističko-rasističkoj ideologiji koja nema veze s naukom Ante Straceviča.

Veličati nositelje bilo koje od tih zločinačkih ideologija, i danas znači samo jedno: kompromitirati hrvatsku borbu i hrvatski nacionalizam.

Zadaća je zdravog hrvatskog nacionalizma tijekom povijesti bila isključivo obrambena.

I danas je zadaća hrvatskih nacionalista obraniti interese hrvatskog naroda, osigurati opstanak hrvatske države i zajamčiti njezinu budućnost u suradnji s drugim europskim narodima, osobito onima u Srednjoj Europi i na Sredozemlju, na načelima slobode, dostojanstva i jednakopravnosti.

Drugim riječima, nije zadaća hrvatskog nacionalizma voditi svjetske ideološke bitke, ni protiv ljevice ni protiv desnice, ni protiv masonerije, ni protiv Trilaterale, tobožnje svjetske židovske urote i sličnih konstrukcija.

Mi smo iz povijesti naučili da su nas kao narod skupo koštali svi nadnacionalni projekti, od križarskih ratova do stvaranja jugoslavenske države kao prvoga koraka na putu privođenja kršćanskog Istoka Katoličkoj crkvi.

Radi toga i danas odbijamo da nas se žrtvuje kao one koji će amortizirati ekspanziju islama ili kao one koji trebaju u Europu uvesti tzv. regiju.

Naša je zadaća Hrvatska, ne smijemo dopustiti da nas kojekakvi, svjesni ili nesvjesni, tuđi skutonoše ponovno gurnu u obračune koji nisu naši.

A tobožnje stranke i takozvani pokreti koji u svojim redovima trpe makar manjinu od «stvarno nekoliko pojedinaca koji zaista jesu zaludjeni rasizmom», i koji, štoviše, dopuštaju da ta navodna manjina presudno utječe na njihove istupe u javnosti te ih tako obilježi, jasno pokazuju da su politički nezrele i da su spremne biti trojanskim konjem u procesu ozdravljenja pravaštva, jedine misli koja jamči hrvatsku sadašnjost i budućnost.

Za pravaše potpuno je neprihvatljivo bilo kakvo ideolosko, simboličko ili ikonografsko koketiranje s fašizmom i nacionalsocijalizmom.

Veličati nositelje bilo koje od tih zločinačkih ideologija, i danas znači samo jedno: kompromitirati hrvatsku borbu i hrvatski nacionalizam.

Zato preporučujem mladoj gospodi, ni najmanje ne sumljajuci u njihovo rodoljublje te se divim njihovom elanu, da najprije temeljito prouče nauk Oca Domovine prije negoli sebi uzimaju za pravo tumačiti pravaštvo.

 

Köln, 14.07.2009
Ivan Lozo
Predsjednik podružnice HSP-a Zapadna Njemačka
i glasnogovronik povjerenika HSP-a u Njemačkoj

 

 
Comments (1)
RSS comments
14-07-2009 17:43
 
A-HSP Stuttgart
"Narod hervatski sacuvao si je u svih nevoljah jos jedno neprocjenivo dobro, 
a to je: vjera u Boga i u svoje desnice..." 
Dr. Ante Starcevic
 
Sime
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!