coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow KOMISIJA ZA ISTRAŽIVANJE PARTIZANSKIH ZLOČINA UNIŠTAVA DOKAZE
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
KOMISIJA ZA ISTRAŽIVANJE PARTIZANSKIH ZLOČINA UNIŠTAVA DOKAZE PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 15 Srpanj 2009

KOMISIJA ZA ISTRAŽIVANJE PARTIZANSKIH ZLOČINA UNIŠTAVA DOKAZE PDF Ispis E-mail
 
 JEDNA IZJAVA -  ZA HRVATSKI SABOR
 
Bila je  godina 1996. U Hrvatskom Državnom Saboru,  Sabornik Ivan Gabelica, predlaže  da  Sabor, da status  Hrvatskih dragovoljaca, članovima Bugojanske grupe.  
 
Čim sam saznala za predlog g. Gabelice, odmah sam javila djeci pok. Ilije Glavaša. Djeca pok. Glavaša i Ambroza Andrića, vidila su priliku,  da zatraže posmrtne ostatke njihovih očeva i podjele sa hrvatskim vlastima njihovo mučeničko djetinstvo, protkano sa patnjama, mukama i progonima. Ja sam  vidila priliku da  upozorim hrvatske Vlasti o zločinima i anti hrvatskim aktivnostima Hrvatskog Revolucionarnog Bratstva.

 
Djeca pok. Andrića i Glavaša, napisali su pisma, Hrvatskom Saboru i Saborskoj  Komisiji za utvrdjivanje ratnih i poratnih žrtava.  Ja sam napisala moj izvještaj o Bratstvu.   U mom izvještaju, tražila sam  da,  Hrvatske vlasti istraže anti hrvatske aktivnosti Hrvatskog Revolucionarnog Bratsva i da mi se dozvoli kao svjedoku dogadjaja, da svjedočim i iznesem evidenciju koju sam posjedovala.  
 
Zajedno, pisma djece i moj izvještaj,  adresirala sam na tadašnjeg Predsjednika Sabora, g. Vladimira Seks i Predsjedniku Komisije, g. Kazimira Sviben. Pošiljku sam poslala putem pošte, registrirano sa povratnicom. Glasnogovornik Hrvatskog Revolucionarnog Bratsva i pisac feljtona “Rat prije rata”  Bože Vukušić, u to vrijeme imao je uplivnu poziciju u  Komisiji,  poziciju neovisnog istražitelja. Do danas Bože Vukušić i drugi iz Komisije,  drže u tajnosti, da su dobili moj izvještaj i pisma djece pok. Glavaša i Andrića.  Niti djeca niti ja, nikada nismo dobili odgovor od Komisije.
 
Znam da je Komisija primila moju pošiljku, jer se meni vratila potpisana poštanska povratnica od Komisije. Hrvatski Sabor nikada nije primio moju pošiljku.  Preko australske pošte, bila sam informirana, pošiljka koju sam uputila Saboru, izgubila se na zagrebačkoj pošti.  Par  tjedana poslije što je Komisija primila moj izvještaj i pisma spomenute djece, Hrvatskom Saboru stigla je protiv mene izjava iz Australije, datirana 06.09.1996. U ovoj izjavi pisalo je:
 
“Štovani gospodine Predsjedniče i štovani Sabornici.
 
Izjava: Sa ovom izjavom želimo izjaviti Hrvatskom Saboru, Vama gospodine Predsjedniče i Hrvatskom narodu, da gospodja Ružica Andric nema nikakav autoritet ili bilo ikakvo zakonsko pravo davati bilo kakve izjave, obavjesti pohvale ili tužbe u naše ime i ime naše djece koja su u doba Bugojanske akcije bila maloljetna. Primite svi naše pozdrave i poštovanja, odane Vam bugojanske udovice”.
 
Na izjavi su  imena udovice pok. Mirka Vlasnovića, Ilije Glavaša, i Adolfa Andrića, i navodno njihovi potpisi.   Ova izjava daje dojam da udovica pok. Adolfa Andrić ima djece. Ona i Adolf nisu imali djece. Bar jedan potpis na izjavi bio je falcificiran. Ova izjava je nevjerodostojna iz sljedećih razloga:
1.    Ja imam pravo govoriti u ime moje i Ambrozove djece.
2.    Ja imam pravo govoriti i u ime  djece  pok. Ilije Glavaš. Njegova djeca dala su mi zakonsku punomoć da mogu govoriti u njihovo ime o njihovom djetinstvu od odlaska njihovog oca  u akciju.   
3.    Ja sam bila član Bugojanske grupe sve do prelaza grupe preko granice i ja imam moralno i zakonsko pravo govoriti o grupi.
4.    Na izjavi je jedan falcificiran potpis
 
Za ovu izjavu ja sam saznala 2001 godine.  Data je jednom poštenom hrvatskom intelektualcu u Hrvatskoj, kao dokaz da ja nemam pravo govoriti o Bugojanskoj grupi, niti o djeci Bugojanaca. Ovaj gospodin poslao mi je izjavu,  sa nizom pitanja. Čim sam vidila  ovu izjavu, odmah mi je palo u oci, na izjavi je bila adresa udovice Adolfa Andrića. Važno je naglasiti,  bez ikakve sumnje dokazano je, udovica  pok. Adolfa Andrić tajno je suradjivala sa vodstvom Hrvatskog Revolucionarnog Bratstva i radila je za UDBU. Za vrijeme Jugoslavije, direktno je suradjivala sa Dejanom Ranković, šefom   UDBE za Vojvodinu.   
 
Istoga dana kada sam primila  ovu izjavu, nazvala sam udovicu pok. Vlasnovića i Glavaša i pitala ih jesu li one potpisale tu izjavu. Jedna mi je odmah rekla da nije a niti je znala za tu izjavu. Druga  mi je davala neodredjen odgovor. Ja sam inzistirala da mi  kaze jeli potpisala ili nije. Na kraju mi je rekla, u životu se ponekad mora uraditi i što se neće.  Par dana kasnije  i ona mi je poslala kopiju ove izjave. Prema tome, uvjerena sam da je i ona potpisnik izjave. Treba držati na umu,   da su tu jadnu ženu UDBAS-i  slomili pshički i fizički,   još dok su joj djeca bila maloljetna, i ne treba joj zamjeriti što je uradila.  Tužno i žalosno je to, što su pisma njezine djece sa mojim izvještajem bila zajedno  poslana Hrvatskom Saboru i Saborskoj Komisiji  za utvrdjivanje ratnih i poratnih žrtava.   
 
Ova izjava bila je povod da napišem članak “Hrvatski Državni Sabor bio je prevaren s izjavom iz Austrlije”. Uz članak objavila sam spomenutu izjavu, pisma djece pok. Ilije Glavaša i  Ambroza Andrič, i potpisanu poštansku povratnicu od Komisije. Članak je objavljen u Hrvatskom tjedniku Spremnost 23.01.2001. (prilog A)
 
Možda će se netko upitati, zašto ovo opet iznosim javnost, zašto opet objavljujem dokumente  koji su već bili objavljeni u Hrvatskom tjedniku Spremnost 23.01.2001. Odgovor je:
 
1.    Cilj mi je ukazati, UDBAS-i iz Bratstva, neoprezaju falcificirati potpise, da mene svjedoka njihovih zločina, oblate i diskreditiraju.  
2.    Cilj mi je posjetiti hrvatsku javnost, kakvim se kriminalnim metodama bavi balkanska politička mafija, da dodju njihovog do cilja.
3.    Želim posjetiti hrvatsku javnost, na zločine Hrvatskog revolucionarnog Bratstva   protiv  Hrvatskog naroda i nemoćne djece i udovica, čije su očeve i muževe oni uveli u zamku da budu likvidirani.  
4.    Skrenuti pažnju javnosti,  Bože Vukušić zna kakve su strašne zločine UDBAS-i iz Bratstva počinili.  
5.    Skrećem  pažnju hrvatskoj javnosti, sa filmom i knjigom “Rat prije rata”, Bože Vukušić  nastoji prikriti  zločine Hrvatskog Revolucionarnog Bratsva.  
 
 
Ružica Andrić
Jedini preživjeli član Bugojanske grupe
 
Sydney
09.07.2009

 

 

 Views: 21

Komentara (1)
 
1. 14-07-2009 10:17
 
Prava je sreća da je gospoža Andrić preživjela i da nam može reći malo više o tome kako je bila organizirana Bugojanska grupa i tko su sve bili agenti koji su se masovno ubacivali među Hrvate u dijaspori. Više od svega drugoga mene začuđuje i današnja sljepoća nekih naših ljudi koji i dalje vjeruju kako HDZ nije mogao staviti ni jednog Hrvata iz dijaspore na bilo koji ozbiljniji položaj. Tuđman je tako natrpao sve jugoslavenske i udbaške agente poput Mesića, Manolića, Vukušića i ostalih ne zato što nije imao izbora nego zato što su oni svi bili iz jedne te iste ekipe koja i danas vlada Hrvatskom i upravlja sa svima nama. 
 
Iz ovog teksta se dobro vidi kako je Božo Vukušić odavno na zadatku da se kompromitira istian o Hrvatima iz dijasmpore. A taj Božo ide dalje i to uz pomoć (ili neaktivnost) nas Hrvata iz dijaspore. Evo ga sada kao tajnika Počasnog Bleiburškog Voda!? Zamislite te drskosti a mi smo svi ostavili šačicu staraca iz Austrije da se oni jadni sami s njime ganjaju po austrijskim sudovima, i to dok su oni pu[teni sami sebi a Vukušić ima punu podršku Sabora!? 
 
Hrvati, gospodo draga, zar nije vrijeme da se probudimo i organizriamo i prestanemo podržavati vlast u ovoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj koja nam svima radi o glavi?! Ovo o čemu piše gospođa Anrić nije samo njena stvar nego se tiče svih nas. 
 
Andjelko Galić 
www.blogihrvati.com
Registrirani Korisnik
 
Andjelko_Galic
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!