coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow partizani i dalje traže da se njihova okupacija ZADRA slavi kao dan oslobođenja
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
partizani i dalje traže da se njihova okupacija ZADRA slavi kao dan oslobođenja PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 09 Srpanj 2009

 

#########################################################

 

OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU VRANČIĆU

 

Gospodine gradonačelniče,

 

            Iznenadio me i povrijedio Vaš stav prema palim borcima koji su oslobodili Zadar, koji je bio pod okupacijom. Oni su se junački borili i pali za njegovu slobodu, a Vi se niste udostojali položiti vijenac na njihovo obilježje na gradskom groblju. položili ste vijenac braniteljima grada koji su ga časno branili i za nj dali ono najvrjednije, svoj život, baš kao i oni prvi.

            Molim Vas, objasnite mi zbog čega su vrjedniji ovi drugi od onih prvih?

 

            Ne znam jeste li se Vi, gospodine gradonačelniče, i rodili kada su borci Zadarskog partizanskog odreda oslobodili Zadar. Među tim borcima sam bila i ja kao referent saniteta Odreda, a moj pokojni suprug Kažimir Zanki bio je obavještajac Odreda. Da tada mi borci nismo oslobodili Zadar, Vi, gospodine gradonačelniče, i vaši istomišljenici danas biste u Zadar dolazili s putovnicom i ne biste imali čast danas biti njegov gradonačelnik.

            Pitam se kako gradonačelnik koji je akademski obrazovana osoba slabo poznaje povijest grada kojemu je sada na čelu. Ja nisam akademski obrazovana, a učestvovala sam u njegovu oslobođenju od okupatora, ali nisam bila niti jedan dan član Komunističke partije, što Vi za sebe ne možete reći. Dok ste vi bili u toj Partiji školovali ste se i postali liječnik. Ja sam bila patriot koja sam iznad svega voljela, kao i danas, svoju zemlju i svoj narod i za njih sam u Drugom svjetskom ratu na Velebitu postala invalid, a potom i u Domovinskom ratu postala po drugi put još teži invalid.

            Dok ste se vi školovali, ja sam sa suprugom Kažimirom obnavljala Općinu Zadarsku, koja nije bila samo grad Zadar, već se protezala od Karlobaga do Vodica. Bila je to teritorijalno najveća općina u bivšoj Jugoslaviji. Vjerojatno je Općinu dobro vodio, jer su ga pred par godina izabrali za političara stoljeća u Zadru. Vidjet ćemo po čemu će se građani Zadra sjećati sada izabranog gradonačelnika, po dobrim djelima ili, kao i prethodnog gradonačelnika, po gafovima.

            Proučite povijest svoga naroda i zalažite se za to da narod živi bolje, i na takav način pokažite koliko ste sposobni za političara i oca grada Zadra. U tome Vam želim puno uspjeha.

 

 

Ivana Zanki,

Privlaka

Komentari
Dodaj Novi Briši Sve Traži
   
Komentiraj
Ime:
Email:
 nemoj obavještavatiobavijesti
Naslov:
UBBKod:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
-boja-svijetlo plavacrnaplavarozasivazelenalimun žutatrula višnjamornarskamaslinastaljubicastacrvenasrebrnatirkiznabijelažuta -velicina-sitnomalosrednjevelikoogromno
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s:!::?::idea::arrow:
 
 
 
Powered by !JoomlaComment 3.25

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 09 Srpanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 09 Srpanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!